Bouw aan je doelen en dromen

Financiele stress? Zo pak je het aan.

Heb je financiele stress? Je staat niet alleen. Er zijn veel mensen die veel stress hebben door geld problemen. Ze kunnen moeilijk de eindjes aan elkaar knopen en leven van dag tot dag. Spanning over geldzorgen zijn aan de orde van de dag. Veel mensen hebben schulden en ervaren hierdoor veel stress. In dit artikel zal ik tips geven hoe je met financiele stress om kan gaan zodat je oplossingen kan bedenken in plaats van alleen maar te piekeren.

Tegenwoordig komt het veel vaker voor dat mensen geld problemen hebben en daar veel stress van hebben. Dit kan komen door geldgebrek omdat mensen minder te besteden hebben of door schulden.

In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je financiele stress aanpakt maar ook zal ik je vertellen over een aantal mogelijkheden om meer financiele ruimte te krijgen door geld te verdienen vanuit huis.

Omgaan met financiele stress

Omgaan met financiele stress is vaak lastig maar door alles goed voor jezelf op een rijtje te zetten kan je een plan van aanpak maken. Met de juiste mindset kan je er mee aan de slag.

Wat doet financiele stress met je?

Financiele problemen doen heel veel met je. Het kan ten koste gaan van je gezondheid, zelfvertrouwen maar ook van je relaties. Je ziet alles somber in. Juist deze somberheid zorgt er vaak voor dat je geen actie onderneemt en dat je alleen blijft piekeren om je situatie. Het lost het probleem niet op.

Symptomen die je vaak ziet bij financiele stress door financiele problemen zijn:

  • slaap problemen
  • sociaal isolement
  • onzekerheid
  • piekeren
  • angst
  • negatieve gedachten
  • verslavingen liggen op de loer

In dit artikel gebruik ik affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Slaapproblemen door geldzorgen:

Als je financiele stress hebt geeft dit vaak problemen met slapen. Je komt moeilijk in slaap doordat je gespannen bent. Je gedachten blijven maar malen en je komt niet tot rust. Het probleem van weinig slapen is dat je prikkelbaar wordt. Heel vaak reageer je dit weer af op je omgeving waardoor relaties in gevaar kunnen komen. Dit geeft je weer meer stress zodat je in een cirkel komt. Waarschijnlijk herken je dit wel.

Sociaal isolement door financiele stress

Schaamte en schuldgevoelens kunnen als resultaat geven dat je sociale activiteiten uit de weg gaat. Je laat jezelf niet meer zien bij vrienden of familie. Je gaat zelf invullen wat mensen er van zullen zeggen maar ook wat mensen van je denken. In dat geval zal je jezelf steeds meer alleen voelen staan.

Onzekerheid door geld problemen

Je gaat jezelf de schuld geven van je financiele problemen. Ook als deze niet je eigen schuld zijn en je in deze situatie bent gekomen door omstandigheden waar je zelf niets aan kan doen. Je zelfvertrouwen daalt en je voelt jezelf minder waard dan je daadwerkelijk bent.

Je merkt dat je regelmatig belemmerende overtuigingen hebt en een negatieve mindset. Het is belangrijk deze beiden aan te pakken. Je mindset veranderen kan je al helpen om je problemen beter aan te pakken en niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Ook kan je proberen om extra geld te gaan verdienen vanuit huis. Er zijn zoveel mogelijkheden om je financiele situatie te verbeteren. Vergeet niet dat alle beetjes helpen. Ook zijn er manieren om geld te verdienen zonder investeren. Deze manieren vind je hier.

Piekeren over geld

Je kan niet stoppen met piekeren. Je hoofd zit vol met gedachtes omdat je niet weet hoe je alle eindjes aan elkaar moet knopen. Ook piekeren brengt je niet verder. Stop met piekeren en onderneem actie.

Ook kan je bijvoorbeeld al proberen om iets bij te verdienen. Je kan bijvoorbeeld enquetes gaan invullen om wat extra geld te hebben. Aanmelden voor enquetes is gratis en je kan sparen voor bijvoorbeeld kado bonnen.

Zelf doe ik ook enquetes invullen om geld te verdienen. Je kan jezelf gratis inschrijven dus wacht niet en begin gelijk. Ik vul enquetes in bij onderstaande enquete bureau’s. Als je op de banner klikt kan je jezelf makkelijk inschrijven en beginnen om bij te verdienen.

Meer artikelen over online geld verdienen vind je hier

 

Angst door schulden

Je leeft in een angst dat je er niet meer uit komt. Of misschien ben je zelfs bang dat je alles kwijt zal raken omdat niet weet hoe je je geldzorgen moet oplossen. De angst zorgt ervoor dat je niet meer reeel na kan denken. Angst is een slechte raadgever. Je moet proberen om je mindset te veranderen en over je angst heen te stappen. Je kan niet in een slachtoffer rol blijven zitten. Het is echt tijd voor actie. Als je jezelf tot actie brengt bereik je meer dan te blijven zitten.

Negatieve gedachtes

Negatieve gedachtes omdat je mogelijk jezelf de schuld geeft van de problemen. Of misschien vind je jezelf weinig waard omdat je het niet direct kan oplossen. Je krijgt een gevoel van machteloosheid over je heen en raakt gefrustreerd. Negatieve gedachtes gaan je niet verder helpen om je problemen op te lossen. Probeer eens een positieve gedachten lijst te maken. Het lijkt vreemd maar als je je mindset veranderd en weer probeert om daar positieve gedachten tegenover te zetten scheelt je dat al aardig wat stress over je financien en zal je eerder tot oplossingen komen.

Verslavingen door financiele stress liggen op de loer

Ook kan financiele stress ervoor zorgen dat je juist verkeerde gewoonte zoals verslavingen extra ontwikkeld. Mensen die gevoelig zijn voor stress eten zullen juist nog meer gaan eten. Als je rookt zal je meer gaan roken. Hetzelfde geldt voor drinken. Zo zijn er nog meer verslavingen op te noemen die juist meer worden.

Het ergste is dat deze verslavingen je geldgebrek niet zullen oplossen maar dat je juist meer geld gaat besteden aan deze ongezonde dingen en je levensstijl verder zal dalen. Je zorgt minder goed voor je lichaam.

Hoe kan je financiele stress oplossen?

Pak je schulden aan.

Steek je kop niet in het zand en onderneem actie. Door alleen te piekeren los je geen geld problemen op. Maak een actieplan om je financiele problemen aan te pakken.

Wil je weten hoe je dit kan doen lees dan straks mijn artikel: Schulden? Stop met schamen en onderneem actie met deze tips. In dit artikel leg ik uit hoe je een budgetplan kan maken maar ook tips om je schulden echt aan te pakken.

Stel jezelf een doel om het op te lossen. Tips om een doel te stellen maar ook vol te houden vind je in mijn artikel: 5 gouden tips om doelen te stellen

Je zal jezelf tot actie moeten brengen. Helaas verdwijnen problemen niet vanzelf. Jij bent de enige die het op kan lossen dus kom van de bank en stel jezelf duidelijke doelen.

Zorg ervoor dat je kunt ontspannen.

Ontspannen hoeft geen geld te kosten. Hoe moeilijk het ook is maar je moet je mindset veranderen en je hoofd weer helder krijgen. Je moet proberen om te leren ontspannen zodat je rust krijgt.

Ik heb een paar eerdere artikelen geschreven over hoe je kunt leren om te ontspannen wat heel belangrijk voor je is. Als je gespannen bent kan je niet helder denken en is het moeilijk om oplossingen te bedenken.

Artikelen over leren ontspannen

Neem voldoende nachtrust

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je lichaam maar ook je geest alle spanningen van de dag kunnen verwerken. Je hebt je rust nodig om beter na te kunnen denken. Heb je hier moeite meer dan kan je ook proberen om een slaapritueel te maken.

Creeer een nieuwe geld mindset.

Het helpt niet om jezelf alleen maar rot te voelen. Ook niet om te kijken naar wat andere wel hebben en jij niet. Vraag jezelf niet steeds af: “Waarom ik?” maar zeg tegen jezelf dat het je gaat lukken om je financien weer op orde te krijgen. Spreek het uit tegen jezelf voor de spiegel. Kijk jezelf aan en zeg: Ik verdien het om mijn financien op orde te krijgen. Al geloof je er zelf nog niet in en weet je nog niet hoe blijf het zeggen tegen jezelf. Zo zet je je onderbewuste aan het werk zodat je oplossingsgericht kan gaan denken.

Ja ja ik weet het. Het klinkt als hocus pocus maar het is bewezen dat je je eigen gedachten kan foppen. Je brein zal aan het werk gaan om oplossingen te bedenken. Zet je gedachten dat je vind dat je minder bent dan anderen uit je hoofd. Start vandaag nog met het creeren van de juiste financiele mindset. Stop met alleen maar piekeren en ook met je negatieve gedachten tenslotte wil je uit deze negatieve spiraal komen.

Wil je meer lezen over hoe je je mindset kan veranderen heb ik 3 boek aanraders voor je:

In mijn artikel: 10 tips om je zelfvertrouwen te vergroten staat dit uitgebreider uitgelegd. Lees dit straks op je gemak door.

Schaam jezelf absoluut niet voor je financiele problemen.

Het heeft geen zin om jezelf de schuld te geven. Je kan beter aan de slag gaan om je schulden op te lossen dan er in blijven hangen.

Wat gebeurd is is gebeurd daar kan je niets aan veranderen. Of het nu wel of niet jou schuld is maakt ook niet uit. Het gaat er om dingen te veranderen waar je wel wat aan kan doen.

Wat je wel vanaf nu kan aanpakken is ermee aan de slag gaan. Je wilt toch ook resultaat zien en dat je uit de financiele stress komt en weer schuldenvrij kan leven.

Financiele stress door schulden lossen niet vanzelf op.

Ik wens je heel veel succes met het oplossen van je geld problemen zodat je geenstress meer hoeft te ervaren. Tevens hoop dat je aan de slag gaat met alle tips en artikelen die ik je aanbeveel om te lezen. Kom je er zelf niet uit zoek dan de hulp die je nodig hebt. Dit kan zijn bij bekenden die je kunnen helpen met je budget maar ook bij instanties die er voor zijn.

Boek aanrader om je mindset te veranderen:

Miljoenen artikelen

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *