Bouw aan je doelen en dromen

Ontstressen

Even lekker ontstressen na een drukke week op je werk of thuis is belangrijk. Probeer het liefst elke dag even te ontspannen zodat je stress niet ogebouwd wordt. De stress die je de hele week hebt opgebouwd zit in je lichaam en je hoofd. Neem af en toe me-time om even te ontstressen en lekker te ontspannen.

In dit artikel gebruik ik affiliate links. Dit houdt in dat indien je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Ontstressen is makkelijker dan je denkt

Om je stress kwijt te raken zijn er zoveel manieren te bedenken. Voor de één betekend dit even lekker sporten en de spanning er uit trainen. Voor de ander kan dit betekenen even een ontspannen middagje knutselen of mediteren.

8 Tips om te ontstressen

Raak je stress kwijt door ontspanningsoefeningen te doen

Vind je het moeilijk om je spanning kwijt te raken? Probeer dan eens om te mediteren of mindfulness oefeningen. Mediteren is echt niet moeilijk.

Als je het lastig vindt om te ontspannen zou je eens kunnen denken aan een geleide meditatie. Je hebt hier hele mooie cd’s van zodat het ook voor een beginner heel makkelijk is om te leren. Ik mijn artikel mediteren kun je leren vind je ook een link naar dit soort cd’s. Deze geleide meditaties zijn er voor volwassenen maar ook voor kinderen.

Wat fijn is aan mindfulness is dat je dit ook thuis kunt doen. Je kan een cd kopen met een 21 dagen training zodat je mindfulness kunt oefenen wanneer jou dat uitkomt.

Relaxen met een dagje wellness

Als er iets is waar je goed kan ontstressen is het in een Spa. Je hebt er volledige rust en de sauna’s zorgen ook nog eens voor een goede spierontspanning. Sauna’s hebben veel voordelen voor je lichaam.

In mijn artikel: Ontspannen met Wellness heb ik uitgelegd wat je allemaal kan doen in een Spa resort. Ook staan er alle voordelen van de sauna in voor je lichaam en geest.

Ook bij Fletcher Hotels kan je een leuk arrangement boeken voor een paar dagen wellness.

Ontstressen door op vakantie te gaan

Of je nu een korte vakantie van een weekend of lang weekend neem of een langere vakantie. Het is de uitgelezen kans om goed te ontstressen.

Even helemaal weg van je dagelijkse beslommeringen en heerlijk bijtanken. Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan. In Nederland zijn er ook veel leuke plaatsen om even er tussen uit te gaan om te ontspannen.

Ontstressen door te sporten

Als je van sporten hou dan zal je al weten dat je door een sport te beoefenen je al je stress kwijt raakt. Door te sporten vergeet je alle overige dingen om je heen.

Ga naar buiten om te ontspannen

Ga lekker de frisse buitenlucht in. Zoek een park of bos op en maak een wandeling. Kijk om je heen wat je ziet. Als je ontspannen wandelt zorgt het ervoor dat je regelmatig dingen ziet die je normaal niet opgemerkt zou hebben. Probeer eens mindful te wandelen. Dit houdt in dat je op een hele rustige manier loopt en je focus op wat je om je heen ziet en hoort. Luister naar de vogels die fluiten om je heen. Zie welke plantjes er groeien. Kijk eens op een andere manier. Doordat je normaal snel overal door heen loopt met een doel voor ogen mis je regelmatig de dingen om je heen.

Boekenweek 2019

Beoefen een hobby die je leuk vind om te ontstressen.

Heb je een hobby waar je eigenlijk te weinig tijd aan besteed pak deze dan weer op. Zodra je met iets bezig bent wat je leuk vind heb je geen erg meer in de tijd en is je hoofd ontspannen. Je bent tenslotte helemaal verdiept in wat je aan het maken bent.

Heb je geen hobby maar ben je op zoek naar bijvoorbeeld een creatieve hobby kijk dan eens in de categorie hobby’s. Misschien dat er iets bij staat wat je leuk vind. Natuurlijk zijn er nog veel meer ontspannende hobby’s die je kunt doen dan welke tot nu toe op mijn website staan. Ik probeer deze categorie ook steeds uit te breiden met leuke hobby’s zodat er voor ieder wat wilt komt.

Lees een goed boek om te ontspannen en je stress kwijt te raken

Hou je van lezen kies dan een goed boek om op die manier te ontspannen. Nestel jezelf lekker op de bank, in je luie stoel en op bed en neem tijd voor jezelf met een boek.

Over lezen zijn 2 eerdere artikelen verschenen welke je misschien ook interessant vind: Lekker lezen om te ontspannen (in dit artikel heb ik ook een aantal van mijn favoriete schrijvers vermeldt maar ook linken naar voordelige boeken) en het artikel: 10 Voordelen van een E-reader.

Ik hoop dat je iets kunt halen uit de bovenstaande tips wat voor jou geschikt is om te kunnen ontstressen.

Luister naar Muziek, zing en dans om te ontstressen

Zet je favoriete muziek op en ga zingen en dansen. Jezelf even helemaal uitleven op muziek is ook een goede ontspanning. Het geeft je ook nog een goed humeur als je erbij zingt en danst. Zing je net zo vals als ik. So What. Leef jezelf lekker uit.

Ik hoop dat je iets hebt aan alle tips om te ontstressen welke ik je gegeven hebt. Natuurlijk kan je na het lezen van dit artikel eens door klikken naar de ander artikelen over ontspanningsoefeningen, mindfulness en mediteren.

Zorg er in ieder geval dat je tijd maakt voor jezelf om je stress kwijt te raken. Je hebt er niets aan als je op een gegeven moment een burn out krijgt omdat je niets aan je ontspanning hebt gedaan.

Boekaanrader over ontstressen:


Jezelf ontstressen in minder dan 5 minuten.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *