Bouw aan je doelen en dromen

Mindset veranderen

Je mindset veranderen is nodig bij elke verandering die je wilt in je leven. Wachten tot iets verandert heeft geen zin. Je zult er zelf aan moeten werken.

Je mindset is de manier hoe jij tegen jezelf aankijkt. Hoe jij de wereld om je heen ziet. Je overtuigingen en je gedachten.

Het is een hele belangrijke stap in je persoonlijke ontwikkeling om een groei mindset (growth mindset) te krijgen.

Mindset verandere van fixed mindset naar growth mindset

Veranderen van een fixed mindset naar een growth mindset houdt in dat je moet gaan kijken naar hoe je denkt. Wat zeg je tegen jezelf? Hoe praat jij tegen jezelf?

Je moet je gedachten leren herkennen. Zodra je dit doet en onderzoekt neem je al een stap in de goede richting.

Je bent niet je gedachten. Dat is het mooie aan je mindset.

Je kan het zelf veranderen.

Is het makkelijk om je mindset te veranderen?

Om je mindset te veranderen zal je moeten oefenen. Het gaat niet vanzelf.

Misschien herken je dit wel. Je wilt iets veranderen in je leven maar steeds heb je moeite om het vol te houden. Je denkt dat je het niet kan en dat je geen discipline hebt en geef het op.

Als je weet dat dit het stemmetje in je hoofd is die je op deze gedachtes brengt weet je dat je kan leren om het te veranderen. Het is jouw manier van denken die bepaalt of je iets kunt bereiken wat je graag wilt of niet.

Hoe kun je je mindset veranderen?

Het belangrijkste om je mindset te veranderen is te onderzoeken hoe jij denkt? Hoe praat je tegen jezelf? Hoe zie jij de wereld om je heen? Wat zijn jouw belemmeringen in je hoofd?

Als je regelmatig of altijd negatief denkt en praat tegen jezelf zie je wereld er anders uit dan als je positief denkt.

Wil je iets graag doen of bereiken is het belangrijk dat je een growth mindset creëert.

Als je namelijk een fixed mindset hebt dan bedenk je van te voren al dat je iets niet kunt en dat je het niet gaat volhouden. Het gevolg hiervan is dat je soms niet eens probeert. Je zegt als direct tegen jezelf dat het niet lukt. Actie ondernemen om iets te veranderen kost je moeite of je begint er niet eens aan.

relevant artikel: 10 mindset boeken die je leven veranderen

Growth mindset

Heb je een growth mindset zie je de uitdaging en ben je bereid actie te ondernemen om te bereiken wat je wilt. Je ziet het positief in en geloof dat je het kunt. Met een growth mindset weet je als het niet lukt of als je faalt dat het een leer moment is. Je weet dat je moet oefenen. Het is net zoals leren lopen. Je valt, je staat op en je gaat door net zolang tot het je gelukt is.

Het is je mindset die ervoor zorgt of je actie onderneemt of niet. Zonder actie ook geen resultaat.

Oude patronen doorbreken

Oude belemmerende patronen die je niet meer helpen moet je doorbreken.

Het heeft geen zin om nu nog te zeggen: “Ja maar vroeger zei die leraar dat het nooit iets met mij zou worden” of “ze hebben altijd gezegd dat ik niet goed genoeg was”. Deze negatieve gedachten gaan je niet helpen. Ze brengen je alleen maar terug naar het verleden.

Wat van belang is is dat vroeger geweest is. Je leeft nu. Jij bent nu de volwassen persoon die zichzelf kan ontwikkelen en veranderen.

Als je blijft teruggrijpen naar wat mensen vroeger tegen je hebben gezegd dan geef je de kracht aan die mensen.

Jij bezit de kracht van je gedachten. Jij bent in staat je mindset te veranderen naar een positieve mindset en je potentieel te ontdekken.

Als je oude belemmerende patronen echt wilt veranderen dan is er de NLP techniek. Met deze techniek leer je patronen te doorbreken en je gedachten te veranderen. Wil je hier meer over weten dan kan je jezelf gratis aanmelden bij het NLP.college en dan ontvang je elke week gratis tips over je mindset veranderen.

Doelen stellen om je mindset te veranderen

Het makkelijkst om je mindset te veranderen is al je van hetgeen je wil veranderen en verlangen maakt.

Daarna maakt er een doel van. Je schrijft je doel op en door middel van te visualiseren en daarbij een blije emotie op te wekken wek je het verlangen in jezelf om je doel waar te maken.

relevant artikel: doelen stellen en volhouden

Hoe je kan leren visualiseren lees je in dit artikel.

Wat wil jij veranderen aan je mindset?

Wat is jouw verlangen? En hoe ga jij werken aan je mindset?

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *