Bouw aan je doelen en dromen

10 voordelen van een e reader

Als boekenworm die al jaren leest wilde ik er nooit aan om een e reader te kopen. Ik hield van de papieren boeken. De geur van boeken en het omslaan van de bladzijde na het lezen was totale ontspanning. Helaas kom je op een gegeven moment tot de conclusie dat je je boeken niet meer kwijt kunt en ze wel heel veel ruimte gaan innemen in huis.

Ik gebruik in mijn artikelen affiliate linken. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra’s. Degene die via mijn link bestellen wil ik alvast hartelijk bedanken.

Het enige lastige van boeken vond ik altijd als ik op bed ging lezen. Het is niet echt makkelijk om te liggen en te lezen tegelijkertijd. Als ik mijn boek naast me neerlag, vaak tegen een kussen zodat hij bleef staan, viel hij toch geregeld om en was het omslaan naar de volgende bladzijde niet zo makkelijk.

Ook op vakantie was het altijd lastig om een keuze te maken. Welke boeken gingen mee. Op een gegeven moment vond ik toch dat het tijd was om een e-reader te kopen. Het was even wennen maar wat een voordeel heb ik nu van mijn e-reader.

gerelateerde post: Lezen om te ontspannen

10 voordelen van een ereader:

De e-reader is lichter dan een boek

Een e-reader weegt licht. Geen zware boeken meer om vast te houden.

Een e-reader is makkelijk in gebruik

Geen ingewikkelde dingen die je moet doen om je e-book op je ereader te krijgen en te kunnen lezen. Ik heb mijn moeder die bijna 80 wordt er één cadeau gedaan omdat het lastiger werd om de boeken vast te houden en ook omdat het lezen slechter ging. Eerst vond ze het niets toen ze hem kreeg. Ze dacht dat het ingewikkeld was. En nu? Ze is er helemaal blij mee. Ze kan zelf de letters groter zetten. De regelafstanden veranderen. Alles om het lezen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo zie je maar. Het is niet alleen voor jongeren een uitkomst maar ook voor ouderen is het erg makkelijk.

Geen leesbril meer nodig om met een e-reader te lezen

Je hebt geen leesbril meer nodig. Je stelt lettertype, regelafstand en de lettergrootte heel eenvoudig zelf in.

Een e-reader is minder vermoeiend voor je ogen

Het scherm is ontspiegeld waardoor je in fel zonlicht gewoon kunt lezen zonder dat je ogen vermoeid raken.

Lezen in het donker is makkelijk met een ereader

De e-reader bevat licht zodat je ook in het donker kan lezen. Lees je bijvoorbeeld op bed voor het slapen gaan kan je de lichtsterkte aanpassen. Geen probleem meer om op bed te lezen omdat er een lichtje aan moet blijven. Het is minder storend voor degene die naast je ligt als je op bed wilt lezen.

Geen keuze meer maken welke boeken je meeneemt op vakantie

Je hoeft geen keuze meer te maken welk boek je meeneemt op vakantie want op je e-reader kan je honderden e-books plaatsen. Zo zit je nooit zonder boeken.

Een ereader is makkelijk mee te nemen

De e-reader is compact zodat je het makkelijk mee kan nemen. Je kan het eenvoudig in een tas stoppen zodat je overal kunt lezen. Bij mij zit hij altijd in de tas die ik meeneem naar mijn werk. Zo kan ik onderweg heerlijk lezen in de bus, tram en metro. Voor je het weet ben je op de plaats van bestemming. ’s Zomers neem ik hem ook mee naar het strand. Ik vind het ideaal dat het scherm niet reflecteert en het daardoor makkelijk is om in de zon te lezen.

E-books zijn makkelijk verkrijgbaar waar je ook bent

E-books kan je overal kopen. Ben je op vakantie en je hebt al je boeken uit dan ga je gewoon naar Bol.com en bestel je online je e-book. Zo kan je zelfs als je in het buitenland bent toch een nieuw ebook bestellen.

Bol.com werkt samen met producent Kobo. Ebooks die je bij Bol.com koopt verschijnen binnen enkele seconden automatisch op je Kobo e-reader en in de Bol.com Kobo lees app, als deze met Wifi verbonden is. Beheer je boeken verzameling op www.bol.com, in de app of op je e-reader. Wissel naadloos tussen e-reader en app en lees verder waar je gebleven was. Alles met jouw eigen Bol.com account.

Ebook kopen? Klik hier

Meer plek over houden in huis door je e-reader

Je kan honderden e-books op je e-reader zetten. Als je honderden boeken in huis moet bewaren neemt dat heel veel plek in.

Op een e-reader met bijvoorbeeld een geheugen van 4GB kan je ca 3000 boeken opslaan.

E-books zijn goedkoper dan papieren boeken

Je bent veel goedkoper uit als je e-books koop dan de papieren boeken. Als je veel leest scheelt het je aardig wat geld.

Ebook kopen? Klik hier

Oké de e-reader zelf is wel een aardige aanschaf maar het voordeel wat je heb door goedkoper e-books te kunnen kopen en het gemak wat je er van krijgt is het echt waard.

Wat vind jij van een e-reader? Zie jij ook de voordelen van een ereader net zoals ik?

Misschien vind je mijn artikel Lezen om te ontspannen ook interessant.

Boeken algemeen

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *