Bouw aan je doelen en dromen

Pech in het leven? Wat kan je er aan doen?

Heb je het gevoel dat je altijd pech in het leven hebt? Dat het jou nooit mee zit en anderen wel? Herken je het gevoel dat je altijd tegenslagen hebt?

Denk je regelmatig “Waarom heb ik altijd pech”of “ik heb altijd pech” dan wordt het tijd om daar iets aan te doen.

Als je antwoord een volmondig ja is dan heb ik tips voor je hoe je om kunt gaan met tegenslagen en wat je er aan kunt doen om niet altijd pech te hebben.

Altijd pech in het leven bestaat niet.

Soms heb je pech niet in de hand maar kan je er wel wat van leren.

Als je het gevoel hebt dat je altijd tegenslagen hebt dan betekend dit dat je nog steeds doet wat je altijd deed.

Het klinkt simpel en misschien hard maar je hebt nog niet de lessen geleert welke je er uit moest leren.

Als je het gevoel hebt dat je steeds hetzelfde overkomt en dat het nooit meezit zijn er vaak belemmerende overtuigingen die een rol spelen in je leven. Het goede nieuws is dat je echt kunt werken aan de overtuigingen. Het beste kan je leren om deze patronen te doorbreken.

Onderaan dit artikel zal ik uitleggen hoe je dit kunt doen.

2 soorten pech in het leven

Er zijn 2 soorten van pech in het leven.

Je hebt pech welke veroorzaakt is door jezelf en pech welke veroorzaakt wordt door anderen. Deze laatste vorm van pech komt heel veel voor. De laatste vorm van pech doet heel veel pijn. Niet dat pech welke door jezelf veroorzaakt wordt geen pijn doet maar ook daarbij kwets je vaak andere mensen.

Omgaan met tegenslagen

Als je altijd blijft doen wat je altijd deed veranderd er niets. Met tegenslagen werkt dit hetzelfde.

Dit is heel makkelijk gezegt maar is echt waar.

De één blijft hangen in wat hij altijd deed en zo blijft hij/zij hangen in tegenslag na tegenslag.

De ander leert zijn les en weet wat hij anders moet doen.

Als je voor jezelf vind dat je de ene tegenslag na de andere tegenslag hebt is het dus zaak om te kijken wat je anders moet doen. Wat kan je ervan leren?

Veel pech?

Als je vind dat je altijd pech of veel pech hebt en het regelmatig niet mee zit dan kijk je teveel naar je prblemen. Je krijgt niet wat je graag zou willen maar elke keer loop je weer tegen problemen aan. Wees dan geen struisvogel. Haal je hoofd uit het zand en ga aan de slag.

Kijk naar je problemen

Zie alles eerlijk onder ogen en kijk naar je problemen. Wat heb je gedaan om in deze tegenslagen terecht te komen? Verzin geen smoesjes van : ja maar het is niet mijn schuld, die ander heeft me dat aangedaan. Kijk naar wat je zelf fout hebt gedaan? Ben je te goed gelovig? Te impulsief geweest? Heb je niet goed nagedacht?

Schrijf op wat je zelf anders had kunnen doen.

Voorbeelden tegenslag:

Ik zal je een voorbeeld geven. Heb je altijd financiele problemen en heeft je tegenslag steeds met geld te maken? Kijk dan eens welke beslissingen je hebt genomen om jezelf in deze problemen te werken? Geef niet anderen de schuld. Kijk open en eerlijk naar jezelf.

Wat ik regelmatig zie is dat mensen snel geld willen en zich er niet in verdiepen. Impulsief springen ze ergens in waarvan ze denken dat het geld oplevert. Vervolgens gaat het mis en liegen en bedriegen ze anderen om maar weer aan geld te komen. Ze lossen de problemen niet op maar zadelen anderen er mee op. Tot ze niemand meer over hebben. En pas als ze volledig aan de grond zitten en niemand meer hebben om op terug te vallen gaan ze bedenken wat ze anders hadden moeten doen.

Pech door mensen die liegen en bedriegen

Als tweede voorbeeld zijn er mensen die liegen en bedriegen. Ze doen alles voor eigen gewin en vragen zichzelf dan af waarom ze altijd pech hebben.

Deze personen zorgen ervoor dat je het erg voor ze vind en je ze helpt. Ondertussen maken ze misbruik van je. Helaas zoeken deze mensen altijd personen uit die sociaal zijn en het beste met anderen voor hebben. Na een tijdje kom je er achter hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit.

Dat je zo’n persoon tegenkomt kan iedereen gebeuren. Ook jij hebt dan het gevoel dat je altijd pech hebt. Ook daar kan je een les uit leren. Dit betekend dat je te snel vertrouwen hebt in mensen. Je wilt graag het goede zien in deze mensen maar in de tussentijd zijn je alarmbellen als een aantal keer af gegaan als je er goed over na gaat denken. Regelmatig zet je deze alarmbellen uit omdat je deze persoon wilt vertrouwen. Je gelooft niet dat iemand zo slecht is dat ze misbruik van je maken.

Helaas zullen veel sociale mensen zich herkennen in deze situatie. De pech die je dan hebt in je leven is dat je deze persoon bent tegengekomen en niet op tijd zag dat deze persoon niet te vertrouwen was en misbruik maakte van je.

Wat doe je bij tegenslagen?

Het belangrijkste is dat je een les leert.

Als je de verkeerde mensen bent tegengekomen schrijf dan eens voor jezelf op waar het fout is gegaan. Waarom heb je deze mensen vertrouwt? Wat deden ze waardoor jij hun verhalen geloofde?

Dit is belangrijk om voor jezelf duidelijk te maken wat er gebeurde en hoe je reageerde. Het is belangrijk dat je in het vervolg nee leert te zeggen. Je hoeft niet iedereen te pleasen. Als je voldoende zelfvertrouwen hebt weet je dat je zelf belangrijker bent en dat deze mensen het niet waard zijn om jezelf naar beneden te halen. Kies voor jezelf hoe moeilijk het ook is.

Heb je dit soort mensen in je leven die er voor zorgen dat jij jezelf rot voelt en die zorgen dat jij tegenslagen hebt? Neem afscheid van deze mensen. Deze zorgen alleen maar voor extra onnodige stress.

Je moet leren van je verkeerde inschatting en je mindset moet sterker worden. Ik heb een goede boekaanrader om je mindset sterker te maken en voor jezelf te kiezen.

Mater your mindset. Een boek om sterker te worden.

Meer geluk in je leven

Wil je echt aan de slag om pech uit je leven te bannen en je belemmerende overtuigingen los te laten? Wil je meer geluk in je leven aantrekken en werken aan jezelf. Niet meer steeds dezelfde pech aantrekken? Dan heb ik een leuke aanbieding voor je.

Voor jou als lezer van mijn blog mag ik je de training mindmeesterschap aanbieden voor nog geen € 20,00. 

Ik heb zelf deze training gevolgt en heb er echt heel veel van geleerd. 

Tijdens deze training ga je aan de slag met je beperkende overtuigingen en je persoonlijke ontwikkeling.

Relevante artikelen:

Leer nee zeggen                               

Negatief zelfbeeld                                

Tips voor meer zelfvertrouwen

 Je droomleven creeer jezelf

Als je zelf degene bent die zich herkent in het eerste voorbeeld en je bijvoorbeeld alleen maar gaat voor meer geld en daarbij anderen gebruikt voor je eigen gewin. Sorry dat ik het zeg maar je doet anderen heel veel verdriet en je zal nooit uit de circel van altijd maar pech komen.

Als eerste is het belangrijk dat je zelf je problemen onder ogen ziet. Stop met het gebruiken van andere mensen. Stop met liegen en bedriegen en zoek een oplossing voor je eigen problemen. Wees niet die struisvogel met de kop in het zand. Zie de feiten onder ogen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen pech. Tegenslagen zullen blijven komen zolang je niet eerlijk bent en mensen de waarheid verteld. Ik weet dat dit hard klinkt maar bad karma zal blijven komen. Je zal nooit de rust vinden waar je naar zoekt zolang je je zelf niet aan je problemen werkt.

Relevante artikelen:

Schulden. stop met schamen en kom in actie

Financiele stress

Welke tegenslagen heb jij in het leven?

Ik ben benieuwd welke tegenslagen jij hebt in je leven en hoe je er mee om gaat. Schrijf gerust in een reactie waar je mee zit en ik zal antwoord geven op de vragen die je hebt.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *