Bouw aan je doelen en dromen

Je droomleven maak je zelf met deze stappen

Wat is jouw droomleven? Hoe ziet jouw droom leven er uit als je het waar kon maken. Als we nergens rekening mee hoeven te houden en geld geen rol zou spelen. Heb je daar wel eens over nagedacht? In dit artikel geef ik je 7 tips om je dromen waar te maken.

Helaas is het zo dat we vaak onze droom vergeten en eigenlijk het leven leiden voor de dag. Grote dromen vervagen tot je op een moment komt en denkt: “Is dit alles?” of “Ik wil meer uit mijn leven halen”.

Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen: “Als ik de loterij wint ga ik stoppen met mijn werk en ga ik lekker …………”.

Regelmatig zie je het gebeuren bij mensen met een burn-out. Ineens weten ze dat ze niet meer willen wat ze altijd deden. Ze willen het roer omgooien. En dan komt de vraag “Wat wil ik met mijn leven?”.

De zoektocht naar je droomleven gaat dan van start.

Waarom zou je wachten tot je een burn-out hebt als je nu al aan de slag kunt gaan om je dromen na te jagen?

Ben je die 9 tot 5 baan zat of wil je iets anders met je leven dan kan je dat nu al onderzoeken wat jou echt gelukkig maakt.

Wat is jouw droomleven?

Wat zou je graag willen veranderen in je leven? Waar droom je van?

Vaak weten we echt wel wat we willen maar zijn we bang om er aan te werken. Je weet wat je wilt maar denkt dat het onbereikbaar is maar je zet het opzij en geeft het geen aandacht meer. Je blijft doorgaan zoals je altijd deed omdat je denkt dat niet gaat lukken. Zelfs niet de kleine stapjes welke al voor grote verandering kunnen zorgen. Om je droomleven te krijgen moet je doelen stellen in je leven. Als je jezelf doelen stelt kan je stappen maken naar je droomleven.

Hoeveel mensen zijn bereid om er alles aan te doen om dit droomleven te krijgen? Ben jij bereid om stappen te maken voor je droomleven?

Voordat ik verder ga wil ik je nog mededelen dat ik in dit artikel gebruik maak van affiliate marketing dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang.

Als je een kind vraagt wat hij of zij later wilt worden hebben ze daar vaak een antwoord op. “Ik wordt profvoetballer”, “ik wordt stewardess” en natuurlijk “ik wordt prinses” en “ik wordt koning”. De dromen zijn vaak heel groot. Je zal zelf als kind ook dromen gehad hebben over wat je wilde worden als je groot werd.Op school leer je al dat je niet moet dromen maar op moet letten en studeren. Tegenwoordig begint het zelfs steeds vroeger. Een kind kan nog maar weinig kind zijn. Ze moeten presteren. De druk wordt steeds hoger.

Dat is jammer. Als kind heb je ook tijd voor jezelf nodig om te kunnen spelen en te fantaseren.

Visualiseer je droomleven

Juist het fantaseren leert je hoe je dingen kan visualiseren.

En juist die visualisatie is belangrijk als volwassenen om je dromenleven waar te kunnen maken.

Hoe ouder we worden hoe meer de dromen naar de achtergrond worden gedrukt. Er zijn maar weinig mensen die zich vast blijven houden aan droom. Je prioriteiten verleg je naar wat van je verwacht wordt. Je moet voor jezelf en/of je gezin gaan zorgen. Gaan werken en geld verdienen is wat je moet gaan doen. Ook al zit je in een baan welke je niet leuk vindt je blijft zitten want er moet brood op de plank blijven komen.

Het leven van je droom waarmaken

Logsich dat er brood op de plank moet komen. Je moet zorgen dat je kunt leven maar wat als je leven meer gaat lijken op overleven.

Wat als je niet meer geniet van wat je doet? Dat je werk of je leven je niet meer die energie geeft welke je nodig hebt? Je ploft zodra je thuis komt op de bank. Totaal lusteloos en moe. Je denkt bij jezelf is dit alles? Moet ik mijn hele leven nog zo doorbrengen.

Herken je jezelf daar in? Is jou droomleven zover weg dat je er niet meer in gelooft? Wil je het niet meer waarmaken?

Krijg je geen energie meer van wat je doet en wil je het anders gaan aanpakken zodat je jezelf weer goed voelt en je weer kan genieten van je leven?

Wil je iets heel graag maar ben je blijven hangen omdat je in je comfortzone veilig zit? Misschien wil je wel je eigen droombaan maken of een eigen online bedrijf starten maar durft je het niet aan.

Begin vandaag met de eerste stap naar je droom leven

Weet je dat je ook met kleine stapjes al onderweg kunt gaan naar je droomleven? Iedereen heeft zijn eigen wensen in het leven. De één heeft kleine wensen de ander grote wensen. Als je geen actie onderneem op wat je graag wilt dan weet je zeker dat het niet gaat gebeuren.

Hoe bouw je aan je droom?

Het leven van je dromen begint met een ontwerp. Net zoals een huis. Je maakt een plan en alles begint bij de eerste steen. Zo gaat het ook met je leven wat je ten diepste wilt.

Je moet aan de slag om doelen te stellen. Elke dag een stapje te nemen. Kijken wat je nodig hebt en vooral er voor gaan. Natuurlijk zal je ook hobbels tegenkomen op de weg er naar toe. Zie het als een berg. Je begint onderaan. Dit is je eerste stap. Zo werk je langzaam aan naar de top van de berg. Jou ideale leven.

Jij bent de architect van je leven. De hobbels die je tegenkomt moet je oplossen. Soms moet je even bijstellen maar vergeet nooit je einddoel. Hou je einddoel in zicht.

Wat je ook wilt veranderen in je leven alles begint met de eerste stap.

7 stappen om je droomleven waar te maken

1. Geef jezelf een schop onder je kont en kom van de bank om aan je droomleven te werken.

Ga werken aan jezelf. Werk aan je mindset om je gedachten te veranderen van “ik kan het niet” naar “ik kan het”.

2. Maak een plan en schrijf op welke droom je wilt najagen

Maak een plan wat je zou willen doen. Wat moet je veranderen aan jezelf, je leven om dichter bij je droomleven te komen.

Begin als eerste met op te schrijven hoe je droomleven er uit zou moeten zien. Denk niet aan de dingen wat je niet kan omdat je bijvoorbeeld het geld niet hebt. Ook niet aan hoe je het voor elkaar moet krijgen. Start gewoon met schrijven. Fantaseer er op los. Het is jouw droomleven.

3. Ga nu voor jezelf doelen stellen om je droomleven waar te maken.

Begin in kleine stapjes. Werk er elke dag aan. Zelfs deze kleine stapjes zorgen ervoor dat je mindset zal veranderen. Terwijl je er aan werkt zal je jezelf al positiever gaan voelen.

Neem 3 kleine dingen uit je droomleven waar je nu al aan kan gaan werken. Wil je bijvoorbeeld meer geld om dichter bij je droomleven te komen. Begin dan met het invullen van enquetes om alvast extra geld bij te verdienen. Of begin een eigen blog en start met affiliate marketing. Zo zijn er nog veel meer kleine dingen te bedenken wat je nu al kan gaan doen.

Ik zal onder aan deze blogpost een lijst zetten met relevante categorien van mijn blog waar je kunt vinden hoe je dit allemaal kan leren.

Heb je een cursus of een opleiding nodig om je dichter bij je droom te brengen? Start er dan mee. Heb je weinig tijd volg dan een online opleiding of online cursus zodat je je eigen tijd kan indelen.

Het is tijd om te stoppen met excuses te zoeken om geen stappen te ondernemen voor wat je graag wilt bereiken in je leven.

4. Hou je doel voor ogen door elke dag minimaal 10 minuten je droomleven te visualiseren.

Lees je droomleven welke je hebt opgeschreven elke dag door. Net zolang totdat je het kan visualiseren. Droom weg en zie jezelf dit leven hebben. Onthou dat dit je mindset veranderd en je gedachten positiever worden. Tijdens het visualiseren bezorg je jezelf een goed gevoel waardoor je stress afneemt. Zie hoe jij je droomleven al bereikt hebt. Wat je doet? Hoe je jezelf voelt? Wat zie je? Wat heb je? Waar woon je? Wie is er bij je? Maak een zo duidelijk mogelijk beeld in jezelf.

5. Maak een vision board van je droomleven.

Hoe ziet jou droomleven er uit? Wat wil je bereiken in je leven? Wat heb je nodig voor om jou leven het leukst te maken?

Neem een groot stuk karton en een stapel tijdschriften. Plak alles op wat te maken heeft met je droomleven. Dit kunnen teksten zijn die je motiveren maar ook mooie foto’s van dingen welke je zou willen hebben. Hang dit ergens op waar je het elke dag kan zien. Zo wordt je elke dag herinnert aan het doel welke je voor ogen hebt.

Heb je geen tijdschriften? Speur dan op internet naar foto’s of teksten welke je inspireren. Print deze foto’s uit en plak ze op.

Ook kan je een digitaal visie board maken met bijvoorbeeld Canva (www.canva.com). Als je klaar bent print je het uit en hang je het op.

6. Wees dankbaar voor wat je al hebt en blijf aan je droomleven werken

Het klinkt tegenstrijdig maar wees ook dankbaar voor wat je al hebt. Is je droomleven een andere baan? Zorg er dan voor dat je nu toch dankbaar bent voor de baan die je nu hebt. Deze baan zorgt ervoor dat je brood op de plank hebt. Onthou dat je door deze baan kan gaan werken aan jezelf omdat je meer wilt.

Wil je je eigen droombaan maken lees dan eens Creeer je droombaan.

Hoe groot of klein je dromen ook zijn wordt dankbaar voor alle positieve dingen in je leven die er zijn en komen. Sta vaker stil bij de positieve dingen en laat het negatieve los.

Het leven wat je nu hebt heeft ervoor gezorgd dat je weet dat je meer wilt. Dat je het anders wilt. Wees daar dankbaar voor. Je weet nu hoe je droomleven eruit ziet en wat je wel zou willen. Je hebt jezelf een doel gezet.

7. Werk elke dag aan je doel om je droomleven waar te maken

Mensen die hun droomleven leiden kunnen je vertellen dat het niet zomaar komt aanwaaien. Ten eerste wisten ze wat ze wilden bereiken, ten tweede bleven ze hun doel vasthouden en ten derde bleven ze doorgaan ondanks tegenslagen. Ze hadden de kracht om door te zetten zodat ze hun droom konden laten uitkomen.

Je moet een visie en een doel hebben zodat je succes krijgt. Elk leven kent tegenslagen. Dat geldt voor jou ook. Het is belangrijk om met tegenslagen om te gaan en er van te leren. Ook tijdens het werken aan je droomleven zal je tegenslagen krijgen. Krijg je een tegenslag? Kijk dan wat de les hiervan is. Ga rustig zitten en stel jezelf de vraag: Wat kan ik hiervan leren? Wat moet ik veranderen zodat het niet opnieuw blijft gebeuren. Het zijn de lessen van het leven.

Onthou dat je elke dag er aan zal moeten werken wil je succes hebben. Tenzij je er niet in geloofd dat je je mindset moet veranderen. Zodra je je droom weer opzij zet voor de dagelijkse beslommeringen verdwijnt hij snel weer naar de achtergrond. Je hebt maar 1 leven dus waarom zou je negatief blijven denken en het leven wat je wilt laten varen.

8. Boek aanraders om je mindset te veranderen en je droomleven te creeeren

Hoe ziet jou droomleven er uit?

Ik ben benieuwd hoe jou droomleven er uit ziet. Geef gerust een reactie om dit artikelen. Misschien hebt je al alles wat je wilt en wil je niets veranderen. Wat maakt jou tevreden met het leven wat je hebt? Wil je wel graag dingen veranderen om je droomleven te maken welke stap ga je zetten zodat je het kan bereiken?

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *