Bouw aan je doelen en dromen

Betonlook pot maken als woonaccessoire.

Betonlook pot maken van een leeg glazen potje.

Creatief met jampotjes is leuk en goedkoop. Je kan er zoveel leuke dingen mee doen en je hebt nog een leuke woonaccessoire ook.

Je hebt altijd wel glazen potjes van jam, groente of bijvoorbeeld potjes van babyvoeding.

Voordat je besluit om je jampotjes of andere glazen potjes direct weg te gooien neem dan eens een kijkje naar wat je allemaal kunt maken met deze lege potjes.

In een aantal artikelen zal ik je laten zien wat je allemaal kunt maken van lege jampotjes. Vandaag begin ik met het beton look maken van een lege jam pot.

Ik maakte als kado voor mijn zus een leuke woonaccessoire voor op tafel. Het betonlook potje maakte ik zelf. Hoe je dat kan doen lees je hieronder.


Home decoratie voor op tafel op teak houten serveerplank met beton look pot zelf maken

Het is toch leuk om creatief bezig te zijn voor een kado of voor je eigen huis. Zelf ben ik weg van woonaccessoires en wissel deze graag af. Ook vindt ik het leuk om zelfgemaakte woonaccessoires kado te doen. Je kan het helemaal naar iemand zijn eigen interieur maken.

Bij de Xenos zag ik deze leuke teak houten serveerplank. Natuurlijk heb ik hem gelijk gekocht. Ik hou van natuurlijke materialen. Ook kocht ik aqua kaars in glas. Thuis had ik nog stukjes turqoise half edelsteen liggen dus dat paste er mooi bij. De glazen decoratie stenen had ik ook nog in huis want deze gebruik ik regelmatig. De kaars is een Gusta figuurkaars

Hoe maak je zelf een betonlook pot?

Als eerste heb je een leeg glazen potje nodig. Natuurlijk kan het ook met andere potjes of vazen. Eigenlijk kan je alles betonlook maken. Van oude bloempotten tot glazen vazen maar in deze zelfgemaakte tafeldecoratie heb ik een leeg jam potje gebruik.

Wat heb je nodig om een betonlook pot te maken?

Kant en klare muur vuller

Grijze acrylverf

Titanium wit acrylverf

Platte kwast

Werkwijze betonlook pot maken

Als eerste zorg je natuurlijk dat je pot goed schoon is van binnen en van buiten.

Nu smeer je de hele pot in met de kant en klare muur vuller. Zelf doe ik het met mijn vingers maar wil je geen vieze vingers krijgen dan kan je een kwast gebruiken.

Zelf vind ik het leuk om het grof te maken zodat het ook oud lijkt. Ik smeer het er ruw op en niet glad. Je kan natuurlijk zelf kiezen welke look je het potje wilt geven.

Dan laat je het potje drogen. Afhankelijk van de tijd die op de muur vuller vermeldt staat.

Zodra het droog is verf je het potje met de grijze verf. Dit laat je een beetje drogen.

woonaccessoires zelf betonlook maken

Als het een beetje droog is neem je de titanium wit op een kwast en doop deze in een klein beetje verf. Je tipt de verf af op een stuk keukenpapier en strijk voorzichtig en licht over de grijze verf.

Als je teveel witte verf op je kwast hebt krijg je niet de gewenste betonlook vandaar dat je het teveel aan verf eerst eraf moet halen door de kwast op het keukenpapier te tippen.

Laat het geheel daarna goed drogen.

Koop een leuk plantje en je potje is helemaal af.

Heb jij al beton look woonaccessoires gemaakt?

Ik ben benieuwd naar je reactie.

Wil je nog meer lezen over leuke creaties kijken dan eens bij de categorie Hobby’s.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *