Bouw aan je doelen en dromen

Kleuren en tekenen voor volwassenen

Kleuren voor volwassenen is een heerlijke ontspannen bezigheid. Even alles om je heen vergeten. Alleen maar bezig zijn op het kleuren en het kleur gebruik en krijgt rust in je hoofd. Je level van stress daalt en je zorgt voor je ontspanning. Je kan het zien als meditatief kleuren. Even je Zen momentje creëren en stress van je af te schudden.

Kleuren voor volwassenen is goed voor ontspanning.

Dit geldt ook voor tekenen voor volwassenen. Als je begint met bijvoorbeeld Zentangle of Handlettering zal je zien hoe verslavend het is. Zowel kleuren voor volwassenen met de mooiste kleurboeken als het tekenen voor volwassenen is goed om stress tegen te gaan. Het is heel leuk om gezellig met vriendinnen of zussen een middagje te kleuren. Heerlijk kletsen aan de tafel, ontspannen kleuren en iets lekkers te eten en te drinken erbij en je bent weer helemaal ontspannen.

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliate marketing. Dit houdt in dat indien je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra’s. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast heel erg bedanken.

De mooiste kleurboeken voor volwassenen

Heel veel mensen hebben dit al ontdekt. Jij misschien ook wel. Er zijn tegenwoordig heel wat mooie kleurboeken voor volwassenen en andere ideeën om te genieten van kleuren en tekenen. Behalve de kleurboeken hebt je ook puzzels welke je in kan kleuren, verjaardagskalenders en leuke kaarten. In dit artikel laat ik je leuke tips voor kleurboeken voor volwassenen zien.

Hieronder vindt je de mooiste kleurboeken voor volwassenen:

Wil je nog meer ontspannende hobby’s zien kijk dan straks eens bij:

wat is acrylgieten?

hoe maak je een diamond painting

ontspannen legpuzzels maken

maak zelf de mooiste taarten

silhouette curio hobby snijplotter

ontspannen lezen

Ook is het heel leuk om zelf dingen te maken zoals inspirerende teksten maken met handlettering en doodles of brushlettering. Als je een mooie creatie hebt gemaakt kan je het inlijsten zodat je steeds herinnerd wordt aan je inspirerende tekst.

Ben je een enthousiaste kaarten maker of doe je aan journaling dan mag het handlettering niet ontbreken bij je creativiteit. Je ziet echt de mooiste creaties voorbij komen.Het is ook heel ontspannend als je zelf je mandala’s tekent of zentangle leert. Beide worden gezien als meditatief tekenen. Je stress zal afnemen en je vergeet alles om je heen terwijl je heerlijk aan het tekenen en kleuren bent.

Vind je het ook heerlijk om even te ontspannen met kleuren of wil je dit uitproberen dan heb ik een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Van de mooiste kleurboeken voor volwassenen tot handlettering aan toe.

Puzzels om in te kleuren

Eerst rustig worden door te puzzel in elkaar te zetten en later opnieuw ontspannen met de puzzel in te kleuren. Oftewel dubbel plezier met deze leuke legpuzzel.

Mandala boeken om in te kleuren

Een aantal hele mooie mandala kleurboeken. Meditatief kleuren met deze mooie kleurboeken.

Mandala tekenen en daarna kleuren

Wil je leren hoe je zelf mandala’s kan tekenen dan heb ik hieronder een aantal mooie boeken gezet. Even je stress vergeten en je eigen meditatie momentje creëren.

Het bovenstaande boek heb ik zelf en ik vind het een prachtig boek met mooie uitleg hoe je de mandala’s en de boedha’s tekent.

Kleurboeken voor volwassenen

Ik heb een aantal mooie kleurboeken voor volwassenen op een rijtje gezet. Er zijn er nog veel meer maar dit zijn de kleurboeken welke ik op dit moment de mooiste vind. Wat ik zelf het fijnste vind aan kleuren is het lekker ontspannen bezig zijn. Je kiest de kleuren welke je op dat moment het mooiste vind. Als je vaker kleurt kan je zien aan de kleuren zien in welke bui je op dat moment was. Met deze kleurboeken heb je altijd leuke dingen om te kleuren.

Kaarten om te kleuren

Zoek en kleurboek door de kunstenaar Kerby Rosane

Deze prachtige gedetailleerde tekeningen in dit kleurboek zijn om in te kleuren je wordt uitgedaagd om naar verborgen objecten in de kleurplaten te zoeken.  Ze bestaan uit dieren en objecten die geleidelijk in elkaar overvloeien. Er is er maar 1 in het Nederlands verkrijgbaar en de overige zijn in het Engels. Dit zijn zulke mooie tekeningen die je tot leven brengt met kleur dat ik ze je niet wilde laten missen. Deze kleurboeken voor volwassenen zijn ook heel geschikt voor mannen. Dit soort kleurboeken is aan te bevelen om cadeau te geven aan een man als hij last van stress heeft. Vaak willen ze het niet toegeven maar als ze eenmaal beginnen met kleuren raken ze toch ontspannen.

Handlettering

Handlettering en brushlettering zijn helemaal hot. Op Pinterest en internet kan je veel voorbeelden vinden met handlettering. Je kan hele leuke tekstborden maken of leuke quotes mooi maken en inlijsten. Heb je een favoriete quote of een tekst die je op kan beuren of je meer zelfvertrouwen kan geven maak er dan een mooie handlettering van en hang hem op. Zo wordt je elke dag herinnert aan een positieve quote.Ook op youtube kan je hier veel over vinden. Het is echt een nieuwe rage. Handlettering kan je overal bij gebruiken. Enkele voorbeelden zijn bij het maken van kaarten met mooie handlettering, journaling, leuke cadeau labels maken of een leuke verjaardagskalenders. Handlettering vergt even oefening maar het is zo leuk om te doen. Je kan met deze hobby leuke teksten tekenen.

Zentangle en zendala’s tekenen

Zentangle tekenen zijn hele mooie lijnen en mooie vormen tekenen. De zendala’s zijn een hele leuke combinatie van zentangle tekenen en mandala’s.

Ik heb geprobeerd om veel verschillende facetten van het kleuren en tekenen te laten zien. Hopelijk ben je geïnspireerd en ga je het voor jezelf uitproberen. Het is een goede manier om mindful te worden en stress van je af te schudden en weer heerlijk ontspannen te worden.

Tekenen voor volwassenen

Wil je in plaats van kleuren zelf leuke dingen tekenen? Dan heb ik leuke tips over duidelijke boeken waar je kunt leren tekenen. Mijn boek aanraders om te leren tekenen zijn bijvoorbeeld het tekenen van bloemen, dieren en portretten. Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken te verkrijgen maar dit is om je een idee te geven dat je op deze manier kunt leren tekenen.

Extra geld bijverdienen voor je hobby?

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *