Geld Hobby's persoonlijke ontwikkeling

Geld verdienen met je hobby

geld verdienen met je hobby-geld verdienen-hobby-bijverdienen-bloggen

Geld verdienen met je hobby? Als wij creatievelingen diep in ons hart kijken zouden dit toch heel graag willen. Je hobby is je passie. Het neemt je stress weg zodat het je de ontspanning geeft die je nodig hebt. Het zou toch heerlijk zijn als je hobby je droombaan kan worden. Laten we het voorlopig houden bij bijverdienste en als dat goed gaat kan je verder kijken.

Ik ken mensen die van hun passie hun droombaan hebben gemaakt. Met welke hobby’s je het meeste geld kan verdienen? Lees straks mijn artikel: Met deze hobby’s kan je geld verdienen

Er wordt heel wat geld uitgegeven voor creatieve hobby’s. Dat weten we allemaal. Als je zelf creatief bent en kijkt wat je gemiddeld kwijt bent aan je dan is dat soms best schrikken.

Dit artikel bevat affiliate marketing. Dit houdt in dat indien je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Gelukkig kijken wij creatievelingen daar niet naar want we genieten ervan. Als creatieveling geniet je van dingen te maken. Je wilt iets moois neerzetten en 9 van de 10 keer geef je het weg als iemand het mooi vind.

Als je minder geld te besteden heb dan ga je het pas merken. Of als je echt alles op een rijtje zet wat je inmiddels kwijt bent aan de spullen zoals gereedschappen, machines en alles wat je nodig hebt om het te maken. Wat zou het dan toch fijn zijn om geld te verdienen met je hobby. Gewoon als een leuke bijverdienste en misschien lukt het je wel om van je hobby je werk te maken. Dat zou toch echt fantastisch zijn.

Als je heel graag geld wilt verdienen met je hobby is dat echt wel mogelijk.

Verwacht niet dat je heel veel geld gaat verdienen maar het is toch al leuk als je er een zakcentje aan overhoudt zodat je wat extra geld hebt. Of misschien wil je wel geld verdienen met je hobby om weer nieuwe spullen te kopen.
Je weet het natuurlijk nooit. Voor hetzelfde geld ga je wel veel geld verdienen met je hobby en krijg je de droombaan die je altijd wilde.

Hieronder zal ik een aantal tips geven hoe je geld kan verdienen met je hobby.

1. Verkoop je gemaakte creaties aan familie, vrienden en collega’s om zo wat extra geld te verdienen.

Dit lijkt altijd de makkelijkste manier maar vaak is het zo dat deze je zelfgemaakte producten het liefst gratis willen hebben. Ze willen er niet teveel voor betalen. Als je handgemaakte creaties ga verkopen aan familie, vrienden en collega’s bepaal dan van te voren je prijs. Je wilt toch geld verdienen om weer nieuwe hobby materialen te kopen. In de prijs moet je rekening houden met je materialen maar ook met de slijtage van je gereedschappen.

Wil je van de hobby je werk maken en daarmee geld verdienen lees dan mijn artikel: 8 tips om van je hobby of passie je droombaan te maken

2. Online geld verdienen en verkoop je hobby creaties via internet

Je kan je handgemaakte artikelen verkopen op bijvoorbeeld Etsy.

Op Etsy kan je een eigen Etsy shop openen. Ze worden steeds meer bekend in Nederland.

Je betaald per item welke je plaatst $ 0,20 dit is omgerekend op dit moment € 0,17. De items die je plaatst zijn 4 maanden actief, of tot ze verkocht zijn. Als je een item verkoopt gelden er commissiekosten (transactiekosten) en een standaardtarief voor het verwerken van de betaling.
Listings zijn vier maanden actief, óf tot ze verkocht zijn. Zodra je een item verkoopt, gelden er enige commissiekosten en een standaardtarief voor het verwerken van de betaling. De transactie kosten bij Etsy bedragen 5% en de betalingsverwerking 4% + € 0,30. Als je via Etsy verkoopt houdt dan rekening met deze kosten als je je productprijs vaststelt. Het voordeel van Etsy is dat je behalve de bovenstaande kosten niets kwijt bent. Je hoeft geen zorg te dragen voor een eigen betaalsysteem.

Je kan je eigen gemaakte creaties ook verkopen op een website zoals Marktplaats.

3. Begin een eigen webshop

Je kan tegenwoordig makkelijk je eigen webwinkel starten. Er zijn heel veel website waar ze gratis de kans geven om een webwinkel te openen.

Het nadeel van een gratis webwinkel is vaak de beperkte mogelijkheden. Je kan minder aanpassen om je webwinkel zo te maken zoals je wilt.

Wil je echt een webwinkel maken naar je zin kies dan voor een eigen domeinnaam en hosting. Bij Mijndomein krijg je een compleet pakket waar o.a. WordPress al op staat. Mijn WordPress is het heel eenvoudig om zelf een website met webwinkel te maken. Een eigen website maken hoeft dus niet duur te zijn. Bij Mijndomein hebt je al voor € 5,00 per maand een snelle website en goede hosting. Bij Yourhosting.nl krijg je de eerste maand voor maar € 2,00 en daarna € 5,75. Het voordeel van Yourhosting.nl is dat je het hostingpakket makkelijk later kunt upgraden. Beide zijn hebben goede hostingpartijen.

relevant artikel: Hoe maak je een eigen blog of website

relevant artikel: 10 WordPress themes voor een webshop met eigen blog onder de € 50,00

4. Ga naar markten en braderieën en huur een kraampje

Er worden heel veel braderieën gehouden tegenwoordig. Je hebt braderieën en markten in je stad maar ook vaak in buurthuizen en kerken.

Huur een kraampje en maak er een gezellig dag van.

Zorg dat je kraampje leuk is aangekleed met je eigen gemaakte creaties. Leg een leuk kleed over je kraam en probeer in hoogtes te werken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld houten sinaasappelkistjes te gebruiken. Ook kartonnen dozen met iets er overheen zodat je niet meer ziet dat het een doos is zijn handig te gebruiken. Maak je kraam aantrekkelijk om te zien en goed zichtbaar. Je wilt tenslotte wel geld verdienen.5. Start een eigen blog

Als je heel graag creatief bezig bent kan je er ook vaak uren over praten. Ben je ook nog eens goed in schrijven dan kan je je creaties en kennis delen met andere mensen. Schrijf bij een creatie die je wilt verkopen hoe je het gemaakt hebt. Vertel enthousiast en probeer ook een eventuele koper enthousiast te krijgen voor je gemaakte creaties.

Je kan er ook voor kiezen om zelf een blog te beginnen met uitleg over hoe je dingen maakt zodat iedereen er van kan leren.

Een eigen blog schrijven en maken is heel leuk om te doen.

Wil je weten hoe ik mijn eigen blog ben begonnen lees dan mijn artikel: Hoe verdien je online geld met je blog of website?

Een eigen blog maken is niet moeilijk.

Een eigen blog starten is echt niet moeilijk en het is een leuke kans om je eigen creaties te showen en te verkopen. Bovendien kan je met een eigen Domeinnaam en eigen Webhosting ook online geld verdienen met affiliate marketing. Dit noemen ze soms ook passief geld verdienen met je eigen website of blog. Helaas kan je met een gratis blog geen affiliate marketing doen.

Bedrijven zien je dan niet als professioneel en weigeren je vaak om hun te promoten. Zoals ik al vermelde hoeft een eigen blog maken niet duur te zijn. Kijk eens bij Yourhosting.nl, MijnDomein of Neostrada voor een goedkope hosting en kijk welke het beste bij jou past.

Wil je weten hoe je goedkoop een eigen blog kan beginnen lees dan mijn artikel: Hoe maak je een blog in 4 stappen

Ik pas op mijn eigen blog affiliate marketing toe. Als je een blog hebt kan je jezelf aanmelden bij bijvoorbeeld TradeTracker, AWIN en Bol.com partnerprogramma. Dit zijn de bedrijven waar ik ben inschreven als affiliate en werken heel prettig.

Zo zijn er nog veel meer bedrijven bij welke je kan aansluiten voor affiliate marketing.

Wil je meer weten over affiliate marketing en zo online geld verdienen als je je eigen blog maakt lees dan mijn artikel: Wat is affiliate marketing.

Bijverdienste met het invullen van enquetes voor geld of cadeaubonnen

Wil je nog een extraatje bijverdienen om hobby spullen te kopen?

Ik ben bezig geld te verdienen met het invullen van enquetes. Zo spaar ik weer voor cadeaubonnen zodat ik steeds weer nieuwe spullen kan kopen. Wil je dit ook lees dan mijn artikel: Geld verdienen met enquetes invullen.

Wil je bijverdienen door het invullen van enquetes dan kan ik je Toluna en Lifepoints aanraden. Met deze 2 verdien ik het meest.

Wil je meer van mijn artikelen lezen? Kijk dan eens in de volgende categorieën:

hobby’s

lifestyle

mindfulness

persoonlijke ontwikkeling en carriere

alles over wonen

erotiek

Geld

lifestyle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *