geld verdienen met je hobby-geld verdienen-hobby-bijverdienen-bloggen

Geld verdienen met je hobby

Geld verdienen met je hobby? Wist je dat je eigenlijk met elke hobby geld kan verdienen? Natuurlijk wil jij dat ook graag. Met deze tips gaat het je lukken om extra geld te verdienen vanuit huis.

Als wij creatievelingen diep in ons hart kijken zouden dit toch heel graag willen. Je hobby is je passie. Het neemt je stress weg zodat het je de ontspanning geeft die je nodig hebt. Het zou toch heerlijk zijn als je hobby je droombaan kan worden. Laten we het voorlopig houden bij bijverdienste en als dat goed gaat kan je verder kijken.

Van je hobby je droombaan maken

Ik ken mensen die van hun passie hun droombaan hebben gemaakt. Met welke hobby’s je het meeste geld kan verdienen? Lees straks mijn artikel: Met deze hobby’s kan je geld verdienen

Er wordt heel wat geld uitgegeven voor creatieve hobby’s. Dat weten we allemaal. Als je zelf creatief bent en kijkt wat je gemiddeld kwijt bent aan je dan is dat soms best schrikken.

Gelukkig kijken wij creatievelingen daar niet naar want we genieten ervan. Als creatieveling geniet je van dingen te maken. Je wilt iets moois neerzetten en 9 van de 10 keer geef je het weg als iemand het mooi vind.

Dit artikel bevat affiliate marketing. Dit houdt in dat indien je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Als je minder geld te besteden heb dan ga je het pas merken. Of als je echt alles op een rijtje zet wat je inmiddels kwijt bent aan de spullen zoals gereedschappen, machines en alles wat je nodig hebt om het te maken. Wat zou het dan toch fijn zijn om geld te verdienen met je hobby. Gewoon als een leuke bijverdienste en misschien lukt het je wel om van je hobby je werk te maken. Dat zou toch echt fantastisch zijn.

Geld verdienen met elke hobby

Eigenlijk kan je met elke hobby geld verdienen. Jij hebt de kennis van jouw hobby. Jij bent de expert. Vind je het leuk om anderen te vertellen over jouw hobby raadt ik je aan een blog te beginnen. Als je wilt weten hoe je geld van verdienen met bloggen dan raad ik je aan dit artikel te lezen waarin ik uitgebreid uitleg hoe je dit doet.

Een blog starten kan je al voor € 5,00 per maand. Op dit moment betaal je zelfs maar € 2,50 per maand via deze link. En geloof me niets is leuker dan andere mensen vertellen over je hobby en de leuke reacties die je ontvangt.

Verwacht niet dat je direct heel veel geld gaat verdienen maar het is toch al leuk als je er in het begin een zakcentje aan overhoudt zodat je wat extra geld hebt. Of misschien wil je wel geld verdienen met je hobby om weer nieuwe spullen te kopen.

Bovendien is bloggen over je hobby een betrouwbare manier om online geld te verdienen.


Ebook maken over je hobby

Als je heel veel weet of je hobby en je kan mensen hiervoor enthousiast maken ga dan je kennis delen via een ebook.

Een ebook maken kan echt over elke hobby gaan. Veel mensen laten geld liggen terwijl ze zoveel kennis hebben om andere mensen het ook te leren.

De makkelijkste manier is om je eigen ebook te gaan verkopen via je blog.

Natuurlijk moet je er hard voor werken om van je hobby een succes te maken. Je zal moeten doorzetten en er voor moeten gaan.

relevante artikel: hoe blijf je gemotiveerd?

Hieronder zal ik nog een aantal tips geven hoe je geld kan verdienen met je hobby.

1. Verkoop je gemaakte creaties aan familie, vrienden en collega’s om zo wat extra geld te verdienen.

Dit lijkt altijd de makkelijkste manier maar vaak is het zo dat deze je zelfgemaakte producten het liefst gratis willen hebben. Ze willen er niet teveel voor betalen. Als je handgemaakte creaties ga verkopen aan familie, vrienden en collega’s bepaal dan van te voren je prijs. Je wilt toch geld verdienen om weer nieuwe hobby materialen te kopen. In de prijs moet je rekening houden met je materialen maar ook met de slijtage van je gereedschappen.

2. Online geld verdienen en verkoop je hobby creaties via internet

Je kan je handgemaakte artikelen verkopen op bijvoorbeeld Etsy.

Op Etsy kan je een eigen Etsy shop openen. Ze worden steeds meer bekend in Nederland.

Je betaald per item welke je plaatst $ 0,20 dit is omgerekend op dit moment € 0,17. De items die je plaatst zijn 4 maanden actief, of tot ze verkocht zijn. Als je een item verkoopt gelden er commissiekosten (transactiekosten) en een standaardtarief voor het verwerken van de betaling.
Listings zijn vier maanden actief, óf tot ze verkocht zijn. Zodra je een item verkoopt, gelden er enige commissiekosten en een standaardtarief voor het verwerken van de betaling. De transactie kosten bij Etsy bedragen 5% en de betalingsverwerking 4% + € 0,30. Als je via Etsy verkoopt houdt dan rekening met deze kosten als je je productprijs vaststelt. Het voordeel van Etsy is dat je behalve de bovenstaande kosten niets kwijt bent. Je hoeft geen zorg te dragen voor een eigen betaalsysteem.

Je kan je eigen gemaakte creaties ook verkopen op een website zoals Marktplaats.

3. Begin een eigen webshop

Je kan tegenwoordig makkelijk je eigen webwinkel starten. Er zijn heel veel website waar ze gratis de kans geven om een webwinkel te openen.

Het nadeel van een gratis webwinkel is vaak de beperkte mogelijkheden. Je kan minder aanpassen om je webwinkel zo te maken zoals je wilt.

relevant artikel: 10 WordPress themes voor een webshop met eigen blog onder de € 50,00

4. Ga naar markten en braderieën en huur een kraampje

Er worden heel veel braderieën gehouden tegenwoordig. Je hebt braderieën en markten in je stad maar ook vaak in buurthuizen en kerken.

Huur een kraampje en maak er een gezellig dag van.

Zorg dat je kraampje leuk is aangekleed met je eigen gemaakte creaties. Leg een leuk kleed over je kraam en probeer in hoogtes te werken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld houten sinaasappelkistjes te gebruiken. Ook kartonnen dozen met iets er overheen zodat je niet meer ziet dat het een doos is zijn handig te gebruiken. Maak je kraam aantrekkelijk om te zien en goed zichtbaar. Je wilt tenslotte wel geld verdienen.5. Start een eigen blog

Als je heel graag creatief bezig bent kan je er ook vaak uren over praten. Ben je ook nog eens goed in schrijven dan kan je je creaties en kennis delen met andere mensen. Schrijf bij een creatie die je wilt verkopen hoe je het gemaakt hebt. Vertel enthousiast en probeer ook een eventuele koper enthousiast te krijgen voor je gemaakte creaties.

Je kan er ook voor kiezen om zelf een blog te beginnen met uitleg over hoe je dingen maakt zodat iedereen er van kan leren.

Een eigen blog schrijven en maken is heel leuk om te doen.

Een eigen blog maken is niet moeilijk.

Een eigen blog starten is echt niet moeilijk en het is een leuke kans om je eigen creaties te showen en te verkopen. Bovendien kan je met een eigen Domeinnaam en eigen Webhosting ook online geld verdienen met affiliate marketing. Dit noemen ze soms ook passief geld verdienen met je eigen website of blog. Helaas kan je met een gratis blog geen affiliate marketing doen.

Bedrijven zien je dan niet als professioneel en weigeren je vaak om hun te promoten. Zoals ik al vermelde hoeft een eigen blog maken niet duur te zijn. Kijk eens bij Yourhosting.nl of Neostrada voor een goedkope hosting en kijk welke het beste bij jou past.

Wil je weten hoe je goedkoop een eigen blog kan beginnen lees dan mijn artikel: Hoe maak je een blog in 4 stappen

Zo zijn er nog veel meer bedrijven bij welke je kan aansluiten voor affiliate marketing.

Wil je meer weten over affiliate marketing en zo online geld verdienen als je je eigen blog maakt lees dan mijn artikel: Wat is affiliate marketing.

Bijverdienste met het invullen van enquetes voor geld of cadeaubonnen

Wil je nog een extraatje bijverdienen om hobby spullen te kopen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *