Bouw aan je doelen en dromen

Puzzelen voor Rust: Ontdek de magie van legpuzzels als ultieme Stressverlichter

Legpuzzels maken zijn ontspanning voor jong en oud.

Voor elke leeftijd is er wel een legpuzzel te vinden. Het is op dit moment hip om legpuzzels te maken. Steeds meer mensen hebben de legpuzzels gevonden omdat het een goede manier van ontspannen is. Je hebt puzzels in allerlei formaten.

Van kleine puzzels tot de allergrootste legpuzzel ter wereld van maar liefst 42.000 stukjes.

Hoe groter de legpuzzel des te groter wordt de uitdaging om hem te maken. Je hebt uren puzzel plezier.

In dit artikel gebruik ik affiliate marketing. Dit houdt in dat indien je iets koopt via mijn link dat ik een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra’s. Ik wil degene die iets bestellen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Ben je niet creatief en hou je bijvoorbeeld niet van lezen maar wil je wel momenten van ontspanning? Geloof me dan zijn legpuzzels een leuke bezigheid om je te ontspannen en je stress te vergeten. Je kan het zien als een stukje mindfulness omdat je op dat moment bezig bent met een legpuzzel ben je daarop gefocust. Je bent bezig met de puzzel en vergeet even alle zorgen van de dag. Het is een rustpuntje om je gedachten te verzetten.

Wil je meer weten over andere ontspannende hobby’s kijk dan ook eens bij de volgende artikelen:

Je hebt tegenwoordig hele leuke puzzels voor volwassenen die je kan combineren met andere hobby’s zoals de puzzels waar recepten bij zitten. Ook zijn er puzzels welke je na het maken in kan kleuren.

Ook is het leuk om een puzzel te maken met het hele gezin. Heb je jonge kinderen dan kan je kiezen voor een leuke Disney puzzel. Ook zijn met kinderen natuurlijk de dieren puzzels altijd leuk om te doen. Ben je met alleen volwassenen dan kan je de uitdaging aangaan om de hele grote puzzels te maken van bijvoorbeeld 5000 stukjes of meer. Gezellig met zijn allen rond de tafel met wat te drinken en iets lekkers en gezellig samen bezig zijn.

Legpuzzel tips

Er is altijd wel een legpuzzel te vinden die je leuk vind

Doordat er zoveel soorten puzzels zijn is altijd wel een puzzel te vinden welke je leuk om te maken. Ook kan kiezen hoeveel stukjes je neemt. Bijvoorbeeld een legpuzzel van 1000 stukjes, 3000 stukjes, 5000 stukjes tot de allergrootste puzzel tot nu toe van maar liefst 42000 stukjes.

Omdat je tijdens het puzzelen helemaal gefocust bent op waar je elk stukje moet leggen, vergeet je even alles om je heen.

Het is een simpele en leuke manier om jezelf te ontspannen. Wat ik altijd leuk vind is dat niemand van een legpuzzel kan afblijven. Als er één op tafel ligt en je krijgt visite is iedereen geneigd om gezellig aan de tafel te zitten en stukjes te zoeken.

Ik heb een aantal leuke en mooie legpuzzels voor je uitgezocht. Wil je dubbel plezier en ontspanning van een legpuzzel kijk dan bij de colour in puzzels die ik het vermeldt. Ik vind deze puzzels een hele leuke creatieve oplossing om eerst ontspannen de puzzel te make en dan daarna de ontspanning van het inkleuren.

De onderstaande legpuzzels zijn allemaal online te verkrijgen. Er staan leuke puzzels voor volwassenen maar ook puzzels voor kinderen.

Leuke legpuzzels met recepten

Bij deze puzzels zitten lekkere recepten. Als je hobby koken en bakken is dan vang je twee vliegen in één klap met deze leuke puzzels. Dit is ook heel leuk om samen met de kinderen te doen. Deze hebben 1000 stukjes. Tip: Deze legpuzzel is heel leuk om kado te geven.

Legpuzzels voor het hele gezin

Eigenlijk kan je elke puzzel met het hele gezin maken maar de disney puzzels zijn leuk om met je kinderen of kleinkinderen te maken omdat de meeste kinderen wel van Disney houden. Er zijn nu een aantal nieuwe disney puzzels uitgekomen omdat deze puzzel 1000 stukjes hebben zijn ze goed te doen.

Als je kinderen van dieren houden zijn er nog veel meer leuke puzzels om met het hele gezin te maken.

Puzzelmatten

Wat niet mag ontbreken als je van puzzels leggen houdt is een puzzel mat of puzzel rol om het netjes weg te kunnen leggen als je je tafel weer nodig hebt.

Met deze puzzel matten rol je je legpuzzel makkelijk op en als je weer verder wilt rol je hem weer netjes uit en je kan gelijk weer aan de slag. Deze matten zijn ook handig als je je puzzel mee wilt nemen bijvoorbeeld zomers naar de camping.

Colour in puzzels

Met de colour in puzzels is het dubbel ontspannen. Doordat je eerst de legpuzzel maakt en hem daarna gaat inkleuren. Je hebt dus 2 x een relaxmoment om je stress van je af te schudden. Kleuren voor volwassenen is ook heel ontspannen. Tip: Deze legpuzzel is heel leuk om te kopen voor iemand die heel creatief is en kado te geven.

Wil je meer weten over kleuren voor volwassenen. Kijk dan bij het relevante artikel: Kleuren en tekenen voor volwassenen.

Legpuzzels Star Wars

Voor de fans van Star Wars zijn deze heel erg leuk. Ze zijn heel leuk om cadeau te geven aan iemand die van Star Wars houdt. Ben je een grote Star Wars fan en hou je van puzzels dan is de bovenste een echte uitdaging. Deze puzzel heeft maar liefst 18000 stukjes. De overige zijn bijna allemaal 1000 stukjes.

Legpuzzels voor Kattenliefhebbers

Er zijn 2 hele leuke van Francien’s katten te koop. 1 van 500 stukjes en 1 van 1000 stukjes. Voor een kattenliefhebber is dit een welkom cadeau.

Legpuzzels bloemen

Voor de liefhebbers van bloemen heb ik hieronder een aantal mooie puzzels gevonden met bloemen doordat er zoveel zijn van bloemen heb ik er maar een aantal neergezet. De meeste zijn een puzzel van 1000 stukjes.

Legpuzzels: panorama van steden

Hele mooie panorama puzzels. De meeste van deze hebben 1000 stukjes. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld Londen, Yosemite Park, Rome, Venetië, New York, IJsland en nog veel meer.

Legpuzzels van Harry Potter

Omdat er heel Harry Potter fans zijn mag deze niet ontbreken. Deze variëren van 500 tot 1000 stukjes. Voor de Harry Potter fans is dit een geweldige bezigheid. Deze puzzel is heel leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

Legpuzzels van Jan van Haasteren

Omdat dit de nummer 1 is bij de legpuzzels van volwassenen mag Jan van Haasteren niet ontbreken. De stukjes van de puzzel variëren van 1000 stukjes tot 3000 stukjes van degene die ik hier vermeldt heb.

Uitdagingen in legpuzzels

Ben je een groot fan van legpuzzels en wil je een echte uitdaging dan heb ik hieronder legpuzzels voor je gevonden met heeeeeeel veel stukjes. Onderstaand heb ik alles puzzels gezet die ik gevonden hebt 5000 stukjes tot zelfs de allergrootste puzzel tot nu toe van 42000 stukjes.

Puzzel van 5000 stukjes


Ravensburger Sixtijnse Kapel 5000 stukjes


Educa puzzel Rue Paris 5000 stukjes


Educa puzzel De Haven van de Middellandse Zee. Formaat van de puzzel = 157 x 107 cm. 5000 stukjes

Educa puzzel 5000 stukjes van een Meer in de Alpen. Formaat van de puzzel = 157 x 107 cm

Ravensburger puzzel van 5000 stukjes. Colin Thompson bizarre stad


Ravensburger puzzel; Giovanni Paolo Panini: Beelden uit het oude Rome 5000 stukjes


Ravensburger puzzel van New York. The city that never sleeps. 5000 stukjes.


Ravensburger puzzel Star Wars. 5000 stukjes


Ravensburger puzzel. De toren van Babel. 5000 stukjes


Ravensburger puzzel 5000 stukjes van een Antieke Wereldkaart


Mooie Disney puzzel van Ravensburger. Mickey Mouse. 5000 stukjes

Puzzel van 6000 stukjes

Bodnant garden is een panorama puzzel van wel 2,3 meter lang.6000 stukjes

Een prachtige puzzel van New York van 6000 stukjes

Door het kleurgebruik is deze puzzel een leuke uitdaging. 6000 stukjes

Tekenaar Rajko Zigic. Afmeting puzzel 235,6 x 83,1 cm. 6000 stukjes

Puzzel van 6000 stukjes. De afbeelding is van een gedeelte van het plafond van de Sixtijnse kapel

Een hele mooie puzzel van 6000 stukjes van kasteel Neuschwanstein in Duitsland

Formaat: 168,6 x 118,4 CM 6000 stukjes

Een mooie puzzel van Educa van een cottage in de lente van 6000 stukjes.

Clementoni High quality collection: Prachtige puzzel met hele mooie kleuren van 6000 stukjes met als resultaaat een puzzel met een formaat van 168,6 x 118,4 CM

Educa puzzel van 6000 stukjes. Stapje in de wereld. Door het aantal puzzelstukjes komt het formaat van deze  puzzel  op ca 156 x 107 cm

Puzzels van 8000 stukjes

Educa puzzel van de Bow Bridge in Central Park. 8000 stukjes. Formaat van de puzzel = 192 x 136 cm

Educa Puzzel Cafe Street van 8000 stukjes.Formaat van de gelegde puzzel: 192cm x 136cm

Puzzel van 9000 stukjes


Ravensburger puzzel van New York. 9000 stukjes

9000 stukjes. Puzzelafmeting: ca. 192 x 138 cm

Mooie Educa puzzel De Tuin der Lusten. 9000 stukjes


Ravensburger puzzel: Bombardement Algiers. 9000 stukjes


Ravensburger puzzel: Dispacable me. 3 grappige minions. aantal stukjes 9000


Prachtige puzzel van Ravensburger van 9000 stukjes. Astrologie.

Puzzel van 12000 stukjes

Mooie puzzel van Educa van Museum Meesterwerken. 12000 puzzel stukjes. Formaat van de puzzel = 214 x 157 cm

Legpuzzels van 18000 stukjes


Haal een stukje Rome in huis met deze prachtige puzzel met afbeelding van de Sixtijnse kapel van het merk Educa. 18000 stukjes

Voor de Star Wars fans heeft Ravensburger een puzzel van 18000 stukjes. Zo heb je heel wat uren plezier en maak je een mooie Star Wars puzzel.


Ravensburger puzzel van 18000 stukjes van een Paradijselijke zonsondergang.


Ravensburger Colin Thompson Magical bookcase. 18000 stukjes

Ravensburger puzzel met als thema dieren. De afmeting van de gelegde puzzel is: 276 x 192 cm

Puzzel van 24000 stukjes


Educa puzzel Het Leven van 24000 stukjes.Afmeting: 428 cm x 157 cm

Puzzel van 32000 stukjes

Ravensburger puzzel New York Window. Deze puzzel is wel 5,44 meter lang en 1,92 meter breed. Aantal stukjes 32000.

Puzzel van 33660 stukjes


Educa puzzel Wildlife. Deze puzzel heeft 33600 stukjes.  Je krijgt 8 zakken met puzzelstukjes. Dat is handig zodat je dan zelf kan beslissen om alle stukjes bij elkaar te doen of deze puzzel per zak te maken. De puzzel wordt geleverd in een kist met daaraan 2 wielen bevestigd omdat deze maar liefst 18 kilo weegt is het daardoor toch goed te verplaatsen.

Puzzels van 40000 stukjes


De Ravensburger puzzel: onvergetelijk Disney moment bestaat uit 40.000 stukjes. Als je de puzzel af hebt ontstaat er een een vrolijke en kleurrijke Disney afbeelding.  Bovendien heeft de puzzel een formaat van 6,80 x 1,90 meter. 


Mickey Mouse bestaat 90 jaar met als resultaat dat er door Ravensburger een mooie Disney Mickey Mouse puzzel is uitgebracht. Omdat deze puzzel maar liefst 40.000 stukjes heeft het als resultaat dat je een prachtig formaat puzzel krijgt welke je uren plezier zal geven.

De allergrootste legpuzzel die ik tot nu toe hebt gevonden is 42.000 stukjes. 

Fotopuzzel laten maken

Ook mogen de fotopuzzels niet ontbreken omdat natuurlijk een persoonlijke legpuzzel die je kan laten maken omdat er een speciale gelegenheid is altijd een mooi resultaat geeft. Een fotopuzzel is heel leuk om cadeau te geven omdat het een uniek cadeau is. Zoek de allerleukste of allermooiste foto en laat er een fotopuzzel van maken voor jezelf of om cadeau te geven. Bovendien kan je kiezen uit hoeveel puzzelstukjes het moet bestaan zo is er voor iedereen wat wilt.

Je kan deze fotopuzzel laten maken bij bijvoorbeeld www.pixum.nl of Puzzel van eigen foto bij Yoursurprise . Omdat beide verschillende fotopuzzels aanbieden heb ik ze vermeldt. Je kan een fotopuzzel laten maken van bijvoorbeeld 1000 stukjes bij Pixum of één van 1500 bij Yoursurprise.

Veel mensen doen dit ook met Diamond Painting. Ze laten een eigen foto omzetten in een Diamond Painting. Dit is een hele leuke ontspannende hobby omdat je net zoals bij puzzels maken de steentjes stuk voor stuk moet neerleggen op de plakfolie. Wil je meer weten over Diamond Painting kijk dan bij de blogpost Hoe maak je een Diamond Painting

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen in de vele keuzes die je hebt in legpuzzels. Doordat er zoveel puzzels met een variatie aan puzzelstukjes zijn heb ik een keuze moeten maken. Het resultaat zijn alle bovenstaande puzzel.

Weet je zelf nog een legpuzzel waarvan je vind dat deze in het rijtje puzzels moet staan plaats dan gerust een reactie.

Wil je extra geld verdienen voor je hobby?

Nog een manier om extra geld te verdienen is met het klikken op advertenties.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *