Bouw aan je doelen en dromen

Diamond painting: Hoe maak je een Diamond Painting

Hoe maak je een Diamond Painting.

diamond painting-hoe werkt diamond painting-hoe maak je diamond painting-diamond painting tips-diamond painting boedha

Diamond Painting is nog steeds een rage in hobbyland.

Het was tijd voor mij om het ook eens uit te proberen. Ik kan niet schrijven over iets wat ik zelf niet hebt uitgeprobeerd dus heb ik een pakketje om een schilderij te maken besteld. Je kan Diamond Painting hier in Nederland kopen maar ik kwam er snel achter dat het bij AliExpress goedkoper was. Let bij AliExpress wel op je totale bestelbedrag zodat je niet voor verrassingen komt te staan met Douane kosten. En let vooral op dat je geen dingen bestel van bijvoorbeeld bekende merken zoals een Disney. Als je van bekende merken of figuren Diamond Paintings wilt moet je ze hier in Nederland kopen zodat je zeker weet dat het de echte zijn in verband met merkenrecht.

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Hierbij wil ik alvast degene die iets koopt via mijn link hartelijk bedanken.

Wil je niet zolang wachten om het uit te proberen dan zal ik later in dit stuk nog een link zetten waar je in Nederland Diamond Painting kunt kopen zodat je ze sneller in huis zal hebben en kan beginnen aan je schilderij.

Ik heb mijn Diamond painting gekocht bij AliExpress ZhuiStar Official Store. Ik had de bestelling binnen 1,5 week in huis. Dat was snel dus voor AliExpress vandaar dat ik dit bedrijf ook aanbeveel.

De Diamond painting welke ik gekozen had om dit uit te proberen is deze. Je hebt heel veel verschillende soorten om uit te proberen.

Wat is diamond painting?

Het lijkt op mini steck van vroeger. Toen prikte je plastic steentjes in een rooster. Nu plak je kunststof steentjes op een voorgedrukt vel met een plaklaag.

Je hebt heel veel keuze in schilderijen welke je kan maken. Eigenlijk is er op elk gebied een diamond painting te krijgen om een schilderij van te maken. Je kan zelfs je eigen foto opsturen en daar een diamond painting van laten maken. Meer hierover lees je in dit artikel.

Ronde steentjes en vierkante steentjes

Zo heb je pakketten met ronde steentjes en pakketten met vierkante steentjes. De ronde steentjes zijn wat makkelijk maar laten ruimte open in je schilderij. De vierkante steentjes sluiten mooi op elkaar aan.

Wat ook heel leuk is is dat je ook een eigen foto om kan laten zetten in een Diamond Painting. Ik heb er een aantal gezien en kan je vertellen dat een Diamond Painting van je eigen foto heel leuk is om op te hangen.

Heb je interesse in een diamond painting met foto of een leuke diamond painting disney. Lees dan straks mijn blogpost Disney Diamond Painting Top 10 daar in heb ik ook vermeldt bij welke online winkels op Aliexpress je het beste een diamond painting met je eigen foto kan bestellen.

Diamond Painting is geschikt voor jong (vanaf ca 6 jaar) en oud.

Ik ben erachter gekomen dat het een heel ontspannende hobby is. Je kan het een beetje vergelijken met schilderen op nummer, mozaiken en met het vroegere ministeck.

Wel was ik heel blij dat ik al een  A4 led licht box had want zo zie je het beter. Ik gebruikt deze ook voor mijn andere hobby de Silhouette Curio om vinyl en flexfolie te pellen. De lettertjes op het vel waar je de steentjes op moet plakken zijn namelijk wel wat klein en ik wilde de steentjes mooi aan laten sluiten en met de licht box kon ik goed zien of ze mooi tegen elkaar aan lagen.

Wat heb je nodig voor diamond painting? Eigenlijk zit alles wat je nodig hebt om te beginnen met Diamond painting al in het pakket welke je koopt.

Wat zit er in een pakket van Diamond Painting.

diamond painting-wat zit er in een pakket diamond painting -diamond painting pen

In je pakket zit het volgende:

 patroon met een kleeflaag waarover een beschermvel zit. Haal dit vel er niet helemaal af. 

-1 vel waarom de tekens vermeldt staan van de kleur steentjes in je pakket

-bakje om je steentjes die je gebruikt in te doen

-plak pen

-waxblokje

 -pincet

-zakjes met de benodigde steentjes

Alles wat je nodig hebt zit in het pakket. Een stukje verder in dit artikel heb ik nog wel enkele tips voor je zodat diamond painting wat makkelijker wordt om te maken.

Werkwijze Diamond painting

Hoe werkt het? Hieronder staat een stap voor stap uitleg hoe je een diamond painting maakt.

Stap 1

diamond painting-hoe maak je een diamond painting-diamond painting pen-wax blokje

Je haalt een klein stukje van het beschermvel los. En kijk welke kleur je nodig hebt voor dat stukje. Je kiest 1 kleur en je doet deze kleur steentjes in het bakje.

Je neemt nu de diamond painting pen en het wax blokje. Haal het plastic van het wax blokje een stukje los en steek je pen er in. In de opening van je pen komt nu een stukje wax te zitten. Als er een beetje wax langs je pen zit haal je dit weg omdat het anders op je steentjes komt.

Tip voordat je gaat beginnen

Waar ik achter ben gekomen tijdens het Diamond Painting is dat ik voor mezelf aan de verkeerde kant was begonnen. Ik moest heel goed opletten dat ik niet steeds met mijn hand op de lijmlaag vast zat van het patroon. Ik ben zelf links en was begonnen aan de rechterkant. Dit was voor mijzelf geen goed plan. Ik heb later steeds een stukje van het beschermvel los gemaakt en dit stukje er af geknipt zodat ik geen last meer had van het vastplakken van mijn hand. Ik denk dat je zelf moet kijken wat voor jou het handigst is maar dit is mijn tip. Zo bleef ook de plaklaag goed in tact omdat ik iedere keer een stukje deed en het overige gedeelte van het beschermvel weer vast maakte op het patroon.

Stap 2:

diamond painting-hoe werkt diamond painting-diamond painting maken-uitleg diamond painting

Nu de wax in je pen zit kan je een steentje oppakken op de bolle kant van het steentje. De wax zorgt ervoor dat het steentje aan je pen blijft zitten.

Stap 3:

diamond painting-hoe maak je een diamond painting-hoe werkt-uitleg diamond painting

Je plakt nu het steentje op de kleeflaag van het patroon en druk deze goed aan. Dit blijf je steeds herhalen.

Het handigste is als je bakjes hebt waar je de kleuren in kan doen zodat je niet met open zakjes blijft zitten met de kans dat je steentjes er uit vallen. De opbergbakjes zijn ook handig als je maar een paar steentjes van een kleur nodig hebt zodat je deze uit het opberg bakje kan halen. Je hoeft dan niet steeds het (in mijn geval) groene bakje te vullen.

Het eindresultaat

diamond painting-hoe werkt diamond painting-hoe maak je diamond painting-eindresultaat diamond painting-yvsdesigns

Dit is het eindresultaat van mijn Diamond Painting.

Je hebt echt uren plezier en ontspanning om een Diamond Painting te maken.

Mijn conclusie is dat ik het een heel leuk en ontspannen werkje vond om dit schilderij te maken.

Tips voor benodigdheden Diamond painting

Lichtbak of lichtbord

Waar ik al snel achter kwam is dat een lichtbak geen overbodige luxe is als je bezig bent. Als je je diamond painting op de lichtbak leg zie je namelijk heel goed of je steentjes mooi op elkaar aansluiten. Ook is het duidelijker te zien waar je mee bezig bent.

Een goedkope lichtbak kan je kopen bij Aliexpress. Deze vind je hier

Zelf heb ik mijn lichtbak oftewel lichtbord bij Bol.com gekocht. Ze zijn wel wat duurder maar in verband met de garantie vond ik het wel nuttig om deze in Nederland te kopen. Je kan ze in A4 formaat kopen of A3 formaat. Zelf heb ik de A4 formaat. Ze zijn heel plat en daardoor makkelijk op te bergen. Ik gebruik mijn lichtbak voor verschillende hobby’s zoals voor de Silhouette Curio. Dit is een hobby snijplotter en ook een hele verslavende hobby omdat je er zoveel mee kan doen zoals stickers maken, kaarten maken, graveren en nog veel meer.(Wil je meer weten over de Silhouette Curio lees dan mijn artikelen: Waarom ik voor de Silhouette Curio heb gekozen? en Graveren met de Silhouette Curio)

opbergbakjes om je steentjes in te doen

De steentjes voor de diamond painting worden geleverd in zakjes welke je open moet scheuren. Daarbij worden nog hersluitbare zakjes geleverd. Mijn ervaring was dat deze zakjes al snel kapot gingen. Opbergbakjes zijn dus heel handig om te hebben.

Deze Opberg bakjes voor diamond painting zijn verkrijgbaar bij Bol.com

AliExpress is een stuk goedkoper

Zoals eerder vermeldt heb ik mijn Diamond Painting bij ZhuiStar Official Store gekocht. Ik had geluk dat de bezorgtijd 1,5 week duurde. Het is een stuk goedkoper  dan in Nederland maar je moet langer wachten. Ik heb eerst goed gekeken welk bedrijf hele goede recensies had voordat ik ging bestellen. Bij ZhuiStar Official Store staat hele goede recensies van Nederlanders over de Diamond Paintings maar ook over de bezorg snelheid. Vandaar dat ik hiervoor gekozen had. Er zijn nog veel meer bedrijven op AliExpress welke ze verkopen. Klik hier voor nog meer bedrijven op Aliexpress.

Nederland via Bol.com

Wil je je Diamond Painting snel in huis dan kan je bij Bol.com bestellen. Je hebt de bestelling dan snel in huis en het scheelt verzendkosten als voor € 20,00 of meer besteld want dan is het gratis verzenden. Ze hebben echt heel veel verschillende soorten dus je vind er altijd wel één die je leuk vind.

Wat kan je allemaal kopen? welke soorten zijn er?

Diamond painting met eigen foto laten maken

Het is heel leuk om je eigen foto te laten maken. Je ontvangt een heel pakket met alle benodigdheden. Het is heel simpel om te doen. Wil je bestellen bij Aliexpress dan kom je op via deze link naar alle bedrijven waar je je eigen foto kan laten omzetten in een diamond painting. Ik heb er al diverse diamond paintings met een eigen foto en de resultaten zijn erg leuk.

Leuke Diamond painting Disney

De Diamond Paintings Disney zijn leuk voor jong en oud. Deze Disney diamond paintings zijn ook heel leuk om samen met je kind te maken. Gezellig samen aan tafel en even tijd voor elkaar om iets leuks te doen.

Voor Disney kan je ook nog het artikel: Top 10 Diamond Painting Disney lezen.

Soorten welke er te koop zijn:

Voor degene die graag goedkoop uit willen zijn heb ik een aantal linken naar de categorieën van Aliexpress gezocht zodat je niet de hele site door hoeft te speuren:

Diamond painting met:

Bloemen

Dieren

Landschappen

Boedha’s

Religie

Cartoons waaronder je ook disney diamond paintings vind zoals Mickey Mouse, Frozen, Unicorns, Doornroosje, Belle en het Beest en nog veel meer.

Miljoenen artikelen

Kerst en Diamond painting Kerstkaarten

diamond painting kerstkaarten-diamond painting kerst

Heel leuk zijn ook de Diamond paintings Kerst en het maken van diamond painting kerstkaarten.

diamond painting kerst zijn ook verkrijgbaar via AliExpress

Hou wel rekening met de levertijden via AliExpress want je wilt ze wel op tijd binnen hebben.

Wil je zeker zijn dat je het op tijd binnen hebt kan je beter kiezen voor Diamond painting kerst Bol.comIk heb er een aantal hieronder voor je neergezet.

Diamond painting kerstkaarten


Diamond painting kerst


Ik hoop dat deze uitleg duidelijk is en dat je zelf geïnspireerd ben om ook te beginnen aan deze ontspannende hobby.

Ik wens je heel veel plezier met deze verslavende hobby.

Welke diamond painting heb jij gemaakt?

Kersttrends 2018

Gerelateerde berichten

  2 reacties

 1. Brent Jacobs
  op 3:16 pm

  Diamond painting is in het algemeen heel leuk, en het helpt ook echt om van stress af te komen – ik doe het zelf vaak en ben zo ook veel geduldiger geworden! Heb je nog meer tips?

  Beantwoorden
  • admin
   op 5:53 am

   Hoi Brent,

   Diamond painting helpt idd om van stress af te komen. Dit komt omdat je helemaal gefocust bent op het plakken van de steentjes.
   Binnenkort komt er nog een artikel over handige tools voor diamond painting.
   groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *