Bouw aan je doelen en dromen

Welkom in de digitale wereld van hobby’s en ontspanning

welkom op mijn blog over alles wat met ontspanning in het leven te maken heeft.

Wie ben ik?

Ik ben Yvonne Sneek, een creatieve duizendpoot, hou van ontspanning en mooie dingen. Wat is nou leuker om een blog te beginnen over diverse hobby’s van creatief tot actief en andere dingen waarvan je als mens ontspannen wordt. Wie wil er tegenwoordig geen “feel good” ervaring hebben en het liefst deze vast houden.

Als gecertificeerd coach in mindfulness met cognitatieve therapie en Rationeel Emotieve coaching waarin je mensen leert om op een nieuwe manier met hun uitdagingen om te gaan, weer te leren genieten, anders te denken en te ontspannen valt het op dat weinig mensen tegenwoordig nog de tijd nemen om te ontspannen. Ik noem problemen bewust uitdagingen omdat het vaak gebeurd dat als je niet ontspannen bent elk klein dingetje wat er  bijkomt je gaat zien als “probleem” omdat ook dit kleine dingetje in je hoofd steeds groter wordt. Als lifecoach zal ik jullie tips proberen te geven hoe je je leven weer op orde kan krijgen en doelen leert stellen.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren om weer lekker te kunnen ontspannen en te laten zien hoe belangrijk het is om even een stapje terug te doen uit je “drukke” leven.

Het gaat er om om weer plezier te krijgen, te genieten en tot rust komen

Het gaat er om dat jullie weer plezier krijgen, kunnen genieten en je gedachten even tot rust te laten komen.
Zeg gerust eens “nee” tegen iets om tijd voor jezelf te maken. Het is niet allemaal “moeten”. Er zijn al genoeg dingen in het leven waar je niet onder uit kan komen omdat het niet anders kan zoals de zorg voor je familie en je werk of andere belangrijke factoren. Vaak zijn dit natuurlijk de leuke dingen waar je van geniet maar er zullen ook dagen bij zijn dat het je alleen maar spanning geeft. Het is daarom van belang om te weten hoe je kan ontspannen.

Ontspanning?

Ontspanning? Wat houdt dit in zal je jezelf soms afvragen.
Volgens VanDale betekend het dit:
– los maken wat gespannen is;
– door afleiding tot rust laten komen.

Het klinkt zo simpel en waarom is het dan voor velen zo moeilijk.
Veel mensen gunnen zichzelf geen tijd om te ontspannen en cijferen zichzelf weg voor anderen.
Na deze uitleg zal je tegen jezelf zeggen: “ja leuk Yvonne maar hoe ga ik dat leren”
Of misschien denk je “daar heb ik toch geen tijd voor”

Veel gehoorde excuses om geen tijd te hebben voor ontspanning

Veel gehoorde excuses zijn: “Ik heb het te druk”, “ik kan dat niet” of “ik ben niet creatief”
Stel jezelf dan eens vragen. Als je zegt “ik heb het te druk” stel jezelf dan eens de vraag: Is dat echt zo? Kan ik niet om te beginnen 10 minuutjes per dag aan ontspanning besteden?
Ja, je gelooft het niet maar zelfs met 10 minuutjes per dag echt aan jezelf besteden kan je al een stap maken om te ontspannen.
Soms hoor ik dan: “10 minuutjes? Ik heb wel een week of een paar weken nodig om te ontspannen”
Tja maar wanneer ga je dat doen als je jezelf niet eens 10 minuutjes per dag kado geeft.

Hoe ik zelf ontspan?

Zoals ik al vertelde ben ik een creatieve duizendpoot. Ik hou er van om te werken aan schilderijen van fluid art oftewel acryl gieten. Ik kan genieten van dingen te ontwerpen en naaien zoals tassen, lingerie en kleding. Sieraden maken behoort ook tot mijn eigen hobby’s vooral bead embroidery sieraden maken. Hier kan je de mooiste ontwerpen van maken.  Ook een lekkere wandeling door de natuur en op pad met mijn digitale fotocamera vindt ik heerlijk. In de zomer in het zonnetje met een boek of achter mijn laptop zoals nu is ook iets wat ik heerlijk vindt. Dingen ontwerpen met mijn silhouette curio snijplotter vind ik fantastisch om te doen. Het is zo’n veelzijdig apparaat waar ik uren plezier mee kan hebben. Voor de rest doe ik natuurlijk aan mindfulness en mediteren om na een lange werkdag mijn lichaam en geest te kunnen ontspannen.

Het is belangrijk je hoofd leeg te kunnen maken

Oké oké ik weet dat ik veel uiteenlopende hobby’s heb maar ik geniet er keer op keer van om leuke dingen te ontwerpen en mijn hoofd leeg te maken.
Je hoofd leeg maken is heel belangrijk. Kijk maar eens na een lange drukke dag op je werk of een drukke dag in je gezin hoe lekker het is om even tot rust te komen. Even geen stress, lekker genieten van je rust en je tijd voor jezelf.
Voor iedereen is dit op een andere manier maar één ding is zeker “Je hebt het echt nodig om te ontspannen en te kunnen genieten en jezelf te verwennen”.

Waar ik over schrijf?

Ik zal gaan schrijven over onder andere:

Financiele groei, daar neem ik je mee in mijn zoektocht om online geld te verdienen, geld te besparen en budgettering. Dit alles is nodig om op weg te gaan naar je droomleven.

In de categorie Persoonlijke groei lees je alles over persoonlijke ontwikkeling, manifesteren en je doelen bereiken. Kortom alles om het beste uit jezelf te halen.

Bij Lifestyle vind je leuke creatieve hobby’s, woonstylen, diy, aankomen in gewicht (omdat ik weet dat er veel meer mensen zijn die net als ik problemen hebben om aan te komen en er niet veel over te vinden is) maar ook allerlei leuke dingen zoals speciale artikelen over feestdagen etc.

Reacties, vragen of wensen zijn altijd welkom.
wil je meer weten of een onderwerp welke met ontspanning te maken heeft laat het gerust weten en ik duik er in voor je.

Affiliatelinken

Op mijn blog staan advertenties en verwijs ik ook naar bedrijven of artikelen waar ik over blog en/of welke ik gebruik. Dit zijn affiliatelinken. Dit houdt in dat als je iets koopt via een link van mij dat ik een klein percentage verdien. Ik gebruik alleen linken welke ik zelf aanbeveel en/of gebruik en ik zelf leuk vind.

lifestyle

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *