Bouw aan je doelen en dromen

Fotografie: Product fotografie

Fotografie: Product fotografie

Jaren geleden kocht ik voor het eerst een duurdere camera. Ik had hem nodig voor product fotografie maar ook om mooie foto’s te kunnen maken als ik op vakantie ging. Toentertijd koos ik voor de Canon Powershot SX1 IS. Deze camera had alles wat ik nodig had. Deze camera is niet meer te koop en was best zwaar. Mijn oog is nu gevallen op een systeemcamera EOS M6. Deze zijn makkelijk in gebruik maar een stuk lichter en makkelijker mee te nemen.   Een systeemcamera is een kleine, lichte camera, maar wel met spiegelreflexkwaliteit! Je kan er wel losse lenzen opzetten zodat je heel veel mogelijkheden hebt om te fotograferen. Wat voor mij toch belangrijk blijf is om ook mooie product foto’s te kunnen maken maar dat ik er ook op uit kan gaan om foto’s in de natuur te maken.

Ik fotografeerde veel sieraden voor mijn website en andere producten welke ik zelf had gemaakt. Dit wil ik weer gaan doen voor mijn eigen blog. Mooie foto’s zijn heel belangrijk voor je eigen blog of website.

Wil je weten hoe je een eigen blog begint of een eigen website? Lees dan mijn artikel: Blog beginnen in 4 simpele stappen

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate marketing. Dit houdt in dat indien je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra’s. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Wat heb je allemaal nodig voor productfotografie

Goede digitale camera

Als eerste heb je natuurlijk een goede camera nodig zoals een  spiegelreflex camera of een systeem camera. Een goede camera is het halve werk. Ook belangrijk is om je camera goed te leren kennen. Veel spelen met instellingen op je camera en alles uitproberen is het beste. Het is natuurlijk zonde als je de helft niet weet van je camera. Zelf heb ik veel op internet gezocht en de instructie van de camera helemaal doorgenomen.

Cursus fotografie

Heb je geen geduld om het zelf allemaal uit te zoeken dan kan je er ook voor kiezen om een Cursus Fotografie te gaan doen. Dit kan je ook doen door een online Cursus Fotografie te gaan doen. Het makkelijke hiervan is dat je het kan doen als het jezelf uit komt. Wil je misschien professioneel verder als Cursus Beroepsfotograaf dan is er ook een online cursus voor. Bij de NHA.nl kan je gratis proefles aanvragen zodat je kan zien of deze cursus iets voor je is.

Statief voor je camera

Voor productfotografie heb je een statief nodig zodat je camera stabiel blijft. Statieven heb je in allerlei maten en prijsklassen. Zelf heb ik een tripod die tot 130cm hoogte kan met een draagtas zodat je hem ook mee kan nemen als je buiten gaat fotograferen. Je hangt hem dan makkelijk over je schouder en hij is niet te zwaar wat ik ook heel belangrijk vond.

Fototent voor product fotografie

Als je productfotografie wil gaan doen is een fototent onmisbaar. Ook deze heb je in allerlei soorten en prijsklassen. Ik heb zelf gekozen om een hele set met fototent en lampen te kopen zodat ik gelijk klaar was. Later heb ik er nog een kleinere fototent bijgekocht voor als ik kleine producten moet fotograferen. Ik heb voor de cube vorm fototent gekozen omdat deze opvouwbaar zijn. 

Fotolampen

Om je eigen fotostudio te maken is het natuurlijk belangrijk om goed licht te hebben. Voor goede studioverlichting is het belangrijk dat je de lampen in hoogte kan stellen. Ook de studio verlichting is er in diverse prijsklassen.

Wil je nog meer lezen over fotografie? 

relevant artikel: De Magie van digitale fotografie

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *