Bouw aan je doelen en dromen

Hoe krijg je je leven weer op de rails

Heb je het gevoel dat alles tegenzit en niets gaat zoals je wilt? Je voelt je machteloos zodat de enige vraag is: “Hoe krijg je je leven weer op de rails” en hoe krijg ik weer orde in mijn leven.

Je hebt het gevoel alsof niets lukt en je alleen maar tegenslagen krijgt.

Het leven gaat helaas niet altijd over rozen maar gelukkig kan je er zelf iets aan doen om stap voor stap uit deze negatieve spiraal te komen. Je hoeft niet te wachten tot het overgaat maar je kan het heft in eigen handen nemen om dingen te veranderen. Begin met positief denken en stop die negatieve gedachten.

In mijn eerdere artikel: “Je droomleven maak je zelf” heb ik al uitgelegd dat alles te maken heeft met je mindset en hoe je zelf met tegenslagen omgaat. Je kunt leren om het beste uit je leven te halen. Wil je meer lezen hoe je je droomleven maakt lees dan straks dit artikel.

Geloof me het gaat je niet helpen om alleen maar de blijven piekeren en jezelf rot te blijven voelen. Het is tijd dat je actie gaat ondernemen. Zelf als je jezelf rot voelt kan je er aan werken om je leven beter te maken.

Hoe je je leven weer op de rail kunt krijgen leer je hieronder

Voordat je verder gaat nog even het volgende: Op mijn website maak ik gebruik van affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage krijg. Het kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Stappenplan om je leven weer op de rails te krijgen

1.Adem diep in en adem uit om te ontspannen

Zo simpel als het klinkt zo simpel is het ook. Rustig heel diep in ademen en langzaam uit ademen zorgt er voor dat de spanning afneemt. Hou je ademhaling in controle. Als je gespannen bent adem je vaak oppervlakkig en snel. Dit zorgt er voor dat je gespannen blijft zodat je niet helder kan denken. Door een aantal keer diep in en uit te ademen ontspan je jezelf. Zodra je voelt dat de spanning gedurende de dag weer oploopt pas je deze tip toe zodat je weer wat rustiger wordt.

Op het moment dat je rustiger bent kan je ook helderder denken.

Dit is juist wat je nodig hebt om je gedachten te ordenen. Even pas op de plaats zodat je niet direct vervalt in negatieve gedachten. Je neemt even tijd voor jezelf zodat de spanning afneemt.Angst en verwarring is normaal als het allemaal tegenzit. Helaas bouwt je hiermee ook de spanning in je lichaam en geest op. Je moet er niet voor weglopen maar dit onder controle krijgen. Om de pijn, angst en verwarring los te laten moet je het een plekje geven zodat je weer leert inzien dat het allemaal goed komt. Diep in en uitademen geeft je deze ruimte zodat je spanning leert loslaten.

2.Laat het leven toe

Als je je leven weer op de rail wilt krijgen is het belangrijk om het leven toe te laten. Je moet leren van de dingen die nu gebeuren om niet opnieuw in dezelfde cirkel te komen.

Dit doe je door jezelf een aantal belangrijke vragen te stellen. Deze vragen zijn bijvoorbeeld:

Wat moet ik veranderen?

Is er iets dat ik los moet laten?

Hou ik iets of iemand vast wat ik moet laten gaan?

Waarom voel ik dat is vast zit en niets gaat zoals ik wil?

Wat moet ik zelf veranderen om gelukkig te zijn?

Heb ik mijn doel goed voor ogen?

Wat kan ik doen om mijn doel te bereiken?

Neem ik genoeg tijd voor mezelf of ben ik alleen maar aan het vechten tegen het leven.

Heb ik mijn grenzen goed op orde voor mijn mentale en lichamelijke gezondheid? Of loop ik mezelf voorbij? Door deze vragen aan jezelf te stellen krijg je een goed beeld van waar het mis gaat in je leven.

relevante artikelen:

Je krijgt inzicht in wat je moet verbeteren. Misschien moet je je eigen doelen bij stellen of even pas op de plaats nemen om te bedenken wat jou gelukkig kan maken.

Ik weet dat niet iedereen van schrijven hou maar als je de antwoorden op deze vragen voor jezelf opschrijft is het makkelijker om er mee aan de slag te gaan.

3. Ruim je hoofd op

Het maakt niet uit hoe groot of klein je probleem ook is. Ruim je hoofd op. Maak ruimte door niet meer vast te houden aan spijt van dingen die je hebt gedaan en fouten uit het verleden. Het is nu tijd om verder te gaan. Leer van de dingen waar je spijt van hebt. Zie de fouten die je in het verleden hebt gemaakt en hou jezelf er aan vast dat je dit niet opnieuw doet.

Zet hier positieve gedachten tegenover. Herhaal deze regelmatig voor jezelf. Schrijf ze op. Hang ze op zodat je er aan herinnert blijft. Weg met de negatieve gedachten over het verleden.

Je wilt nu veranderen. Je wilt nu je leven weer op de rails krijgen dus ga daarmee aan de slag.

Het kan ook dat je echt moet gaan opruimen. Niet alleen je hoofd maar ook je huis. Ik weet dat het raar klinkt maar een opgeruimd huis geeft ook een opgeruimd hoofd.

Op deze manier krijg je rust en orde zodat je weer balans krijgt in je leven.

Je hoofd opruimen kan je ook doen door even lekker naar buiten te gaan. Doe een lange wandeling in de buitenlucht of stap op de fiets. Even ontspannen buiten doet wonderen.

Het belangrijkste is dat je even tijd neemt voor jezelf om rust en orde in je leven te krijgen. Natuurlijk kan je leren om te mediteren. Het lijkt moeilijk als je hoofd vol zit maar het is echt makkelijker dan je denkt. In mijn artikel “leren mediteren” kan je hier alles over lezen.

Voor mij persoonlijk is mediteren een onderdeel van mijn dagelijks leven. Het geeft me rust en antwoorden. Probeer het eens uit.4. Verander je mindset

Als je je leven echt wilt veranderen is het belangrijk om je mindset aan te passen. Je mindset betreft namelijk alles wat je denkt en wat je zelf gelooft. Als je leven ontspoort is heb je een hele andere kijk op jezelf gekregen. Vaak is dit niet de allerleukste kijk op jezelf en je leven. Onthou dat jij niet je problemen bent. Je bent ook niet je gedachten maar jij bent wel degene die er iets aan kan doen om het te veranderen.

Als je leert hoe je deze mindset kan veranderen kan je echt werken aan doelen in je leven. Je zal minder snel terugvallen op negatieve gedachten ook al zit het tegen. Ook als het even tegenzit weet je er dan op een andere manier mee om te gaan.

Zelf heb ik er veel van geleerd. Je bent namelijk niet je gedachten. Je kan meer dan je denkt. Het geeft je meer zelfvertrouwen en vertrouwen in je eigen kunnen.

Een aantal goede boeken om dit te leren zijn:

you’re a badass

master your mindset

patronen doorbreken

Deze boeken raad ik echt aan als je wilt leren om je leven te veranderen en niet steeds dezelfde fouten te maken.

Als je leven niet gaat zoals je wilt hou je vaak vast aan gedachten die je niet zullen helpen om je lever te verbeteren en veranderen. Je houdt je vast aan gedachten uit het verleden, ervaringen uit het verleden welke eigenlijk niet meer aanwezig zouden moeten zijn. Beide boeken zullen je leren om je leven en je gedachten te veranderen in de positieve zin. Het leert je om deze negatieve gedachten en je gedachten dat je leven niet kan worden zoals jij wilt te veranderen. Je leert om actie te ondernemen.

Ik raad je echt aan om met deze boeken aan de slag te gaan zodat je leert hoe je je leven op de rails krijgt en vooral hou je dit vast kunt houden.

5. Maak een plan om je leven weer op de rails te krijgen

Om je leven weer op de rails te krijgen moet je een actie plan maken. Maak een lijst van dingen die je wilt doen. Dingen die je wilt leren om je leven te verbeteren. Stel doelen en hou jezelf er aan. Je doelen kunnen bijvoorbeeld zijn om je schulden op te lossen, sparen voor iets wat je graag wilt. Of misschien wil je wel geld verdienen online door te bloggen en affiliate marketing toe te passen. Natuurlijk kan het ook zijn dat je wilt aankomen, afvallen of meer zelfvertrouwen krijgen.

Wat je doel ook is maak er een stappenplan van hoe je dit wilt bereiken. Op mijn blog vind je veel artikelen over bovengenoemde doelen.

Hoe je jezelf een doel stelt zodat je het volhoudt kan je lezen in mijn artikel: “Doelen stellen en volhouden”.

Goede planning zorgt ervoor dat je zult groeien en je zelfvertrouwen dat je kunt bereiken wat je wilt in stappen. Plan de weg naar wat je wilt bereiken.

Jij bent degene die veranderingen in je leven kan aanbrengen.

Ik ben benieuwd wat jij hebt gedaan om je leven weer op de rails te krijgen?

Relevant artikel:

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *