Bouw aan je doelen en dromen

Opgeruimd huis is opgeruimd hoofd

Opgeruimd huis is opgeruimd hoofd?

Is het waar dat een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd geeft? Krijg je meer rust in je hoofd als je huis netjes aan kant is? In dit artikel neem ik je mee naar het antwoord.

Is jouw huis opgeruimd? Ook de binnenkant van de kasten en laatjes? Iedereen heeft wel eens gehoord dat een opgeruimd huis en opgeruimd hoofd is. Jij ook vast wel. Maar weet je ook dat dit echt waar is. Als je huis netjes is dan krijg je echt rust in je hoofd.

Ik dit artikel maak ik gebruik van affiliate marketing.Dit houdt in dat als je iets koop via één van mijn links dat ik mogelijk een klein percentage krijg. Het kost je niets extra’s. Ik wil degene die iets kopen via mijn links alvast hartelijk bedanken.

Vaak blijven we veel te veel vast hangen aan dingen uit het verleden. We blijven piekeren en nemen te weinig tijd om te ontstressen. Zo raken we de balans in het leven kwijt. We voelen de stress omdat je huis en je hoofd niet meer opgeruimd zijn. Als je slecht bent in weggooien of in weg doen van spullen en opruimen herken je dit vast wel en je niet meer weet waar je moet beginnen met opruimen. Je blijft alles uitstellen terwijl je juist op zoek bent naar de balans in je leven. Als je huis is opgeruimd vindt je ook makkelijker de balans weer terug en krijg je overzicht.

Tijd om weer een opgeruimd hoofd en een opgeruimd huis te krijgen

Zelf heb ik daar in drukke tijden ook last van. Als ik niet voldoende ontspan en alleen maar druk bezig ben merk ik op een gegeven moment dat mijn hoofd vol is. Als ik dan nadenk over wat er op dat moment mis is gegaan weet ik dat ik mezelf geen tijd heb gegeven om te werken aan een opgeruimd hoofd en opgeruimd huis. Dan ga ik druk aan de slag om alles weer op orde te krijgen zodat ik mijn rust terug krijg.

Ik vind het zelf moeilijk om goede spullen weg te doen en ben ook van het snelle opruimen. Als je begrijpt wat ik bedoel. Papieren belanden in een laatje en eens in de zoveel tijd zoek ik alles uit. Nieuwe kleding hang ik in de kast en oude kleding blijft daar ook hangen. Ik merk bij mezelf de laatste tijd dat mijn hoofd soms een beetje vol is.  Druk op het werk dus minder tijd gehad om gehad om mijn huis opgeruimd te houden dus alles snel weggeruimd zodat je het niet zag . Het is echt geen troep hoor bij mij thuis maar ik merk dat mijn laatjes weer overvol raken van papieren die ik even snel heb opgeborgen. Zo zijn er nog meer dingen die even snel opgeruimd zijn om uit het zicht te zijn.

Wil je opruim tips die je elke dag kan toepassen?

Tijd voor actie voor een opgeruimd hoofd en een opgeruimd huis

Ik heb mezelf nu de taak gezet om eerst te beginnen met mijn huis weer op orde te krijgen zodat ik niet gefrustreerd hoeft te raken als ik weer eens iets niet kan vinden. Dit kost me teveel energie en tijd. Als je huis op orde is geeft het een lekker gevoel en rust. Net zoals de meeste mensen besteed ik mijn tijd liever aan andere dingen die ik leuk vind maar het moet gebeuren. Het gaat om alle verborgen spullen die in de kasten en laatjes zijn verdwenen en je nooit meer terug kan vinden en een grote schoonmaak beurt.  Ik hou mijn huis echt wel bij met stofzuigen, dweilen etc maar juist die extra klusjes blijven liggen. Herken je dit?

fonQ.nl

Overzicht houden in je huishouden

Er zijn ook veel mensen die het overzicht niet hebben. Overal ligt iets en alles ligt op een gegeven moment vol. Dan ga je merken dat ook je hoofd vol raakt. Je wordt chaotisch en weet niet meer waar je moet beginnen. Ondertussen stapelt alles zich op. Het is dan het beste dat je begint om dit kamer voor kamer te doen. Maak een lijstje net zoals ik je laat zien verder in dit artikel. Zo heb je je eigen opruim planner waar je jezelf aan houdt.

Mijn challenge voor opgeruimd hoofd is opgeruimd huis

Ik ga elke week een andere kamer aanpakken. Doe je mee en ga je de uitdaging aan om je huis en je hoofd weer op orde te krijgen? Wil je weer rust in je hoofd en een opgeruimd hoofd? doe dan mee.

Er zijn zoveel verschillende opbergers te koop dat er overal wel een oplossing voor te bedenken is. Alles kan je netjes en ordelijk opruimen.

opvouwbare poef

opvouwbare opberg bank

Ik heb voor mezelf een planning gemaakt om elke kamer aan te pakken. Alle spullen in de kasten en laatjes uitzoeken en weer orde aanbrengen. Ik weet dat het niet leuk is maar alle kasten en laatjes krijgen ook een schoonmaak beurt zodat alles weer lekker fris is en stof is verbannen. In mijn challenge gaat het niet om het opknappen van je huis maar puur opruimen en schoonmaken. Als je alles hebt opgeruimd en je wilt dingen gaan opknappen met een nieuw verfje of behangetje dan is dit ook een stuk makkelijker en sneller om te doen. Ook is het schoonhouden van je huis makkelijker als alles weer op orde is.

Ik wil proberen om je te helpen om weer rust in je hoofd te krijgen. Doe gezellig mee, daag jezelf ook uit en laat je reactie achter. Ik heb voor mezelf een planner gemaakt zodat ik kan afvinken wat ik heb gedaan en klaar is.

Eerst stap: De Slaapkamer(s) opruimen

Het is belangrijk dat elke kamer opgeruimd is maar je slaapkamer is heel belangrijk.

Het is de plek waar je uitrust en lekker moet kunnen slapen. Zorg altijd voor een stofvrije en frisse slaapkamer. Er moet geen troep rondslingeren in je slaapkamer. Het is je rustpunt in huis.

Als je slaapkamer vol troep en stof ligt zal je niet goed kunnen uitrusten en geen rust vinden.

Met mijn opberg boxen, mijn schoonmaak spulletjes  en een vuilniszak in de aanslag ga ik naar mijn slaapkamer.

Waar begin ik met opruimen?

Zoals ik al vertelde heb ik voor mezelf een planner gemaakt zodat ik alles kan afvinken wat ik af heb. Dat vindt ik zelf fijn werken als ik mezelf een doel heb gesteld. Zo blijf ik gefocust op wat ik moet doen en kan ik steeds verder gaan met mijn lijstje. Weet je helemaal niet meer waar je moet beginnen met opruimen en is je hoofd en je huis een chaos lees straks dan ook eens mijn artikel: Huis opruimen? Waar moet ik nu beginnen met opruimen?

Slaapkamer(s) opruimen

Dit is mijn opruim planner voor de slaapkamer. Ik werk het hele lijstje af en zo doe ik elke slaapkamer.

– Kast leeg maken

-kleding uitzoeken. Wat kan weg? Wat kan ik weggeven? of Wat kan ik verkopen? Zo kan je weer iets nieuws kopen of sparen voor iets wat je graag wilt.

-overige spullen uit de kast uitzoeken

-kast schoonmaken met een allesreiniger

-na het schoonmaken een lekker geurzakje er in met Biologische Lavendel zodat mijn kast lekker fris blijft. Je kan er natuurlijk elke geur in hangen welke je lekker vind. Voor mijn slaapkamer kies ik voor lavendel omdat lavendel ook een ontspannende eigenschap heeft.

-Alles weer netjes in de kast terug doen wat ik wilde bewaren van kleding en overige spullen.

-Kleding hang ik netjes bij elkaar

-overige spullen berg ik netjes op in de opbergboxen

-Kast dicht en nog een sopje over de buitenkant van de kast

yeahhhhhh kast nummer 1 is klaar

Zo ga ik elke kast en ladekast in de slaapkamer af.

Wil je meer weten of online geld verdienen met je oude spullen of met andere technieken. Lees dan mijn blogpost hier

Slaapkamer kast opgeruimd? Dan weer verder met de volgende stappen voor een opgeruimd huis

-Haal alles van je bed. Je dekbed, onderlakens en je matrasbeschermers en hang je dekbed te luchten

-Gooi alles in de was

-Neem je stofzuiger en stofzuig je hele slaapkamer. Vergeet vooral niet onder je bed, je bed zelf en je matras te stofzuigen. Ik spray mijn matras en mijn gordijnen in met matras spray huisstofmijt

-Als je laminaat hebt ga je dit helemaal dweilen

-ook alles wat in de slaapkamer aanwezig is zoals je nachtkastje en alles wat er op staat en je tv geef je een schoonmaakbeurt met een vochtig doekje met alles reiniger.

-Zeem je ramen

-maak het houtwerk allemaal schoon met een vochtige doek met alles reiniger

-Leg de schone matrasbeschermer is een schone en frisse onderlaken er weer op

-Neem een schone en frisse dekbedhoes en doe deze om je frisse dekbed en maak je bed weer op. Zoek je leuke en goedkope dekbedhoezen neem dan eens een kijkje bij Dekbed-discounter
Deze hebben een leuke aanbieding van dekbedhoezen  3 halen 1 betalen

Yeahhhh nu is de hele slaapkamer weer heerlijk fris en is alles een kwestie van bijhouden.

Zo ga je elke slaapkamer af. Ik ook.

Het leuke aan opruimen is ook dat je vaak dingen tegenkomt die je nooit meer gebruikt. Je kan er nog een beetje extra geld mee verdienen als je wilt. Vind je het leuk om wat extra geld te kunnen verdienen lees dan eens mijn artikel over extra geld verdienen online. Het artikel vind je hier.

Nu je slaapkamer is opgeruimd is het tijd om je hoofd even op te ruimen.

fonQ.nl

Hoofd opruimen

Als je alle tips om je slaapkamer op te ruimen hebt afgewerkt neem je even tijd voor jezelf als beloning. Ga even mediteren of even lekker dagdromen over wat je droomleven is. Hoe zou jij willen dat je leven er uit ziet? Welke doelen wil je aan jezelf stellen om te bereiken wat je wilt? Om behalve een opgeruimd huis ook een opgeruimd huis te krijgen is het belangrijk om te werken aan jezelf. Neem tijd om te ontspannen en je hoofd op orde te krijgen.

Wil je meer lezen over hoe je kunt werken aan rust in je hoofd kijk dan in de categorie Mindfulness daar vind je allerlei artikelen welke allemaal gaan over je hoofd opruimen en weer ontspanning te krijgen in het leven.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Een rommelig huis zorgt ervoor dat er je niet volledig tot rust kan komen. Ook is het niet gezond als je huis niet schoon is. De conclusie is echt een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ben jij het hier mee eens?

Ik ben benieuwd of het je lukt om rust in je hoofd te vinden bij elke stap in het opruim proces en als je ziet dat er weer iets voltooid is. Of heb je zelf nog andere ideeën om een opgeruimd hoofd en huis te krijgen dan zijn ze altijd welkom.

Laat het me weten in de reacties !

Royal Healt Foam matrassen

  

  •  

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *