Bouw aan je doelen en dromen

Top 10 mindfulness boeken. Dit zijn de beste

Top 10 mindfulness boeken. Ben je op zoek naar inspiratie om meer mindfulness in je leven te brengen?

Of wil je gewoon meer leren over mindfulness en hoe het je kan helpen om meer rust en balans te vinden in je dagelijkse leven?

Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel geef ik je mijn Mindfulness boeken Top 10, een selectie van de beste Mindfulness boeken die je kunt vinden.

Wat is mindfulness ?

Mindfulness is een manier om in het nu te leren zijn. Even niet meer piekeren over het verleden of de toekomst maar genieten van de dag. Je leert om te ontspannen door anders naar dingen te kijken en te mediteren. Met mindfulness leer je omgaan met alle vormen van stress maar ook is het heel goed voor mensen met chronische pijn.

Voordat ik verder gaat met de top 10 mindfulness boeken even het volgende. In dit artikel maak ik gebruik van affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Degene die iets kopen via mijn link wil ik alvast hartelijk bedanken.

Beste mindfulness boeken Mijn Top 10

1. Mindfulness boek: Gezond leven met Mindfulness

Op nummer 1 staat natuurlijk het handboek over mindfulness van Jon Kabat-Zinn. Gezond leven met mindfulness. Dit is een geweldig boek welke mijn eerste kennismaking met Mindfulness was en welke mij heeft laten besluiten om zelf coach te worden in mindfulness met cognitatieve therapie.

Dit boek laat zien hoe je op meditatie en yoga gebaseerde oefeningen kunt gebruiken om met meer aandacht in het nu te leven.

Hierdoor kun je beter omgaan met de stress van alledag. Ontspanning, wijsheid en beheersing worden het uitgangspunt van je leven. Het is een heel praktisch boek waarmee je alles leert maar er staan ook wetenschappelijk onderbouwde voorbeelden in.

2. Mindfulness boek voor beginners

In dit Mindfulness boek voor beginners beschrijft Jon Kabat-Zinn de essentie van mindfulness. In vijf delen komen de cruciale aspecten van mindfulness aan bod. De 5 delen zijn: beginnen, volhouden, verdiepen, rijpen en oefenen. Je leert hoe mindfulness een gunstig effect kan hebben op je welbevinden en je gezondheid en je stress kan verminderen.

Het is een basisboek waarmee je direct aan de slag kunt. Ook als je al bekend bent met mindfulness en meditatie is dit boek een bron van inspiratie.

Mindfulness voor beginners bevat vijf geleide meditaties uit Kabat-Zinns wereldberoemde mindfulnessprogramma.

Je kunt deze meditaties oefenen met behulp van de bijbehorende bestanden welke je kunt uploaden bij dit boek.

3. Mindfulness boek: Waar je ook gaat daar ben je

Dit mindfulness boek laat je zien hoe meditatie een deel van je dagelijks leven kan zijn. Meditatie is niets zweverigs en raar.

Veel mensen denken dat meditatie een manier is om je terug te trekken uit de wereld. Maar het tegenovergestelde is waar.

Het is juist een levenskunst, een methode die het mogelijk maakt te genieten en vredig aanwezig te zijn bij alles wat je doet, waar dan ook, iedere dag weer. Jon Kabat-Zinn leert zowel de beginner met mindfulness én de geoefende zich open te stellen voor de rijkdom van ieder moment.

4. Mindfulness boek: De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

De schrijver Haemin Sunim (1974) is een boeddhistische monnik, geboren in Zuid-Korea, die voor zijn studie naar Amerika verhuisde en daar studeerde aan Berkeley, Harvard en Princeton. Hij doceert Boeddhisme aan Hampshire College en woont afwisselend in New York en Seoul. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke boeddhistische leermeesters van dit moment.

Hij geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. De inzichten en adviezen helpen je om rust te vinden in deze drukke wereld. Je leert omgaan met negatieve emoties zoals bijvoorbeeld jaloezie en woede.

De mooie en kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.
Kortom dit boek is een echte aanrader om mindful naar dingen te leren kijken.

5. Mindfulness boek: De kracht van het nu

Eckhart Tolles De kracht van het Nu is nog steeds een bestseller als het gaat om mindfulness boeken. Dit mindfulness boek nodigt je uit je over te geven aan het Nu. Stop met piekeren en het constante denken.

Eckhart Tolles heeft al miljoenen mensen bewuster gemaakt over hun denken. Zo verlos je jezelf van negatief denken want we zijn niet ons denken.

Om je ware zelf en je identificatie met je onechte zelf, je ego, te laten varen. Zo verlos je jezelf van psychische pijn. Als je leer om mindful te zijn wordt je bewust van schoonheid, liefde, geluk en innerlijke vrede. Je vind jezelf weer terug.

Ik lees het boek keer op keer en elke keer leer ik weer iets.

6. mindfulness boek: You’re a badass (nederlandstalig)

Ik hou van de boeken van Jen Senciro. Zij is lifecoach en geeft adviezen om je doelen in het leven te behalen maar ook hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Het boek staat vol met voorbeelden uit haar eigen leven en je leert hoe je zelf mindfulness kan worden. Je zelfvertrouwen kunt vergroten en het negatieve denken kan stoppen. Ze geeft aan hoe belangrijk mindfulness is in je leven en ook hoe je je negatieve mindset kan ombuigen naar een positieve mindset.

De schrijfstijl van haar is echt heerlijk om te lezen. Adviezen en voorbeelden gecombineerd met humor.

Ik raad dit boek iedereen aan die wilt leren om mindful te worden en positiever in het leven te staan. Zoals bij veel coaches is ook haar motto: Je bent niet je denken.

7. Master your mindset

Het boek Master Your Mindset Leef Je Mooiste Leven gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek.


De schrijver Michael Pilarczyk schreef een persoonlijk verhaal over inzicht, bewustzijn en de kracht van gedachten. Hij vertelt hoe een dj van Radio 538 zakenman werd en nu duizenden mensen inspireert als leraar in levenskunst.

Zijn filosofie en strategie ontwikkelde hij in de afgelopen vijfentwintig jaar op basis van eigen ervaringen en hij liet zich inspireren door Napoleon Hills Think and Grow Rich en door Quantum Leap Advantage van zijn zakelijk mentor Dan Peña.
‘Het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan is eenvoudig: doe wat je écht leuk vindt en word daar heel goed in.’

Het leven dat je nu leidt en de persoon die je bent geworden zijn het resultaat van je gedachten en je beslissingen. Waarom doe je regelmatig niet wat je wel zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten en soms ook negatieve gedachten en een negatief zelfbeeld die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt.

Je leert je denkwijze en je bestaan te veranderen. Hij legt uit hoe je die negatieve en belemmerende gedachten kan veranderen en herprogrammeren. Dit wordt ook toegepast door succesvolle mensen zoals bijvoorbeeld topsporters.

Nu vraag je jezelf af waarom dit boek in mijn top 10 mindfulness boeken staat. De reden ervan is dat bij mindfulness ook heel veel afhangt van je denken. Door je denken te veranderen wordt je mindful.

8. Mindfulness voor een gelukkiger leven

In dit Mindfulness boek laat Thich Nhat Hanh zien hoe belangrijk het is om aandachtig te leven. Als je bewust leeft, beweegt, eet en met relaties bezig bent, zul je je vanzelf gelukkiger voelen. Met de meditatie oefeningen in mindfulness leert Thich Nhat Hanh je je geest te trainen om in het moment te leven. De oefeningen verbeteren je concentratie en verschaffen je inzicht, waarmee je je uiteindelijk kunt bevrijden van angst, spanning en boosheid en je het geluk beter kunt ervaren.

Het boek bevat alle mindfulness oefeningen en meditaties van Thich Nhat Hanh die hij gedurende 6 jaar heeft ontwikkeld met zijn meditatie gemeenschap.

Mindfulness is het eerste boek dat alle oefeningen en meditaties van Thich Nhat Hanh bevat die hij samen met zijn meditatiegemeenschap gedurende zestig jaar heeft ontwikkeld.

Thich Nhat Hanh is een wereldberoemde leraar als het gaat om mindfulness.

9. Mindfulness boek: Mindfulness van Mark Williams

Mark Williams is een Britse hoogleraar klinische psychologie, een autoriteit op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness en mede-ontwikkelaar van Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT)

Iedereen maakt in zijn leven moeilijke perioden mee, en het is naïef en onjuist om te denken dat je die kunt voorkomen. Maar het is wel mogelijk om een alternatief te ervaren voor de onophoudelijke strijd waarmee een groot deel van ons hectische alledaagse leven doortrokken is. Dit boek vertelt hoe je innerlijke rust en voldoening kunt vinden.

Dit boek is een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld. Hij legt uit hoe gedachten en gevoelens werken en hoe mindfulness daar een gunstige invloed op kan hebben. Met hulp van een reeks eenvoudige oefeningen die je gemakkelijk kunt inpassen in je dagelijks leven, leer je hoe je jezelf stap voor stap kunt bevrijden van angst, stress, somberheid en vermoeidheid. Het programma is gebaseerd op Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT), waarvan de werkzaamheid wetenschappelijk bewezen is.

Het boek bevat de 8 wekelijkse training die je bij een cursus MBCT krijgt. Als je zelf aan de slag wilt en niet een cursus wilt gaan volgen dan is dit boek een echte aanrader om zelf mee aan de slag te gaan.

De luisterteksten welke bij dit boek horen kan je downloaden via internet zodat je een complete 8 weekse MBCT cursus hebt.

Het verschil tussen en gewone mindfulness cursus en een MBCT cursus is dat je er bij MBCT aandacht wordt besteed aan de problemen met gedachten die je ervaart vandaar dat er cognitatieve therapie bij zit.

10. Mindfulness boek: Shinrin-yoku – De Japanse kunst van het bosbaden

Dit mindfulness boek gaat over mindfulness leren in de natuurlijk. Je ziet tegenwoordig steeds meer cursussen mindful wandelen. Dit is iets wat je je zelf heel makkelijk kunt toepassen zonder cursus. Het vermindert stress en versterkt je immuumsysteem. Je leert de natuur ervaren op een nieuwe manier. In Japan wordt al decennialang Shinrin-Yoku beoefent. Het betekend bosbaden.

In Japan wordt daarom al decennialang Shinrin-yoku, bosbaden, beoefent.

In dit mooi geïllustreerde boek leert Miyazaki ons over het beoefenen van Shinrin-yoku, ook in onze eigen omgeving en hoe we het kunnen doorvoeren in ons dagelijks leven. Shinrin-yoku is namelijk goed voor:
• Je weerbaarheid
• onze hormoonspiegel
• ons zenuwstelsel
• Het hartritme
• voor je brein

Shinrin-yoku, ook goed voor lichaam en geest.

Wat is jou favoriete mindfulness boek?

Laat in een reactie weten welk boek jou favoriet is.

Wil je meer lezen over mindfulness en persoonlijke groei kijk dan eens bij deze onderwerpen.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *