Bouw aan je doelen en dromen

Persoonlijke ontwikkeling. Blijven groeien in je leven

Waarom moet je blijven werken aan je persoonlijke ontwikkeling?

In deze tijd is het belangrijk om te blijven werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Werkgevers verwachten dat je blijft leren en ontwikkelen. Ook voor je eigenwaarde is het belangrijk om te blijven werken aan zelfontplooiing. Je wilt tenslotte gelukkig zijn met jezelf je werk en alles in je leven.

Het liefst krijgen we toch allemaal ons eigen droomleven en de droombaan die erbij hoort? Om dit alles waar te kunnen maken hebben we persoonlijke ontwikkeling of beter gezegd persoonlijke groei nodig. Kortom je hebt persoonlijke groei nodig om verder te komen.

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling heeft alles te maken met het vergroten van de kwaliteit van je leven. Regelmatig hebben we het gevoel dat we nog iets missen in het leven. Je bent wel gelukkig maar er ontbreekt nog iets. Op dat moment ga je onderzoeken wat er je graag wilt. Wil je werken aan jezelf? Heb je meer zelfvertrouwen nodig? Dan moet je aan de slag om je zelfvertrouwen te vergroten. Of misschien wil je verder komen in je carriere. Ook dan is het belangrijk dat je aan jezelf gaat werken. Wat mis je nog? Misschien wil je wel een online studie gaan doen of een voor jezelf gaan werken.

Wat betekend jouw persoonlijke ontwikkeling?

Jouw persoonlijke ontwikkeling houdt in dat je werkt aan je eigen vaardigheden. Wat zijn je sterke punten? Wat zijn je zwakke punten? Het is de manier waarop je zelf aan je vaardigheden werkt. Natuurlijk is het daarbij belangrijk dat je onderzoek wat je zelf wilt. Wat zijn je doelen? Hoe ga je je doel bereiken? Heb je al de juiste mindset om aan je droom te werken? Dit zijn vragen welke je jezelf moet stellen als je aan de slag gaat met jou persoonlijke ontwikkeling. Op dit manier vergroot je de vaardigheden die je nodig hebt maar ook de kans dat je het leven gaat krijgen welke je wilt.

Kortom als je iets mist in je leven en je wilt er aan gaan werken is dat persoonlijke ontwikkeling. Jezelf een doel stellen en er voor gaan.

Waarom is persoonlijke ontwikkeling belangrijk?

Persoonlijke ontwikkeling is niet alleen belangrijk voor je carriere maar ook voor jezelf.

Je leert jezelf kennen.
Wat zijn je sterke en minder sterke kanten? Die vraag hoor je vaak als je gaat solliciteren. Het is handig als je ze van jezelf kent.
Je krijg inzicht in je sterke kanten en valkuilen.

Wat zijn je sterke en minder sterke kanten?
Welke kansen en bedreigingen horen daarbij?
Vergroot je persoonlijke effectiviteit.

Doelen stellen is belangrijk voor persoonlijke ontwikkeling

Zit je op dit moment in een baan waar je niet verder komt maar je dat wel wilt? Of heb je een baan die je niet meer leuk vind? Misschien zit je tussen banen in?

Dan wil je graag weten wat je echt wilt. Het is belangrijk om dit te onderzoeken.

Jezelf vragen stellen om er achter te komen wat je wilt in je leven

Zoek voor jezelf serieus uit wat je graag zou willen. Schrijf je wensen en je motivatie op.

Waar ben je goed in?

Wat zou je droombaan zijn?

Wat is voor jou je droomleven?

Wil je iets veranderen aan jezelf?

Waar voel je jezelf goed bij? Kijk er realistisch naar.

Is het haalbaar voor jezelf?

Daarna ga je onderzoeken wat je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen.

Moet je misschien nog aan jezelf werken?

Heb je meer zelfvertrouwen nodig?

Zeg je overal “ja”op en moet je leren om eens “nee“te zeggen

Zijn er andere dingen die je voor jezelf moet ontwikkelen?

Heb je een studie nodig om te bereiken wat je wilt?

Maak testen om te kijken waar je aan moet werken om je droombaan of je droomleven te krijgen

Er zijn allerlei online testen die je kan doen om erachter te komen wat je sterke punten zijn en wat je zwakke punten zijn. Op 123 test vind je ook diverse gratis testen over persoonlijke ontwikkeling.

Test je zelf

Werken aan jezelf

Wil je voor je persoonlijke ontwikkeling werken aan jezelf? Zoek dan een coach of maak zelf een plan hoe je gaat bereiken wat je wilt.

Je kan voor jezelf een stappenplan maken om jezelf te motiveren om veranderingen en doelen vol te kunnen houden. Voor elke verandering die je wilt aan jezelf geldt ook dat motivatie belangrijk is. Je moet je doel zo maken zodat je weet dat je het vol gaat houden. Als dit voor jou betekend dat je kleine stapjes moet maken in de richting waar je heen wilt dan ga je op weg met kleine stapjes.

Werken aan jezelf betekend actie ondernemen. Als je op de bank blijft zitten en alleen maar te denken aan wat je anders zou willen in je leven dan gebeurd er niets. Neem vandaag nog actie om dingen te veranderen in je leven welke je anders wilt zien.

Werk aan je carriere zodat je werk kunt doen wat je leuk vind

We moeten steeds langer doorwerken voordat we met pensioen kunnen. Je wilt dan toch graag iets doen wat je leuk vind maar waar je wel je geld mee kan verdienen.

Rekeningen moet toch betaald worden.

Er zijn diverse mogelijkheden om je te helpen bij je onderzoek in je persoonlijke ontwikkeling of carrière. Je kan diverse testen doen waar vragen gesteld worden welke je moet beantwoorden zodat je kunt zien wat bij jou persoonlijkheid past.

Ook kan je naar een loopbaancoach. De loopbaancoach begeleidt je tijdens je zoektocht naar wat je zou willen en/of het haalbaar is voor je. Er zijn Diverse loopbaantests
Alle relevante tests op het gebied van loopbaan. Zoals een groepsrollentest, bedrijfskeuzetest, beroepskeuzetest, werkwaardentest, competentietest, sollicitatie test, ondernemerstest, ambitietest en een stresstest.

Werken als zelfstandige of voor een baas

Veel mensen dromen er van om voor zichzelf te beginnen. Wil je graag voor jezelf beginnen doe dan heel goed onderzoek. Het is niet een stap die je zomaar zet. Begin met een goed ondernemersplan. Zet alles duidelijk op een rijtje. Hou ook rekening met verzekeringen? De kosten van verzekeringen kunnen aardig op lopen. Je wilt toch wel verzekerd zijn als je ziek wordt. Ook je pensioenverzekering is kostbaarder dan als je werkt voor een baas. Deze dingen worden vaak vergeten. Er zitten veel onzekerheden in maar als je het goed onderzocht hebt en het financieel haalbaar is weet je wel zeker dat je iets doet wat je echt leuk vind. Je zal hard moeten werken maar het is voor je eigen bedrijf.
Cursus Succesvol ondernemen

Parttime gaan werken als zelfstandige

Je kan er ook voor kiezen om bij een werkgever minder te gaan werken en aan je droom van een eigen bedrijf te beginnen. Sommige zeggen “een parttime ondernemer is geen ondernemer” maar dit is in mijn ogen niet waar. Ook als parttime ondernemer gaat er veel tijd zitten in het waar maken van je droom baan. Je neemt gewoon minder risico daar is niets mis mee. Het ideale van thuiswerken is dat je zelf je eigen tijd kan bepalen.

Wil je aan de slag als zelfstandige en bijvoorbeeld online geld gaan verdienen kijk dan eens bij deze cursus. Dit is een complete cursus om binnen 1 week een online bedrijf op te zetten.

Studeren voor je persoonlijke ontwikkeling

Ben je tot de conclusie gekomen dat je een opleiding nodig hebt om te bereiken wat je wilt heb je tegenwoordig de keuze om thuis te studeren of naar school te gaan.

Zelf vind ik het handig om thuis te kunnen studeren maar dat is voor iedereen persoonlijk. Ik vind het persoonlijk lastig om na mijn werk naar school te gaan. Ik deel liever mijn eigen tijd in. Voor mij biedt online studeren veel voordelen maar dat is voor iedereen anders.

Het nadeel van thuis studeren is dat je zelf een goede planning moet kunnen maken zodat je het niet gaat versloffen. Je hebt geen stok achter de deur en moet jezelf gemotiveerd houden. Als je iets hebt gevonden dat je leuk vind en je houdt je vast aan je eigen motivatie welke je hebt opgeschreven en je doelen dan is het echt mogelijk om gemotiveerd te blijven en je cursus of opleiding succesvol af te ronden.

Boek aanraders persoonlijke ontwikkeling

Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling?

Zoals je hebt kunnen lezen is er heel veel mogelijk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik raad je aan om eerst goed uit te zoeken wat je wilt in je leven. Wat wil je bereiken? Het boek Master your Mindset heeft voor mij heel veel verandering in mijn leven gebracht. Het boek zet je aan tot nadenken over wat echt belangrijk voor je is. Met de 13 stappen in het boek leer je alles te onderzoeken en ook actie te ondernemen.  

Ik wens je heel veel succes met het bereiken wat je wilt in je leven. Eén ding is zeker. Als je een doel wilt bereiken lukt je dat niet zonder stappen te zetten. Ga daarom vandaag nog aan de slag. 

Wat wil jij bereiken in je leven?

Ik vind het leuk als je in een reactie zet wat jouw doel is met je persoonlijke ontwikkeling.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *