Bouw aan je doelen en dromen

Hoe vaak bloggen voor succes

Hoe vaak bloggen om geld te verdienen met je blog? Die vraag zal regelmatig door je hoofd gaan als je begint met bloggen. Hoeveel je moet bloggen hangt af van het doel van je blog. Heb je het gevoel dat je jezelf rot blogt en je wordt niet gevonden? Je hebt het idee dat je alles het allemaal voor niets doet?

Dan wil je nu heel graag het antwoord op de vraag hoe vaak moet je bloggen om gevonden te worden.

Als je goed gevonden wilt worden door Google in de zoekresultaten zal je regelmatig moeten bloggen. Het duurt namelijk even tot je autoriteit hebt opgebouwd en je blog goed scoort in de zoekresultaten.

Maar hoe vaak bloggen moet je dan eigenlijk?

1, 2 x per week of meer bloggen

Moet je dan 1 x per week, 2 x per week of meer bloggen? Er is geen exact antwoord op te geven. Hoe vaak je moet bloggen hangt af van wat je wilt bereiken met je blog.

Hoe meer je blogt over jouw onderwerpen of gekozen niche hoe sneller google je site zal oppikken.
Let er wel op dat je ook echt kwalitatieve blogs schrijft.
Als de lezer niet vindt wat hij zoekt zal hij ook snel je website verlaten en dat komt je score in Google niet ten goede.

Is het je doel om geld te verdienen met bloggen dan ligt het anders dan dat je over je bedrijf blogt.

Hoe vaak bloggen om online geld te verdienen

In dit artikel leg ik uit hoe vaak je moet bloggen als je online geld wilt verdienen verdienen met je blog.

Relevant artikel:
Hoe kan je geld verdienen met bloggen?

Een ding staat vast om bezoekers op je blog te krijgen moet je regelmatig bloggen.

De grote vraag blijft hoe vaak moet je bloggen om online geld te verdienen.
In dit artikel zal ik een richtlijn geven hoe vaak je moet bloggen om je blog doel te bereiken.

Hoe vaak bloggen om geld te verdienen je blog?

Wil je geld verdienen vanuit huis met je blog door middel van bijvoorbeeld affiliate marketing en Google adsense dan moet je echt heel regelmatig bloggen.


Je wilt namelijk zo snel mogelijk bezoekers op je blog.

Het is daarom verstandig om minimaal 3 x per week te bloggen.
Als je tijd hebt kan je dit uitbreiden naar 5 x per week.

Vooral als je net begint met bloggen zal je het idee hebben dat je voor niemand schrijft.
Het duurt namelijk een paar maanden voordat je blog goed gevonden wordt
door google en je content gaat ranken.

Op die manier kan je meer content schrijven dan je denkt in een week.

3 x per week bloggen is het ideale aantal om vol te houden

Met 3 x per week bloggen heb je in 6 maanden zo’n 72 artikelen online staan. Als je daarbij een goed zoekwoorden onderzoek hebt gedaan zullen deze 72 artikelen gevonden worden in google en je kan je blog gaan monitoren.
Op die manier kan je zien of je op de goede weg bent.
3 x per week bloggen is ook makkelijk vol te houden om de komende jaren aan je blog te werken. Het bezoekers aantal zal op die manier blijven stijgen.

5 x bloggen als je sneller resultaat wilt zien

Het is mooi als je de tijd hebt om 5 x per week te bloggen. Zo heb je binnen 6 maanden zo’n 120 artikelen op je blog staan. Verwacht niet dat je al heel veel inkomsten hebt uit je blog.

7 x bloggen in de week voor snelle resultaten

Hoe vaak bloggen? 7 x ? Now we are talking. Wil je snel je doel bereiken om geld te verdienen met je blog geeft dit een snel resultaat. Je zal zien dat je na ongeveer een half jaar al geld kan verdienen vanuit huis met je blog. Het zal nog niet gigantisch zijn maar het is al een leuke bijverdiensten na een half jaar. Je hebt dan na 6 maanden ongeveer 294 blog artikelen op je website.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het helemaal aan jou hoe vaak je wilt gaan bloggen. Met 7 artikelen in de week zal je sneller succes gaan bereiken.Het kost je wel veel van je tijd maar als je gemotiveerd bent en goed weet wa je over gaat bloggen dan moet dit te doen zijn.
Wil je dus echt een succes van je blog maken en sneller geld verdienen dan moet je echt 7 x per week gaan bloggen.

Hoeveel tijd besteden aan je blog


Hoeveel artikelen je kunt schrijven voor je blog hangt natuurlijk helemaal af van de tijd die je kan besteden om onderzoek te doen naar je onderwerpen en goede waardevolle artikelen te schrijven.
Het heeft geen zin om over van alles en nog wat te bloggen als het geen waarde levert aan je bezoekers.

Vergeet ook niet dat buiten het schrijven van je artikelen je ook je blog nog moet promoten. Ook dat kost tijd en mag je niet over het hoofd zien.

Geen tijd om vaak te bloggen?

Je kan het schrijven van je blog ook uitbesteden. Als ik het zelf te druk heb laat ik artikelen schrijven door freelancers via Fiverr. Er zijn een aantal freelancers daar welke je blog artikelen schrijven voor een klein bedrag. Mijn ervaring met Fiverr is goed dus als je geen tijd hebt om het zelf te doen neem dan eens een kijkje bij Fiverr en geef een freelancer de kans om jou het werk uit handen te nemen.

Hoe vaak bloggen om geld te verdienen


Als je begint met bloggen om geld te verdienen is het belangrijk dat je een niche kiest waar je veel van af weet. Natuurlijk kan je ook een niche kiezen waar je veel over wilt leren. Dat vergt wel wat onderzoek vooraf.

Hoeveel artikelen je moet schrijven is ook afhankelijk van het bedrag welke je over een jaar wilt gaan verdienen?

Wil je echt geld gaan verdienen vanuit huis met je blog dan zal je er voldoende tijd voor vrij moeten maken. Zeker het 1e jaar.

Daarna moet je het nog steeds regelmatig gaan bijhouden om te voorkomen dat je daalt in Google.

Je kan geld verdienen op je blog door middel van affiliate marketing.

Weet je nog niet wat dit is lees dan mijn artikelen over affiliate marketing.

In een paar stappen zal ik uitleggen hoe je een blog maakt om geld te verdienen.

1. kies een domeinnaam en hosting.

Voor maar € 5,00 per maand kan je al een blog beginnen bij Hostnet. Zij hebben ook regelmatig leuke aanbiedingen zodat je nog goed koper kan beginnen.

2. Kies een niche waar je interesse in hebt of waar je al veel van af weet.

3. Leer SEO.

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Een hele goede cursus SEO kan je volgen bij IMU. Zij behoren tot de experts in SEO en hebben betaalbare cursussen. Ook hebben zij een gratis stappenplan wat een leuke opstap is om iets te leren over SEO. Om echt geld te verdienen heb je namelijk kennis nodig van een goed zoekwoorden onderzoek. Wil je echt 7 x in de week gaan bloggen dan is een cursus echt aan te raden.
Een goed zoekwoorden onderzoek zal je namelijk helpen om te scoren in google over de onderwerpen waar jij op gevonden wilt worden.

4. Kies van te voren onderwerpen waar je over wilt bloggen

Kies van te voren onderwerpen uit waar je het over wilt gaan hebben. Zorg dat je al een lijst maakt van zo’n 70 artikelen zodat je niet iedere keer moet verzinnen wat je gaat doen zodra je artikelen gaat schrijven. Als je al een lijst hebt met 70 artikelen kan je al 10 weken vooruit en is het haalbaar om 7 x in de week te bloggen.

Ben je een beginner in de wereld van geld verdienen met bloggen. En weet je nog niets over affiliate marketing dan kan je ook een beginners cursus volgen. Deze cursus kost € 47,00 en is een goede cursus voor beginners welke ik zelf ook heb gevolgd. Zodra je je domeinnaam en je hosting hebt geregeld uit stap 1 kan je jezelf inschrijven voor deze cursus.

Heb je al een blog en je blogt al regelmatig maar je wilt meer verdienen met je blog dan is de cursus affiliate marketing in 10 dagen iets voor jou. Let op! Dit is geen beginners cursus. Je moet dan wel al een tijdje bloggen. Deze cursus is echt gemaakt om je te leren hoe je online geld kan verdienen met je blog als het je nog niet gelukt is.

Schrijf je eerste 7 artikelen in 1 week

Begin met het schrijven van je eerste 7 artikelen in 1 week en publiceer deze op je website. Zo ga je ongeveer 6 maanden door.

Na die 6 maanden blijf je bloggen maar ga je ook onderzoeken of de artikelen die je de eerste 6 maanden hebt geschreven goed ranken. Je kan dit doen door naar je Google Search Console te gaan en te kijken op welke zoekwoorden je rankt en welke posities deze hebben. Je kan dan ook eventueel oude artikelen gaan updaten terwijl je nog steeds nieuwe content plaatst.

Hoe je goede artikelen schrijft kan je lezen op de website van Steef The Brave. Ik heb veel gehad aan zijn artikelen hoe je zelf goede blogartikelen schrijf.

Conclusie over hoe vaak je moet bloggen


Hoe vaak bloggen hangt af van het doel wat je wilt bereiken met je blog. Hoeveel tijd je te besteden hebt om aan je blog artikelen te werken en wat je wilt bereiken.
Er zijn geen duidelijke aantallen te noemen over hoe vaak je moet bloggen. Het hangt helemaal van jezelf af.
Wat wel heel belangrijk is is dat je consequent blijft bloggen. Schrijf je na 1 maand geen artikelen meer zal je zien dat je bezoekers aantallen dalen maar ook dat de ranking in Google daalt.

Maak een combinatie van artikelen op je website om sneller te kunnen bloggen.

Natuurlijk blijft het belangrijkste dat je waarde moet geven aan je lezers. Waar zijn ze naar op zoek en geef antwoord of advies op de vraag.

Hoe vaak blog jij per week?


Natuurlijk ben ik nu benieuwd hoe vaak jij blogt. Ik zou het leuk vinden als je het in een reactie zet. Wat is voor jou haalbaar in een week?

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *