Bouw aan je doelen en dromen

Voordelen van online cursus en online opleiding

Een online cursus en online opleiding oftwel e-learning studie is de nieuwe manier van studeren. Voor de één is het ideaal voor de ander is het lastiger om een online studie of online cursus te volgen.

Tegenwoordig kan je bijna alles leren met een online cursus. Zo heb ik zelf een affiliate marketing cursus gevolgt om te leren hoe ik geld kon verdienen met bloggen, maar ook een cursus SEO en online marketing omdat het mijn droom is om online geld te verdienen.

Wil je zelf ook geld verdienen online en ben je op zoek wat er allemaal mogelijk is. Kijk dan eens hier.

Welke droom je ook hebt er is altijd wel een online studie te vinden. Dit is allemaal goed te doen naast je baan.

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Wat zijn de voordelen van een online cursus of een online studie?

Je kan beginnen met e-learning wanneer je maar wilt

Met een thuis studie kan je beginnen met je online cursus of online studie wanneer je maar wilt. Je bent niet gebonden aan een studie seizoen. Als je bijvoorbeeld deze week wilt starten omdat het jou goed uitkomt dan kan je dat gewoon doen. Je kiest zelf de periode of tijd uit wanneer je het rustiger hebt. Met de lesstof die je thuis ontvangt en de online studie omgeving bepaal je zelf wanneer je begint.

Met je online cursus of online studie ben je flexibel en niet gebonden aan schooltijden

Heb je het een avond te druk of ben je te moe om te studeren dan sla je met een thuisstudie makkelijker een avondje over. Je kan je studie of cursus dan de volgende dag gewoon oppakken.

Als je bijvoorbeeld een uurtje overhebt dan kan je de online cursus of studie gewoon oppakken.

Wat natuurlijk ook heel makkelijk is bij e-learning is dat je geen reistijd kwijt bent om naar school te gaan. Die tijd kan je besteden aan je online cursus of opleiding. De studie is 24 uur beschikbaar voor je.

Leren met een online cursus of online studie waar je maar wilt

Afhankelijk van welke online cursus of online studie je gaat volgen kan je overal studeren waar je maar wilt. Je logt in op je online leeromgeving en kan aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is Wifi.

Met een online cursus of online opleiding bepaal je zelf je studie tempo

Leer je niet zo snel of studeer je naast je baan dan is het heel makkelijk om een online studie of online cursus te doen. Met e-learning bepaal je zelf je studie tempo.

Wil je iets nog een keer lezen en leren dan kan je dat in je eigen tempo doen. Je kan online vragen stellen aan je docent zodat je zeker weet dat je alles begrijpt.

Natuurlijk zit er wel een maximum duur aan een online studie en aan een online opleiding maar deze zijn er op gericht dat je echt kan studeren in je eigen tempo.

Behalve dat je rustig kan studeren kan je natuurlijk ook besluiten dat je sneller je diploma of certificaat wil hebben. Dat is zo makkelijk aan e-learning. Je kan examen aanvragen wanneer je maar wilt als je de opleiding hebt afgerond en al je huiswerk met een voldoende hebt behaald. Dit geldt ook als je snel een certificaat wilt halen.

Een online studie en online cursus zijn vaak goedkoper

De kosten van een online studie en online cursus zijn meestal goedkoper. Opleidingscentra besparen de huur van een leslokaal en leraar. Je hebt natuurlijk wel een online docent maar deze kan veel meer vragen beantwoorden dan dat hij of zij voor een klas staat. Het gaat allemaal een stuk makkelijk.

Zelf bespaar je natuurlijk op de reiskosten. Je hoeft niet heen en weer te reizen waardoor je kostbare tijd verliest. Deze tijd kan je besteden aan je studie.

gratis proeflessen voordat je begint met je online studeren

Bij de meeste grote online opleidingsinstituten kan je voordat je begint met een studie vaak een gratis proefles aanvragen.

Het grote voordeel van een gratis proefles is dat je eerst kunt kijken of de cursus of studie wat voor je is. Dit voorkomt dat je onnodig geld uitgeeft als achteraf blijkt dat deze studie niets voor je is.

Nadeel van een online studie of cursus

Het zijn natuurlijk niet alleen voordelen met een thuisstudie. Het nadeel van een online studie is dat je discipline moet hebben. Je moet jezelf kunnen motiveren om je studie of cursus af te ronden.

Wil je leren hoe je doelen kunt stellen en kunt volhouden? Lees dan straks mijn artikel: 10 tips om doelen te stellen en vol te houden

Bij een online studeren is er bij grote opleidingsinstituten wel vaak een community. Daar vind je mede studenten en kan je daar contact mee maken. Dit kan ook helpen om jezelf te blijven motiveren.

Interesse in een online cursus of studie?

Ik hoop dat ik met dit artikel je hebt kunnen overtuigen dat online studeren leuk is. Het geeft je mogelijkheden om te studeren in je eigen tempo. Ook naast een baan is het daardoor makkelijk om online te studeren.

Persoonlijk vind ik het ideaal. Naast mijn baan is het gewoon ideaal dat ik mijn eigen tijd kan bepalen om te studeren en ook mijn eigen studie tempo.

Ik adviseer om altijd eerst een proefles aan te vragen voor je thuisstudie. Dit is iets wat ik zelf ook altijd doe omdat het makkelijker is om te zien of het is voor je is. Is de proefles niets dan kan je altijd verder zoeken naar iets wat wel geschikt is voor je.

Wil je een thuisstudie of een thuis cursus volgen kijk dan eens bij , NHA of bij Laudius en vraag een gratis proefles aan of start een cursus.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *