Geld Lifestyle

Hoe kan je sparen met weinig geld?

Sparen met weinig geld lijkt vaak onmogelijk maar het kan echt. Iedereen denkt dat je alleen maar kan sparen als je genoeg verdient maar door te besparen en extra bij te verdienen is het ook met weinig geld mogelijk om geld te sparen. Juist als je weinig geld hebt is budgetteren heel belangrijk om te leren.

Leren budgetteren is niet moeilijk maar wel belangrijk als je wilt zorgen dat je spaargeld krijgt zodat je wat achter de hand hebt als er iets kapot gaat of als je leuke dingen wilt doen waar je anders geen geld voor hebt.

Het is niet altijd zo dat mensen met een laag inkomen weinig geld overhouden ook al wordt dit vaak gedacht. Ook zijn er mensen die veel te hoge lasten hebben die met moeite rond kunnen komen.

Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen met minder stress of zo weinig mogelijk stress door het leven kan vind ik het belangrijk om tips te geven om financiele stress te voorkomen.

Voor ik verder ga met mijn artikelen over sparen met weinig geld wil ik nog even kwijt dat ik in mijn artikel gebruik maak van affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Begin met budgetteren om te kunnen sparen met weinig geld

Als je wilt leren budgetteren dan kan je mijn artikel: Budgetteren om geld te sparen een lezen. Hier kan je lezen hoe je voor jezelf een simpel budgetplan maakt en hoe je kunt kijken waar je je geld aan uit geeft zodat je een overzicht hebt van je inkomsten en uitgaven. Als je eenmaal je budgetplan hebt gemaakt kan je gaan kijken waar je eventueel op kan besparen.

Besparen met weinig geld

Zoals je begrijpt is besparen om geld over te houden heel belangrijk. In mijn eerdere artikel Besparen van geld met simpele stappen staan veel tips om te leren hoe je goed kan besparen en waar je op moet lezen omdat veel mensen moeite hebben met besparen.

Als het mogelijk voor je is om op dingen te besparen kan je daarvan elke maand iets apart zetten op een spaarrekening zodat je wat extra geld achter de hand hebt.

Koopzegels bij de supermarkt.

Op dit moment krijg je niet zoveel rente op je spaarrekening. Bij veel supermarkten kan je sparen voor koopzegels. Dit geeft je meer extra geld dan op een spaarrekening nu. Je hoeft natuurlijk niet elke keer als je boodschappen doet koopzegels te nemen maar als je weet hoeveel je kan besparen weet je ook hoeveel geld je aan koopzegels kunt uitgeven per maand.

Zo spaar je ongemerkt toch een leuk bedrag bij elkaar en levert elke volle spaarkaart je toch meer op dan op een spaarrekening.

Probeer extra bij te verdienen:

Bijverdienen met je hobby:

Ben je handig of creatief probeer zo een beetje bij te verdienen.

Er zijn veel hobby’s te bedenken waar je geld mee kan bijverdienen doordat ik al een aantal artikelen hierover heb geschreven zet ik er aantal hieronder. Wil je meer informatie over geld verdienen met je hobby dan raadt ik je aan om deze artikelen straks te lezen.

geld verdienen met je hobby

met deze hobby’s kan je geld verdienen

Online geld verdienen

Nog meer manieren om geld bij te verdienen zijn bijvoorbeeld online geld verdienen. Er zijn verschillende dingen welke je kan doen omdat ik hier al een aantal artikelen over geschreven hebt geef ik je een korte uitleg. Voor een uitgebreide uitleg kan je klikken op de link naar mijn artikel.

online geld verdienen met klikken op advertenties.

Het geld verdienen met klikken op advertenties gaat langzamer dan geld verdienen met enquettes maar het is toch leuk meegenomen en het kost je weinig tijd.

Wil je meer weten over geld verdienen met het invullen van enquettes lees dan mijn artikel:

geld verdienen met enquettes invullen

Door online enquettes in te vullen kan je sparen voor kado bonnen waar je dan weer leuke dingen van kan kopen. Zo spaar ik zelf voor Bol.com bonnen bij Toluna en LifePoints. Op die manier kan je voor verjaardagen of voor jezelf kado’s kopen wat je weer een besparing oplevert. Zo kan je ook bijvoorbeeld je kadobonnen doorsparen voor de feestdagen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het echt op loopt wat je kan verdienen op die manier. Als je klikt op het artikel geld verdienen met enquettes kan je hier alles over lezen.

online geld verdienen met bloggen.

Dit is natuurlijk alleen een optie als je genoeg gespaart hebt om zelf te beginnen met bloggen. Als je wilt gaan bloggen om geld te verdienen heb je een eigen domeinnaam nodig en eigen hosting. Dit kost natuurlijk ook weer geld maar het kan je een leuk bedrag opleveren als je het goed aanpakt. Een blog beginnen is niet zo moeilijk. Heb je hier interesse in kan je mijn artikel: Blog maken in 4 simpele stappen lezen.

Besparen op je online aankopen

Er zijn een aantal bedrijven welke elke dag nieuwe acties hebben. Het is het waard om jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrieven zodat je deze acties elke dag ontvangt. Zo kan je als je iets nodig hebt wat in de actie is bestellen en toch geld besparen.

Schrijf jezelf in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang de leukste aanbiedingen bij Actie van de dag. Op die manier kan je besparen op aankopen.

Nog een site waar je jezelf bijvoorbeeld in kan schrijven is IBood ook daar vind je elke dag aanbiedingen.

Waarschijnlijk kan je na het lezen van dit artikel nog meer dingen verzinnen waardoor het mogelijk is om te sparen met weinig geld.

Met extra bijverdiensten zoals het invullen van enquettes bij bijvoorbeeld Toluna kan je je spaarpot aanvullen zodat je dit kan gebruiken voor noodgevallen zoals een kapotte wasmachine of andere onvoorziene kosten.

Succes met sparen met weinig geld

Ik hoop dat het je lukt om met deze manieren toch te kunnen sparen ook al heb je weinig geld. Geen of weinig geld hebben kan je veel stress opleveren en dat is toch zonde als je het kan voorkomen met simpele dingen.

Wil je nog meer lezen over geldzaken kijk dan eens bij de categorie Geld

Op welke manier spaar jij om extra geld te hebben?

Ik vind het leuk om van jou te horen hoe jij kunt sparen met weinig geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *