Bouw aan je doelen en dromen

Hoe kan je sparen met weinig geld?

Sparen met weinig geld lijkt vaak onmogelijk maar het kan echt. Denk jij ook dat sparen alleen maar kan sparen als je genoeg verdient? Wist je dat door te besparen en extra bij te verdienen het ook met weinig geld mogelijk is om geld te sparen? Juist als je weinig te besteden hebt is budgetteren heel belangrijk om te leren.

Juist in deze dure tijd zijn alle tips om geld te sparen als je weinig hebt heel handig. Alle extraatjes zijn mooi meegenomen om weer wat achter de hand te hebben.

Leren budgetteren is niet moeilijk maar wel belangrijk als je wilt zorgen dat je spaargeld krijgt zodat je wat achter de hand hebt als er iets kapot gaat of als je leuke dingen wilt doen waar je anders geen geld voor hebt.

Het is niet altijd zo dat mensen met een laag inkomen weinig geld overhouden ook al wordt dit vaak gedacht. Ook zijn er mensen die veel te hoge lasten hebben die met moeite rond kunnen komen.

Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen met minder stress of zo weinig mogelijk stress door het leven kan vind ik het belangrijk om tips te geven om financiele stress te voorkomen.

Voor ik verder ga met mijn artikelen over sparen met weinig geld wil ik nog even kwijt dat ik in mijn artikel gebruik maak van affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Tips om te sparen met weinig geld

1.Begin met budgetteren om te kunnen sparen met weinig geld

2. Besparen met weinig geld

Zoals je begrijpt is besparen om geld over te houden heel belangrijk. In mijn eerdere artikel Besparen van geld met simpele stappen staan veel tips om te leren hoe je goed kan besparen en waar je op moet lezen omdat veel mensen moeite hebben met besparen.

Als het mogelijk voor je is om op dingen te besparen kan je daarvan elke maand iets apart zetten op een spaarrekening zodat je wat extra geld achter de hand hebt.

3.Koopzegels bij de supermarkt.

Op dit moment krijg je niet zoveel rente op je spaarrekening. Bij veel supermarkten kan je sparen voor koopzegels. Dit geeft je meer extra geld dan op een spaarrekening nu. Je hoeft natuurlijk niet elke keer als je boodschappen doet koopzegels te nemen maar als je weet hoeveel je kan besparen weet je ook hoeveel geld je aan koopzegels kunt uitgeven per maand.

Zo spaar je ongemerkt toch een leuk bedrag bij elkaar en levert elke volle spaarkaart je toch meer op dan op een spaarrekening.

4. Ga extra geld verdienen vanuit huis om te sparen

Sale (NL)Sale (NL)

1. Bijverdienen met je hobby:

Ben je handig of creatief probeer zo een beetje bij te verdienen.

Er zijn veel hobby’s te bedenken waar je geld mee kan bijverdienen doordat ik al een aantal artikelen hierover heb geschreven zet ik er aantal hieronder. Wil je meer informatie over geld verdienen met je hobby dan raadt ik je aan om deze artikelen straks te lezen.

2. Online geld verdienen met klikken op advertenties om te sparen met weinig geld

Nog meer manieren om geld bij te verdienen zijn bijvoorbeeld online geld verdienen. Er zijn verschillende dingen welke je kan doen omdat ik hier al een aantal artikelen over geschreven hebt geef ik je een korte uitleg. Voor een uitgebreide uitleg kan je klikken op de link naar mijn artikel.

3. extra geld verdienen met enquettes invullen

Het geld verdienen met klikken op advertenties gaat langzamer dan geld verdienen met enquettes maar het is toch leuk meegenomen en het kost je weinig tijd.

Wil je meer weten over geld verdienen met het invullen van enquettes lees dan mijn artikel:

Door online enquettes in te vullen kan je sparen voor kado bonnen waar je dan weer leuke dingen van kan kopen.

Op die manier kan je voor verjaardagen of voor jezelf kado’s kopen wat je weer een besparing oplevert. Zo kan je ook bijvoorbeeld je kadobonnen doorsparen voor de feestdagen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het echt op loopt wat je kan verdienen op die manier.

Ik heb er een aantal getest en deze 2 zijn in ieder geval betrouwbare manieren om geld te verdienen met enquettes. Aanmelden voor het invullen van de enquettes is gratis.

Vanuit huis beginnen met bloggen om te sparen

Geld verdienen met een blog is natuurlijk alleen een optie als je genoeg gespaart hebt om zelf te beginnen met bloggen. Ik kan je wel vertellen dat het een leuke manier is om geld vanuit huis te verdienen.

Een blog beginnen is niet zo moeilijk. Heb je hier interesse in kan je mijn artikel: Blog maken in 4 simpele stappen lezen.

Besparen op je online aankopen

Er zijn een aantal bedrijven welke elke dag nieuwe acties hebben. Het is het waard om jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrieven zodat je deze acties elke dag ontvangt. Zo kan je als je iets nodig hebt wat in de actie is bestellen en toch geld besparen.

Waarschijnlijk kan je na het lezen van dit artikel nog meer dingen verzinnen waardoor het mogelijk is om te sparen met weinig geld.

Met extra bijverdiensten zoals het invullen van enquettes bij bijvoorbeeld Toluna kan je je spaarpot aanvullen zodat je dit kan gebruiken voor noodgevallen zoals een kapotte wasmachine of andere onvoorziene kosten.

Manieren om te sparen met weinig geld

Er zijn zoveel manieren om te sparen met weinig geld en ik hoop je met deze tips op weg te hebben geholpen.

Ook zijn er veel manieren om online geld te verdienen zonder te moeten investeren. Natuurlijk moet je er wel iets voor doen maar het kan gewoon vanuit huis en in je eigen tijd.

Waar een wil is is een weg en het is daarom echt mogelijk om geld apart te kunnen zetten als je niet veel geld hebt.

Succes met sparen met weinig geld

Ik hoop dat het je lukt om met deze manieren toch te kunnen sparen ook al heb je weinig geld. Geen of weinig geld hebben kan je veel stress opleveren en dat is toch zonde als je het kan voorkomen met simpele dingen.

Relevante artikelen welke je misschien ook wil lezen vindt je hier

Op welke manier spaar jij om extra geld te hebben?

Ik vind het leuk om van jou te horen hoe jij kunt sparen met weinig geld. Geef je eigen tips in een reactie zodat iedereen er mee aan de slag kan. Laten we elkaar helpen

Gerelateerde berichten

  2 reacties

 1. Margriet heijkoop
  op 11:38 am

  Ik gooi altijd mijn losgeld in een pot ik heb 2 en 1en 0.50 euro munten in 1pot
  en de rest in andere aan het eind v d maand tel ik wat er in zit en maak dat over naar spaarrekening.moet ikiets nieuws hebben kijk ik eerst altijd bij de kringloop winkels en dat geld wat ik dan weer uitspaar gaat in de pot

  Beantwoorden
  • Yvonne
   op 12:10 pm

   Hoi Margriet,

   Leuk dat je ook bezig bent met sparen met weinig geld. Het is inderdaad een goede oplossing. Zo heb je altijd iets achter de hand als je geld nodig hebt om iets te kopen.
   Dankjewel voor de goede tip om te sparen.

   groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *