Bouw aan je doelen en dromen

Besparen van geld met simpele stappen

Geld besparen kan lastig lijken maar het zit vaak in de kleine dingen waar je al op kan besparen.In dit artikel zal ik je tips geven hoe je geld kan besparen op een simpele manier.

Ben je op zoek naar tips om geld te besparen? Als dat zo is lees dan snel verder.

Er zijn vele manieren om te leren zodat je geld kan besparen en extra geld kunt overhouden. 

Lees hieronder mijn tips om geld te besparen en beter met je geld om te gaan.

Elke euro die je bespaart of erbij krijg is mooi meegenomen en zal je helpen om je financiën op orde te krijgen.

Dit artikel bevat affiliate linken. Dit houdt in dat indien u iets aankoopt via mijn link dat ik daar een klein percentage van krijg. Het kost u niets extra’s en hierdoor kan leuke artikelen blijven schrijven.

Leren geld te besparen kan je helpen om:

 • eventuele schulden sneller af te kunnen lossen
 • niet meer te leven van salaris naar salaris
 • op het eind van de maand niets meer tekort te komen
 • je doelen waar te maken en te leren sparen
 • Op veel dingen een beetje besparen levert jezelf steeds meer op.

10 Tips om geld te besparen

1. Maak een maaltijdplanner

Vaak kopen we veel te veel boodschappen die we niet direct nodig hebben. Als je elke week een maaltijdplanner maakt bespaar je geld en gooi je niet onnodig eten weg. Je voorkomt hiermee ook dat je veel impuls aankopen doet. 

2. Maak een boodschappenlijstje

Als je een maaltijdplanner maakt en een boodschappenlijstje bespaart dit geld. Je koopt de producten en artikelen die je echt nodig hebt en voorkom dat je teveel extra dingen koopt. 

3. Geld besparen op je wekelijkse boodschappen

Naast je boodschappenlijstje en je maaltijdplanner kan je nog meer besparen door geen boodschappen te gaan doen als je nog niet gegeten hebt. Als je honger hebt en boodschappen gaat doen zal je altijd producten extra kopen omdat alles er lekker uit ziet.

Met je boodschappenlijstje in de hand voorkom je ook impuls aankopen. Winkels spelen handig in op impuls aankopen en maken het heel aantrekkelijk om toch die extra aankopen te doen. Let wel op de aanbiedingen van producten die op je boodschappenlijstje voorkomen. 

Koop geen kant en klare maaltijden en gesneden groentes. Zelf was ik altijd van het makkelijke. Ik kocht de meeste groenten gesneden. Sinds ik daar mee gestopt ben bespaar ik al geld en achteraf gezien is het niet zoveel werk om het zelf te snijden. Als je dit doet samen met de maaltijdplanner en je boodschappenlijstje bespaar je toch al snel € 15,00 per week. Dit is over een jaar genomen toch rond de € 780,00

4. Maak je eigen lunch

Als je werkt en een lunch koop op je werk of buiten is dit een snelle manier om op te besparen. Ik weet dat het makkelijk is om even naar de kantine te gaan of in je pauze even buiten de deur te lunchen. Je staat er niet bij stil hoeveel je uitgeeft per maand aan alleen je lunch al.

Neem je eigen lunch mee in plaats van elke dag lunch te kopen. Je kan je lunch bijvoorbeeld ’s avonds al klaar maken en in de koelkast zetten. 

Elke dag je eigen lunch meenemen naar je werk bespaart je al snel zo’n € 50,00 à € 60,00 per maand. 

Dat is ruim € 600,00 per jaar. Dit is toch veel geld en daar kan je leuke dingen van doen. 

5. Voorkom impuls aankopen

Veel mensen doen aan impuls aankopen. Vooral als er dingen in de aanbieding zijn is het vaak verleidelijk om het te kopen want je denkt dat je aan het besparen bent.

Wil je echt leren om impuls aankopen te doen en te besparen denk dat eens aan het volgende voordat je tot kopen overgaat.

-Kan ik dit betalen?

-Heb ik het geld eigenlijk nodig voor andere dingen zoals rekeningen, eten of sparen voor je wensen en/of doelen

-en het belangrijkste: Heb ik dit echt nodig?

Zie je een leuke broek, schoenen of iets anders in de aanbieding bedenk dat goed of je het nodig hebt. Hoeveel broeken, schoenen of wat je op dat moment ook ziet in de aanbieding, heb je al in de kast hangen of staan.

Als je echt wilt gaan besparen moet je jezelf deze vragen stellen. Laat je niet verleiden tot aankopen als je het niet echt nodig hebt alleen omdat je denkt dat de prijs aantrekkelijk is.

6. Bespaar op de kosten van de zorgverzekering

Persoonlijk vond ik het altijd een heel gedoe. Ik had geen zin om mezelf er in te verdiepen en alles te vergelijken. Ik deed er niet aan en bleef zitten waar ik zat. Nu de kosten van de zorgverzekering opnieuw gaan stijgen en het toch een flinke post op mijn budget wordt ben ik toch aan de slag gegaan. 

Ik heb goed gekeken wat er nu in mijn zorgpakket zat waar ik tevreden over was. Tot mijn verbazing kan ik bij een andere zorgverzekering voor hetzelfde pakket € 16,00 per maand goedkoper uit zijn. Ik heb mezelf aangemeld bij mijn nieuwe zorgverzekering welke ook vrije zorgkeuze heeft en het was veel minder gedoe dan ik dacht. Ik heb mezelf aangemeld en de nieuwe zorgverzekeraar doet de rest. Per 1 januari ben ik bij mijn nieuwe verzekerd en mijn oude verzekering hebben zij opgezegd en daar heb ik ook al een bevestiging van.

€ 16,00 per maand betekend voor komend jaar een besparen van € 192,00. 

Het loon dus echt om goed naar je zorgverzekering te kijken. 

7. Mobiele telefoon abonnement

Deze tip heb ik persoonlijk al jaren geleden gedaan. Ik had steeds een 2 jarig abonnement en nam elke 2 jaar een nieuw toestel.

Op een gegeven moment vroeg ik mezelf af: “Heb ik echt elke 2 jaar een nieuw toestel nodig?” Met een mobiele telefoon abonnement betaal je zelf voor je toestel in de abonnementsprijs. Ik vond het zonde om steeds een nieuw toestel te nemen terwijl de oude nog goed was. Natuurlijk worden de mobieltjes steeds vernieuwd en beter maar heb ik dat elke 2 jaar nodig? Ik vond van niet. 

Vlak voordat mijn abonnement met telefoon afliep ben ik mezelf gaan verdiepen hoe ik goedkoper uit kon zijn. 

Ik besloot om voor een sim only abonnement te gaan met dezelfde hoeveelheid data en belminuten. 

Ook dit leverde me een besparing op van zo’n € 350,00 want ik doe al 2 jaar met mijn sim only abonnement. Dit leverde niet alleen extra geld op maar is ook nog goed voor het milieu.

8. Goedkoper op vakantie, dagjes uit en gewoon uitgaan

Je staat er vaak niet bij stil hoeveel je uitgeeft over een jaar aan uitgaan zoals uit eten en dagjes weg. 

Ik heb op een gegeven moment Vakantieveilingen.nlontdekt. Ik had geen idee dat je zoveel goedkoper uit kon zijn als je iets leuks wilde gaan doen.

Bij Vakantieveilingen.nl kan je op zoveel dingen bieden. Ze hebben aanbiedingen voor avondjes uit, dagje weg, uit eten en ook hotels en vakanties. Nadat ik via een vriendin had gehoord heb ik mezelf ingeschreven zodat ik kon bieden op aanbiedingen. 

Ik heb mezelf al aardig wat bespaart op dagjes weg maar ook op weekendjes er even tussenuit. Kijk maar eens op Vakantieveilingen.nl en je zal zien dat er ook voor jou aantrekkelijke aanbiedingen zijn waar je op kan bieden. Inschrijven is geheel GRATIS en kan je doen via onderstaande banner.

9. Bespaar op verjaardagen

Dat klinkt ongezellig maar dat is niet de bedoeling. Als je verjaardagen viert is het de bedoeling dat het gezellig en leuk is maar er zijn wel dingen waar je op kan besparen.

Bak zelf een taart, cupcakes of andere lekker dingen voor bij de koffie. Bovendien is het nodig leuk om te doen ook. 

Maak zelf de hapjes in plaats van kant en klare hapjes. Snij zelf kaas en worst in plaats van dit voorgesneden te kopen.

Ook op kado’s kan je besparen. Zoek of er aanbiedingen zijn voor het kado wat je wilt kopen. Bij Bol.com vind je ook soms diverse aanbieders van hetzelfde product. Wil je een kado online kopen is Bol.com sowieso er handig. Je hebt het kado snel binnen en bestel je voor meer dan € 20,00 is het verzenden gratis.

Wil je je huis leuk versieren? Ga dan eens zelf aan de slag om versieringen te maken als je creatief bent.

Ben je niet zo creatief kijk dan ruim van te voren op Aliexpress.com voor leuke versieringen. Het duurt langer voordat je het binnen hebt maar vaak heb je voor weinig geld leuke versieringen.

Zoals je ziet kan je een verjaardag toch leuk houden maar ook wat op besparen.

Miljoenen artikelen

10. Vul online enquetes in om geld te verdienen

Je zal jezelf afvragen waar ik deze erbij staat. Oké het levert je niet direct een besparing op maar je kan er wel extra geld mee verdienen.

In mijn blogpost online geld verdienen sprak ik al eerder over geld verdienen met enquetes invullen.Je mening is geld waard. Dit is echt waar. 

update: Na 2 maanden verdien ik met Toluna de meeste punten. Na 1 maand had ik al een bol.com cadeaubon bij elkaar gespaard met het invullen van de enquetes. Ik vul ze niet eens allemaal in omdat ik daar niet altijd tijd voor heb zodat het dus mogelijk is om nog meer punten bij elkaar te sparen.

Ook bij Opinieland kunt u enquetes invullen en hiermee geld verdienen of kadobonnen. U kunt zich inschrijven bij Opinieland via onderstaande link.

Ook bij GfK Panel (NL) kunt u zich gratis inschrijven. Het inschrijven kan alleen via een computer of laptop. Niet via je mobiele telefoon.Uw mening is punten waard! Bij het GfK Panel ontvangt u voor uw deelname aan onderzoeken een vergoeding in punten. Deze punten kunt u sparen en inwisselen voor leuke cadeaubonnen in onze cadeaushop. Het aantal punten dat u ontvangt hangt af van het onderzoek waaraan u deelneemt. Wanneer u 2.000 punten gespaard heeft kunt u deze inwisselen voor een bon t.w.v. € 10,-.

Wil je meer lezen over online geld verdienen. Lees dan mijn artikel over Tips om online geld verdienen met en zonder website hier

Wil je leren hoe je kunt budgetteren om je doelen te bereiken en je in- en uitgaven in de gaten te houden. Lees dan mijn artikelen over budgetteren.

Alle kleine beetjes helpen

Zoals ik al zei “alle kleine beetjes helpen”. Alle beetjes maken het verschil tussen geld overhouden of geld tekort komen.

Als je het éénmaal onder de knie hebt kan je geld besparen om weer andere dingen van te kunnen doen. Je wordt er steeds handiger in. 

Het is ook leuk als je jezelf een doel gesteld hebt en het lukt je om dat doel te bereiken. 

Heb jij nog ideeën om geld te besparen? 

Deel ze gerust in de reacties. Alle tips waarmee we iedereen kunnen helpen om geld te besparen en om extra geld te verdienen zijn welkom. Laten we elke kaar op deze manier helpen.

Gerelateerde berichten

  2 reacties

 1. lifestyle blogger
  op 7:47 am

  Informatief artikel.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *