hoe maak je een blog - blog beginnen -blog starten-blog maken-eigen blog maken-hoe start ik een blog-online geld verdienen-affiliate marketing-bloggen- passief geld-geld-online

Hoe maak je een blog

Als je wilt beginnen met bloggen is je eerste vraag: Hoe maak ik een blog? Een blog maken is echt makkelijker dan je denkt. In een paar stappen heb je al een blog gemaakt en kan je aan de slag.

Onderaan dit artikel zal ik je nog een aantal tips geven hoe je van je blog een succes kan maken.

Hoe maak je een blog aan

In dit artikel zal ik je laten zien hoe je een blog aan moet maken en hoe makkelijk het is om zelf te beginnen met bloggen. Ik had zelf ook geen ervaring in het maken van een blog in WordPress maar het was veel makkelijker dan ik dacht. In dit artikel leg ik uit waarom ik ben begonnen met bloggen en nu geld verdien en daarna vind je een stap voor stap uitleg om je eigen blog te maken voor beginners.

Voor ik begin nog even het volgende. Ik doe op mijn blog aan affiliate marketing. Dit zijn links naar de bedrijven die ik aanbeveel. Dit houdt in dat ik mogelijk een klein percentage ontvang als je iets via deze linken koopt. Dit kost je niets extra’s. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Wat heb je nodig om een blog te maken?

 1. Laptop of computer
 2. foto camera of mobiele telefoon met goede camera
 3. blog niche kiezen
 4. motivatie
 5. eigen domeinnaam (als je geld wilt verdienen met je blog)
 6. eigen hosting (als je geld wilt verdienen met bloggen)
 7. wordpress template
 8. ideeën

Wat kost een blog maken?

Een blog maken kan je al voor maar € 3,00 per maand als je hem zelf maakt in WordPress. Het ligt aan de hosting welke je neemt voor je blog hoeveel geld je kwijt bent. Natuurlijk maakt het ook verschil of je hem zelf maakt of dat je je blog laat maken.

Als je je blog laat maken kan je dit ook bij een site als Fiverr laten doen. Dit scheelt je heel veel geld. Je kan bij de reviews zien hoe goed de webdesigners is. Het is aan te raden dit wel goed te bekijken.

domeinnaam kiezen

Het beste kan je een pakkende domeinnaam verzinnen. Eén die ook niet te lang is en makkelijk te onthouden voor je bezoekers.

Registreer nu een .nl-domeinnaam voor € 1,-

Als je er uit bent wat je domeinnaam moet worden dan kan je bij de hosting partij kijken of deze nog vrij is.

Is je gekozen domeinnaam nog vrij dan laat je hem registreren en kijk je welk hostingspakket voor jou het beste is.

Welke hosting kies je om je eigen blog te maken.

Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld Yourhosting. Ook deze is niet duur en heeft een hele goede hosting. Bij Neostrada ben je het goedkoopst uit. Vergelijk zelf welk hosting pakket voor jou het beste is.Geloof me dit bedrag heb je snel terugverdient als je besluit om online geld te gaan verdienen met je blog.

Bij Neostrada en Yourhostingkan je kiezen voor CMS wordpress.
Door middel van de automatische installatie van wordpress staat jouw website binnen enkele minuten online. Je kan zo snel je eigen blog starten en beginnen met bloggen. Het Webhostingpakket is inclusief gratis e-mail met een onbeperkt aantal e-mailadressen.

WordPress in een paar klikken online!

Vind je mijn artikelen leuk en interessant deel ze dan via onderstaande social media buttons en help mij om mijn website te laten groeien. Laat anderen ook gezellig mijn blog bezoeken. Alvast bedankt.

Hoe ik mijn blog avontuur begon met helemaal geen kennis van bloggen en het maken van een blog

Toen ik afgelopen zomer op internet aan het speuren was zag ik dat er zoveel mensen geld verdienen met bloggen. Ik dacht “zou het echt mogelijk zijn dat ik online geld kan verdienen met bloggen en mijn webhosting op die manier kan terugverdienen” Dat zou toch leuk zijn.

Ik zag de meest grote bedragen langskomen en site met de kreet “verdien passief geld met je eigen blog”, “verdien duizenden euro’s met je eigen blog”en op Amerikaanse sites werden er helemaal grote bedragen genoemd.

Mensen vertellen hoe bloggen met hun eigen website hun leven heeft veranderd. Ze werken vanuit huis, verdienen online geld en hebben daardoor tijd voor hun kinderen. Anderen zijn een blog begonnen omdat ze van hun schulden af willen en doordat ze zijn gaan bloggen over hun avontuur is het gelukt en zijn hun financien weer op orde.

Het bloggen begon als een experiment

Schrijven deed ik al en vind ik heel leuk om te doen. Bloggen om online geld te verdienen is mijn eigen experiment en avontuur. Mijn nieuwsgierige aard wil weten of het echt mogelijk is of dat het alleen maar marketing praatjes zijn.

Natuurlijk weet ik dat er een aantal bekende influencers zijn die echt hun geld verdienen met hun eigen blog en social media. Naar mijn idee zijn dat er weinig daarom nam ik de proef op de som. Het is al leuk als ik mijn hosting terug kan verdienen met iets wat ik leuk vind om te doen.

Ik had geen idee waar ik moest beginnen. Verstand van een website of een blog maken had ik niet. De eerste vraag was daarom ook “Hoe begin ik een blog”. Dat was natuurlijk mijn startpunt om online geld te verdienen.

Tijdens mijn zoektocht ben ik er achter gekomen dat het echt voor iedereen mogelijk is om een blog of website te maken. Een eigen blog maken is echt niet moeilijk.

Hieronder zal ik jullie vertellen hoe je een eigen blog kan beginnen.

Hoe start een blog met WordPress.

Het makkelijkst om je eigen blog te maken of je eigen website is met WordPress. Als je kiest voor éen van de genoemde hosting partijen dan heb je alles om een WordPress website of blog te maken. Dit is echt heel eenvoudig. Ik had helemaal geen ervaring met het maken van een WordPress blog en het is mij ook gelukt. Dus jij kan het ook. Bovendien is bij beide hosting partijen het niet duur om een eigen blog te maken.

WordPress in een paar klikken online!

Waarom geen gratis blog

Nu denk je misschien : Ik kan toch ook een gratis blog beginnen bij Blogger of andere gratis partij. Als je geld wilt verdienen met je blog of er je werk vanuit huis van wilt maken is dit niet verstandig.

Onderstaand zal ik aangeven waarom het niet verstandig is:

Bedrijven zien een gratis blog niet als professioneel en zullen je vaak niet toelaten tot partnerprogramma’s. Er zijn nog meer nadelen aan een gratis blog.

Je kan niet zelf bepalen welke advertenties je wilt plaatsen bij je blogposts.

Ook aan de lay-out kan je weinig doen en enkel gebruik maken van de templates welke ze je bieden.

Plugins kan je niet installeren. WordPress plugins zijn kleine stukjes software die de functionaliteit van je WordPress site verder uitbreiden. En geloof me er zijn hele handige plugins voor het bloggen.

Wil je geld gaan verdienen met bloggen dan heb ik een paar boek aanraders voor je:

Stap 1. Eigen domeinnaam en eigen hostingpakket kiezen

Geloof me als je geld wilt verdienen met je website moet je een eigen domeinnaam en een goede hostingpartij hebben zoals Neostrada of Yourhosting

1. Kies je domeinnaam

Kies je domeinnaam voor je blog. Maak je domeinnaam niet te lang. Zodra je weet welke naam je wilt kijk dan of deze nog vrij is. Is hij vrij registreer hem dan direct zodat niemand anders je domeinnaam meer kan inpikken.

Kies je voor YourHosting dan kan je hier je domeinnaam registreren.

2. kies je hostingpakket

Het is belangrijk om een goed hostingpakket te kiezen. Je wilt een snelle website zodat bezoekers niet lang hoeven te wachten voordat je website geladen is. Ik heb 2 goede en betaalbare hosting partijen op een rijtje gezet voor je.

Waarom kiezen voor Yourhosting.

betrouwbare hosting

eenvoudig en snel te regelen

Eerlijke prijzen

Het voordeel bij Yourhosting is dat je kunt kiezen uit diverse pakketten. Weet je nog niet hoe groot je website of hoe groot je blog wordt dan kan je kiezen uit het kleinste pakket en makkelijk upgraden.

Het makkelijke is dat je met 1 klik WordPress hebt en je snel kan beginnen met bloggen.

Klanttevredenheid van 8.5

deskundige klantenservice ook ’s avonds en op zaterdag

Waarom kiezen voor Neostrada

Neostrada is één van de goedkope webhosting. Je kan kiezen uit diverse pakketten om je eigen blog te maken. Het is niet alleen goedkoop maar ook snel en betrouwbaar. Het goedkoopste pakket voor je eigen blog is Starter:

Wat krijg je bij het starter pakket van Neostrada?

15 GB webruimteExtra snel dankzij SSD

Onbeperkt websitescPanel controlepaneel

1 vCPU’sSneller dan standaard webhosting

1 GB werkgeheugenMeer stabiliteit

Gratis SSL-certificatenAltijd een veilige website

Wil je weten wat affiliate marketing is lees dan mijn artikel: Online geld verdienen met affiliate marketing.

stap 2. wordpress installeren.

Bij Yourhosting heb je een automatische installatie van WordPress. Als je domein eenmaal is geregistreerd en je hosting is geregeld, kun je inloggen op je account en kiezen voor de optie ‘WordPress installeren’.Je kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord, vervolgens zet je WordPress met één klik op jouw domein zodat je direct kan beginnen.

stap 3. kies je template voor je blog

In WordPress kan je kiezen uit heel veel gratis templates voor je blog of website. Dit zijn voorgeprogrammeerde indelingen waar je uit kan kiezen. Er zijn er heel veel en overal zie je een voorbeeld van hoe je blog eruit komt te zien. Kies de template die je mooi vind en je kan beginnen met je eigen blog maken. Ook kan je natuurlijk kiezen voor een betaalde template. Een betaalde template hoeft niet duur te zijn. Op Creative Market Place vind je heel veel mooie ontwerpen welke niet duur zijn. Ze worden gebouwd door professionele webdesigners. De betaalde themes hebben meer mogelijkheden. Hieronder zal ik een voorbeeld laten zien van een template van Creative Market Place.

Powered by Creative Market

Wil je een blog of website met shop beginnen dan vind je het misschien leuk om straks mijn artikel te lezen: 10 wordpress blog themes voor blog of website met shop onder de € 50,00

Stap 4  begin met bloggen

Je kunt bijna meteen beginnen met schrijven als je WordPress hebt geïnstalleerd op je url. Je gaat naar je domein en logt in. Dat doe je op de als volgt : als je het domein ‘beauty.nl hebt aangevraagd, typ je in je browser:

www.beauty.nl/wp-admin Je vult je gebruikersnaam en password in en je komt in je dashboard.

Het dashboard wijst zichzelf. Wil je een bericht schrijven dan klik je op nieuw bericht.

Wil je nog iets wijzigen aan de weergave van je blog dan kies je voor weergave en daar kan je je aanpassingen doen.

Geloof me het is echt niet moeilijk om je eigen blog te starten. Ook mij is het gelukt zonder enige kennis van een website of blog beginnen.

Kom je er eventueel niet uit dan staat het op hun website ook helemaal stap voor stap uitgelegd.

Wil je weten hoe je kan beginnen met bloggen door goede artikelen te schrijven? Lees dan mijn artikel: Hoe begin je met bloggen? Het schrijven van goede artikelen is belangrijk om bezoekers naar je blog te trekken.

Wil je professioneel gaan bloggen?

Heb je interesse om geld te verdienen met je blog lees dan het artikel: Bloggen: Online geld verdienen. Daar leg ik uit hoe je geld kan verdienen met bloggen.

Als je ook professioneel wilt gaan bloggen heb ik 2 boek aanbevelingen voor je. Het eerste boek Professional Blogging voor Dummies is alleen in het Engels verkrijgbaar maar je kan in dit boek alles vinden om professioneel te gaan bloggen en er eventueel je werk van te maken. Ik heb het ebook gekocht en leer er heel veel van.

Boek aanraders voor beginners om te bloggen

De 2e boek aanrader is Bloggen doe je zo. Dit is wel een Nederlandstalig boek over bloggen. Hierin wordt je door middel van diverse methodes uitgelegd hoe je professioneel kan bloggen. Waar je op moet letten en nog veel meer.

 Computer algemeen

Professionele foto’s zodat je een eigen style creëer voor je blog

Ben je op zoek naar mooie foto’s om je website een professionele uitstraling te geven en aan goede branding te doen overweeg dan om een bundle styled stock foto’s te kopen. Je kan dan overal dezelfde style aanhouden om jezelf als blogger te promoten en aan branding te doen. Het is dan overal herkenbaar. Het is maar een éénmalige uitgave maar geeft een professionele look.

Een voorbeeld van zo’n foto bundel is onderstaande. Je krijgt 24 foto’s in dezelfde style waar je alles mee kunt doen voor je blog en de promotie.

Powered by Creative Market

Wil je weten hoe je online geld kan verdienen lees dan ook mijn volgende artikelen:

Hoe verdien je online geld met je blog of website

Alles over affiliate marketing (passief geld verdienen)

Geld verdienen online

Enquetes invullen voor geld of kadobonnen

Geld verdienen met bloggen

Ben jij al begonnen met bloggen?

Heel veel succes met je blog en laat me weten in een reactie of het gelukt is met deze tips

Printsy - Ontwerpen doe je zelf
fonQ.nl

6 gedachten over “Hoe maak je een blog”

  1. Hoi Jeanne,
   Wordpress is inderdaad heel handig om een blog te beginnen.
   Het is voor iedereen te doen om met wordpress een blog op te zetten. Ik had ook geen verstand van wordpress maar het is met gelukt.
   Groetjes,
   Yvonne

  2. Valeska

   Bedankt voor deze eerste toelichting!
   Een vraag waar ik wel mee zit is:
   Als je tevens met je blog wat wil bijverdienen, heb je dan een btw-nr nodig voor reclame of affiliate?

   1. Yvonne

    Hoi,
    Als je online geld wilt verdienen met je blog dan heb je in het begin geen BTW nummer nodig. Wil je professioneel gaan bloggen en er je werk van werken dan is het wel noodzakelijk om een btw nummer te hebben.
    Ga je bloggen om een beetje geld bij te verdienen heb je geen btw-nummer nodig. Wel moet je je bijverdiensten doorgeven op je belastingaangifte.

    Heb je aan deze informatie voldoende?
    Wil je meer weten zet het dan gerust in een reactie.

    Groetjes,
    Yvonne

  1. Persoonlijk vind ik WordPress het makkelijkste om een website zelf te maken. Ik had helemaal geen verstand van een website maken maar met wordpress is het gelukt om mijn blog te maken.

   Groetjes,
   Yvonne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *