Financieën Gezin,relatie en familie Hobby's

Hoe maak je een blog

hoe maak je een blog - blog beginnen -blog starten-blog maken-eigen blog maken-hoe start ik een blog-online geld verdienen-affiliate marketing-bloggen- passief geld-geld-online

Als je wilt gaan bloggen is je eerste vraag: Hoe maak ik een blog? Een blog maken met WordPress is echt makkelijker dan je denkt. In 4 stappen leg ik uit hoe je een blog zelf kunt maken.

Hoe begin je een blog?

Vandaag zal ik je laten zien hoe je een blog kan beginnen en hoe makkelijk het is om zelf te doen. Ik had zelf ook geen ervaring in het maken van een blog in WordPress maar het was veel makkelijker dan ik dacht. In dit artikel leg ik uit waarom ik ben begonnen met bloggen en geld verdienen en daarna vind je een stap voor stap uitleg om je eigen blog te starten.

Dit artikel bevat affiliate linken. Dit houdt in dat ik mogelijk een klein percentage ontvang als je iets via deze linken koopt. Dit kost jezelf niets extra’s. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Wil je dit artikel delen of zelf bewaren op social media zodat je het nog eens terug kan lezen dan kan je dit simpel doen door de sociale media icons hier onder.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Je eigen blog maken begint bij het kiezen van een Domeinnaam en hosting

Het beste kan je een pakkende domeinnaam verzinnen. Eén die ook niet te lang is en makkelijk te onthouden voor je bezoekers.

Als je er uit bent wat je domeinnaam moet worden dan kan je bij de hosting partij kijken of deze nog vrij is.

Is je gekozen domeinnaam nog vrij dan laat je hem registreren en kijk je welk hostingspakket voor jou het beste is.

Welke hosting kies je om je eigen blog te maken.

Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld Yourhosting. Ook deze is niet duur en heeft een hele goede hosting. Bij Neostrada ben je het goedkoopst uit. Vergelijk zelf welk hosting pakket voor jou het beste is.Geloof me dit bedrag heb je snel terugverdient als je besluit om online geld te gaan verdienen met je blog.

Bij MijnDomein,Neostrada en Yourhostingkan je kiezen voor CMS wordpress.
Door middel van de automatische installatie van wordpress staat jouw website binnen enkele minuten online. Je kan zo snel je eigen blog starten en beginnen met bloggen. Het Webhostingpakket is inclusief gratis e-mail met een onbeperkt aantal e-mailadressen.

WordPress in een paar klikken online!

Vind je mijn artikelen leuk en interessant deel ze dan via onderstaande social media buttons en help mij om mijn website te laten groeien. Laat anderen ook gezellig mijn blog bezoeken. Alvast bedankt.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Hoe ik mijn blog avontuur begon met helemaal geen kennis van bloggen en het maken van een blog

Toen ik afgelopen zomer op internet aan het speuren was zag ik dat er zoveel mensen geld verdienen met bloggen. Ik dacht “zou het echt mogelijk zijn dat ik online geld kan verdienen met bloggen en mijn webhosting op die manier kan terugverdienen” Dat zou toch leuk zijn.

Ik zag de meest grote bedragen langskomen en site met de kreet “verdien passief geld met je eigen blog”, “verdien duizenden euro’s met je eigen blog”en op Amerikaanse sites werden er helemaal grote bedragen genoemd.

Mensen vertellen hoe bloggen met hun eigen website hun leven heeft veranderd. Ze werken vanuit huis, verdienen online geld en hebben daardoor tijd voor hun kinderen. Anderen zijn een blog begonnen omdat ze van hun schulden af willen en doordat ze zijn gaan bloggen over hun avontuur is het gelukt en zijn hun financien weer op orde.

Het bloggen begon als een experiment

Schrijven deed ik al en vind ik heel leuk om te doen. Bloggen om online geld te verdienen is mijn eigen experiment en avontuur. Mijn nieuwsgierige aard wil weten of het echt mogelijk is of dat het alleen maar marketing praatjes zijn.

Natuurlijk weet ik dat er een aantal bekende influencers zijn die echt hun geld verdienen met hun eigen blog en social media. Naar mijn idee zijn dat er weinig daarom nam ik de proef op de som. Het is al leuk als ik mijn hosting terug kan verdienen met iets wat ik leuk vind om te doen.

Ik had geen idee waar ik moest beginnen. Verstand van een website of een blog maken had ik niet. De eerste vraag was daarom ook “Hoe begin ik een blog”. Dat was natuurlijk mijn startpunt om online geld te verdienen.

Tijdens mijn zoektocht ben ik er achter gekomen dat het echt voor iedereen mogelijk is om een blog of website te maken. Een eigen blog maken is echt niet moeilijk.

Hieronder zal ik jullie vertellen hoe je een eigen blog kan beginnen.

Hoe start een blog met WordPress.

Het makkelijkst om je eigen blog of je eigen website te maken is met WordPress. Als je kiest voor éen van de genoemde hosting partijen dan heb je alles om een WordPress website of blog te maken. Dit is echt heel eenvoudig. Ik had helemaal geen ervaring met het maken van een WordPress blog en het is mij ook gelukt. Dus jij kan het ook. Bovendien is bij beide hosting partijen het niet duur om een eigen blog te maken.

WordPress in een paar klikken online!

Waarom geen gratis blog

Nu denk je misschien : Ik kan toch ook een gratis blog beginnen bij Blogger of andere gratis partij. Als je geld wilt verdienen met je blog of er je werk vanuit huis van wilt maken is dit niet verstandig.

Onderstaand zal ik aangeven waarom het niet verstandig is:

 1. Bedrijven zien een gratis blog niet als professioneel en zullen je vaak niet toelaten tot partnerprogramma’s. Er zijn nog meer nadelen aan een gratis blog.
 2. Je kan niet zelf bepalen welke advertenties je wilt plaatsen bij je blogposts.
 3. Ook aan de lay-out kan je weinig doen en enkel gebruik maken van de templates welke ze je bieden.
 4. Plugins kan je niet installeren. WordPress plugins zijn kleine stukjes software die de functionaliteit van je WordPress site verder uitbreiden. En geloof me er zijn hele handige plugins voor het bloggen.

Wil je geld gaan verdienen met bloggen dan heb ik een paar boek aanraders voor je:

Stap 1. Eigen domeinnaam en eigen hostingpakket kiezen

Geloof me als je geld wilt verdienen met je website moet je een eigen domeinnaam en een goede hostingpartij hebben zoals Neostrada ,MijnDomein of Yourhosting

1. Kies je domeinnaam

Kies je domeinnaam voor je blog. Maak je domeinnaam niet te lang. Zodra je weet welke naam je wilt kijk dan of deze nog vrij is. Is hij vrij registreer hem dan direct zodat niemand anders je domeinnaam meer kan inpikken.

Kies je voor YourHosting dan kan je hier je domeinnaam registreren. Voor Mijndomein klik je hier.

2. kies je hostingpakket

Het is belangrijk om een goed hostingpakket te kiezen. Je wilt een snelle website zodat bezoekers niet lang hoeven te wachten voordat je website geladen is. Ik heb 2 goede en betaalbare hosting partijen op een rijtje gezet voor je.

Waarom MijnDomein?

 1. Je krijgt een hele snelle website waardoor bezoekers langer op je blog blijven.
 2. Je krijgt een gratis SSL certificaat. Dit houdt in dat je website de beveiligde verbinding heeft dit tegenwoordig heel belangrijk is.
 3. Door middel van de automatische installatie van jouw favoriete CMS (zoals WordPress, Drupal of Joomla! staat jouw website binnen enkele minuten online. Het Webhostingpakket is inclusief gratis e-mail met een onbeperkt aantal e-mailadressen
 4. Bovendien kan je op hun website alles terugvinden als je er even niet uitkomt. Eerlijk gezegd wist ik niet dat het zo eenvoudig was om een blog of website te maken. Ik had eerst de instructie gelezen op hun website en binnen een paar minuten heb je je blog al.
 5. Het kost je omgerekend maar € 5,00 per maand. Dit heb je als je je eigen blog maakt en affiliate marketing gaat doen zo terugverdiend.
 1. Unique Selling Points MijnDomein .nl:
 2. Betrouwbare producten van hoge kwaliteit;
 3. Eenvoudig en snel in te regelen;
 4. Eerlijke prijsvoering – geen verborgen kosten;
 5. Klanten waarderen Mijndomein gemiddeld met een 8.7.

Waarom kiezen voor Yourhosting.

 1. betrouwbare hosting
 2. eenvoudig en snel te regelen
 3. Eerlijke prijzen
 4. Het voordeel bij Yourhosting is dat je kunt kiezen uit diverse pakketten. Weet je nog niet hoe groot je website of hoe groot je blog wordt dan kan je kiezen uit het kleinste pakket en makkelijk upgraden.
 5. Verkozen tot de snelste webhosting van 2018.
 6. Klanttevredenheid van 8.5
 7. deskundige klantenservice ook ‘s avonds en op zaterdag

Waarom kiezen voor Neostrada

Neostrada is één van de goedkope webhosting. Je kan kiezen uit diverse pakketten om je eigen blog te maken. Het is niet alleen goedkoop maar ook snel en betrouwbaar. Het goedkoopste pakket voor je eigen blog is Starter:

€ 2,54 p.m.

Wat krijg je bij het starter pakket van Neostrada?

 • 15 GB webruimteExtra snel dankzij SSD
 • Onbeperkt websitescPanel controlepaneel
 • 1 vCPU’sSneller dan standaard webhosting
 • 1 GB werkgeheugenMeer stabiliteit
 • Gratis SSL-certificatenAltijd een veilige website
 • 99,9% uptime garantie100% zorgeloos

Wil je weten wat affiliate marketing is lees dan mijn artikel: Online geld verdienen met affiliate marketing.

stap 2. wordpress installeren.

Bij MijnDomein en bij Yourhosting heb je een automatische installatie van WordPress. Als je domein eenmaal is geregistreerd en je hosting is geregeld, kun je inloggen op je account en kiezen voor de optie ‘WordPress installeren’.Je kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord, vervolgens zet je WordPress met één klik op jouw domein.

stap 3. kies je template voor je blog

In WordPress kan je kiezen uit heel veel gratis templates voor je blog of website. Dit zijn voorgeprogrammeerde indelingen waar je uit kan kiezen. Er zijn er heel veel en overal zie je een voorbeeld van hoe je blog eruit komt te zien. Kies de template die je mooi vind en je kan beginnen met je eigen blog maken. Ook kan je natuurlijk kiezen voor een betaalde template. Een betaalde template hoeft niet duur te zijn. Op Creative Market Place vind je heel veel mooie ontwerpen welke niet duur zijn. Ze worden gebouwd door professionele webdesigners. De betaalde themes hebben meer mogelijkheden. Hieronder zal ik een voorbeeld laten zien van een template van Creative Market Place.

Powered by Creative Market

Wil je een blog of website met shop beginnen dan vind je het misschien leuk om straks mijn artikel te lezen: 10 wordpress blog themes voor blog of website met shop onder de € 50,00

Stap 4  begin met bloggen

Je kunt bijna meteen beginnen met schrijven als je WordPress hebt geïnstalleerd op je url. Je gaat naar je domein en logt in. Dat doe je op de als volgt : als je het domein ‘beauty.nl hebt aangevraagd, typ je in je browser:

www.beauty.nl/wp-admin Je vult je gebruikersnaam en password in en je komt in je dashboard.

Het dashboard wijst zichzelf. Wil je een bericht schrijven dan klik je op nieuw bericht.

Wil je nog iets wijzigen aan de weergave van je blog dan kies je voor weergave en daar kan je je aanpassingen doen.

Geloof me het is echt niet moeilijk om je eigen blog te starten. Ook mij is het gelukt zonder enige kennis van een website of blog beginnen.

Kom je er eventueel niet uit dan staat het op hun website ook helemaal stap voor stap uitgelegd.

Wil je weten hoe je kan beginnen met bloggen door goede artikelen te schrijven? Lees dan mijn artikel: Hoe begin je met bloggen? Het schrijven van goede artikelen is belangrijk om bezoekers naar je blog te trekken.

Wil je professioneel gaan bloggen?

Heb je interesse om geld te verdienen met je blog lees dan het artikel: Bloggen: Online geld verdienen. Daar staat in hoe bloggers geld verdienen en hoe dit werkt.

Als je ook professioneel wilt gaan bloggen heb ik 2 boek aanbevelingen voor je. Het eerste boek Professional Blogging voor Dummies is alleen in het Engels verkrijgbaar maar je kan in dit boek alles vinden om professioneel te gaan bloggen en er eventueel je werk van te maken. Ik heb het ebook gekocht en leer er heel veel van.

Boek aanraders om te beginnen met bloggen

De 2e boek aanrader is Bloggen doe je zo. Dit is wel een Nederlandstalig boek over bloggen. Hierin wordt je door middel van diverse methodes uitgelegd hoe je professioneel kan bloggen. Waar je op moet letten en nog veel meer.

 Computer algemeen

Professionele foto’s zodat je een eigen style creëer voor je blog

Ben je op zoek naar mooie foto’s om je website een professionele uitstraling te geven en aan goede branding te doen overweeg dan om een bundle styled stock foto’s te kopen. Je kan dan overal dezelfde style aanhouden om jezelf als blogger te promoten en aan branding te doen. Het is dan overal herkenbaar. Het is maar een éénmalige uitgave maar geeft een professionele look.

Een voorbeeld van zo’n foto bundel is onderstaande. Je krijgt 24 foto’s in dezelfde style waar je alles mee kunt doen voor je blog en de promotie.

Powered by Creative Market

Wil je weten hoe je online geld kan verdienen lees dan ook mijn volgende artikelen:

Heel veel succes met je blog en laat me weten in een reactie of het gelukt is met deze tips

Printsy - Ontwerpen doe je zelf
Wil je nog meer van mijn artikelen lezen? Kijk dan bij onderstaande categorieën.

fonQ.nl

4 Comments

  1. Hoi Jeanne,
   Wordpress is inderdaad heel handig om een blog te beginnen.
   Het is voor iedereen te doen om met wordpress een blog op te zetten. Ik had ook geen verstand van wordpress maar het is met gelukt.
   Groetjes,
   Yvonne

  1. Persoonlijk vind ik WordPress het makkelijkste om een website zelf te maken. Ik had helemaal geen verstand van een website maken maar met wordpress is het gelukt om mijn blog te maken.

   Groetjes,
   Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *