Geld Hobby's

Bloggen: Online geld verdienen

bloggen online geld verdienen

Wil je geld verdienen met bloggen? Online geld verdienen met bloggen is echt mogelijk. In dit artikel zal ik je vertellen hoe je met bloggen geld kan verdienen vanuit huis of waar je maar wilt. Geld verdienen met bloggen kan op verschillende manieren welke ik je hieronder zal uitleggen. Wie droom er nou niet van online geld verdienen en zo plaats onafhankelijk kunnen werken.

Geld verdienen met bloggen? even snel geld verdienen?

Sorry dat ik je uit de droom moet helpen. Denk niet dat bloggen even makkelijk en snel geld verdienen is. Doordat het tijd nodig heeft om goede content te schrijven voordat Google je blog ziet. Je kan het in het begin beter zien als leuke bijverdienste dan dat je er direct rijk van wordt.

Voordat ik verder gaat met deze blogpost over geld verdienen met bloggen. Ik gebruik op mijn blog affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Vind je deze blogpost leuk deel hem dan gerust via de social media knoppen hieronder. Je kan hem natuurlijk ook voor jezelf op die manier bewaren zodat je het makkelijk terug kan vinden. Delen wordt op prijs gesteld.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Wat moet je doen als je geld wilt verdienen met bloggen?

Voor jou als blogger betekend dit dat je een goede research moet doen naar je keywords. Waar wil je met je blog op gevonden worden?

Bedenk alvast titels en blogposts zodat je voordat je blog online gaat je alvast wat artikelen er op hebt staan.

Maak voor jezelf eerst duidelijk waar je over wilt bloggen. Wie zijn je lezers? Wat wil je ze bijbrengen? Wat heb je te bieden voor je lezer. Waar kan je je lezer mee helpen?

Als je alles hebt uitgezocht kan je beginnen met je blog te maken. Het makkelijkst is een blog maken met WordPress. Ik had totaal geen verstand van een blog maken en met een WordPress blog is het makkelijk op alles op te zetten. Je hebt wel een eigen hosting nodig. Je kan bijvoorbeeld bij Yourhosting.nl als een hostingpakket nemen vanaf € 5,75 per maand. Dit is echt niet duur en kan je weer terugverdienen met bloggen. Met een gratis blog wordt je als blogger niets serieus genomen en valt het niet mee om echt geld te verdienen met bloggen. Hoe je een blog kan maken met wordpress kan je lezen in mijn artikel: Hoe maak je een blog?

Nu je uit hebt gezocht waar je over gaat bloggen is natuurlijk het belangrijkste dat je lezers krijgt. Het duurt even voordat je blog gevonden wordt door Google dus promoot je blog ook op social media zoals facebook, instagram en pinterest.

Geen lezers betekent geen online verdiensten met bloggen.

Het is natuurlijk het allerbelangrijkste dat je plezier beleeft aan het bloggen. Dat is voor mij persoonlijk heel belangrijk en ook dat mijn lezers mijn artikelen graag lezen.

Heb je een blog of wil je gaan beginnen met bloggen lees dan ook straks mijn artikel: Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn blog of website?

Geld verdienen met bloggen kan op verschillende manieren

5 tips over geld verdienen met bloggen

Google Adsense

Als je begint met bloggen is Google Adsense het makkelijkst om mee te beginnen. Denk niet dat je hiermee heel veel geld verdient in het begin want bij Adsense is het echt centen werk. Het makkelijkste van Adsense is dat je alleen een code in je artikelen plakt en je er voor de rest niets voor hoeft te doen. Zie het als een leuke bijverdienste.

Hoe meer bezoekers je krijg hoe meer geld je zal verdienen met Adsense. Er zijn zelfs bloggers die er heel veel geld mee verdienen dus zodra je blog goed gaat lopen stijgen de inkomsten uit Adsense mee.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een veel gebruikt instrument om geld te verdienen met bloggen. Bij affiliate marketing maak je eigenlijk reclame voor een bedrijf of een product van een bedrijf. Voor affiliate marketing is het wel vaak van belang dat je echt een eigen blog hebt. Dit betekent een blog met eigen hosting en geen gratis blog. Bedrijven willen zien dat je bloggen serieus neemt. Met een betaalde hosting kom je professioneel over. Je hebt ook veel meer mogelijkheden om reclame te maken op je blog omdat je alles zelf in de hand hebt.

Vergeet niet te vermelden als je een artikel schrijf dat er in je blogpost affiliate marketing gebruikt wordt. Dit is wettelijk verplicht.

Je kunt jezelf gratis aanmelden als affiliate bij onder andere:

TradeTracker

Awin Netherlands

Bol.com partner programma

Wil je meer weten over affiliate marketing dan kan je mijn artikel: Online geld verdienen met affiliate marketing lezen. In dat artikel staat ook bekende affiliate bureau vermeldt waar je jezelf bij kan aanmelden. Je hoeft alleen maar de link te volgen en je komt direct bij het aanmeld formulier.

Advertenties

Je kan op je eigen blog ruimte maken voor advertenties. Deze ruimte kan je zelf verkopen. Als je net begint met je blog zal dit misschien lastig zijn. Je kan bijvoorbeeld bij de plaatstelijke winkeliers vragen of ze interesse hebben dat je voor hen adverteert op je website. Zo kan je leuk geld verdienen met bloggen.

Als je meer bezoekers op je blog krijg zal de kans dat je advertentie ruimte op je blog kan verkopen groter zijn. Soms kan je ook benaderd worden door bedrijven.

Ook hier geldt dat je moet vermelden dat het een advertentie is als lijkt het vanzelfsprekend dat iemand het herkent als advertentie.

Gesponserde blogposts oftwel advertorials

De naam zegt het eigenlijk al. Geld verdienen met bloggen over producten die je bijvoorbeeld gratis krijgt van bedrijven en waar ze willen dat je iets over schrijft op je blog. Hetzelfde geldt als je schrijft over artikelen waarvoor je betaald krijg. Beide zijn gesponserde blogposts. Je maakt namelijk reclame voor een product of bedrijf.

Veel bedrijven willen dan dat je do-follow links plaatst op je blog. Dit is tegen de richtlijnen van Google.

Je blog kan hiervoor bestraft worden door google en daalt dan in de zoekmachine. Dat is toch zonde van al je harde werk. Wil je hier meer over weten dan kan je het artikel over link building van google (want daar gaat het vaak om bij een bedrijf welke wilt dat je do-follow links plaatst) hier vinden. Al krijg je een product gratis dan is het betaling in natura want er wordt betaald met een product.

Natuurlijk ben je vrij om zelf te kiezen of je het wilt doen. Als je het leuk vind om gratis producten te krijgen en je vind het niet erg om je eigen ranking in Google hiermee te schaden dan is het natuurlijk je eigen keuze. De kans is misschien niet zo groot dat je bestraft wordt en dat je ranking naar beneden gaat maar persoonlijk hou ik mezelf aan de regels. Ik vind het zonde van al mijn werk om goed te leren scoren met SEO en hier heel veel tijd aan besteed met keywords search en monitoring van mijn blog.

Als ik een gratis product krijg en ze willen een do-follow link dan mail ik netjes terug dat ik het leuk vind dat ze willen dat ik een artikel er over schrijf maar dat ik alleen werk met no-follow links. Heeft het bedrijf dan geen interesse meer dan weet je dat het te doen was alleen om link building en niet omdat ze jou blog interessant vonden voor hun product.

Bij gesponserde blogposts moet je ook vermelden dat het gaat om een gesponserde post. Je kan ook vermelden dat het een advertorial is. Dit geldt zowel voor de gratis producten als voor de betaalde blogposts.

Verkoop eigen digitale producten op je blog

Geld verdienen met bloggen en het maken van je eigen digitale producten is waar de meeste bloggers meer online geld mee verdienen dan al het voorgaande. Je maakt namelijk één keer een digitaal product en je kan het blijven verkopen. Heb je ergens veel verstand van en kan je je lezers helpen met een digitaal product waarvan je denkt dat ze zullen betalen dan is het een heel goed idee om dit te maken. Het is één keer een investering in je tijd maar je kan het jaren blijven verkopen en online geld verdienen.

Je moet bij verkoop van eigen denken aan bijvoorbeeld:

Het maken van een e-book

Je eigen online cursus maken

digitale producten maken zoals bijvoorbeeld digitale planners

Het geven van webinars

Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen met hoe je online geld kan verdienen met bloggen.

Zoals eerder vermeldt is het belangrijkste dat je veel plezier beleeft aan het bloggen.

Verdiep jezelf eerst in je content en keywords waar je op gevonden wilt worden. Schrijf leuke artikelen voor je lezers en hopelijk blijf je heel veel plezier houden en kan je jezelf verder gaan verdiepen in geld verdienen met bloggen.

Geld verdienen met je blog is niet even snel passief geld verdienen. Het is hard werken aan je blog en lezers blijven trekken maar vind je het leuk om te doen is het echt mogelijk. Verdiep jezelf meer in SEO voor bloggers om steeds beter te worden gevonden met je keywords zodat je steeds meer gevonden wordt in Google en je zal zien dat je meer geld ga verdienen met bloggen.

Ik wens je heel veel succes met je blog. Laat me weten hoe het gaat met jouw blog?

Misschien blog je alleen als hobby en zie je het als bijverdienste om je hosting terug te verdienen. Het kan ook dat je er je werk van wilt maken zodat je lekker vanuit huis kan werken en je geld wilt verdienen met bloggen. Waar je ook voor blogt ik hoop dat je bereikt wat je wilt bereiken met bloggen.

Wil je meer weten over bloggen dan heb ik ook nog 2 boek aanbevelingen voor je:

Boek aanraders over bloggen:

“Bloggen doe je zo” is een boek van Esther Molenaar.
Zij helpt beginnende bloggers op weg met deze praktische blog gids en zet ze direct aan het werk. In het boek vind je haar methodes: Het opbouwen van een waardevolle blog Het meten van de resultaten: wat levert je blog daadwerkelijk op? Het verbeteren van de effectiviteit van SEO tot social media Het stap voor stap opbouwen van een stevige expertpositie binnen het vakgebied, zodat niemand meer om jou heen kan

Echt een aanrader voor beginnende bloggers maar ook voor bloggers die hun blog naar een hoger niveau willen brengen.

Professional Blogging voor Dummies is een Engelstalig boek.Een handige gids voor als je geld wilt gaan verdienen met bloggen.

Misschien vind je mijn andere artikelen in de categorie financien ook interessant om te lezen.

In de categorie financien zijn de volgende artikelen verschenen:

Hoe mijn nieuwsgierigheid was gewekt om online geld te verdienen

Op welke manieren kan je online geld verdienen.

Je droomleven maak je zelf

Doelen stellen en budgetteren

besparen van geld in simpele stappen

Affiliate marketing en online geld verdienen

Mijn doelen voor 2019

blog maken in 4 simpele stappen

enquetes invullen voor geld. betrouwbare enquete bureau’s op een rijtje

10 wordpress themes voor blog met shop onder de € 50,00

8 tips om van je passie of hobby je droombaan te maken

Nog meer categorien met leuke artikelen welke je kan bekijken zijn:

Hobby’s

Mindfulness:

Wonen:

lifestyle

Persoonlijke ontwikkeling en carriere:

Geld

Erotiek:

2 Comments

  1. Erg leuk artikel! Zelf ben ik beginnend marketeer dus dit is zeer handige en welkome informatie! Bedankt en ga zo door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *