Bouw aan je doelen en dromen

Jaloers op anderen? Hoe overwin je jaloezie en bereik je wat jij wilt

Ben jij wel eens jaloers op anderen? Jaloers op hun leven, hun uiterlijk of op hun succes. Vast wel. We zijn allemaal mensen en denken dat het gras ergens anders groener is. We denken allemaal wel eens dat anderen beter zijn en het beter voor elkaar hebben dan wij zelf.

Wat betekend jaloers op anderen zijn?

Jaloers zijn op een ander betekend dat diegene iets heeft of kan wat jij ook wilt hebben of wat je ook wilt bereiken. Je denkt dat diegene beter is en het beter voor elkaar heeft. Eigenlijk verteld jaloezie je dat je ego vind dat diegene beter is dan jij. Dat doet pijn en bezorgd je onnodig stress omdat je jezelf naar beneden haalt. Dit gaat ten koste van je zelfvertrouwen. Je blijft piekeren over waarom jij het niet kan of waarom jij niet hebt wat die ander heeft. Het is zo zonde van je tijd om jezelf naar beneden te halen. Deze negatieve gedachten helpen je niet verder.

Waarom ben je jaloers op anderen?

Als je jaloers bent om iemand anders betekend het dat je niet tevreden bent met wat je hebt of wie je bent.

Misschien verdien je niet zoveel geld als de ander en zou je dat ook willen omdat je wilt hebben wat diegene heeft. Of misschien ben je niet tevreden met jezelf. Je wilt misschien wel slanker zijn of fitter. Het kan ook zijn dat je net zoveel zelfvertrouwen wil hebben als iemand anders en je durft te gaan voor wat je wilt bereiken.

Wat het ook is je hebt het gevoel dat je iets mist in je leven.

Waar droom je van?

Hoe zou jij willen dat je leven er uit gaat zien?

Schrijf op wat je zelf wilt bereiken zodat je jaloezie overwint

De tip die ik altijd aan mensen geef is: Schrijf op hoe jij jezelf graag wilt zien. Hoe wil je dat je leven eruit ziet zodat je gelukkig bent met wie je bent en wat je hebt? Wat is jou droomleven als niets je in de weg staat? Probeer een zo duidelijk beeld te hebben van wat jou gelukkig zou maken zonder rekening te houden of het kan of niet zodat het voor jezelf gaat leven. Schrijf je eigen gevoel op alsof er niets in de weg staat.

Stop met jaloers zijn op anderen en ga voor jezelf. Overwin jaloezie

Leer jezelf doelen stellen. Het heeft geen zin om je tijd te verdoen met jaloers zijn op anderen omdat het verspilde energie is. Als je voelt dat je jaloers bent ga dan even terug naar jezelf. Zelfreflectie op die momenten zijn het beste wat je kan doen.

Maak een afspraak met jezelf en hou jezelf er aan net zoals je jezelf houdt aan een afspraak die je maakt met een ander.

Als je onderzocht hebt waarom je jaloers bent op een ander zoals ik hierboven schreef zorg dan dat je zelf al kleine veranderingen toepast.

Alka

Verzet je gedachten

Verzet je gedachten en ga iets anders doen in plaats van je tijd verspillen aan jaloers zijn. Bedenk hoe je jezelf kan veranderen.

Stop met piekeren. Weet je niet goed hoe je hiermee kan stoppen lees dan mijn artikel: Stoppen met piekeren doe je zo

Wil je werken aan je zelfvertrouwen dan kan je ook het artikel: 10 tips om je zelfvertrouwen te vergroten lezen en hiermee aan de slag gaan.

Kortom onderneem actie. Je wilt niet met het rot gevoel van jaloezie blijven zitten toch. Je moet leren om je mindset te veranderen.

Boek aanrader om te leren je mindset te veranderen:

Kleine veranderingen kunnen tot grote dingen leiden zodat je niet meer jaloers hoeft te zijn

Elke kleine verandering die je toepast kan leiden tot grotere dingen. Jij bent degene die er iets aan kan veranderen. Een ander kan je daarbij alleen maar ondersteunen maar je zal het zelf moeten willen en doen. Zorg daarom dat je gemotiveerd bent om veranderingen te maken in je leven. Ga aan de slag om veranderingen in je zelf of je leven te maken.

Jaloezie kan een negatieve gedachte zijn

Je hebt niets aan negatieve gedachten zoals die van jaloers zijn. Vind je het lastig om jezelf te ontspannen op die momenten probeer dan eens te mediteren. Wil je meer weten over mediteren? Lees dan straks: Mediteren kan je leren als je hier interesse in hebt.

Het is belangrijk om je gedachten rustig te krijgen zodat je aan je eigen doel kan werken. Meditatie is daarbij een goed hulp middel omdat je hoofd en je lichaam ontspannen worden. De makkelijkste vorm van meditatie als je net begint is dan een geleide meditatie. Probeer het eens uit.

Hoe behaal je je doel om niet meer jaloers te zijn op anderen en je eigen succes te behalen.

Stel jezelf de volgende vragen en schrijf het antwoord op. Neem hier rustig de tijd voor zodat je het echt duidelijk krijgt voor jezelf.

Hoe ziet een succesvol leven er voor jou uit?

Wat wil je bereiken?

Waar sta je nu?

Wat heb je al bereikt?

Waar wil je naar toe?

Bereik je doel

Als je niet voor ogen hebt wat je zelf wilt bereiken zal je altijd jaloers blijven op anderen. Jaloers op hoe ze er uit zien en jaloers op wat ze bereikt hebben.

Als je je eigen doel om te bereiken wat je wilt niet voor ogen hebt en houdt dan blijf je in een cirkeltje ronddraaien waarin er niets veranderd.

Als je niet werkt aan je eigen persoonlijke doel dan zal je nooit je droomleven bereiken.

Hoe zeg je jaloezie vaarwel en bereik je je doel om zelf succesvol te zijn?

Als je de bovenstaande vragen voor jezelf hebt beantwoord en uitgeschreven dan ga je aan de slag met de volgende vragen.

Hoe ga je dit bereiken?

Wat heb je nodig om je doel te halen?

Schrijf voor jezelf op welke dingen je moet leren of afleren.

Schrijf voor jezelf in kleine stapjes op hoe je het gaat doen want alle kleine stapjes vormen later een grote stap.

Maak eventueel een visie bord zodat je elke dag ziet wat je wilt bereiken zodat je jezelf er aan blijft herinneren om actie te ondernemen.

Wil je nog meer weten hoe je je doel kan bereiken? Lees dan mijn uitgebreide artikel: Doelen stellen en volhouden

Met niets doen bereik je geen verandering

Als je niets doet weet je zeker dat je zelf niet zal veranderen en je situatie hetzelfde zal blijven.

Onthou dat succesvolle mensen weigeren om op te geven. Ze stellen zich een doel en blijven dit voor ogen zien. Deze mensen zijn niet bang voor tegenslagen en blijven werken aan zichzelf. Ze weten hoe ze om moeten gaan met tegenslagen en leggen zich er niet bij neer.

Droomleven

Je droomleven maak je tenslotte zelf. Wees tevreden met wat je hebt en zie voor ogen wat je wilt bereiken.

Wil je meer weten hoe je je droomleven kunt maken lees dan: Je droomleven maak je zelf. In dat artikel leg ik uit wat er nodig is om veranderingen in je leven te krijgen als je niet tevreden bent met wie je bent of wat je hebt. Wil je meer bereiken in je leven dan raad ik je aan om er mee aan de slag te gaan.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *