Bouw aan je doelen en dromen

De kracht van een visie board om je dromen waar te maken

Je hebt vast wel eens van een visie board gehoord. Het wordt veel gebruikt als hulpmiddel voor bijvoorbeeld woninginrichting of in de reclamewereld om een visie van een product te maken. De kracht van een vision board om je dromen waar te maken ligt in het feit dat je op die manier dagelijks herinnert wordt aan je doel of droom. Op die manier blijft je gemotiveerd om actie te ondernemen en er voor te gaan.

Een vision board kan je voor veel doeleinden gebruiken maar wist je ook dat je het kan gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling om je doel of droomleven te maken? Je leert manifesteren en visualiseren om je doel te bereiken door middel van een vision bord.

In dit artikel ga ik uitleggen hoe je een visie board kan maken om je doelen of droomleven te bereiken. Het is een stap voor stap uitleg zodat je zelf aan de slag kunt gaan.

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate linken. Dit houdt in dat als je iets koop via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Voordat ik verder ga over hoe je een visie board maakt en wat je er mee doet zal ik eerst uitleggen wat een visie board is.

Wat is een visie board?

Een visie board is een krachtig hulpmiddel om je aan je doelen, je droomleven of je wensen te blijven herinneren. Door middel van een visie board maak je je doelen tastbaar zodat je blijft onthouden waar je aan moet werken als je wilt dat je doelen, droomleven of je wensen uitkomen.

De bedoeling van een visie bord is dat je een mooie creatie maakt met afbeeldingen, teksten of quotes welke jou droom uitbeelden. Alles wat je inspireert kan je er op kwijt. Het is jouw eigen visie over wat je wilt bereiken oftewel wat je wilt manifesteren.

Het maakt niet uit dat je niet weet hoe je het gaat bereiken. Het belangrijkste is dat je het echt wilt.

Het visie board hang je op een plek waar je het elke dag ziet. Neem ook echt de tijd om er elke dag goed naar te kijken zodat je doel of droom in leven blijft en niet naar de achtergrond verdwijnt.

Stel jezelf vragen over wat je het allerliefst wilt bereiken.

Wat wil je bereiken met je visie board?

Over wat je wilt bereiken in je leven gaat je visie bord. Het is een belangrijk onderdeel bij het manifestateren.

De antwoorden op die vragen kunnen bijvoorbeeld zijn:

De dingen die je wilt doen (zoals bijvoorbeeld een droomreis maken) dingen die je graag wilt hebben.

De eigenschappen die je je eigen wilt maken (persoonlijke ontwikkeling)

Wie je wilt zijn (je wilt bijvoorbeeld zeker zijn en vol zelfvertrouwen)

Werken aan je lichaam (misschien wil je heel graag afvallen of aankomen in gewicht zodat je jezelf beter voelt of werken aan je conditie)

Wat is jou doel in je leven? Welke wensen heb je nog? Hoe ziet jou droomleven er uit? Waarvoor wil jij je visie board gaan maken?

Stel jezelf open voor de vraag wat je wilt bereiken in je leven? Doordat je nu weet dat er geen grenzen zijn en je groot mag denken is alles mogelijk.

Wat is er in je leven wat je graag anders wilt zien?

Wat wil je het liefst als er geen grens is aan wat mogelijk is?

Wil je werken aan je lichaam en conditie omdat je er niet tevreden mee bent? Of misschien wil je wel meer geld om dat mooie huis te kunnen kopen of om je leven op orde te krijgen? Wil je een mooie reis maken maar weet je nog niet hoe je dat voor elkaar gaat krijgen? Of veel geld verdienen om te stoppen met werken?

Kortom stel jezelf vragen over wat je graag wilt in je leven. Je kan een visie board maken met bijvoorbeeld doelen en wensen voor 1 jaar maar je kan ook een visie board maken voor een langere periode.

Voorbeeld hoe je een vision board maakt

Stel je wilt veel geld hebben om je droomhuis te kunnen kopen. Dit wordt het voorbeeld voor een vision board welke ik hieronder zal uitwerken zodat je een beeld hebt hoe je dit het beste doet.

De vragen voor je visie board

Bij het voorbeeld over je droomhuis stel je jezelf deze vragen.

Hoe ziet je droomhuis er uit?

Hoe richt je je droomhuis in?

Hoeveel geld heb je nodig? Zoek bijvoorbeeld op Funda naar een droomhuis. Kijk hoeveel dit kost?

Hoeveel geld hebt je nodig om het te krijgen zoals je wilt? Hoe voel je jezelf als je je droomhuis hebt? En zo ga je verder met vragen stellen tot het voor jezelf helemaal duidelijk is hoe jou leven er uit ziet als je je droomhuis gevonden hebt.

Visualiseer hoe je leven er uit ziet en voelt voordat je verder gaat met je visie board.

Visualiseren is eigenlijk groot dromen. Je ziet jezelf de dingen doen die je wilt bereiken. Je voelt hoe je wens is uitgekomen.

Als we het voorbeeld opnieuw nemen om veel geld te hebben voor je droomhuis dan zie je hoe het bedrag wat je nodig hebt om je rekening staat.

Je gaat naar je droomhuis en even later teken je het koopcontract. Het huis richt je in zoals jij dat wilt.

Zie voor je hoe je inrichting eruit zal zien.

Loop in gedachte door je huis met je mooie spullen.

Voel hoe gelukkig je bent als je droom is uitgekomen.

Probeer zoveel mogelijk te visualiseren.

Misschien kan je jezelf wel op de trap zien lopen of bezig zien in de tuin.

Maak het zo groot mogelijk. Probeer zoveel mogelijk te voelen en te zien alsof je je doel bereikt hebt.

Hoe maak je een visie board?

Nu je weet hoe je droom en doel eruit ziet ga je beginnen met het maken van je vision board. Het maken van een visie board is simpel.

Neem een stapel tijdschriften en knip alles uit wat bij jou doel past. Dit kunnen teksten zijn, quotes en natuurlijk mooie foto’s van de dingen die je wilt.

Neem een groot stuk karton en maak er een mooie collage van.

Zorg ervoor dat door deze collage je een duidelijk beeld hebt van je doel. Voelt het nog niet goed genoeg zoek dan verder naar mooie foto’s of teksten.

Zodra je alles bij elkaar hebt gezocht en je een goed gevoel er over hebt ga je het opplakken.

Heb je geen tijdschriften dan kan je natuurlijk ook je visie board maken met foto’s en teksten van internet. Deze kan je printen en opplakken.

Ook is het mogelijk om een digitaal visie board te maken in bijvoorbeeld canva. Canva is een heel makkelijk programma om een visie board te maken. Je kan kiezen voor een a4 document en deze helemaal versieren met je doel en uitprinten.

Visie board klaar? Wat moet je dan nog doen?

Als je visie board klaar is hang je hem op een plek waar je er steeds naar kijkt. Als je het elke dag ziet houdt het je scherp en zorgt ervoor dat je blijft werken aan je doel. Je onderbewustzijn gaat hierdoor ook aan de slag. Je zal steeds zien dat er dingen op je pad komen die je dichter naar je doel brengen. Ook wordt je er aan herinnert wat je zelf moet doen om je droomleven te krijgen en je doel te behalen.

Met alleen op de bank zitten zal je droomleven er niet komen. Door je visie board moet je actie gaan ondernemen.

Hoe hou je het vol?

Je zult elke dag stapjes moeten nemen op weg naar je droomleven of je doel.

Hoe meer je bezig bent met je doelen kom je dichterbij je einddoel. Elk stapje is er één. Hoe klein of groot het ook is blijf tevreden met wat je hebt en onthou dat je meer kunt krijgen als je er zelf aan werkt.

Mediteren om je doel vol te houden

Probeer elke dag 15 tot 20 minuten te mediteren en je droom en/of doel voor je te zien. Het kan je helpen om eerst goed naar je vision board te kijken en daarna te gaan mediteren. Zo hou je een duidelijk beeld voor ogen. Soms krijg je tijdens het mediteren ook ingevingen wat je kan doen om je doel of droomleven waar te maken. Schrijf dit voor jezelf op en ga er mee aan de slag.

Waarvoor wil jij een visie board maken?

Ik ben benieuwd of jij ook een visie board gemaakt hebt.

Of misschien ga je er één maken na het lezen van dit artikel en wil je ook graag je doelen waar maken.

Laat het me weten wat jou doel is en hoe je het wilt gaan bereiken in een reactie.

Ben jij al aan de slag gegaan om je vision board te maken?

Relevante artikelen om je droomleven en je doelen waar te maken zijn:

Boek aanraders om je Droomleven te visualiseren:

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *