Bouw aan je doelen en dromen

tips uitstelgedrag tegen gaan

Iedereen heeft er helaas wel eens last van: uitstelgedrag. Je hebt natuurlijk allerlei taken die op je liggen te wachten en er is genoeg te doen, maar het lukt je toch steeds maar niet om er ook daadwerkelijk aan te beginnen. Heel vervelend als je iets echt af moet krijgen en dus echt aan de slag moet gaan. Er zijn gelukkig wel een aantal dingen die je kunt doen om uitstelgedrag Hier zijn een aantal tips tegen uitstelgedrag.

Stel prioriteiten

Het is al snel makkelijk om allerlei taken uit te stellen als deze geen hoge prioriteit hebben. Hierbij loop je echter wel het gevaar dat je uiteindelijk alles hebt uitgesteld en die deadlines wel heel dichtbij komen. Het is daarom belangrijk om de prioriteiten op een rijtje te zetten, zodat je de to do-list gericht kunt afwerken zonder dat je op het laatste moment in de knoei komt.

Plan je taken uitgebreid om uitstelgedrag tegen te gaan

Als je last hebt van extreem uitstelgedrag helpt het vaak om heel uitgebreid te plannen. Je moet natuurlijk je prioriteiten op een rijtje zetten, maar je kan hier ook nog iets verder in gaan.

Schrijf er bijvoorbeeld bij wat het doel precies is, hoeveel tijd het gaat duren en wanneer het af moet zijn. Op deze manier kan je makkelijker beginnen aan je taken, omdat ze dan gewoon veel duidelijker en overzichtelijker zijn.

Dan komen we nu eigenlijk op de beste tips tegen uitstelgedrag. Zelfreflectie.

Doe aan zelfreflectie

Hoewel het heel normaal is, zijn er wel veel verschillende redenen voor uitstelgedrag te vinden. Het is daarom belangrijk om aan zelfreflectie te doen. Hiermee kan je voor jezelf nagaan waarom je taken uitstelt. Door hier de onderliggende oorzaak te vinden, zou je deze kunnen aanpakken en zo hopelijk ook het uitstelgedrag verminderen als niet helemaal stoppen.

Kom je er zelf niet achter waarom je zo’n last hebt van uitstelgedrag dan is er ook een goede cursus om dit te leren. Door middel van oefeningen en video’s kom je er achter waardoor jij last hebt van uitstelgedrag. Met de uitstelgedrag tips in deze cursus leer je er achter te komen wat de oorzaak van jou persoonlijke uitstelgedrag is. Vaak zit er meer achter dan je denkt. Deze cursus heb ik zelf ook gevolgt en het was een echte eyeopener.

Kijk hier voor de cursus uitstelgedrag tegen gaan.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze tip voor uitstelgedrag jaren eerder had willen krijgen. Na de cursus weet ik waardoor ik last heb van mijn gedrag om dingen op de lange baan te schuiven. Het is geen luiheid of iets anders. Met de tips voor mijn uitstelgedrag in deze cursus ben ik keihard aan de slag gegaan met als resultaat dat ik bijna nooit meer uitstel.

Ga niet multi tasken

Veel mensen willen graag gaan multi-tasken als ze het erg druk hebben, maar dit moet je juist vermijden! Onderzoek heeft al een hele tijd geleden aangetoond dat men alleen maar minder productief is tijdens het multi tasken, omdat dit (onbewust) meer stress veroorzaakt. Ga dus niet multitasken en richt je aandacht op maar 1 taak per keer.

Start met je moeilijkste of minst leuke taak

Vaak stel je dingen uit, omdat je zo erg opziet tegen een bepaalde taak. Je kan het uitstelgedrag tegengaan door gewoon het minst leuke als eerste te doen. Dit kan vaak erg lastig zijn om te doen, maar wanneer je het eenmaal gedaan hebt, zal het ontzettend goed voelen. Ook ben je in de ochtend nog het meest gefocust, waardoor je dit dan ook nog het beste kunt doen.

Hoe je beter focus kunt houden kan je lezen in dit artikel.

Beloon jezelf als je een taak hebt afgerond

Het kan ontzettend lastig zijn om uitstelgedrag te verminderen dus beloon jezelf ook zeker als het je wel lukt. Heb je die vervelende taak, die je al zo lang uitstelt, eindelijk voltooid? Beloon jezelf hiervoor! Pak een lekker gebakje bij de koffie bijvoorbeeld of kijk later op de dag een leuke aflevering van je favoriete serie. Door jezelf te belonen, zal je ook productiever blijven, want je weet dan hoe goed het voelt.

conclusie Tips uitstelgedrag

Uitstelgedrag heeft iedereen. Het is pas vervelend als je er zelf last van hebt. Je kan uitstelgedrag zelf heel goed aanpakken met deze tips. Wil je graag leren wat de onderliggende oorzaak is van uitstelgedrag dan kan je een goede cursus volgen om te leren hoe je dit aan kunt pakken en er steeds minder last van krijgt.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *