Bouw aan je doelen en dromen

Geen zin meer in sex? Met deze tips wel

Geen zin meer in sex hoor je regelmatig in een langdurige relatie. Soms is het zo dat één van de partners geen zin in sex heeft of minder zin in sex en de ander juist wel.

Voordat ik verder gaat wil ik nog vertellen dat ik in dit artikel gebruik maak van affiliate linken. Dit houdt in dat indien je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Ik wil degene die iets bestellen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Je hebt een prikkeling nodig om weer zin te krijgen in sex

Je partner steeds afwijzen kan een negatieve invloed hebben op jullie relatie. Vaak denken mensen dat je allebei direct echt zin moet hebben in sex.

Dit is echt niet waar. Er is een prikkeling nodig om zin te krijgen. Dit kan zijn een bepaalde aanraking van je partner, een erotische gedachte die in je opkomt maar het kan ook een blik zijn die je partner op je werpt of een bepaalde geur die een sexuele herinnering oproept. Zo zijn er natuurlijk nog meer dingen op te noemen waardoor je zin kan krijgen. Wat al deze prikkelingen gemeen hebben is dat ze er voor kunnen zorgen dat je sex wilt hebben.

Je ziet aan deze voorbeelden dat het dus niet zo is dat je altijd tegelijk zin moet hebben.

Maar wat als deze sexuele prikkeling er bij jou nog niet is op dat moment en bij je partner wel?

Zoals ik al schreef steeds afwijzen komt je relatie niet ten goede. Natuurlijk moet je niet tegen je zin in sex hebben maar vraag hem of haar om je eerst te prikkelen zodat je zin weer komt.

Hoe langer je geen sex hebt met elkaar hebt hoe minder de zin zal worden. Je zal er zelf aan moeten werken om weer zin te krijgen.

Hoe krijg je zelf weer zin in sex?

Leer je eigen lichaam kennen en verwen jezelf.

Ik weet het, het klink raar omdat het zo simpel is maar het is echt zo. Leer jezelf om te genieten van je eigen lichaam.

Leer je eigen lichaam kennen zodat weet waar je opgewonden van raakt. Vooral vrouwen hebben last van onzekerheid over hun eigen lichaam. Sex met jezelf voelt voor sommige vrouwen toch als een taboe nog. Betast je eigen lichaam, streel jezelf en kijk waar je op reageer. Welke prikkeling geeft jou een heerlijk gevoel. Als je dit regelmatig doet zorg je er voor dat je zin in sex weer terugkomt doordat je gevoelens weer geactiveerd worden.

Vind je het moeilijk om jezelf te verwennen door middel van jezelf te strelen en aan te raken dan kan je ook sex speeltjes gebruiken zoals bijvoorbeeld een luchtdruk vibrator of een gewone vibrator.

In mijn voorgaande artikel heb ik uitgelegd wat luchtdruk vibrators zoals de Womanizer zijn zodat je kan lezen hoe deze werken.

Dit artikel kan je hier vinden: Sexspeeltjes voor vrouwen

Schaam jezelf niet voor je lichaam met sex

Elk lichaam is anders. Als je jezelf schaamt voor je lichaam is het lastig om te genieten van aanrakingen van je partner of misschien ook van jezelf. Denk niet na over je lichaam. Geniet er gewoon van. Je partner is niet voor niets op je gevallen. Tijdens je relatie veranderd je lichaam maar dat geldt ook voor je partner. Je geeft om elkaar hoe je ook bent.

Leer naar jezelf kijken en te houden van wie je bent zodat je een goed gevoel over jezelf krijgt. Dit doe je met deze 2 manieren. Ten eerste: Koop een mooi en sexy lingerie setje met bijvoorbeeld jarretels zodat je jezelf verleidelijk voelt. Ten tweede: Trek het aan en kijk naar jezelf in de spiegel. Zeg tegen jezelf dat je mooi bent. Al geloof je er niet in als je dit steeds tegen jezelf zegt ga je meer zelfvertrouwen krijgen. Je kan op deze manier echt je mindset over jezelf veranderen. Stukje bij beetje zal je meer geloof in jezelf krijgen.

Hoe meer zelfvertrouwen je krijgt hoe meer je jezelf durft te zijn.

Als je meer zelfvertrouwen hebt dan durf je partner te vertellen wat je graag wilt en waar je van geniet. Ook kan je dan samen praten over jullie erotische fantasien. Dit is heel belangrijk omdat je partner geen gedachten kan lezen. Je zult het zelf moet aangeven op een leuke en ontspannen manier.

Heb je moeite met je zelfvertrouwen ga hier mee dan aan de slag. Hoe je je zelfvertrouwen kan vergroten kan je lezen in het artikel: 10 tips om je zelfvertrouwen te vergroten

Zorg dat je ontspannen wordt voor een goed sex leven.

Stress is een lust killer. Als je veel stress hebt zal je er echt voor moeten zorgen om deze te verminderen omdat je ontspannen moet zijn om te kunnen genieten. Heb je een klein beetje stress dan is sex juist goed voor je. Je raakt dan helemaal ontspannen.

Relevante artikelen om stress te verminderen zijn:

Mindfulness

5 tips om balans te vinden

lekker leren slapen

Ontspannen met Wellness

Ontspanningsoefeningen bij stress

Mediteren kan je leren

8 tips om te ontstressen

Leer plezier te beleven aan sex.

Als je steeds hetzelfde doet wordt het eentonig en saai. Geef je sexleven een boost door ook lol te hebben samen. Fantaseer er samen op los. Kijk wat jullie beiden leuk vinden om te doen qua sex en maak er iets moois en spannends van.

Heb je bijvoorbeeld genoten van de erotische boeken uit de crossfire serie van en werd je daar opgewonden van. Bespreek het eens met je partner en misschien vind hij het wel leuk om het eens uit te proberen. Kijk dan eens voor een speels bondage set. Je hoeft niet gelijk hardcore te gaan. Je kan er ook voor kiezen om pluche handboeien en een masker te kopen en gewoon samen veel lol te beleven.

Of kijk eens samen naar sexspeetjes vooor mannen en sexspeeltjes voor vrouwen en bestel eens iets om uit te proberen. Het hoeft niet allemaal serieus te zijn.

Expirimenteer samen en geniet er vooral van.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft geen reacties

Reacties zijn gesloten.