Bouw aan je doelen en dromen

Acrylverf gieten: Alle benodigdheden en de beste acrylverf.

Wat heb je nodig voor acryl gieten? Als eerste heb je natuurlijk acrylverf nodig, als 2e een pouring medium, als 3e een canvas doek of een ander voorwerp waar je op wilt gieten en als laatste een siliconen olie als je mooie cellen wilt krijgen.

Ik zal in 2 artikelen uitgebreid uitleggen wat je allemaal nodig heb voor acrylic pouring zoals het in het Engels wordt genoemd. In het Nederlands is dit gewoon acryl gieten. Dit is het eerste artikel welke uitgebreid in gaat over de soorten acrylverf welke je kan gebruiken. Het 2e artikel gaat over alle overige benodigdheden zoals pouring medium, siliconen en nog meer.

e boek acrylgieten

Acrylverf gieten oftwel acryl gieten is een verslavende en ontspannende hobby. Het is over komen waaien uit Amerika waar het acrylic pouring of fluid art wordt genoemd. Het is eigenlijk gieten met acrylverf op een canvasdoek. Je kan er allerlei mooie kunstwerken mee maken. Iedereen kan acrylgieten leren. Het leuke aan het acryl gieten is ook dat je het niet alleen hoef te laten bij het gieten van de acrylverf op een doek.

Als je het leuk vind kan je straks mijn artikel: Help wat doe ik met al mijn acrylgieten lezen. Hierin staan diverse leuke ideeën waar je ook op kan gieten zoals out en glas. Ook heb ik een artikel gemaakt over hoe je sieraden kunt maken met acrylic pouring. Zo heb je straks veel meer tips over het gieten met acrylverf dan alleen maar op een doek.

Wat heb je nodig om te gaan gieten met acrylverf 
Acrylgieten

Acrylverf

Pouring Medium of Floetrol

 Canvas schildersdoek

Creme Brulee brander

Water

Plastic handschoenen (als je geen vieze handen wilt krijgen)

kartonnen bekers (of wat nog handiger is zijn deze pouring split cups)

siliconen spray of een dimethicone olie

houten ijsstokjes om te mengen

Oude kranten of plastic om je tafel mee af te dekken

Dit artikel bevat affiliate marketing. Dit houdt in dat indien je iets koopt via mijn linken dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra’s. Ik wil degene die iets kopen via mijn affiliate linken alvast bedanken. Op deze manier kan ik steeds nieuwe dingen en producten uitproberen en jullie op de hoogte houden.

Welke Acrylverf gebruik je voor acryl gieten

Eigenlijk kan je veel soorten acrylverf gebruiken. Natuurlijk hangt het kleurresultaat af van je gebruikte verf. Een acryl verf met veel pigment geeft natuurlijk veel mooiere kleuren als je schilderij droog is dan een goedkopere verf met minder pigment. Ook zal je in verloop van tijd merken dat als je een verf gebruikt met minder pigment dat de kleuren niet mooi mengen.

Goedkope acrylverf voor het gieten

Acrylverf is er in diverse prijsklassen. Zoals ik al vertelde heeft een duurdere verf veel meer kleur pigment dan een goedkopere verf. Niet iedereen heeft een grote gevulde beurs en als je alles in één keer wilt kopen kunnen met de duurdere verven de kosten oplopen.

Als je net begint met acrylgieten kan je het uitproberen met een goedkopere verf en als je het leuk blijft vinden aanvullen met een duurdere verfsoort met meer pigment. Dan blijft deze hobby in het begin nog betaalbaar. Zelf ben ik begonnen met de grote tubes verf van Van Bleiswijck van de Action. Deze zijn goedkoop en daarom leuk om mee te beginnen.

Inmiddels gebruik ik alleen nog Amsterdam Acrylverf omdat ik persoonlijke daar de mooiste resultaten mee krijg.

Kant en klare pouring paint voor acryl gieten

Wil je het jezelf makkelijk maken zijn er ook kant en klare pouring paints verkrijgbaar zoals deze (bol aff). Het voordeel van deze kant en klare gietverf is dat je zelf niet hoeft te tobben voordat je kan acryl gieten. Met deze set kan je direct beginnen.

Duurdere maar betere soorten acrylverf voor het acryl gieten

Wil je cellen krijgen met acryl gieten (acrylic pouring) dan raadt ik je aan om voor de duurdere verven te gaan of een combinatie van duurdere acrylverf zoals bijvoorbeeld van het merk Amsterdam welke ik gebruik en dit te combineren met bijvoorbeeld 1 of 2 kleuren van het merk Van Bleijswijck van de Action. Je moet dan gaan spelen met de hoeveelheid pigment welke in een acrylverf zit. In mijn artikel: Cellen krijgen met acryl gieten heb ik dit uitgelegd. Als je het leuk vind kan je dit straks lezen.

Let op! Acryl gieten is zo heerlijk ontspannend en leuk om te doen dat je snel een verslaving zal hebben om te gieten haha. Je beleeft echt heel veel plezier aan het gieten van acrylverf op een doek en elke keer heb je een ander resultaat.

Als je met deze hobby door wilt blijven gaan kan ik aanbevelen dat je steeds een betere acrylverf erbij koop omdat het resultaat dan nog mooier zal worden. Heb je meer te besteden kan je natuurlijk ook beginnen met de verven met meer pigment. Vooral als je van plan bent om je schilderijen te gaan verkopen zal je moeten overstappen naar de betere verven en de betere pouring recepten zodat het schilderij ook echt mooi blijft. Met een betere acrylverf en een duurder pouring recept blijven de kleuren in de loop van de tijd beter.

De acrylverf van het merk Amsterdam en Winsor & Newton Galeria acrylverf zijn de wat duurdere verven met veel pigment. En ze hebben ook beiden diverse soorten zoals transparante acrylverf, half dekkende acrylverf en dekkende acrylverf. Het resultaat om te gieten met deze verven zijn heel mooi. Van deze verf heb je minder nodig om de kleur mooi te houden. Om te beginnen met de verf van het merk Amsterdam kan je beginnen met een pakketje primaire kleuren. Je kan dan zelf je kleuren mengen zodat je veel kanten op kan voor kleur gebruikt in de schilderij.

De uitgave voor de verf van Winsor & Newton Galeria zijn hoog maar er zit meer inhoud in de verpakking.

Zelf geef ik de voorkeur aan het merk Amsterdam maar dat is voor iedereen persoonlijk. Het merk Amsterdam acrylverf heeft ook mooie metalic kleuren die je schilderij iets extra mee kunnen geven.

Tot zover de verven die je kunt gebruiken voor acrylgieten. Zoals je ziet is er voor elke beurs wel een acryl hobby verf te kiezen. Er zijn er nog veel meer om op te noemen maar dit zijn de meest gebruikte verven hier in Nederland voor het acrylgieten. Natuurlijk is het resultaat qua kleurbehoud met een acrylverf met veel pigment anders dan met een goedkope acrylverf maar het acryl gieten blijft net zo leuk.

Ga voor de overige benodigdheden voor acrylgieten naar: Overige benodigdheden voor acryl gieten

Meer artikelen over acryl gieten:

Acrylgieten benodigdheden en acrylverf

Acryl gieten: Pouring medium of Floetrol

recepten pouring medium

acryl gieten: beginnerstechniek dirty pour, flipcup en swipe

 Sieraden maken met acryl gieten

 techniek negative space 

acryl gieten; techniek negative space 2

Help wat doe ik met al mijn schilderijen van acryl gieten

Acrylgieten met touwtjes

Acrylgieten met gebruik van de airbrush

Wat is acrylgieten?

Cellen krijgen met acryl gieten

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Gerelateerde berichten

    2 reacties

  1. Tanja Keijzers
    op 10:06 am

    Ik vraag mij af of je dan het beste voor dekkende kleuren of halfdekkende kleuren kunt kiezen… heb je daar nog inzichten over die je kunt delen?

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *