Bouw aan je doelen en dromen

Acrylgieten en airbrush

Een airbrush en acryl gieten gaan heel leuk samen. Je kan zoveel mooie dingen maken met het gieten van verdunde acrylverf.

Als je begint met het gieten met verf weet je hoe leuk deze hobby is en hoeveel mogelijkheden en technieken er zijn. Het acrylgieten met een airbrush is er 1 van.

Acryl gieten met een airbrush gebruiken is echt heel handig. Ik zie vaak mensen met een rietje blazen maar vond dit zelf onhandig en voor mensen die niet zoveel lucht hebben is een airbrush veel makkelijk.

Acryl gieten met airbrush hoe doe je dit

Ik had lang gewacht voordat ik een airbrush aanschafte om te gebruiken met acrylgieten. Ik zat steeds te tobben met een rietje. Nu ik deze kleine airbrush heb aangeschaft ben ik helemaal blij. Ik krijg nu het gewenste effect wat ik wilde bereiken. Deze kleine airbrush wordt gebruikt voor Airbrush, cosmetica, nailart en tijdelijke tattoo’s maken. Je kan hem ook gebruiken om taarten te decoreren met levensmiddelen kleurstof. Doordat ik deze airbrush alleen gebruikt voor lucht te spuiten en er geen verf in doe kan ik hem ook gebruiken om taarten te versieren. Zo heb je dubbel plezier van deze airbrush.

Ik gebruik in dit artikel affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra’s. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Mijn recept voor acrylgieten met airbrush

Mijn favoriete recept voor acryl gieten is met Floetrol omdat het daarmee ook mogelijk is om cellen te krijgen zonder gebruik te maken van siliconen door te spelen met de zwaarte van pigmenten en de diktes van verf. Ook gebruik ik floetrol als pouring medium omdat dit bij mij het mooiste resultaat geeft.

e boek acrylgieten

acrylverf kleurtjes

acrylverf wit

Floetrol

Je doet een beetje acrylverf in je beker en giet daarbij ca 4 delen Floetrol. Je mixt dit goed door elkaar tot het de juiste dikte heeft. Geen water toevoegen. Als het nog niet de juiste dikte heeft kan je er nog een beetje floetrol aan toevoegen.

Er zijn nog veel meer recepten te vinden op het internet maar deze recepten zijn van artikelen welke makkelijk hier te krijgen zijn.

Waar koop ik floetrol?

Mijn favoriet zaak om mijn spullen te kopen voor het acrylgieten is Bol.com. Hier kan ik alles krijgen en vooral omdat het veel verzendkosten scheelt. Boven de € 20,00 heb je geen verzendkosten en als je bijvoorbeeld Floetrol koopt en een tube Amsterdam acryl verf dan betaal je al geen verzendkosten.

Koop ik Floetrol bij een ander bedrijf kost het me veel aan verzendkosten omdat het pakketpost is. Bij Bol.com hebben ze floetrol in een verpakking van 1 liter

Hoe verdun je de acrylverf om het te kunnen gieten?

Voor de kleuren die ik heb gebruikt heb ik een klein beetje aangemaakt. Nu vraag je jezelf natuurlijk af wat een klein beetje is. Ik heb ongeveer een halve centimeter aan verf in een bekertje gedaan en daar 4 delen Floetrol bij. Voor de juiste dikte heb ik het aangevuld met steeds een klein beetje water tot het als warme honing van mijn houten ijsstokje afliep.

Voor het wit heb ik 1,5 bekertje aangemaakt. Ik weeg mijn verf nooit maar ik heb ongeveer 2,5 a 3 cm verf gebruikt en daarbij ook 4 delen floetrol gedaan. Voor de juiste dikte heb ik het aangevuld met steeds een klein beetje water toevoegen tot het als warme honing van mijn houten ijsstokje afliep.

Wil je weten hoeveel je nodig hebt van je recept van pouring medium gan dan naar alle artikelen over acryl gieten om naar mijn blogpost over recepten voor acryl gieten te gaan. Daar leg ik uit hoe je kan berekenen hoeveel pouring medium je ongeveer nodig hebt voor je doek.

airbrush-acrylgieten-acrylgieten met airbrush-acrylverf-acrylverfverdunnen-acrylic pouring-fluidart-acryl gieten
acryl gieten en airbrush-acrylgieten-acrylgieten met airbrush-airbrush-acrylverf-floetrol-recept acrylgieten-

Werkwijze Negative Space acryl gieten bij de schilderijen op deze pagina

Eerst giet ik de aangemaakte witte verf over mijn doek zodat het helemaal bedekt is. Ik laat de verf heen en weer lopen door mijn doek op te tillen en steeds een beetje schuin te houden zodat de verf mooi verdeeld is.

Daarna doe ik de aangemaakte kleurtjes bij elkaar in een bekertje. Ik doe er heel weinig op. Ik trek een soort lijn met de kleurtjes over mijn doek.

Ook dan ga ik de verf een beetje uit laten lopen door middel van het doek een klein beetje schuin te houden. Dit doe ik heel langzaam zodat de lijn niet te breed wordt.

Als de lijn van de kleurtjes naar mijn zin is leg ik het doek weer plat voor me neer en ga met mijn brandertje er overheen zodat de luchtbelletjes uit mijn doek zijn.

Doe dit niet te dicht bij de verf. Ik hou mijn brander ongeveer 20 cm van mijn doek. Zie ik dan nog luchtbelletjes ga ik even heel snel er over heen van een kortere afstand. Zorg ervoor dat je verf niet verbrand.

Ik pak dan mijn airbrush en blaas steeds een klein beetje lucht over de verf. Ook de airbrush hou ik op een afstandje anders blaas je teveel verf weg. Dit zal in het begin een beetje experimenteren zijn. Mijn advies is dan ook: Probeer het eerst uit op een klein doekje of een stuk karton zodat je kan wennen aan de airbrush.

Schildersdoeken heb ik in diverse maten. Als je net begint kan je ook beginnen met kleine schilderdoeken zoals bijvoorbeeld van de Action. De duurdere schilderdoeken zijn wel mooier en strakker gespannen.

Acrylic pouring schilderijen verkopen

Wil je je gemaakte kunstwerken met het gieten met verf online gaan verkopen dan raadt ik je aan om een blog te beginnen. In een blog kan je mensen meer vertellen over hoe je het schilderij gemaakt heb en hoe duur het is. Het is bewezen dan je door middel van bloggen meer kunstwerken kunt verkopen. Een WordPress blog met je al maken vanaf € 5,00 bij Hostnet.

Wat is jouw favoriete techniek met acryl gieten?

Laat weten in een reactie welke techniek jij het leukste vind

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *