Negative space acryl gieten 2

Negative space acryl gieten 2

Zoals beloofd in mijn vorige artikelen over negative space acryl gieten bespreek ik nu het volgende schilderij welke ik gemaakt heb met de techniek negative space acryl gieten. Dit keer met een witte negative space. De gebruikte techniek voor deze negative space pouring is flip and drag en verspreiden met de airbrush.

Dit artikel bevat affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets besteld via mij link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra’s. Ik wil degene die via mijn link iets kopen alvast hartelijk bedanken.

Wil je op de hoogte blijven van mijn artikelen dan kan je me volgen op Pinterest, Facebook of Instagram.Uitleg schilderij maken met de techniek Negative space acryl gieten met gebruik van airbrush.

negative space acryl gieten - yvsdesigns -Acrylgieten - acryl gieten - acryl gieten negative space - airbrush - yvsdesigns -

Werkwijze negative space acryl gieten

Ik heb eerst mijn verf aangemaakt zoals beschreven in de pouring medium recepten. De kleuren welke ik gebruikt heb zijn: turquoise blauw, donkerblauw, licht groen, donkergroen, lichtgroen en magenta. Zelf gebruik ik floetrol als gietmedium maar je kan natuurlijk je eigen pouring medium recept gebruiken.

In dit geval heb je veel meer wit nodig dan de overige kleuren. Zorg ervoor dat je voldoende witte acrylverf hebt aangemaakt met je pouring medium. Hoeveel acrylverf je nodig hebt is afhankelijk van de grote van je doek. Dit is een canvas doek van 20 x 20 cm. Ik heb een 1,5 beker wit aangemaakt. Voor de overige kleuren heb je echt maar een klein beetje nodig.

Vaak maak ik acrylverf met pouring medium aan in een grote hoeveelheid en bewaar dit in een spuitflesje met tuitje voor verf. Je kan je verf mix een aantal weken goed houden op die manier. Ik voeg dan nog geen siliconen toe. Dat doe ik pas als ik verf ga gebruiken.  Je kan ook gewoon kleine beetjes aanmaken omdat je in negative space van je kleuren maar heel weinig nodig heb. Je kan hiervoor bijvoorbeeld kleine maatbekers gebruiken met een deksel welke gebruikt worden in de horeca of medicijnbekertjes met deksel. In een eerder stuk heb ik uitgelegd hoe je kan berekenen hoeveel verf je nodig hebt. Als je dit wilt uitrekenen kijk dan eens bij dit artikel. Ik heb in 3 kleuren 1 druppel siliconen gedaan. In de negative space kleur (in dit geval de witte verf) doe nooit siliconen.

Techniek: Flip and drag

Zoals eerder genoemd heb ik voor dit schilderij flip and drag gebruikt. In het Nederlands is dit omdraaien en slepen.

Ik heb niet zo’n groot doek gebruik (25cm x 25cm) en heb voor mijn flip and drag een medicijnbekertje van 30 ml gevuld met pouring mix in de kleuren turquoise blauw, donkerblauw, licht groen, donkergroen en magenta. Hoeveel je nodig heb van de kleuren is afhankelijk van je doek.

Je pakt nu je canvasdoek op en zet dit op het bekertje met je kleuren waar je wilt beginnen met de flip and drag. Meestal begin ik in een hoek of aan bijvoorbeeld de linkerkant van je doek. Je keert het nu snel om. Laat het bekertje even op je doek rusten om de verf naar beneden te laten zakken en giet dan rondom de witte verf. Je tilt nu het bekertje een heel klein beetje op zodat het net het doek niet raakt. Let op! Til het niet te ver op want dan zal er veel verf uitlopen. Je sleept nu de verf waar je het maar heen wilt. Ik ben een groot fan van Ann Osborne. In dit filmpje zie je hoe je de flip and drag techniek toepast.

Airbrush voor acryl gieten

Na de flip and drag heb ik nog gebruik gemaakt van de airbrush om de verf verder uit elkaar te blazen. Zoals je kunt zien in het filmpje van Ann Osborne kan je ook gebruik maken van een rietje.

Ik heb een goedkope airbrush. Deze heb ik gekocht omdat ik dit persoonlijk handiger vind dat steeds blazen door een rietje. Vooral als je een wat groter schilderij maakt. Het geeft hele leuke effecten.Wil je weten welke airbrush ik heb lees dan mijn artikel: Acrylgieten en airbrush gebruiken

Wat heb ik gebruikt voor dit acrylgieten schilderij?

Wil je nog meer lezen over acryl gieten dan kan je alle artikelen hier vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *