Bouw aan je doelen en dromen

Negative space acryl gieten techniek voor een superleuk effect

Negative space acryl gieten 2

Zoals beloofd in mijn vorige artikelen over negative space acryl gieten bespreek ik nu het volgende schilderij welke ik gemaakt heb met de acrylic pouring techniek negative space acryl gieten. Dit keer met een witte negative space. De gebruikte techniek voor deze negative space pouring is flip and drag en verspreiden met de airbrush.

Dit artikel bevat affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets besteld via mij link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra’s. Ik wil degene die via mijn link iets kopen alvast hartelijk bedanken.Uitleg schilderij maken met de techniek Negative space acryl gieten met gebruik van airbrush.

negative space acryl gieten - yvsdesigns -Acrylgieten - acryl gieten - acryl gieten negative space - airbrush - yvsdesigns -

Werkwijze negative space acryl gieten

In dit geval heb je veel meer wit nodig dan de overige kleuren.

Zorg ervoor dat je voldoende witte acrylverf hebt aangemaakt met je pouring medium. Hoeveel acrylverf je nodig hebt is afhankelijk van de grote van je doek. Dit is een canvas doek van 20 x 20 cm. Ik heb een 1,5 beker wit aangemaakt. Voor de overige kleuren heb je echt maar een klein beetje nodig.

Vaak maak ik acrylverf met pouring medium aan in een grote hoeveelheid en bewaar dit in een spuitflesje met tuitje voor verf.

Je kan je verf mix een aantal weken goed houden op die manier. Ik voeg dan nog geen siliconen toe. Dat doe ik pas als ik verf ga gebruiken. 

Doordat je voor negative space acryl gieten maar weinig nodig hebt van je kleuren van je gekleurde acryl verf kan je hiervoor restjes gebruiken of echt hele kleine beetjes aanmaken.

Deze pouring techniek is heel leuk om juist je restjes van je gekleurde mix op te maken.

Je kan hiervoor bijvoorbeeld kleine maatbekers gebruiken met een deksel welke gebruikt worden in de horeca of medicijnbekertjes met deksel. In een eerder stuk heb ik uitgelegd hoe je kan berekenen hoeveel verf je nodig hebt. Als je dit wilt uitrekenen kijk dan eens bij dit artikel. Ik heb in 3 kleuren 1 druppel siliconen gedaan. In de negative space kleur (in dit geval de witte verf) doe nooit siliconen.

Techniek: Flip and drag

Zoals eerder genoemd heb ik voor dit schilderij flip and drag gebruikt. In het Nederlands is dit omdraaien en slepen.

Ik heb niet zo’n groot doek gebruik (25cm x 25cm) en heb voor mijn flip and drag een medicijnbekertje van 30 ml gevuld met pouring mix in de kleuren turquoise blauw, donkerblauw, licht groen, donkergroen en magenta. Hoeveel je nodig heb van de kleuren is afhankelijk van je doek.

Airbrush voor acryl gieten

Na de flip and drag heb ik nog gebruik gemaakt van de airbrush om de verf verder uit elkaar te blazen. Zoals je kunt zien in het filmpje van Ann Osborne kan je ook gebruik maken van een rietje.

Wat heb ik gebruikt voor dit acrylgieten schilderij?

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *