Bouw aan je doelen en dromen

Schilderijen van acryl gieten maken? Wat als je er zoveel hebt

Waar kan je acryl gieten op doen?

Als je net zoals ik verslaafd bent geraakt aan acryl gieten komt er een moment dat je denkt “wat doe ik met al die schilderijen van acryl gieten?”.

Of misschien gaat het wel vervelen om steeds schilderijen te maken met acrylgieten en wil je eens iets anders doen. Tenslotte is acrylgieten veel te leuk om te stoppen met deze hobby als je het maken van schilderijen zat ben.

Er zijn nog zoveel mogelijkheden waarop je creatief kunt acryl gieten zoals bijvoorbeeld acryl gieten op hout of acryl gieten op glas.

In dit artikel laat ik je zien wat je allemaal kunt doen met acrylgieten.

Hobbymax.nl

Hieronder zal ik je een aantal tips geven wat je kunt doen met acryl gieten. Het leuke van de tips hieronder is dat je niet perse steeds schilderijen moet maken. Er zijn veel meer mogelijkheden dan alleen schilderijen van acryl gieten te maken.

Dit artikel bevat affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra. Degene die iets kopen via mijn link wil ik alvast hartelijk bedanken.Tip 1 Schilderijen verkopen of weggeven

Als je veel schilderijen hebt gemaakt is het leuk als je ze kan verkopen. Je kan proberen om op een markt je schilderijen van acrylgieten te verkopen. Ook kan je natuurlijk je eigen website beginnen met al je kunstwerken. Let wel op dat als je gaat verkopen dat je echt moet zorgen dat je een goede kwaliteit acrylverf hebt gebruikt en goede canvas doeken. Ik kan je verzekeren dat een doek en verf van de Action niet jaren meegaat dus denk hier heel goed over na voordat je gaat verkopen. Je eigen naam hangt hier van af en als een schilderij na een jaar niet meer mooi is en verkleurd zal niemand meer een kunstwerk kopen bij je. Soms zijn er in de buurt waar je woont misschien ook wel eens zorg tehuizen waar je een expositie kan geven. Kortom het is leuk om allerlei dingen te zoeken waar je je schilderijen kan exposeren en verkopen.

Wil je zelf een eigen website bouwen of je eigen blog maken om je schilderijen te verkopen of je creaties van acryl gieten lees dan het artikel: Hoe maak je een eigen blog en website in 4 stappen. Je kan al een website maken voor € 5,00 per maand. Ee eigen blog of website om je kunst van acryl gieten te verkopen geeft meer professionaliteit en is makkelijk zelf te maken. Je kunt hiermee de kopers laten zien hoe je acryl gieten hebt gedaan en hoe je kunstwerk tot stand is gekomen.

Natuurlijk kan je de schilderijen ook cadeau geven aan iemand. Een zelfgemaakt cadeau is altijd leuk om te krijgen toch.

Tip 2 Op andere producten acryl gieten dan op canvas doek

acrylgieten op glaasje voor waxinelichtjes

Je kan ook acryl gieten op glas. Bijvoorbeeld een glazen waxinelichtje houder zoals ik heb gedaan op de foto’s hierboven of op een oude vaas.  In de fles achter de waxinelichtjes houder zitten ledlichtjes welke ik bij Ali Express heb gekocht. De batterij zit in de kurk zodat je gelijk een leuke afgewerkte fles hebt. Wil je het waxinelichtje weer veranderen dan pulk je het acryl gietsel er van af. Ik leg het zelf dan even in een sopje met warm water zodat het wat zachter wordt zodat het er makkelijk van af gaat.

Ditzelfde idee kan je doen met vaasjes en andere potjes. Heb je deze niet in huis kijk dan eens bij de kringloopwinkel.

Gieten op houten artikelen is ook heel leuk. Je kan bijvoorbeeld een houten dienblad gieten of onderzetters van kurk of hout. Ook verkopen ze bij Xenos hele leuke metalen manden met een houten deksel. Ga je op hout gieten dan raadt ik je aan op dit later heel goed te vernissen. Nog beter is als je het afwerkt met epoxy giethars.

Wil je nog meer varianten zien voor houten artikelen waar je op kunt gieten kan je hier eens een kijkje nemen.

Of maak leuke onderzetters op kleine tegeltjes.

Zorg er wel voor dat hout en tegeltjes goed aflakt moeten worden met een transparante boten lak of transparante parket lak. Ga je er vaak warme dingen op zetten kan je het oppervlak van je gietsel het beste afwerken met resin. Dan ben je er zeker van dat het mooi blijft.

Als deze bovenstaande ideeen voor acrylgieten is weer eens iets anders dan schilderijen maken.

toelichting op het gebruikte materialen op de foto’s van het waxinelichtje:

Het glaasje voor waxinelichtjes heb ik gekocht bij de Action voor een paar centen. Het geeft een heel leuk effect als je het waxinelichtje er in laat branden.

In de lege fles heb ik led lichtjes met kurk gedaan van AliExpress. Als je op de banner hiernaast klikt kom je op de site van AliExpress. In de zoekbalk op typ je led lichtjes met kurk en je ziet er heel veel. Het duurde ca 3 weken voordat ik ze binnen had maar zoals je kunt zien heb ik er een gezellig hoekje mee kunnen creëren.

Tip 3 sieraden maken met acryl gieten in plaats van schilderijen

Je kan ook alleen maar gieten op een silicone mat (silicone bak mat) en als je iets moois hebt gemaakt kan je er foto’s van maken en onderstaande tips doen. Ook kan je de skins welke je gegoten hebt later weer gebruiken om sieraden te maken zoals ik in een eerder stuk heb geschreven.

 Tip 4 Macro fotografie van de mooiste delen van je schilderij

Ben je goed in fotograferen dan is het heel leuk om van de mooiste stukjes van je schilderij een macro foto te maken. Je kan hiervan kado artikelen laten maken zoals bijvoorbeeld een mok, kussen of onderzetters. Het is een leuk kado voor jezelf maar je kan het ook als uniek  kado aan iemand geven. Natuurlijk kan je deze artikelen ook proberen te verkopen. Het voordeel bij verkoop van deze produkten is dat je zeker weet dat het goed blijft als je het door een professioneel bedrijf laat doen. Klik op de onderstaande banner van fotogeschenkt.nl en zie wat voor moois je allemaal kunt laten maken voor een persoonlijk kado van je schilderij. Onder fotogeschenken kun je onder andere mokken, telefoonhoesjes, onderzetters en zelfs tassen vinden waar je de foto van je kunstwerk op kunt laten zetten. Op deze manier krijg je met acryl gieten hele aparte kado’s welke je aan iemand kan geven. Of je ontwerp je eigen mok.

Ook is het leuk om een mooi album te laten maken van foto’s van je schilderijen zodat je altijd een leuk naslagwerk hebt van je kunstwerken.

Tip 5 Mooie foto’s maken van je schilderijen van acrylgieten

Net zoals bij macro fotografie van je kunstwerk kan je natuurlijk ook je hele schilderij op de foto zetten. Je kan hiervan een foto-album van maken. Als je foto’s heel goed zijn kan je deze online verkopen. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij “werk aan de muur”. Je foto’s moeten dan wel voldoen aan allerlei kwaliteits eisen maar het is een leuke mogelijkheid om foto’s van jouw kunstwerken bij anderen aan de muur te krijgen. Het makkelijk is dat je met je digitale camera zoveel foto’s kan maken en de mooiste uit kan zoeken. Leve de digitale fotografie haha. Het openen van een shop is gratis maar over de verkopen wordt een marge gerekend van 15% over jou marge. Klik voor meer informatie over foto’s van je kunstwerken verkopen op de onderstaande banner.

Dit zijn enkele tips die ik je mee kan geven om deze leuke hobby te kunnen blijven doen en misschien zelfs een zakcentje er mee bij te verdienen.

Ik hoop dat ik je wat ideeën heb kunnen geven. Heb je een leuk kunstwerk gemaakt met acrylgieten in plaats van een schilderij van acryl gieten laat het dan in een reactie weten. Ik vind het heel leuk om iets van je te horen.

Zoals vele van mijn lezers al weten doe ik ook aan geld verdienen met enquetes. Ik spaar voor kadobonnen om zo weer nieuwe hobby materialen te kopen. Wil je meer weten over het invullen van enquetes? Lees dan mijn artikel over het invullen van enquetes om geld te verdienen.

Wat heb jij allemaal gemaakt van acryl gieten?

Ik vind het leuk om van je te horen dus laat gerust een reactie achter wat jij allemaal gemaakt hebt.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *