Bouw aan je doelen en dromen

Acrylgieten met touwtjes

Acryl gieten met touwtjes is ook een hele leuke techniek. Het geeft hele mooie effecten. Wat je er mee kunt maken en hoe je het moet doen zal ik in dit artikel uitleggen.

Wat is acryl gieten met touwtjes?

In het gieten met vloeibare verf (acrylic pouring oftewel acryl gieten in het Nederlands zijn heel veel technieken. YouTube staat vol met voorbeelden.

Eén van de leuke technieken is het acrylgieten met touwtjes. Je kan op die manier hele leuke bloemen schilderen met touw en het is niet moeilijk om te doen. Het verven een met touwtje geeft een heel leuk effect.

Ook schilderen van veren met een touwtje is mogelijk bij acrylgieten maar dit vergt wel wat meer oefening. Heb je het eenmaal onder de knie dan is het resultaat echt prachtig.

e boek acrylgieten

Heb je nog nooit aan acryl gieten gedaan dan raadt ik je aan om eerst mijn artikel: Alles wat je moet weten over acrylgieten te lezen. Daar vind je alles over deze leuke hobby om te gieten met verdunde acrylverf.

Wil je direct aan de slag met acryl gieten dan kan je een kant en klaar pakket kopen van Liquites. Deze bevat hoogwaardige inkt met veel pigment en pouring medium. Bij deze inkt kan je ook acrylverf gebruiken. Zo maak je een mooie combinatie voor je pouring mix.

In mijn artikel gebruik ik affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra’s. Degene die iets kopen via mijn link wil ik alvast hartelijk bedanken.
Er worden ook hele mooie dingen gemaakt met het gebruik van touwtjes bij acrylic pouring. Zo kan je met touwtjes bloemen schilderen zoals in het voorbeeld welke ik hier heb gemaakt. Het is even oefenen omdat je het touwtje onder controle moet houden maar het is zo leuk en het effect is verrassend.

Het is een heerlijke kliederboel als je gaat string dippen maar het geeft hele mooie aparte resultaten. Bij het acryl gieten met touwtjes gebruik je geen siliconen omdat je niet de bedoeling is dat je vel cellen krijgt. Je gebruikt dus alleen acryl verf en het door jou gekozen pouring recept. Mijn pouring mix bestaat uit acryl verf van het merk Amsterdam en floetrol.

Bloemen maken met acryl gieten en touwtjes

Werkwijze bloemen maken met een touwtje bij acryl gieten:

Maak de door jou gewenste pouring mix (zonder siliconen) in de kleuren welke je wilt gebruiken. Van de kleur waar je de achtergrond mee wilt maken maak je voldoende omdat je hele canvas bedekt moet zijn. Van de overige kleuren heb je maar een beetje nodig.

Neem een stukje wol of katoen. Hoe lang je dat wilt houden hangt af van de grote van je doek en hoe groot je de bloemen wilt.

Begin nu met de ondergrond in de gewenste kleur te gieten. In mijn voorbeeld heb ik een witte ondergrond gebruikt omdat ik de kleuren op die manier beter vond uitkomen. Zorg dat je doek egaal bedekt is met je pouring mix. Haal eventuele lucht belletjes eruit met de brander.

Zorg ervoor dat je plastic hebt liggen of een plat bakje waar je de kleurtjes die je gebruikt voor je bloemen op kunt gieten omdat het anders een echte kliederboel wordt.


Leg nu je touwtje recht neer en giet er de gewenste kleurtjes over.

Drapeer het touwtje op de doek met een paar bochtjes er in

Trek het touwtje voorzichtig van het doek en als het goed is het je nu een bloem vorm.

Veren maken met acryl gieten en touwtjesHoe maak je veren met acrylgieten en touwtjes:

Maak de door jou gewenste pouring mix (zonder siliconen) in de kleuren welke je wilt gebruiken. Van de kleur waar je de achtergrond mee wilt maken maak je voldoende omdat je hele doek wilt bedekken. Van de overige kleuren heb je maar een beetje nodig.

Neem een stukje wol of katoen. Hoe lang je dat wilt houden hangt af van de grote van je doek en hoe groot je de bloemen wilt.

Begin nu met de ondergrond in de gewenste kleur te gieten. In mijn voorbeeld heb ik een witte ondergrond gebruikt. Zorg dat je doek egaal bedekt is met je pouring mix. Haal eventuele lucht belletjes eruit met de brander.

Zorg ervoor dat je plastic hebt liggen of een plat bakje waar je de kleurtjes die je gebruikt voor je bloemen op kunt gieten.

Leg nu je touwtje recht neer en giet er de gewenste kleurtjes over.

Leg het touwtje op de gewenste plek neer. Hou er rekening mee dat je het touwtje schuin gaat trekken. Leg het niet te dicht op de kant of in de hoeken.

Pak nu 1 kant van het touwtje en til dit een klein stukje op met een heel klein bochtje. Terwijl je voorzichtig trek aan het touwtje maak je het bochtje iets groter en op het eind probeer je weer smaller te gaan.

Veren zijn heel lastig om te maken en vergt veel oefening.

Op youtube staan hele mooie duidelijke filmpjes. Dit filmpjes van Tracey Henry Creative zijn heel duidelijk en zij maakt hele mooie veren. Vooral filmpje nummer 248 over het maken van bloemen laat je heel duidelijk zien hoe het werkt. In filmpje nummer 232 maakt zij prachtige veren. 

Heb jij al veren of bloemen gemaakt met acryl gieten?

Ik ben benieuwd of het jou gelukt is om mooie bloemen of veren te krijgen. Laat gerust een reactie achter. Ook tips voor het schilderen met touwtjes zijn welkom.

Wil je nog meer lezen over leuke technieken met acryl gieten klik dan hier

 Computer algemeen

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *