Bouw aan je doelen en dromen

Supersnelle opruim tips

Supersnelle opruim tips. Wie houdt niet van zulke tips? Is opruimen ook niet jouw favoriete bezigheid? Van mij ook niet maar ja ik hou wel van een opgeruimd en schoon huis. Daarom heb ik voor jou snelle opruim tips zodat je tijd over hebt om leuke dingen te doen.

Opruimen en schoonmaken is echt niet mijn favoriete ding om te doen.

Ik heb pas daarom deze supersnelle opruim tips toe.

Ik vind het wel belangrijk om mijn huishouden te organiseren zodat het geen troep wordt. Als het geen troep wordt hou je namelijk het overzicht zodat schoonmaken sneller is gedaan.

Met veel troep moet je anders eerst alles gaan opruimen voordat je kan beginnen met schoonmaken. Bovendien geeft een opgeruimd huis ook rust in je hoofd.

Je wilt thuis toch het liefst kunnen ontspannen en stress los laten. voordat ik verder ga met mijn super snelle opruim tips voor je huis nog even het volgende.

In dit artikel maak ik gebruik van affilatie marketing. Dit houdt in dat indien je iets koop via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra. Ik wil degene die iets koopt via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Ik ken mensen die genieten van het opruimen en het schoonmaken. Niet ik. Ik probeer alles bij te houden elke dag juist omdat ik niet al mijn vrije tijd wil besteden aan het opruimen en schoonmaken.

Mijn hobby is het niet. Het hoort erbij omdat ik een opgeruimd en schoon huis wil hebben. Een opgeruimd huis betekend ook dat je hoofd meer rust krijgt.

Weet je niet waar je moet beginnen met opruimen lees dan straks mijn artikel: “Huis opruimen waar moet ik beginnen?” als je het stappenplan maakt wordt opruimen een stuk eenvoudiger.

Waarom krijg je meer rust in je hoofd met een opgeruimd huis?

Ten eerste is het heerlijk als je in een opgeruimd huis thuiskomt. Ten tweede krijg je anders onrust omdat je niet meer weet waar je moet beginnen. Dit geeft je alleen maar opruim stress.

Misschien vind je het leuk om straks ook mijn artikel daarover te lezen. Het heet: Opgeruimd hoofd is opgeruimd huis. Ook in dit artikel geeft ik opruim tips.

Ben je net zo als ik en wordt je onrustig als er overal troep slingert?

fonQ.nl

Dan zijn de onderstaande tips om je huis op te ruimen voor elke dag echt wat voor jou.

Met deze tips hou je je huis opgeruimd en is het makkelijker schoon te houden. Als je elke dag deze opruim tips volgt wordt het een stuk makkelijker op je huishouden te organiseren. Je wordt je eigen opruim coach.

Slaapkamer opruim tips

Als je ’s ochtends opsta sla je bed dan helemaal open en doe je gordijnen open. Waarom? Omdat huismijten (je weet wel die blinde beestjes die in je bed zitten en voor allergie zorgen) niet houden van zonlicht. Als je je bed direct opmaak na het slapen verleng je de levensduur van de huismijten omdat de warme en het vocht van je lichaam blijft hangen. Zet als het kan een raampje open of ventilatieroosters. “hoera”niet je bed opmaken ’s ochtends. Dat is nog eens een goede tip toch?

Pluk alle gedragen kleding van de grond, de stoel of waar je het ook neer hebt gegooid. Gooi gedragen kleding direct in de wasmand of hang het buiten te luchten. (want ja. Ook in gedragen kleding zit huisstofmijt en die houden van huidschilfers). Dus opruimen die kleding.

Heb je nog tijd ’s ochtends haal dan een natte doek over de meubels in je slaapkamer.

Opruim tips badkamer

Na het douchen je badkamer direct droogmaken zodat je minder kalk aanslag krijg. Dit scheelt je weer veel poetsen als je een grotere schoonmaak doet.

hang je handdoek op. Gooi ze niet op de grond.

Zet de beautyproducten die je gebruikt zoals badschuim, shampoo, creme etc. netjes weer terug op zijn plaats. Nog mooier is het om het in een doucherekje te zetten. (Wist je dat je mooie badkamer accessoires hebt waarvoor je niet hoeft te boren in de badkamer?)

Haal de haren uit je kam of borstel direct weg. Ook eventueel uit de wasbak en gooi deze in een prullenbakje.

Schoonmaak tips toilet:

Ga je ’s ochtends als laatste weg gooi dan bleek of een ander schoonmaakmiddel in je toilet. Is dit niet mogelijk doe het dan ’s avonds voor het slapen gaan. Zo kan het de hele dag of nacht goed intrekken. ’s avonds of ’s ochtends haal je de borstel erdoor en de pot is klaar. De toiletbril kan je elke avond met een nat doekje schoonmaken.

Als je dit elke dag doet voorkom je aanslag in je toilet en ook dat scheelt heel veel poetsen en schrobben.

Opruim tips voor de keuken:

Doe de afwas direct na het eten. Ik weet dat het verleidelijk is om voor de tv te gaan zitten maar je hebt jezelf er mee. Als je de afwas direct doet en even een doekje over je fornuis haalt ziet de keuken er meteen een stuk frisser uit en kijk je de volgende dag niet aan tegen een berg afwas.

Woonkamer opruimen

Leer jezelf aan om direct alles op te ruimen. Je zal verbaast zijn hoeveel mensen lege flessen in de woonkamer hebben staan. Als je jezelf aanleert om drinken in de keuken in te schenken scheelt dit jezelf veel tijd. Dit geldt overigens ook voor de overige spullen die in de woonkamer staan en die er niet thuishoren.

Pak alles op wat er niet thuis hoort zoals schoenen, gebruikte glazen, borden, lege flessen etc. en zet het weg.

Kleine moeite voor iedereen die in huis is om zichzelf dat aan te leren zodat het opruimen steeds makkelijker en sneller gaat. Het scheelt je zoveel werk als je deze opruim tips aanhoudt.

Heb jij ook nog snelle opruim tips voor mensen?

Zet ze dan gerust in een reactie zodat iedereen er van kan leren.

Gerelateerde berichten

  12 reacties

 1. L. H
  op 10:00 pm

  De was direct plooien nadat ie droog uit de droger komt en niet snel snel uit de droger halen en zo laten.
  Want ja vóór je het weet, heb je een berg kleding die nog een extra gekreukeld wordt en das ni zo fijn.

  Beantwoorden
  • Yvonne
   op 9:12 am

   Bedankt voor je tip om de was direct uit de droger te halen zodat het niet kreukt. Ik haal de was ook altijd direct uit de droger en strijk het glad met de hand. Dit scheelt weer een berg strijkgoed.

   Groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden
 2. Linda
  op 3:50 pm

  Als ik naar boven ga dan kijk ik altijd moet er nog iets mee naar boven, als ik naar beneden ga dan kijk ik of er nog spullen zijn die weggegooid kunnen worden of mee naar beneden moeten.

  Beantwoorden
  • Yvonne
   op 9:20 am

   Hoi Linda,

   Dat is ook inderdaad een handige en snelle opruim tip. Het scheelt je heen en weer lopen.
   Dank je wel voor je berichtje.

   Groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden
   • Peggy
    op 11:16 pm

    Na de afwas het afwas-water gebruiken om met een nat doekje de tafels en dressoir af te nemen. Staat een stuk schoner en netter elke keer.

    Beantwoorden
    • Yvonne
     op 8:35 am

     Hoi Peggy,

     Bedankt voor je goede tip. Het is idd heel handig en zo hou je je huis opgeruimd.

     Groetjes,
     Yvonne

     Beantwoorden
 3. Marijke
  op 10:31 pm

  Je doekje in het vuile afwaswater doen en dan daar dingen mee afnemen vind ik niet zo hygiënisch!

  Beantwoorden
  • Yvonne
   op 8:59 am

   Hoi Marijke,

   Dat is ook inderdaad niet hygienisch. Dit bedoel ik ook niet met als je de afwas hebt en je daarna het fornuis schoonmaakt. Natuurlijk doet je dit niet met het afwas water maar met een schoon doekje en schoon water met afwasmiddel.

   Groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden
 4. marjan.
  op 4:00 pm

  Badkamer schoonhouden met een gezin. Zet spray schoonmaak azijn in de douche en doe na iedere douche beurt de spray over de tegels en douche scherm. En kalk aanslag en schimmels krijgen minder kans. Ook iedereen in gezin aansporen dit te doen na een douche beurt.

  Beantwoorden
  • Yvonne
   op 2:57 pm

   Hoi Marjan,
   Dankjewel voor deze goede schoonmaak tip. Ik ga het uitproberen.

   groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden
 5. Greetje
  op 8:56 pm

  – Bij was voor aan de lijn: de was uit de wasmachine halen en gelijk gesorteerd in de wasmand doen. Je kunt het dan gelijk gesorteerd ophangen.
  – De was gelijk opvouwen, als je het van de lijn of uit de droger haalt en in de stapel voor de juiste persoon leggen. Daarna kun je bij de desbetreffende persoon de was neerleggen of gelijk opruimen.

  Als je dit jezelf aanleert heb je geen berg wasgoed die je nog eens moet opruimen en het dwingt je om op te ruimen voor je weer je nieuwe was moet ophangen. Werkt voor mij goed

  Beantwoorden
  • Yvonne
   op 12:08 pm

   Hoi Greetje,

   Dankjewel voor je berichtje.

   Dit is zeker een goede tip en op die manier bespaart het je nog tijd ook.
   Als je op een gegeven moment een hele stapel wasgoed hebt liggen welke je nog moet opvouwen ga je er tegenop zien en op jouw manier is het inderdaad gelijk weg. Dat geeft direct een opgeruimd gevoel.

   groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *