geld verdienen met pinterest -online geld verdienen

Online geld verdienen met Pinterest

Online geld verdienen met pinterest is in Nederland nog niet zo bekend. Veel mensen denken dat pinterest alleen maar is om leuke dingen en ideeen naar een bord te pinnen zodat je het later weer kunt terugkijken. Geld verdienen met pins maken is makkelijker dan je denkt.

Vooral in Amerika wordt Pinterest heel veel gebruikt door bloggers om zo geld te verdienen. In Nederland wordt geld verdienen met Pinterest nog niet zoveel gebruikt maar daar liggen de kansen.

Voordat ik verder ga met hoe je geld kunt verdienen met pinterest nog even het volgende: Ik maak in dit artikel gebruik van affiliate marketing. Dit houdt in dat indien je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra’s. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Wat is Pinterest en hoe kan je geld verdienen met Pinterest?

Je hebt vast wel een rode P zien staan bij artikelen in webwinkels. Dit is zodat je artikelen kunt pinnen naar Pinterest. Als je een blog leest zie je ook heel vaak deze P staan. Net zoals bij mijn blog. Je kan een artikel door op de rode P te klikken delen naar Pinterest als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om het helemaal te lezen of als je het artikel wilt bewaren.

Pinterest wordt vaak gezien als Social Media maar eigenlijk is het een grote zoekmachine van plaatjes en foto’s.

Je kan sneller geld verdienen met pinterest door meer bezoekers op je blog te krijgen

Met een blog of een website is het vaak lastig om snel bezoekers naar je website te krijgen. Wil je gevonden worden in Google met je blog duurt het vaak heel lang en zonder bezoekers op je blog of heel weinig bezoekers kan je moeilijk geld verdienen online.

Aantrekkelijke pins maken is belangrijk als je geld wilt verdienen met pinterest

Door aantrekkelijk pins te maken voor je artikelen en deze te pinnen op Pinterest is de kans dat bezoekers er op klikken als ze geïnteresseerd zijn groter. Zo kan je sneller geld verdienen.

Natuurlijk is het nog steeds het belangrijkste om goed gevonden te worden op Google want als sociale media veranderd ben je je bezoekers via deze media kwijt.

Om snel bezoekers op je site te krijgen is dit een heel goede sociale media.

Met een hele aantrekkelijke pin is het zelfs mogelijk om op de eerste dag als iets te verdienen. Soms kan het gebeuren dat je een hele mooie pin maakt met een onderwerp die veel mensen interessant vinden dan kan je pin viraal gaan en dan trek je heel veel bezoekers naar je blog.

Geld verdienen met Pinterest door affiliate marketing

Om geld te verdienen met je blog en pinterest moet je wel aangesloten zijn bij affiliate bureau’s zoals:

Er zijn nog veel meer affiliate bureau’s waar bedrijven bij aangesloten zijn.

Als affiliate promoot je artikelen van bedrijven. Je hebt zelf geen voorraad nodig en mensen kopen via jou affiliate link. Het wordt bijna door elke blogger en vlogger gebruikt om geld te verdienen met wat ze doen.

Ben je nog niet bekend met affiliate marketing lees dan mijn artikel:

Als je begint met een blog moet je eerst zorgen dat je een aantal goede artikelen op je blog hebt staan voordat je jezelf aanmeldt. Bedrijven zullen je blog bezoeken voordat ze je toelaten voor affiliate marketing.

Hoe kan je geld verdienen met pins maken

Voordat je met affiliate marketing Pins gaat maken moet je eerst even checken of het door het bedrijf welke je wilt gaan promoten. Niet elke bedrijf geeft toestemming om sociale media te gebruiken voor de promotie van hun artikelen. Als je dit dan wel doet loopt je de kans om uit hun affiliate programma gezet te worden.

Bezoekers naar je blog sturen via Pinterest

Zoals ik al eerder schreef is de beste manier om geld te verdienen met Pinterest bezoekers naar je blog te krijgen via Pinterest. Zo heb je kans dat mensen nog meer van je artikelen lezen waar je producten promoot als affiliate.

Om mooie pins te maken is Canva.com een handige website. Ze hebben een speciaal gedeelte voor Pinterest pins. Dit is direct het juiste formaat welke je moet gebruiken voor je pins. Je vind de template “maak een ontwerp”bij Zo is het maken van een pin heel simpel en snel gedaan.

Maak je pin aantrekkelijk met mooie foto’s en teksten zodat mensen er op klikken en zo je blog bezoeken.

Geld verdienen op Pinterest zonder blog of website

Ook zonder blog of website kan je online geld verdienen via Pinterest.

Je hebt dan eerst wel een groot aantal volgers nodig. Het is dus zaak om aantrekkelijke borden te maken met aantrekkelijke pins zodat mensen je gaan volgen.

Heb je heel veel volgers (vaak meer dan 1000) dan kan je jezelf aanmelden bij bovengenoemde bureau’s voor affiliate marketing. Als je toegelaten wordt kan je beginnen met pinnen van artikelen.

Laten zien dat het om affiliate marketing gaat bij je pin

Vergeet niet als je een product rechtstreeks pint naar Pinterest dat je dan duidelijk maak door aan te geven dat het affiliate marketing betreft.

Dit doe je door bij je pin het volgende te vermelden: “affiliate link”of #add.

Dit is verplicht. Doe je dit niet kan dan kan je Pinterest account geblokkeerd worden.

Beginnen met bloggen en Pinterest

Als je wilt beginnen met bloggen maar je weet nog niet hoe lees dan eerst mijn artikelen:

Hoe maak je een blog in 4 simpele stappen

Hoe begin je met bloggen

Als je de genoemde artikelen hebt gelezen kan je zelf een blog maken en weet je hoe je moet beginnen met bloggen. Het enige wat je moet doen is de artikelen hierboven lezen om makkelijk te starten met je blog.

Bloggers houden van Pinterest omdat dit behalve natuurlijk werken om gevonden te worden in Google dit een makkelijke manier is om meer bezoekers naar je blog te krijgen.

Zonder bezoekers kan je ook geen geld verdienen met bloggen.

Geloof me als je begint met bloggen is Pinterest perfect om bezoekers te krijgen.

Probeer het eens uit als je al een blog hebt.

Heb jij al een Pinterest account voor je blog?

Verdien jij al geld met Pinterest? Laat het weten in een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *