Bouw aan je doelen en dromen

Affiliate marketing. Een Echte kijk op Succes en Struikelblokken

Affiliate marketing kwam op mijn pad op een moment dat ik op zoek was naar een manier om wat extra geld te verdienen naast mijn reguliere baan.

Het leek als een beloftevolle mogelijkheid, en zonder te weten waar mijn reis me zou brengen, dook ik in de wereld van affiliate marketing.

In dit artikel deel ik mijn persoonlijke verhaal, wat affiliate marketing inhoudt, de voordelen en nadelen, en waar je deze boeiende strategie kunt toepassen.

Mijn Affiliate Marketing Avontuur

Mijn reis als affiliate begon met een eenvoudig doel – extra inkomen genereren zonder mijn huidige baan op te geven. Affiliate marketing sprak me aan omdat het leek alsof ik, zonder grote investeringen, een passief inkomen kon opbouwen door simpelweg producten van anderen te promoten.

Mijn eerste stappen waren aarzelend, maar al snel ontdekte ik de kracht van dit marketingmodel.

Ik starte een blog en ging aan de slag. Nu is het nog makkelijker geworden om geld te verdienen als affiliate omdat je dit ook kunt toepassen op Social Media zoals Pinterest, YouTube, Instagram en TikTok.

Mijn reis in de wereld van affiliate marketing is gevuld met uitdagingen en successen.

Het is geen snel rijk worden-schema, maar met toewijding, strategie en doorzettingsvermogen kan het een lonende onderneming zijn.

Het is belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen te begrijpen en te omarmen, en te ontdekken waar jouw kracht ligt in deze boeiende vorm van online ondernemen.

Ik ga je de echte kijk op affiliate marketing geven. Geen snel rijk worden verhaal maar het het verhaal van vallen en weer op staan.

Ook ik dacht net zoals velen dat ik genoeg had aan even YouTube filmpjes kijken en dan geld te gaan verdienen. Helaas. Mijn ervaring is dat er gouden bergen worden beloofd maar dat je toch echt in het begin keihard moet werken en jezelf echt verdiepen in affiliate marketing. Geloof geen goeroe’s die je vertellen dat het snel geld verdienen is.

Eerst zal ik in het kort uitleggen wat het inhoudt.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing draait om samenwerking. Als affiliate promoot je producten of diensten van andere mensen of bedrijven en verdien je een commissie voor elke verkoop die via jouw unieke affiliate link wordt gegenereerd. Het is een win-win situatie, waarbij zowel de adverteerder als de affiliate profiteren. Wat vaak vergeten wordt is dat ook jou lezers of volgers er ook bij winnen als je het eerlijke verhaal verteld.

Wil je online geld verdienen dan is affiliate marketing een goede keuze.

Snel geld verdienen met affiliate marketing

Laten we eerlijk zijn, makkelijk en snel geld verdienen zoals sommigeren beweren op het internet is zeldzaam. Affiliate marketing biedt weliswaar veel voordelen, maar het vergt tijd, geduld, en vooral consistentie. Echter, zodra je een stevige basis aan bezoekers op je blog of volgers op je social media account hebt, kunnen de inkomsten geleidelijk toenemen. Op termijn kan je zelfs een passief inkomen gaan verdienen.

Onthoud wel dat regelmatig onderhoud van je blog of social media accounts cruciaal zijn om bezoekers te laten terugkeren.

Het bouwen van je eigen affiliate blog

Eén van de charmes van affiliate marketing is dat zelf zelf makkelijk en goedkoop een blog kan starten. Voor maar € 1,95 per maand kan je al een goede webhosting nemen bij WebOké als ondersteuning voor je social media kanalen. Dit bedrag kan je makkelijk weer terugverdienen aan je affiliate commissies. Jouw enige investering buiten je domeinnaam en je wordpress hosting is je tijd.

Als je nog geen blog hebt maar wel wilt beginnen, lees dan eers mijn stapsgewijze handleiding over het maken van een blog om geld mee te gaan verdienen.

Zoals elk verdienmodel heeft affiliate marketing buiten de voordelen natuurlijk ook nadelen.

De Voordelen van Affiliate Marketing:

 1. Passief Inkomen: Zodra je eenmaal content hebt gecreëerd en affiliate links hebt geplaatst, kun je op den duur geld verdienen terwijl je slaapt.
 2. Minimale Investering: Je hebt geen eigen producten nodig, wat de financiële drempel laag houdt.
 3. Flexibiliteit: Affiliate marketing kan je naast een reguliere baan doen, waardoor het geschikt is voor mensen met drukke schema’s.

De Nadelen van Affiliate Marketing:

 1. Onzeker Inkomen: Het inkomen kan variëren en is afhankelijk van de prestaties van de gepromote producten.
 2. Concurrentie: De markt kan verzadigd raken, waardoor het moeilijk wordt op te vallen. Het beste is om zodra je begint een goede niche te kiezen.
 3. Vertrouwen op Derden: Je bent afhankelijk van de betrouwbaarheid van de adverteerders en affiliate programma’s.

Nu je op de hoogte bent van de nadelen gaan we verder met waar je het toe kan passen.

Waar kan je Affiliate Marketing toepassen?

 1. Bloggen: Mijn persoonlijke keuze was om eerst affiliate marketing toe te passen op mijn blog. Door waardevolle content te creëren en mijn ervaringen te delen, bouwde ik een vertrouwensband op met mijn lezers.
 2. Pinterest: Mijn 2e was het starten met affiliate marketing op Pinterest.Het visuele karakter van platforms zoals Pinterest maakt het mogelijk om aantrekkelijke pins te delen en verkeer naar je affiliate links te leiden.
 3. TikTok
 4. instragram
 5. YouTube

Kan je echt rijk worden met affiliate marketing?

Het idee van rijk worden met affiliate marketing spreekt velen aan, maar het is essentieel om realistische verwachtingen te hebben. Hoewel affiliate marketing aanzienlijke inkomsten kan genereren, is het belangrijk te begrijpen dat dit niet zonder toewijding, inzet en tijd gebeurt.

Geen garantie voor snel succes: Snel rijk worden met affiliate marketing is zeldzaam. Het vergt tijd om een solide publiek op te bouwen, waarbij consistentie in contentcreatie en marketinginspanningen van groot belang is.

Toewijding en geduld: Succesvolle affiliates hebben vaak jaren geïnvesteerd in het opbouwen van hun online aanwezigheid en het begrijpen van hun doelgroep. Geduld is een cruciale factor, omdat het even kan duren voordat je inkomsten substantieel worden.

Onderzoek en optimalisatie: Actief blijven leren en je aanpassen aan veranderende trends en algoritmes is noodzakelijk. Het vereist voortdurende optimalisatie van je strategieën om het maximale uit je affiliate marketinginspanningn te halen.

Diversificatie van inkomstenbronnen: Rijkdom opbouwen met affiliate marketing kan ook afhangen van het diversifiëren van je inkomstenbronnen. Overweeg het promoten van verschillende producten of het betrekken van meerdere affiliate programma’s om je kansen te vergroten.

Geloofwaardigheid en transparantie: Blijf geloofwaardig en transparant in je promoties. Het opbouwen van vertrouwen bij je publiek is essentieel voor langdurig succes in affiliate marketing.

Hoewel affiliate marketing zeker mogelijkheden biedt om een aanzienlijk inkomen te genereren, is het belangrijk om te erkennen dat het geen gegarandeerde route is naar snelle rijkdom. Met consistentie, toewijding en een doordachte strategie kan affiliate marketing echter een waardevolle bron van inkomsten worden op de lange termijn.

Mijn eerste affiliate commissie

Toen ik net begon verdiende ik na ca 2 maanden bloggen mijn eerste commissie. Wat was ik blij. Ik had wel € 2,00 verdient met bol.com haha. Maar als je éénmaal de eerste commissie hebt verdient krijg je meer zelfvertrouwen en weet je dat je door moet gaan. Wees eerlijk. Als je € 2,00 kan verdienen met weinig bezoekers kan je nog meer verdienen als je nog meer bezoekers hebt.

Dit geldt hetzelfde voor mijn affiliate promoties op Pinterest. Hoe meer volgers je hebt hoe meer potentie er is om te gaan verdienen.

De meeste affiliates stoppen al binnen 6 maanden omdat ze alle goeroe’s geloofden dat het snel geld verdienen is. Het is belangrijk om niet op te geven en door te gaan.

Ik ben begonnen zonder cursus en met YouTube filmpjes kijken. Eigenlijk deed ik maar iets. Wil je sneller je eerste commissies verdienen raadt ik je aan om een gerichte cursus affiliate marketing te volgen.

Cursus affiliate marketing

Als je een cursus kiest om affiliate marketing te leren zijn er 2 dingen waar je op moet letten.

Teneerste waar wil je het toepassen. Wil je het met een affiliate website of blog maken of wil je affiliate worden op social media.

Tentweede geloof geen goeroes die je vertellen dat je snel rijk gaat worden met affiliate marketing.

Hou voor ogen dat beide vormen in het begin tijd kosten. Je bouwt eerst aan je volgers of lezers. Hoe meer volgers of bezoekers je hebt hoe meer kans je maakt om commissie te gaan verdienen.

Voor beide vormen raadt ik een andere cursus aan.

Cursus affiliate marketing voor Social Media

Voor degene die met Sociale Media geld willen gaan verdienen adviseer ik je de cursussen aan van BetterSocialsAcademy.

Zij bieden een instapcursus aan waarin je leert of deze manier van geld verdienen echt iets voor je is. In de instapcursus leer je:

 • hoe je online meer geld kan verdienen met social media
 • Ontdek hoe je meer vrijheid kan opbouwen
 • Leer hoe het verdienmodel in elkaar zit
 • Leer je business opzetten
 • Ontdek hoe je prijzen hanteert en aan klanten komt
 • Kom er achter of dit verdienmodel bij je past

Weet je al zeker dat je affiliate marketing wil gaan doen op social media en je wilt nog meer verdienmodellen leren om volledig te kunnen werken als social media manager dan kan ik je dit traject aanbevelen.

Met onderstaand traject wordt je in 10 weken klaargestoomd om volledig online te gaan werken met social media.

Cursus affiliate marketing voor bloggers

Voor bloggers raadt ik de Nederlandse cursus The Affiliate Roadmap aan.

Of je nu net begint naast je vaste baan of al een ervaren affiliate bent die zijn grenzen heeft bereikt, deze cursus biedt de sleutel tot ongekende groei. Ontdek de geheimen die verder gaan dan simpelweg linkjes plaatsen.

Deze cursus gaat dieper in op essentiële aspecten van affiliate marketing, waaronder:

 • Leer effectief geld verdienen door te bloggen.
 • Ontdek hoe je winstgevende samenwerkingen buiten de gangbare platformen kunt opbouwen.
 • Verken de wereld van Google Ads en leer hoe je kunt opschalen met doeltreffende advertenties.
 • Meester het schrijven van converterende funnels via e-mail voor maximale impact.
 • Creëer een aantrekkelijke website waar bezoekers graag blijven rondhangen.
 • Ontdek strategieën om meer bezoekers naar je site te trekken.
 • Leer hoe je flexibel kunt werken vanaf elke locatie ter wereld.
 • Ontvang gratis duizenden bezoekers per week met bewezen technieken.

Wacht niet langer. Schrijf je nu in via onderstaande link en ontgrendel de volledige potentie van jouw affiliate marketing inspanningen. Of je nu streeft naar financiële vrijheid, het uitbreiden van je huidige inkomen, of simpelweg het optimaliseren van je affiliate strategieën, deze cursus biedt de inzichten en tools die je nodig hebt.

Transformeer jouw affiliate marketing reis vandaag nog en bereik successen waarvan je nooit had durven dromen. Klik hier om je aan te melden en begin aan de reis naar een winstgevende en bevredigende affiliate marketing carrière!

Waar kan je jezelf aanmelden voor affiliate marketing

Het aanmelden voor affiliate marketing begint met het vinden van bedrijven met affiliate programma’s.

Bedrijven zoals Awin Netherlands en TradeTracker bieden een breed scala aan adverteerders.

De meeste bedrijven geven de voorkeur aan een eigen blog of website met een eigen domeinnaam en hosting. Dit wordt als professioneler beschouwd maar bij PayPro en Awin kan je jezelf al vrij snel inschrijven met je social media account.

Om jezelf aan te melden, dien je jouw website of blog te laten verifiëren door het gekozen bedrijf. Het is essentieel dat jouw content aansluit bij het bedrijfsprofiel.

Een eigen domeinnaam en hosting dragen bij aan de professionaliteit van je website. Dit vergroot de kans dat je wordt geaccepteerd als affiliate.

Starten als affiliate via TradeTracker.

Laten we TradeTracker als voorbeeld nemen, omdat het een platform is waar ik zelf veel mee werk.

Het dashboard van TradeTracker is gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners.

Binnen het dashboard kun je campagnes selecteren op basis van categorieën, waarna je jezelf moet aanmelden bij het gekozen bedrijf.

Het bedrijf zal je website of blog beoordelen om te bepalen of je bij hun profiel past. Dit is een cruciale stap, zoals eerder benadrukt. Het komt vaak voor, vooral in het begin, dat je wordt afgewezen voor een campagne.

In dat geval wordt de reden van afwijzing duidelijk weergegeven.

Werk aan de kwaliteit van je blog of website voordat je opnieuw een poging waagt.

Persoonlijk ben ik aangemeld bij TradeTracker, PayPro, Bol en Awin. Elk bedrijf hanteert verschillende uitbetalingsvoorwaarden, maar over het algemeen is inschrijven gratis. De meeste betalen uit wanneer je goedgekeurde commissie een bepaald minimumbedrag bereikt.

Is affiliate marketing legaal?

Ja, affiliate marketing is volledig legaal, zolang het wordt uitgevoerd in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving.

In feite is het een gangbare en ethische praktijk in de online marketingwereld.

Het concept van affiliate marketing houdt in dat je als partner samenwerkt met bedrijven om hun producten of diensten te promoten in ruil voor een commissie op de gegenereerde verkopen.

Er zijn echter enkele belangrijke punten om in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je affiliate marketingactiviteiten binnen de wettelijke grenzen blijven:

 • Eerlijkheid en transparantie: Wees altijd eerlijk en transparant over je affiliatie. Dit betekent dat je duidelijk moet aangeven wanneer je een affiliate-link gebruikt en dat je bezoekers op de hoogte moeten zijn van de mogelijke commissie die je ontvangt.
 • Naleving van reclamewetten: Zorg ervoor dat je voldoet aan de reclamewetten en richtlijnen van de landen waarin je actief bent. Deze regels variëren, dus het is belangrijk om ze te begrijpen en na te leven.
 • Juiste belastingafdracht: Als je inkomen genereert via affiliate marketing, moet je ervoor zorgen dat je de juiste belastingafdrachten doet. Dit kan variëren afhankelijk van het land waarin je woont en waarin je je affiliate marketingactiviteiten uitvoert.
 • Overeenkomsten en contracten: Lees en begrijp de voorwaarden van de affiliate programma’s waaraan je deelneemt. Zorg ervoor dat je akkoord gaat met hun regels en richtlijnen om eventuele juridische complicaties te voorkomen.

Door je bewust te zijn van de geldende wet- en regelgeving en je activiteiten op een eerlijke en transparante manier uit te voeren, kun je met een gerust hart deelnemen aan affiliate marketing en profiteren van de kansen die het biedt.

Hoeveel kan je verdienen met affiliate marketing?

Een veelgestelde vraag bij het verkennen van affiliate marketing is: hoeveel valt er te verdienen? Het antwoord hierop is variabel en afhankelijk van verschillende factoren. In principe is er geen vast plafond voor je inkomsten, maar het succes hangt af van de volgende aspecten:

Commissiepercentages: Verschillende bedrijven bieden uiteenlopende commissiepercentages. Sommige kunnen bijvoorbeeld 4% bieden, terwijl anderen wellicht tot 10% gaan. Het is van belang om programma’s te selecteren die gunstige commissievoorwaarden hanteren.

Niche en doelgroep: De niche waarin je actief bent en je doelgroep spelen een cruciale rol. Populaire niches met hogere vraag kunnen meer potentieel inkomen bieden, maar het is even belangrijk om te begrijpen wat je publiek aanspreekt.

Kwaliteit van je content: Hoogwaardige, waardevolle content die goed aansluit bij de behoeften van je doelgroep kan leiden tot meer conversies. Zorg ervoor dat je content informatief, boeiend en authentiek is.

Verkeer naar je website: Hoe meer verkeer je naar je website trekt, hoe groter de kans op conversies. Werk aan het vergroten van je online zichtbaarheid door middel van SEO, sociale media en andere marketingstrategieën.

Consistentie en geduld: Affiliate marketing vereist consistentie en geduld. In de beginfase zal je waarschijnlijk geleidelijk aan inkomen genereren. Naarmate je publiek groeit en je expertise toeneemt, kunnen je inkomsten evenredig stijgen.

Het is belangrijk te beseffen dat snel rijk worden met affiliate marketing onrealistisch is. Succes komt met toewijding, strategische aanpak en voortdurende optimalisatie van je marketinginspanningen. Door te blijven leren, te experimenteren en je aan te passen, vergroot je de kans op een bevredigend inkomen uit affiliate marketing.

Conclusie: Een Duik in de Wereld als affiliate

In dit uitgebreide artikel hebben we samen een reis gemaakt door de intrigerende wereld van affiliate marketing. Mijn persoonlijke verhaal diende als de introductie tot deze lucratieve onderneming, waarbij ik begon als een enthousiaste individu die extra inkomen zocht naast een reguliere baan.

We hebben besproken wat affiliate marketing precies inhoudt: een samenwerking tussen jou als affiliate en bedrijven die producten of diensten aanbieden. Deze samenwerking resulteert in een win-winsituatie, waarbij je beloond wordt voor elke verkoop die voortkomt uit jouw gepromote links.

De voordelen van deze vorm van online marketing, zoals passief inkomen en minimale investeringen, werden belicht, maar we hebben ook de realiteit van de uitdagingen besproken. Het vergt toewijding, geduld en vooral consistentie om succesvol te zijn in deze branche.

Mijn eigen ervaring van het toepassen van dit verdienmodel op mijn blog en Pinterest werd gedeeld, evenals praktische stappen over hoe je kunt beginnen met affiliate marketing. Van het kiezen van een niche tot het aanmelden bij affiliate programma’s, het opbouwen van je eigen blog, en het belang van waardevolle content.

We hebben onderzocht hoeveel je kunt verdienen en benadrukt dat het geen snel rijk worden-schema is. Succes hangt af van verschillende factoren, waaronder commissiepercentages, je niche, en de kwaliteit van je content.

De vraag of je echt rijk kunt worden met affiliate marketing werd behandeld met een realistische kijk. Het vereist toewijding, geduld en voortdurende optimalisatie van je strategieën om op lange termijn succes te behalen.

Tot slot

En tot slot, we hebben bevestigd dat deze manier van online geld verdienen volledig legaal is, met de kanttekening dat eerlijkheid, transparantie, naleving van wetten en juiste belastingafdracht cruciaal zijn om binnen de wettelijke grenzen te blijven.

Als je overweegt deel te nemen aan deze opwindende wereld van online marketing, onthoud dan dat jouw succes afhangt van consistentie, het blijven leren, en het aanpassen aan veranderende trends. Met de juiste toewijding en strategie kan affiliate marketing een waardevolle bron van inkomsten worden, die je de vrijheid biedt om je financiële doelen na te streven. Dus, stap in met realistische verwachtingen en laat jouw avontuur als affiliate beginnen!

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *