affiliate marketing voor beginners - affiliate marketing- online geld- online geld verdienen- geld verdienen - extra geld verdienen- bloggen - website bouwen

Affiliate marketing online geld verdienen

Wat is affiliate marketing?

Wil je online geld verdienen? Dan is affiliate marketing een goede keuze. Geld verdienen als affiliate heeft veel voordelen. In dit artikel zal ik uitleggen wat affiliate marketing is en hoe je geld kan verdienen als met affiliate marketing.

Ik ga niet zeggen dat het makkelijk is om even je geld te verdienen zoals velen schrijven op internet. Het is ook niet even snel passief geld verdienen. Het kost tijd en veel geduld maar als je éénmaal veel bezoekers krijg op je website of blog kunnen de inkomsten meestijgen. Pas dan kan je voor een gedeelte passief geld verdienen. Je moet je website of je blog blijven onderhouden. Als je het niet onderhoudt zullen je bezoekers niet terug blijven keren.

Dit artikel bevat affiliate linken. Dit houdt in dat als u iets koopt via mijn link dat ik een klein percentage ontvang. Dit kost u niets extra’s. Ik wil degene die via mijn link iets kopen alvast hartelijk bedanken.

Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waar bedrijven jou als publisher betalen voor de verkopen via de linken die jij promoot op je website of blog. Je hebt dus zelf geen product nodig. Je maakt als affiliate reclame voor de producten van bedrijven. Affiliate marketing is heel geschikt om online geld te verdienen. Het is een betrouwbare manier om geld te verdienen online.

De vergoeding bedraagt meestal een paar procent van het aankoopbedrag. De percentages verschillen bij elk bedrijf. Bij de één krijg je bijvoorbeeld 4% en bij de ander kan dat bijvoorbeeld 10% zijn.

Het blijft afhangen van de content (blogposts) die jij schrijft en wat je promoot. Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf en promoot dingen waar je zelf achter staat.

Geld verdienen met affiliate marketing

Het leuke van affiliate marketing is dat je zelf al een blog kan maken voor maar € 3,00 per maand. Dit bedrag kan je dus elke maand snel verdienen met affiliate marketing. Het enige wat het je kost is je tijd om blog artikelen te schrijven en je website bij te houden.

Ook kan je geld verdienen met affiliate marketing op bijvoorbeeld Pinterest maar geld verdienen met YouTube is mogelijk.

Heb je nog geen blog maar wil je ook graag geld verdienen met affiliate marketing lees dan eerst mijn artikel waar ik stap voor stap uitleg hoe je een blog kan beginnen.

Inschrijven voor affiliate marketing

Je gaat op zoek naar bedrijven welke affiliate programma’s hebben. Sommige bedrijven noemen het ook partnerprogramma’s. Er zijn ook bedrijven zoals Awin Netherlands en TradeTracker welke een groot aanbod adverteerders hebben.

De meeste bedrijven willen dat je een eigen blog of website hebt. Dit houdt in dat je zelf je een eigen domeinnaam en eigen hosting hebt en geen gratis blog of website. De meeste bedrijven zien een blog of website met eigen hosting als professioneel en ze laten je eerder toe als je bij hun bedrijfprofiel past.

Met een gratis website of blog is het lastiger omdat bedrijven je regelmatig niet als professioneel zien. Je hoeft niet een duur hosting pakket te nemen. Kijk eens op Yourhosting.nl of op Hostnet.nl. Ze hebben hele goede hosting pakketten en nog mooier is dat WordPress erbij zit. Zo is het makkelijk om je eigen wordpress blog te maken en kan je geld verdienen met je blog.

Wil je weten hoe je een eigen blog of website begint. Klik dan hier voor mijn artikel over wat je allemaal moet regelen om goed van start te gaan.

Meldt je aan bij TradeTracker of bij Awin Netherlands

Ze vragen om je website c.q. blog en gaan deze verifiëren. Zorg ervoor dat je al goede content (blogposts) hebt staan.

Als je wordt goed gekeurd kan je avontuur in de affiliate marketing beginnen.

Starten met affiliate marketing

Als voorbeeld neem ik TradeTracker omdat ik hier zelf veel mee werk. Ze hebben een grote keuze aan bedrijven en het dashboard van hun site werkt heel makkelijk. Ook voor een beginner in affiliate marketing als ik.

Je ziet boven aan het dashboard campagnes staan. Zodra je hier op klikt zie je alle categorieën. Je kiest de categorie die je zoekt en dan kom je bij alle bedrijven die aangesloten zijn bij TradeTracker. Voordat je kan beginnen met affiliate marketing moet je jezelf aanmelden bij het bedrijf van je keuze.

Het bedrijf zal ook je website c.q blog gaan checken om te kijken of je bij het bedrijfsprofiel past. Het kan nu nog alle kanten op.

Zoals ik je al eerder vertelde heb je de meeste kans om goedgekeurd te worden als je content bij het bedrijf past en je website professioneel is. Zie hierboven in het blauwe vak de link naar mijn eerdere blogpost. Dit is echt belangrijk om te weten.

WordPress in een paar klikken online!

Er zijn een aantal bedrijven die je zonder te checken goed keuren maar dit zijn er maar weinig. De meeste bedrijven doen eerst een check.

Het zal regelmatig voorkomen (vooral in het begin) dat je afgekeurd wordt voor een campagne. Je krijgt dan wel netjes te zien wat de reden is dat je niet toegelaten wordt.

Wil je een bedrijf toch promoten waarvoor je eerder afgekeurd bent dan is het aan jezelf om keihard te werken aan je blog of website met de juiste kwaliteit content. Je kan dan over een tijdje opnieuw proberen of het bedrijf je als publisher goed wilt keuren. Doe dit echt pas nadat je hard gewerkt hebt aan je blog of website.

Er zijn zoveel bedrijven aangesloten dat er altijd wel een bedrijf te vinden is die past bij jou content.

Bij welke bedrijven kan je jezelf aanmelden?

Zelf ben ik aangemeld bij:

TradeTracker

Daisycon

Bol.com

Awin

Is inschrijving voor affiliate marketing gratis en wanneer starten ze met betalen?

Je wilt het natuurlijk allemaal niet voor niets doen en wil er geld mee verdienen. Bij de meeste is inschrijven gratis. De uitbetaling is bij de meeste als je goedgekeurde commissie minimaal € 25,00 bedraagt. Geloof me als je net begint met bloggen valt zelfs dat bedrag niet mee om te verdienen. Het blijft een uitdaging. Dat maakt het juist zo leuk.

TradeTracker is gratis en deze betalen uit als de goedgekeurde commissie minimaal € 25,00 bedraagt.

Daisycon is gratis en deze betalen uit wanneer je goedgekeurde commissie  minimaal € 25,00 bedraagt.

Bol.com is gratis en deze betalen uit wanneer je goedgekeurde commissie meer dan €10,00 bedraagt.

Bij Awin moet u eerst € 5,00 betalen maar deze krijgt u weer terug met de eerste uitbetaling. Bij Awin kon ik nog niet terugvinden wat het minimum bedrag is.

Snel geld verdienen met affiliate marketing?

Als je echt extra geld wilt gaan verdienen moet je er veel tijd en energie insteken. Je zal steeds beter worden in content schrijven voor je blog en je moet regelmatig blijven artikelen blijven posten.

Snel geld verdienen is het zeker niet als affiliate. De meeste bloggers die aardig wat verdienen hebben er jaren over gedaan. Je zal binnen een paar maanden en binnen een jaar echt wel wat verdienen maar het grote geld zal het echt niet zijn.
Je zal keihard moeten werken om bezoekers naar je website of blog te trekken. 

Hoe meer bezoekers je op je blog of website krijg hoe meer kans dat je passief geld gaat verdienen met affiliate marketing. 

Je moet je website blijven monitoren om te kijken welke artikelen er goed aan slaan bij jou publiek. Of hoe je nieuw publiek kan aantrekken voor je website of blog. Verdiep jezelf in SEO’s, Google analytics, salesfunnels en hoe je een goede storyteller wordt. Ook sociale media kan een grote rol spelen om bezoekers aan te trekken.  Je wilt toch dat mensen je website of blog blijven bezoeken. 

Vergeet niet. Hoe meer bezoekers hoe meer kan je hebt om passief inkomen te verdienen online.

Cursus affiliate marketing.

Lijkt het je allemaal ingewikkeld om met affiliate marketing aan de slag te gaan dan kan je jezelf ook aanmelden voor een cursus affiliate marketing. Voor maar € 47,00 leer je alles over affiliate marketing.

Wil je meer weten over hoe je zelf een blog maakt of andere manieren om online geld te verdienen? Lees dan ook mijn relevante artikelen:

Hoe maak je een eigen blog in 4 stappen

Enquêtes invullen om online geld te verdienen

Tips om online geld te verdienen

Verdien honderden euro’s per dag? Hoe kun je online geld verdienen

Geld verdienen met bloggen

Hoe begin je met bloggen

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen om duidelijker te maken wat affiliate marketing inhoudt en hoe je geld kan gaan verdienen als affiliate.

Laat dus geen geld liggen.Meldt je direct gratis aan bij TradeTracker en Awin Netherlands en start vandaag nog met affiliate marketing en begin geld te verdienen met je eigen blog of je eigen website.  Zij hebben een duidelijk dashboard en persoonlijk vond ik deze 2 en Bol.com  de makkelijkste om mee te beginnen. Er wordt overal een duidelijke uitleg gegeven en zelfs een leek als ik kon er direct mee aan de slag. 

Boek aanraders voor om geld te verdienen en je geld mindset te veranderen:

Ben jij al begonnen met affiliate marketing?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *