Bouw aan je doelen en dromen

Geld verdienen met Pinterest zonder website. Gids voor beginners

Geld verdienen met Pinterest zonder website is echt mogelijk.  Je kunt op 2  manieren geld verdienen met Pinterest als je geen eigen website hebt namelijk door samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en met affiliate marketing. 

Pinterest is niet alleen een plek voor creatieve inspiratie; het is ook een krachtig platform waarmee je zelfs als beginner geld kunt verdienen, zonder datje een eigen website nodig hebt.

In dit artikel ga ik dieper in op de stappen die je als beginner kunt  nemen om je inkomsten te vergroten door gebruik te maken van Pinterest en je kan starten met geld verdienen vanuit huis.

Bovendien laat ik een voorbeeld zien hoe je een product kunt promoten door middel van affiliate marketing en geld kunt verdienen met je Pinterest-account.

Stappenplan geld verdienen met Pinterest zonder eigen website

Stap 1: Kies een niche

Een niche verwijst naar een specifiek, afgebakend segment van de markt dat gericht is op een specifieke doelgroep. Een niche kan een specifiek interessegebied zijn, zoals fitness, gezonde recepten, zelfgemaakte ambachten, of reizen.

Het kiezen van een niche is belangrijk omdat het je helpt je te richten op een specifieke doelgroep die geïnteresseerd is in bepaalde onderwerpen. Hierdoor kun je gerichte content maken die aansluit bij de behoeften en interesses van jouw doelgroep.

Hier zijn een paar stappen om een niche te kiezen voor geld verdienen met Pinterest zonder een website:

  • Identificeer je interesses: Kies iets waar je gepassioneerd over bent, omdat het gemakkelijker zal zijn om hierover content te maken.
  • Onderzoek trends: Kijk naar populaire onderwerpen op Pinterest en identificeer trends die momenteel in trek zijn.
  • Doelgroep: Denk na over de doelgroep die je wilt aanspreken. Bijvoorbeeld, als je je richt op moeders, kan je niche gerelateerd zijn aan ouderlijke tips, kinderactiviteiten, etc.
  • Concurrentieanalyse: Bekijk wat andere pinners in jouw beoogde niche doen. Identificeer kansen en kijk hoe je je kunt onderscheiden.
  • Focus op visuele aspecten: Aangezien Pinterest een visueel platform is, zorg ervoor dat je niche geschikt is voor aantrekkelijke afbeeldingen en infographics.

Een voorbeeld van een niche zou kunnen zijn “Gezonde en Snelle Recepten voor Drukke Professionals” of “Geld verdienen vanuit huis”. Zodra je een niche hebt gekozen, kun je waardevolle en boeiende pins maken om je doelgroep aan te trekken en betrokken te houden.

Nu je een niche gekozen hebt gaan we verder naar stap 2.

Stap 2: Maak een Pinterest-account aan

Als je nieuw bent op Pinterest, is de eerste stap het aanmaken van een account. Dit is eenvoudig en snel te doen. Zorg ervoor dat je een duidelijke profielfoto kiest en een pakkende beschrijving toevoegt.

Heb je al een account en wil je een nieuw account aanmaken dan kan je hier lezen hoe je dit moet doen.

Stap 3: Optimaliseer je Pinterest-bio

Je Pinterest-biografie is je kans om jezelf voor te stellen aan de Pinterest-gemeenschap. Gebruik relevante trefwoorden in je bio en vertel kort wie je bent, waar je gepassioneerd over bent en waarom mensen je moeten volgen.

Stap 4: Creëer Inspirerende Borden

Maak borden die passen bij je niche en interesses. Voeg boeiende en kwalitatieve pins toe aan deze borden om je volgers aan te trekken.

Stap 5: Deel waardevolle Content

Begin met het delen van waardevolle content op je borden. Of het nu gaat om blogartikelen, infographics, of productafbeeldingen, zorg ervoor dat het relevant is voor je doelgroep.

Stap  6: Schrijf je in bij PayPro om geld te verdienen met Pinterest zonder website

In het begin heb je nog geen volgers op je account en is het moeilijk om samenwerkingen te krijgen. PayPro is een affiliate platform waar je jezelf al direct kan inschrijven zonder dat je volgers nodig hebt. Dit kost je eenmalig € 7,50 aan administratiekosten, maar het voordeel is dat je direct kunt beginnen met promoten en commissie verdienen.

Stap 7: Start met Promoten

Nu je een actief Pinterest-account hebt en je jezelf hebt ingeschreven bij PayPro is het tijd om geld te verdienen  Gebruik aantrekkelijke pins met pakkende beschrijvingen om de aandacht van je doelgroep te trekken.

Je maakt eenvoudig Pins met een gratis Canva account.

Stap 8: Optimaliseer je Pins voor Conversies – Wat betekent dat?

Wanneer we praten over het optimaliseren van pins voor conversies, bedoelen we het maken van pins die mensen aanzetten tot actie. Dit kan het klikken op een link, het aanmelden voor een nieuwsbrief, of het kopen van een product zijn. Gebruik duidelijke oproepen tot actie, zoals ‘Lees Meer’, ‘Ontdek Nu’, of ‘Meld je Aan’.

Stap 9: Maak Pins met Affiliate Links

Creëer aantrekkelijke pins met affiliate links. Zorg ervoor dat je een duidelijke call-to-action toevoegt om je volgers aan te moedigen door te klikken.

Stap 10: Bouw een Relatie op met je Volgers

Blijf actief op Pinterest, reageer op opmerkingen en bouw een community op rondom je account. Dit zal niet alleen je volgers betrokken houden, maar het zal ook bijdragen aan het opbouwen van geloofwaardigheid.

Stap 11: Benader bedrijven om samenwerkingen aan te gaan

Benader bedrijven met een helder voorstel. Laat ze zien wat je te bieden hebt en hoe een samenwerking op Pinterest eruit zou kunnen zien. Dit kan variëren van het promoten van hun producten op jouw borden tot het maken van gesponsorde content.

En dan is het wachten op een reactie.

Je kan dit ook leren door een cursus UGC te volgen zoals deze en een fulltime te creëren met Pinterest of andere social media.

Ik merk zelf dat nu mijn Pinterest account groeit met veel volgers dat bedrijven mij benaderen om te promoten.

Voorbeeld geld verdienen met Pinterest zonder eigen website met affiliate marketing.

Ik zal je een voorbeeld geven van mijn eigen promotie welke je kunt doen zonder website.

In dit voorbeeld laat ik zien hoe je een promotie doet van een cursus Social Media Fortuin. Deze cursus kan je zelf ook promoten via Pinterest als je ingeschreven staat bij PayPro.

Ik heb voor de promotie van onder andere deze cursus de volgende borden aangemaakt: 

Geld verdienen vanuit huis. Geld verdienen met Social Media en geld verdienen online.

Dit zijn relevante borden om deze cursus te promoten.

Ik ga naar Canva.com en kies voor een Pinterest sjabloon. Hier maak ik een aantrekkelijke pin voor de promotie. Als je dat gedaan hebt ga je naar je Pinterest account en kies je voor Pin maken. Dan log ik in bij PayPro en zoek ik deze cursus op. Zodra je deze gevonden hebt zie je aan de rechterkant je eigen affiliate link. Deze link plak je bij het vakje link. 

Je geeft de pin een aantrekkelijke titel, voeg de beschrijving toe waarbij je zorg dat de woorden geld verdienen met social media er in voorkomen.

Voeg nog een aantal relevante hashtags toe en vergeet niet om ook hashtag “aff” te gebruiken. Het is op Pinterest verplicht om te laten zien dat het om een affiliate link gaat. 

Klik op publiceren en je pin staat online. Zo ziet deze pin er uit op mijn account.

Zet ook niet al je borden vol met alleen maar affiliate links want dan wordt je geblokkeerd. Het is verstandig om ook pins van anderen te delen.

Heb je later toch je eigen blog gemaakt dan kan je het afwisselen met pins naar je eigen blogartikelen. 

Op deze manier verdien ik geld op Pinterest. Ik gebruik zelf 2 verdienmodellen op Pinterest namelijk pins maken naar mijn eigen blog en pins maken met affiliate links. 

Conclusie: geld verdienen met Pinterest zonder website

Je hebt nu de essentiële stappen doorgenomen om affiliate marketing toe te passen op Pinterest en samenwerkingen aan te gaan zonder een eigen website. Vergeet niet consistent te zijn, je community te betrekken en te experimenteren met verschillende strategieën.

Wil je nog meer leren en je verdiensten optimaliseren? Schrijf je in voor de ‘Pinterest Challenge’ cursus!

Deze cursus biedt diepgaande kennis en praktische tips om jouw Pinterest-inkomsten naar een hoger niveau te tillen. Klik hier om de Pinterest Challenge cursus te ontdekken en direct van start te gaan met jouw Pinterest-succesverhaal.

Nog een laatste tip.

UGC creator worden en full-time inkomen opbouwen met Pinterest

Als UGC-creator werk je met User-Generated Content, wat inhoudt dat je content produceert die door gebruikers wordt gegenereerd. Dit kan variëren van foto’s en video’s tot geschreven inhoud. Als freelancer werk je mogelijk in opdracht voor merken of individuen om aantrekkelijke content te maken die past bij hun behoeften en doelgroep. Je kunt betaald worden voor je creatieve bijdragen aan campagnes, maar dit is niet per se gebaseerd op de verkoop van producten.

In het kort, affiliate marketing is meer gericht op het bevorderen van specifieke producten voor commissie, terwijl UGC als freelancer zich richt op het creëren van waardevolle content voor betrokkenheid en mogelijk betaling per opdracht.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *