beginnen met bloggen-hoe begin je met bloggen-bloggen

Hoe begin je met bloggen

Veel mensen denken er over na om een blog te beginnen maar hoe wordt je blogger?

Hoe begin je met bloggen.

Een blog beginnen betekend als eerste een domeinnaam vastleggen, hosting uitkiezen en een blog maken. Daarna bovenal leuke artikelen schrijven en je bezoekers waarde geven. Beginnen met bloggen is echt niet moeilijk.

Veel heb je niet nodig om te beginnen. Behalve het bovenstaande heb je alleen een laptop en internet nodig.

Vaak wordt er gedacht dat het zelf maken van een blog een lastig karwei is maar een eigen blog maken is echt niet moeilijk. Zonder kennis van het bloggen heb ik met WordPress, eigen dommeinnaam en hosting deze blog zelf gemaakt.

Ik heb onderwerpen uitgekozen en ben gewoon artikelen gaan schrijven.

Natuurlijk is het als je geld wilt gaan verdienen met je blog niet even snel geld verdienen. Daar moet je eerst hard voor werken maar hoe meer jij jezelf verdiept in het bloggen hoe meer je kunt gaan verdienen. Daarover lees je hier meer.

relevant artikel: Hoe maak ik een blog

Ik raad aan als je gaat beginnen met bloggen om met WordPress een blog te maken en geen gratis blog te beginnen maar een eigen domeinnaam en goede hosting te kiezen. Natuurlijk kan je ook besluiten om een gratis blog te beginnen bij bijvoorbeeld blogger.com maar met een gratis blog zijn de mogelijkheden beperkt.

In dit artikel zal ik tips geven hoe je begint met bloggen want met alleen een artikel schrijven voor je blog ben je er nog niet. Vooral als je geld wilt verdienen met bloggen is het belangrijk jezelf te verdiepen in het bloggen.

Beginnen met bloggen met WordPress

Voordat je kan beginnen met bloggen is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat je wilt bereiken met je blog. Wil je geld verdienen met je blog dan heb je een blog nodig met eigen domeinnaam en een goede hosting. Je kan je domeinnaam en hosting bijvoorbeeld nemen bij Neostrada of Yourhosting Je kan op deze websites zien welke pakket het beste bij je past.

Wil je goedkoop beginnen met bloggen dan zit je bij Hostnet goed. Daar kan je al vanaf € 5,00 per maand beginnen met een blog.

In mijn artikel: “Hoe maak ik een blog” heb ik in 4 simpele stappen uitgelegd hoe je een blog kan starten met WordPress omdat veel mensen denken dat het moeilijk is om een blog te beginnen. Als je nog geen blog hebt gemaakt raadt ik je aan eerst dit artikel te lezen.

Geld verdienen met bloggen is natuurlijk ideaal als je van huis uit geld wilt werken en daarmee echt je geld wilt gaan verdienen. Als bijverdienste is het ook heel leuk om te bloggen.

Beginnen met bloggen met een gratis blog

Wil je alleen bloggen als hobby en geen geld verdienen met je blog dan kan je een gratis blog aanmaken. Dit kan je doen bij bijvoorbeeld Blogger.com. Het is niet zo dat je met een gratis blog helemaal niets kan verdienen. Als je blog genoeg goede artikelen bevat en je trekt voldoende bezoekers naar je blog dan kan je proberen om jezelf aan te melden bij google adsense. Zo kan je toch leuk bijverdienen.

Beginnen om geld te verdienen met bloggen

Wil je echt geld verdienen met bloggen dan raad ik aan om niet een gratis blog te beginnen. Met een gratis blog ben je heel beperkt en nemen affiliate marketing bureau’s en bedrijven je niet serieus. Op een gratis blog kan je niet allerlei advertenties plaatsen behalve van google adsense.

Met een blog met eigen domeinnaam en hosting zijn de mogelijkheden om echt geld te verdienen vele malen groter omdat bedrijven je serieus nemen en zien dat je professioneel wilt gaan bloggen.

In mijn artikel: “Hoe verdienen bloggers geld” staat hoe je met je eigen blog online geld kan verdienen.

Geld verdienen met bloggen is niet even snel geld verdienen online maar hard werken in het begin. Daarna moet je zorgen dat je blog up to date blijft en zal je ook nog artikelen moeten plaatsen.

Er komt meer bij kijken dan even een paar artikelen schrijven.

Hoe begin je met bloggen

Zodra je besloten heb om te beginnen met bloggen en je je blog hebt gemaakt begint het echte werk. Als je een niche hebt gekozen weet je al precies waar je over gaat bloggen.

Heb je geen niche net als ik dan moet je gaan bloggen over je gekozen onderwerpen.

Het is nu zaak dat je gaat bedenken waar je als eerste over wilt gaan schrijven. Schrijf woorden op waar jij van wilt waar je blog op gevonden wordt door google.

Deze woorden heten Keywords. De keywords laat je terugkomen in het artikel welke je gaat schrijven zodat google ze gaat herkennen en weet waar je blog over gaat.

Zorg dat je tussen de 5 en 10 artikelen schrijf op je blog voordat je online gaat. Zo hebben bezoekers wat te lezen als ze op je blog komen.

Het is belangrijk dat je artikelen mensen aanspreken. Denk als een bezoeker. Wat wil jij graag lezen om je blog en waar kan je bezoekers mee helpen. Mensen zoeken vaak op internet als ze een hulpvraag hebben.

Probeer deze hulpvraag te beantwoorden zodat een bezoeker op je blog terecht komt. Of je een lifestyle blog, fashion blog en een niche blog begint bedenk wat je bezoekers willen zien of lezen.

Handige plug in om te beginnen met bloggen

Een handige plug in voor je blog is Yoast. Ik adviseer als je begin met bloggen om Yoast te downloaden. Deze plug in laat je zien of je verhaal aantrekkelijk is voor bezoekers. Het geeft aan of je zinnen te lang zijn. Of het leesbaar en aantrekkelijk ingedeeld is zodat je zelf kan zien wat je moet aanpassen.

Zelf heb ik ook deze plug in en ik vind het echt een aanrader. Je kan de gratis Yoast plug in gewoon downloaden op je website.

Je blog beginnen te promoten

Het duurt een paar maanden voordat je goed gevonden wordt op Google dus het is zaak om je blog te gaan promoten om bezoekers te trekken.

Je kan hiervoor gebruik maken van sociale media zoals Facebook, Pinterest en Twitter.

Als je je blog goed wilt promoten dan raadt ik aan om Canva te gebruiken. Op Canva.com kan je mooie layouts vinden om een goede promotie te maken. Je hebt dan ook gelijk het juiste formaat voor je promotie van je blog.

Doordat er diverse voorbeelden op staan welke je kan gebruiken en die je zelf kan aanpassen met je eigen foto’s en tekst is het eenvoudig om te doen.

Maak je advertentie zo aantrekkelijk mogelijk zodat bezoeker van deze sociale media klikken op je zelfgemaakte advertentie. Dit is een makkelijke manier om bezoeker te trekken vanaf sociale media. Ook kan je Canva gebruiken om mooie banners te maken.

Bezoekers blijven trekken op je eigen blog

Het is belangrijk dat je steeds meer bezoekers trekt naar je blog. Blijf daarom regelmatig bloggen. Als je niet regelmatig blog zullen je bezoekers aantallen weer dalen. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig artikelen blijf plaatsen. Op die manier zal google je blog steeds meer laten zien zodat je vanuit google steeds meer bezoekers krijgt. Natuurlijk moet je je blog ook blijven promoten op sociale media maar google is eigenlijk het belangrijkste. Als je eenmaal goed gevonden wordt op je zoekwoorden in google dan ben je verzekerd van bezoekers die interesse hebben in de artikelen waar jij over schrijft.

Affliate marketing op je blog

Heb je eenmaal bezoekers op je site dan kan je gaan proberen om jezelf aan te melden voor affiliate marketing zodat je met bloggen geld kan verdienen als dat je doel is.

Je kan jezelf gratis inschrijven voor affiliate marketing bij:

Tradetracker

Awin

Bol.com

Zelf ben ik voor de bovenstaande ingeschreven en kan ik diverse bedrijven promoten en zo geld verdienen met mijn eigen bloggen. Zo verdien je het geld van je hosting en dommeinnaam snel weer terug.

Wat is affiliate marketing

Als affiliate promoot je producten van andere bedrijven. Schrijf je jezelf in voor affiliate marketing bij bovenstaande bedrijven.

Als iemand iets koopt via jou affiliate link dan ontvang je een percentage hiervoor. Bij bovenstaande marketing bureau’s zijn veel bedrijven aangesloten waarvoor je affiliate marketing kan doen. Het is niet even snel geld verdienen online want je moet door de bedrijven eerst goedgekeurd worden en je zal goede artikelen moeten blijven schrijven om geld te kunnen verdienen.

Er zijn bloggers die een fulltimeinkomen verdienen met bloggen en affiliate marketing. Onthou wel dat als je een inkomen wilt verdienen en leven van affiliate marketing dat je er in het begin hard voor moet werken.

Krijg je blog heel veel bezoekers dan zal je ook steeds meer gaan verdienen.

Wil je meer weten over affiliate marketing lees dan mijn artikel: Alles wat je moet weten over affiliate marketing

Zeg nou zelf wat is er nu fijner dan geld verdienen online vanuit huis met bloggen zodat je plaats onafhankelijk kan werken op den duur.

Ik ben nog niet zover maar het zal toch heel leuk zijn om met mijn eigen blog een passief inkomen op den duur te verdienen en te kunnen leven als digitale nomade. Op dit moment verdiep ik mezelf steeds meer in het bloggen en leer nog elke dag bij.

Wil je echt beginnen met bloggen om geld te verdienen. Dan raadt ik je deze cursus aan.

boek aanrader als je gaat beginnen met bloggen

Ben jij al begonnen met een eigen blog? Of ga je beginnen met bloggen?

Of denk je er nog over na om een blog te beginnen. Hoe gaat het bij jou? Ik vind het leuk om van je te horen. Schrijf gerust een reactie.

2 gedachten over “Hoe begin je met bloggen”

 1. Hoi ,wat leuk om te lezen zelf ben ik ook net begonnen en nog heel erg zoekende
  ben momenteel ook met een gratis blog om alles even uit te pluizen.dus ben ik nog heel veel opzoek werk aan het doen hoe het allemaal werkt enz dus alle tips en ideetjes zijn welkom

  1. Yvonne

   Hoi Joyce,

   Wat leuk dat je bent begonnen met bloggen. Ik hoop dat je wat aan de artikelen over bloggen hebt welke op mijn site staan.
   Het is inderdaad uitzoeken wat je exact wilt met je blog maar het is echt leuk om te doen.
   Ik heb al een aantal artikelen geschreven over bloggen zoals bijvoorbeeld ook “Hoe kan je geld verdienen met je blog” door middel van bijvoorbeeld affiliate marketing.
   Misschien dat je hier ook interesse in hebt.
   Mocht je nog vragen hebben kan je ze altijd stellen hoor.

   groetjes,
   Yvonne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *