Bouw aan je doelen en dromen

Naamstickers zelf maken? Zo doe je dat

Hoe maak je naamstickers

Naamstickers maak je makkelijk zelf met een hobby plotter. Je ziet op internet heel veel plastic bekers voorbij komen met een naamsticker. Deze bekers worden veel gebruikt als traktatie voor kinderen. Je kan de bekers voorzien van de naam van het kind zodat iedereen zijn eigen persoonlijke beker krijgt. De beker wordt gevuld met iets lekkers en je traktatie is klaar. De bekers met naam traktatie zijn erg populair om te maken en te geven.

Wat heb je nodig om naamstickers zelf te maken

Kunststof bekers

Een hobby plotter (als je een silhouette cameo of een silhouette curio koopt krijg je er vaak een pakket bij waar vinylfolie bij zit zodat je direct aan de slag kunt gaan.

vinylfolie voor stickers

applicatie tape

rakel

pelhaak of tandarts haak

Wat is een plotter?

Een hobby plotter is bijvoorbeeld de silhouette curio of de silhouette cameo. Deze plotters zijn speciaal gemaakt voor hobby maar je ziet tegenwoordig steeds meer kleine bedrijfjes komen die naamstickers maken, tekst stickers voor op houten wandpanelen en ’t shirts met teksten of zelfgemaakte kaarten. Met de aanschaf van een hobby plotter heb je echt een veelzijdige machine waar je veel mee kan maken. Je kan met een plotter zelfs wat bijverdienen vanuit huis met deze hobby.

Wil je meer weten over een hobby plotter kijk dan eens bij de volgende artikelen:

silhouette curio

graveren met de silhouette curio

Wil je een plotter kopen denk dan goed na wat je er mee wilt gaan maken. Zelf heb ik de Silhouette Curio. Deze kan snijden tot A4 formaat als je de grote basis erbij koopt.

Wil je grotere dingen maken zoals raamstickers en muurstickers dan raad ik je aan om de Silhouette Cameo te kopen.

Met beide plotter machines kan je zelf stickers maken voor home decoratie maar ook voor t ‘shirts.

Om stickers te maken voor home decoratie zoals naamstickers, muurstickers, letter stickers voor bijvoorbeeld tekstborden gebruik je vinyl.

Ga je stickers maken voor textiel dan gebruik je flex of flockfolie.

Dit is een korte uitleg over welke materialen je gebruikt om dingen te maken meer kan je lezen in de bovengenoemde artikelen.

Nu weer verder over de naamsticker.

Hoe maak je een naam sticker?

Een naam sticker maken is makkelijk om te doen. Om de naamsticker te ontwerpen maak je gebruik van de ontwerp software van Silhouette. Dit heet Silhouette studio. Deze software is gratis.

Je typt de naam die je wilt hebben in het programma.

In Silhouette studio zitten de lettertypes die standaard op je computer of laptop staan.

Je kan zelf leuke lettertypes downloaden bij Dafont.

Wil je meer weten over hoe je lettertypes voor de Silhouette curio of Silhouette Cameo kan downloaden en installeren?

Lees dan mijn artikel: hoe krijg je letters in de silhouette curio en silhouette cameo

Veel gebruikte lettertypes voor de naamstickers:

Fiolex girls (letters met een hartje)

Star Jedi Hollow (star wars letters)

Krinkes decor

All Star

naamsticker maken-lettertypes

Als deze lettertypes zijn te vinden op dafont.

Je kan de naamstickers zo groot of zo klein maken als je wilt.

Leuke stickers om zelf bij de naamstickers te maken

De naam sticker voor de beker kan je natuurlijk nog verder versieren met bijvoorbeeld sterren of hartjes. Deze zijn ook allemaal te vinden op dafont onder dingbats. De dingbats download je net zoals de lettertypes om je computer of laptop.

Zo maak je de traktatie beker met naam nog leuker om kado te geven.

Er zijn heel veel voorbeelden te vinden op internet maar op mijn pinterest bord over de Silhouette cameo en silhouette curio heb ik ook voorbeelden staan. Op mijn pinterest staan ook voorbeelden van de plastic beker met naam traktatie.

Stickers snijden met de plotter

Als je ontwerp helemaal naar je zin in. Kan je je ontwerp kopiëren en plak je het naast je eerste ontwerp zodat je zoveel mogelijk uit 1 vel vinyl kan halen. Je veranderd in elk ontwerpje de naam van het kind. Afhankelijk van welke plotter je heb en de grote van je vinyl kan je er zoveel mogelijk maken in de Studio software. Heb je de silhouette curio dan kan je met je plotter niet groter gaan dan a4. Met de silhouette cameo kan je groter snijden.

Als je klaar bent met ontwerpen dan leg je de vinyl in je plotter.

Kies bij de snijinstellingen: snijden vinyl en stuur het ontwerp naar de machine zodat hij kan beginnen met het snijden van de sticker.

Pellen van de naamstickers

Als alle naam stickers gesneden zijn door de plotter kan je eerst de stickers uitknippen. Knip om de sticker heen. Niet in je sticker zelf maar er omheen.

Nu kan je beginnen om de stickers te gaan pellen. Hiervoor kan je een pel haak of een tandartshaak gebruiken. Zelf heb ik een setje tandartshaken gekocht op aliexpress zodat je meer haken heb. Bovendien zijn deze niet duur.

Applicatie tape op de naamsticker bevestigen

Heb je de stickers gepeld dan plak je applicatie tape op de sticker en wrijf deze goed aan met de rakel zodat er geen luchtbelletjes in komen en de sticker goed applicatie tape komt.

Als je het goed hebt aangewreven dan zit de sticker vast op de applicatie tape. Je kan dit testen door even een klein hoekje los te maken zodat je kan zien of je sticker op de tape vast zit. Zit alles goed vast dan verwijder je de papieren onderlaag van de sticker.

Ontvet de beker heel goed omdat hij anders snel los zal laten en plak de sticker op de gewenste plek.

Het lijkt heel veel werk maar als je bezig bent gaat het echt wel snel.

Hoe meer je oefent hoe sneller het gaat.

Natuurlijk kan je met de naamstickers ook andere dingen versieren dan alleen maar de bekers met naamsticker. Het is ook heel leuk om bijvoorbeeld multo mappen, deuren, schriftjes en nog veel meer te versieren zodat de mogelijkheden oneindig zijn.

Met een plotter kan je zelf hele leuke persoonlijke stickers en persoonlijke kado’s maken zodat je altijd iets nieuws kan bedenken. Kijk maar eens naar de houten wandpanelen met tekst stickers. Deze kan je helemaal personaliseren zoals je zelf wilt. Met een hobby plotter zoals de silhouette curio en de silhouette cameo heb je echt een hele leuke hobby erbij. Bovendien kan je met een plotter ook nog leuk bijverdienen als je dit wilt.

Wil je meer weten over hobby’s waarmee je kan bijverdienen lees dan mijn artikel: Met deze hobby’s kan je geld verdienen.

Wil je weten hoe ik bijverdien zodat je hobby materialen kan kopen kijk dan eens naar het artikel geld verdienen vanuit huis waar ik uitleg hoe ik geld verdien met bloggen, het klikken op advertenties en het invullen van enquettes voor geld.

Heel veel succes met deze leuke plotter hobby en laat eens weten wat jij allemaal maakt met je plotter hobby.

Neem eens een kijkje in de categorie hobby’s voor nog meer leuke hobby’s

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *