Bouw aan je doelen en dromen

Hoe krijg je weer orde in je leven?

Vraag je jezelf wel eens af hoe krijg je je leven op orde? Geloof me je bent gelukkig niet de enige. Het maakt niet uit waar we staan in ons leven. Iedereen krijgt wel eens te maken met de vraag hoe ik mijn leven weer op orde, hoe kun je weer balans vinden en weer gelukkig en vrij zijn.

Er zijn altijd vragen die blijven spelen in je hoofd vooral als je leven niet zo loopt als je wilt maar ook als je niet tevreden bent met je leven. Je voelt onrust en het enige wat je wilt is balans in je leven. Jezelf weer gelukkig voelen. Tevens wil je dat je niet altijd het idee hebt dat je leven aan je voorbij raast. We leven tenslotte maar 1 keer. Daar wil je ook het beste van maken toch?

Vaak spelen er nog dingen uit het verleden een rol welke je nog niet voor jezelf hebt opgelost. Deze dingen zorgen er voor dat dingen niet gaan zoals je wilt.

Als je jezelf afvraagt hoe je een leven krijgt dan heb je waarschijnlijk last van deze overtuigingen in het verleden welke je nog moet opruimen. Zodra je deze opgeruimd hebt zal je zien dat je weer kan genieten van het leven en gelukkig kan zijn.

Orde in je leven krijgen met een training

In dit artikel geef ik je tips om opnieuw orde te krijgen en je leven weer op de rit maar weet je dat het ook verstandig is om een training te volgen en je oude patronen op te ruimen.

Zelf heb ik een mindmeesterschap training gevolgt. Ik kan je zeggen dat het een wereld van verschil heeft gemaakt in mijn leven.

Ik kan je deze cursus absoluut aanraden. Het heeft mij veel gebracht en ik begrijp nu waar mijn gedachten fout gaan en heb mijn leven nu echt richting kunnen geven.

Wil je de chaos achter je laten en weer balans krijgen dan is het belangrijk dat je jezelf vragen gaat stellen. Je moet uitvinden wat je wilt, hoe je er kan komen en wat je nu al kan veranderen om je leven weer op orde te krijgen.

verleden opruimen voor meer orde in je leven

Om weer orde in je leven te krijgen moet je niet blijven hangen in het verleden. Je wilt vooruit en daar gaat dit artikel over.

Belangrijk is om niet in het verleden te blijven hangen. Ik hoor je al denken: Ja maar dat is makkelijker dan gezegd. Dat klopt ook in veel gevallen maar met alleen blijven hangen in het verleden en geen actie ondernemen weet je zeker dat je niet verder komt. Je zal dan blijven waar je nu bent. En dat is juist wat je niet wilt.

Af en toe terugkijken is goed voor zelfreflectie maar er in blijven hangen belemmert de weg naar het leven wat je wilt. Het gaat er om dat je ook het gevoel hebt dat je leeft en niet dat het voelt als overleven.

Denk maar eens aan de Quote van Albert Einstein

“Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Welke richting in je leven?

Je moet weten welke richting je op wilt in je leven. Om te weten welke richting je op wilt moet je jezelf een doel stellen. Zonder doel te stellen en zonder jezelf vragen te stellen zal je snel weer in je oude patroon terugvallen en ben je over een tijdje weer op zoek naar orde en balans doordat de chaos terug blijft keren.

Het is aan jou om stappen te ondernemen. Het maakt niet uit waar de chaos is ontstaan of waar je de balans bent kwijt geraakt. Je doel is om jezelf niet kwijt te raken. Weten wat je wilt in je leven is daar een belangrijk onderdeel van.

Als er geen orde is in je leven en je het gevoel hebt dat je aan het survivalen bent en wilt alle ballen in de lucht houden maar elke keer valt er één of misschien wel meer dan moet je echt dingen gaan aanpassen. Je verliest dan focus en je krijgt het gevoel dat je er doorheen zit en niets meer wilt lukken. Het is niet voor niets dat tegenwoordig zoveel mensen een burn out krijgen. Iedereen wilt alle ballen in de lucht houden en ze vergeten zichzelf.

Juist als je chaos ervaart is het belangrijk om een stapje terug te doen en tijd nemen voor jezelf. Jij bent namelijk de enige die verantwoordelijk is voor jou eigen leven. Goed voor jezelf zorgen hoort daar ook bij.

Neem tijd voor jezelf

Hoe moeilijk je het ook hebt neem ook tijd voor jezelf. Geef niet al je tijd en energie aan zorgen en aan anderen. Even tijd nemen voor jezelf om tot rust te komen en vragen te stellen aan jezelf is nodig om positief te blijven. Als je positief kunt denken in plaats van alleen maar piekeren over problemen of door te blijven rennen en in een burn out terecht te komen zal je zien dat je weer positieve dingen gaat aantrekken. Ik ga niet zeggen dat het leven altijd over rozen zal gaan als je stopt met negatief denken en tijd neemt voor rust in je hoofd maar het geeft jezelf wel de kracht om anders met problemen of tegenslagen om te gaan.

5 Tips om weer orde in je leven te krijgen

1. Maak tijd voor jezelf

Om te beginnen stel je jezelf als doel om elke dag minimaal 5 minuten tijd voor jezelf te nemen om je hoofd (mind) tot rust te brengen. Dit kan je doen door middel van meditatie of mindfulness. 5 minuten voor jezelf is echt niet veel. Het is niet egoistisch om voor jezelf een rustpuntje te kiezen. Als je nog nooit aan mediteren hebt gedaan of aan mindfulness dan kan je mijn artikelen: Leren mediteren en Wat is mindfulness straks lezen. Beide zijn niet zweverig of raar om te doen. Je wint er zelf zoveel bij als je dit dagelijks toepast.

2. Stel jezelf de vraag in welke fase je nu zit?

Wat kun je leren van deze fase?

Zijn er dingen die je af moet leren om verder te komen in je leven?

Wat heb je nodig om verder te gaan om je droomleven te krijgen?

Wat is je grootste uitdaging op dit moment?

Dit is een belangrijke evaluatie van je leven op dit moment. Herken de dingen die je in deze fase hebben gebracht. Blijf niet piekeren hierover maar schrijf het van je af. Als je deze vragen opschrijft voor jezelf en de gevonden antwoorden dan wordt het voor jezelf duidelijker welke stappen je moet nemen.

Soms kan het antwoord makkelijk zijn zoals bijvoorbeeld alleen maar tijd voor jezelf in plannen zodat je jezelf niet voorbij loopt maar het kan ook ingewikkelder liggen. Als je bijvoorbeeld in de schulden zit en je moet deze zien op te lossen dan kost dit natuurlijk meer tijd. Je zult ook dan actie moeten ondernemen om weer orde in je leven te krijgen. Is dit bij jou het geval? Lees dan mijn artikel: Schulden? Stop met schamen en onderneem actie.

3.Bedenk nu eens wat je belemmert om orde in je leven te krijgen?

Welke negatieve dingen zorgen ervoor dat je niet verder komt? Soms hou je bewust of onbewust vast aan dingen die je belemmeren om vooruit te komen. Je blijft in je comfort zone omdat de angst of schaamte groter is. In andere woorden je steekt je kop in het zand en verder komen is daardoor heel moeilijk. Als je vast houdt aan problemen komt je niet verder. Neem de stap om hier aan te werken. Deze belemmeringen verdwijnen niet als je er zelf niet aan werkt. Het is niet altijd makkelijk om eerlijk tegen jezelf te zijn maar jij bent degene die de keuzes kan maken. Werk aan je zelfvertrouwen om uit je comfort zone te stappen. Vraag hulp of zoek een mentor of coach die je op weg kan helpen. Je zal verbaast zijn hoeveel hulp je ontvangt als je er om vraagt.

Het klinkt makkelijk maar voor elk probleem bestaat een oplossing. Alles ligt er aan hoe jij er mee omgaat. Je zal van de bank af moeten komen en doelen stellen. Hoe klein of groot ze ook zijn. Je mindset zal je moeten veranderen van negatief naar positief zodat je leert denken in oplossingen en niet alleen problemen.

gerelateerd artikel: 5 belangrijke tips om te stoppen met negatief denken

4. Zorg ik goed voor jezelf?

Wees eerlijk met deze vraag te beantwoorden. Je bent het aan jezelf verschuldigd.

Zorg je net zo goed voor jezelf als voor anderen?

Hou je net zoveel van jezelf als van anderen?

Goed voor jezelf zorgen is een onderdeel om rust en orde te krijgen in je leven. Van jezelf leren houden en aan je persoonlijke ontwikkeling werken hoort daar bij.

Voldoende ontspanning, goed eten en aan jezelf werken zorgt dat je de kracht krijgt om sterker te worden. Leer slechte gewoonte af, werk aan je zelfvertrouwen en ga aan de slag met een positieve gedachten lijst.

Zodra je elke dag positieve dingen tegen jezelf zegt zal je kracht groeien. Zelfs als je een negatief zelfbeeld hebt kan je door middel van elke dag positieve dingen tegen jezelf zeggen groeien. Je negatieve gedachten hebt je namelijk ook zelf in je hersenen gebracht en komen daardoor steeds terug. Het is een kwestie van je mindset leren veranderen om daar positieve dingen voor in de plaats te zetten.

Gerelateerd artikelen: Negatief zelfbeeld en 10 tips om meer zelfvertrouwen te krijgen.

5. Heb ik voor mezelf mijn doelen helder

Zonder duidelijk plan om je leven op orde te krijgen kom je er niet.

Als je je leven weer op de rit wilt krijgen en structuur aanbrengen moet je je doelen helder voor ogen zien.

Dit is het makkelijkst als je opschrijft wat je echt wilt en wat je nodig hebt om je doel te bereiken.

Als je dit niet voor jezelf opschrijft en er het liefst elke dag naar kijkt dan zal je snel vervallen in je oude routines en kom je over een jaar of paar jaar achter dat er niets veranderd is in je leven.

Gerelateerd artikel: Je droomleven maak je zelf

Zorg dat je gemotiveerd blijft om je leven te veranderen

Vaak wil je van alles maar merk je dat je snel je motivatie kwijtraakt. Dit kan komen omdat je vindt dat de verandering te lang op zich laat wachten maar ook omdat je jezelf wegcijfert voor anderen zodat je je doel weer uit het oog verlies.

Motivatie vasthouden is voor veel mensen lastig daarom heb ik hier een apart artikel over geschreven met tips om je doel waar te maken.

Hoe je je motivatie kan vasthouden lees je in het artikel Tips om motivatie vast te houden

Heel veel succes om weer orde in je leven te krijgen en te houden.

Ik hoop dat je aan de slag ga om met deze tips je leven weer op orde te krijgen. Ik wens je heel veel succes. Heb je vragen stel ze gerust in een reactie. Ook als jij je leven weer op orde heb gekregen en en de controle weer terug hebt vind ik het heel leuk om van je te horen. Hoe zorg jij er voor dat je leven nu op de rails blijft?

Orde krijgen in je financiën

Als laatste heb ik nog 1 tip als je je financiën op orde wilt krijgen.

Als je mijn blog regelmatig lees weet je dat ik geld verdien online. Wil je je leven op orde krijgen en speelt geld hierin ook een grote rol start dan ook met affiliate marketing. Dit is een betrouwbare manier om geld te verdienen online en het kost je alleen je tijd.

Voor maar € 47,00 kan je al een cursus volgen en het leuke van affiliate marketing is dat je het op heel het internet kan toepassen. Op de website van affiliate marketing revolutie lees je meer over hoe je geld kunt verdienen. Bovendien is er bij deze cursus gratis toegang tot het forum waar je vragen kunt stellen en je duidelijke antwoorden krijg als je ergens niet uitkomt.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *