Bouw aan je doelen en dromen
Wil je beginnen met acryl gieten? Of wil je meer weten over deze leuke hobby om met vloeibare acrylverf te gieten? Hier vind je alles over het gieten met verf oftewel acrylic pouring. In dit artikel vind je alles wat je nodig hebt, hoe acrylgieten werkt en wat je allemaal nodig hebt om te beginnen, de verhoudingen tussen je acrylverf en je pouring medium, hoe krijg je cellen maar ook hoe lang je doek moet drogen.
Ik moet je wel waarschuwen. Acryl gieten is een hele leuke verslavende hobby waar je heel veel plezier aan beleeft. Elke creatie zal anders zijn en nog leuker iedereen kan het.
Voordat ik verder gaat even het volgende. Op mijn website maak ik gebruik van affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.
2. Acryl gieten benodigdheden
3. Wat kan er mis gaan met acrylgieten
4. Verhoudingen bij acrylgieten
5. Hoe maak je je doek schoon als je acrylic pouring is mislukt.
6. Hoelang moet je doek drogen na het gieten met acrylverf.
Op mijn blog staan nog veel meer artikelen over bijvoorbeeld de verschillende technieken die je kan gebruiken en nog veel meer.
Heb je na het lezen van mijn artikel(en) nog vragen stel ze dan gerust in een reactie. Ik wens je in ieder geval heel veel plezier met deze leuke hobby.
Acryl gieten oftewel paint pouring of fluid art is op dit moment een nieuwe rage in Nederland. In Amerika, Canada en Australië wordt deze leuke techniek al veel langer gedaan onder de naam Fluid Art en acrylic pouring. In Nederland is het gieten met acrylverf een nieuwe trend aan het worden. Waarom? Persoonlijk denk ik dat het komt omdat iedereen dit kan leren. Acryl gieten is een schilder techniek waarbij je de acrylverf verdunt met een pouring medium zodat het vloeibaar wordt en je het kan gieten op een canvas doek maar ook op bijvoorbeeld hout en glas. Het is een heerlijke manier om ontspannen te worden en om zelf abstracte kunst te maken. Er zijn zoveel mogelijkheden en technieken zodat je heel lang plezier zult houden van deze hobby. Op mijn blog vind je alles over deze ontspannende hobby voor zowel degene die willen beginnen als degene die al een tijdje bezig zijn. Wil je alles gebundeldt hebben over het gieten met acryl verf neem dan een kijkje bij de beschrijving van mijn ebook. Zo heb je alles in één oogopslag voor jezelf.
De belangrijkste benodigdheden voor acryl gieten zijn natuurlijk de acrylverf en de pouring medium. Door middel van de pouring medium verdun je je acrylverf zodat het vloeibaar wordt en je de acrylverf kan gieten op een doek. De mix welke je maakt van je acrylverf en de pouring medium tezamen noem je een pouring mix. Natuurlijk is het ook heel leuk om andere dingen te gebruiken om verf te gieten in plaats van een canvas doek zoals bijvoorbeeld deze leuke bijzettafeltjes waarbij je het houten blad leuk kunt versieren met acrylic pouring zodat je een apart tafeltje hebt die niemand anders heeft. Maar ook een houten hart bijvoorbeeld is heel leuk om te maken met acrylgieten. Zo kan je heel veel dingen verzinnen om de acrylverf op te gieten.
Je kan de acrylverf verdunnen met floetrol of met een pouring medium. Een pouring medium kan je kant en klaar kopen zoals bijvoorbeeld van Liquitex. Je kan het ook zelf maken. Zelf gebruik ik na lang experimenteren erachter gekomen dat floetrol als pouring medium voor mij het beste werkt. Ik krijg meer cellen met het acryl-gieten als ik floetrol gebruik.
Je kan in principe elke soort hobby acrylverf gebruiken. Wil je het goedkoop houden in het begin kan je beginnen met de acrylverf tube van Van Bleiswijck van de Action. Deze zijn niet duur en zijn leuk om te oefenen. Deze verven bevatten minder pigment dan een duurdere verf natuurlijk. De kleuren zullen op den duur ook meer vervagen.
Zelf gebruik ik acrylverf van het merk Amsterdam. Deze hebben veel pigment en met het mengen van de kleuren blijven ze mooi. Als het opgedroogd is heb je nog steeds mooie kleuren wat bij een goedkopere verf vaak niet is. Ook de verf van Winsor & Newton is een acrylverf met veel pigment.
Een pouring medium heb je nodig om te acrylverf te verdunnen zodat het mooi vloeibaar wordt. Er bestaan kant en klare pouring mediums voor acrylgieten zoals Liquitex maar je kan het ook zelf maken. Zelf maak ik mijn pouring medium met floetrol omdat dit het mooiste resultaat geeft bij mij. De acrylverf is mooi vloeibaar en de kleuren blijven mooi. Ook krijg ik hiermee mooie cellen.
Wil je zelf een pouring medium maken en wil je weten welke ingredienten je nodig hebt? De recepten om een pouring medium zelf te maken vind je hier: recepten pouring medium
Als je een beginner bent met acrylgieten kan je beginnen met de canvas doeken van de Action. Deze zijn niet echt strak gespannen maar om te beginnen met verf gieten zijn deze voldoende.
Wil je op een gegeven moment je doeken gaan verkopen raadt ik aan om de betere canvas doeken te kopen en natuurlijk een acrylverf met veel pigment zoals bijvoorbeeld Amsterdam acrylverf of Winston & Newton.
Wil je mooie en grote cellen maken met acrylverf dan heb je Dimethicone of siliconen olie nodig. Nadat je je pouring mix hebt gemaakt doe je in een paar kleuren de dimethicone of siliconen olie. Doe dit niet in elke kleur. Ook in de basiskleur van je doek doe je geen siliconen of dimethicone. Zelf gebruik ik een siliconenspray. Om cellen te krijgen kan je ook spelen met de verschillende dekkracht van de acrylverf.
Je kan voor het acrylgieten en goedkope creme brulee brander nemen. Je kan deze kopen bij de Action of bijvoorbeeld Bol.com. Dit brandertje heb je nodig om de luchtbelletjes uit je doet te laten verdwijnen. Doe je dit niet dan krijg je putjes in je schilderij als het opdroogt. Ook gebruik je het creme brulee brandertje om je cellen te maken. Als je met je brandertje over je doek gaat komen de cellen te voorschijn.
Voor de overige benodigheden verwijs ik naar mijn pagina: Overige benodigdheden voor acrylgieten
Als je er zelf mee aan de slag gaat met acryl gieten zal je zien dat de eerste paar doeken niet je mooiste schilderijen zullen worden maar je zal er heel veel plezier aan beleven om het te doen. Nogmaals het belangrijkste is je acrylverf op de juiste manier de verdunnen. Je verf alleen verdunnen met water zal je niet het gewenste resultaat geven. Teveel water breekt het pigment van de verf. Je moet echt gebruik maken van een pouring medium of floetrol. Dit is om te zorgen dat de verf flexibeler en soepeler is en mooi opdroogt. Een pouring medium zorgt er voor dat de acrylverf zijn dek kracht niet verliest. Je verf moet zo worden alsof je vloeibare honing van een stokje laat lopen.
In dit filmpje van CraftyJenn op youtube kan je goed zien wat de dikte van je pouring mix moet zijn. Ook zij gebruikt floetrol om de acrylverf te verdunnen.
De menging is voor elke verf en additief anders maar de dikte moet zijn zoals zij in het filmpje laat zien. Het moet als warme honing van je stokje aflopen. Na het mixen van de verf met je pouring medium kan je het het beste nog minimaal één uurtje laten rusten zodat de luchtbelletjes verdwenen zijn. De dikte van je pouring mix is het allerbelangrijkst bij acryl gieten. Is je pouring mix voor het acrylgieten niet goed dan is de kans op geen cellen groter.
Wat het verschil is tussen een pouring medium en floetrol voor acrylgieten kan je hier vinden: Acryl gieten: Pouring medium of Floetrol wat is het verschil om te gebruiken voor acrylgieten. In dit artikel worden ook de verhouding van de pouring medium uitgelegd.
Dit is een stuk goedkoper om te oefenen. Het geeft een iets ander resultaat dan met de kant en klare pouring mediums maar het is toch leuk om te doen. Ook in acrylverf zitten natuurlijk grote verschillen zo zit er in de verf van de Action natuurlijk minder pigment dan bijvoorbeeld de verven van het merk Amsterdam. Ditzelfde geldt voor de canvasdoeken. Een doek van de Action in van mindere kwaliteit dan een duurder merk canvasdoek. Zelf ben ik begonnen met een recept om zelf pouring medium te maken en met de verf en canvasdoeken van de Action. Dat is het leuke van deze hobby. Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.
Nu je weet wat acrylgieten is en wat je nodig hebt om te beginnen gaan we nu door naar hoe het werkt.
Een indicatie van hoeveel verf je nodig hebt voor acrylgieten is de formule lengte x breedte (inclusief de dikte van je canvas) x 0,25. Voorbeeld voor een doek van 20 x 20 cm heb je ca 100 ml verf nodig.
Als eerste dek je je tafel af met plastic of een tafelzeil. Dit om het knoeien met verf te voorkomen want tijdens het bewegen van je doek moet je verf er af laten lopen.
Ten tweede zorg je dat je alles bij de hand hebt. Zet je pouring mixen allemaal zo neer dat je er makkelijk bij kan. Ook je brandertje en dimethicone of siliconen spray zet je op tafel en leg je canvas doek klaar. Zelf doe ik onder mijn doek pinnetjes zodat de verf er makkelijker vanaf kan lopen en dat het later ook aan beide kanten lucht krijgt om te drogen.
Druppel nu de siliconen of dimethicone in 1 of meerdere kleuren. 2 à 3 druppels per kleur.
Let op! Als je je doek met een basis kleur maakt zoals bijvoorbeeld bij een negative space pour dan doe je geen siliconen of dimethicone in je basis kleur. Je doet dit ook niet in alle kleuren die je gebruikt.
Tip! Als je siliconen spray gebruikt kan je dit net zoals ik eerst in een lege beker of afsluitbaar potje doen. Op die manier verdwijnen de gassen uit je siliconen spray en kan je de siliconen druppelen met een pipetje.
Doe nu verschillende kleuren in een beker laag voor laag. (werk je met de duurdere acrylverven zoals Amsterdam of Winston & Newton kan je ook nog spelen met de dekkracht van de verf in je lagen)
Wil je niet je hele schilderij met verschillende kleuren giet dan nu de basis kleur over je doek. Als je hele doek bedekt is ga je er even overheen met het brandertje om de luchtbelletjes eruit te halen.
Neem nu je beker met de kleurtjes en giet deze over je doek. Til je doek op en ga voorzichtig heen en weer. Dit noem je tilten. Laat je verf de kant op lopen welke je wilt. Tilt niet teveel. Ga er met een brandertje overheen om de cellen te voorschijn te laten komen en de luchtbelletjes te laten verdwijnen.
Nu kan je nog even verder gaan met voorzichtig en rustig tilten zodat je cellen groter worden. Let tijdens het tilten er ook op dat je kleuren niet teveel gaan mengen. Vooral als je de goedkopere soorten acrylverf gebruikt zoals VanBleiswijck kunnen sommige kleuren samen snel een modderige kleur krijgen. Doe dit dus heel rustig.
Er zijn in acrylic pouring heel veel verschillende technieken. Deze kan je hieronder zien.
Er zijn met acrylic pouring heel veel verschillende technieken. Eigenlijk teveel om op te noemen. Voor beginners is de dirty cup, flip cup en de swipe het makkelijkst. Met deze technieken maak je al heel snel mooie schilderijen.
Heb je deze technieken onder de knie en wil je meer uitdagingen dan zijn de volgende technieken leuk om uit te proberen:
puddle pour
acryl gieten met airbrush
negative space acrylgieten
balloon smash
acrylgieten met touwtjes om mooie bloemen te maken
ring pour
wing pour
dutch pour met gebruik van een föhn
Deze verschillende technieken kan je vinden in mijn artikel: superleuke technieken voor acrylic pouring
Voordat je je doek verder gaat afwerken moet het eerst heel goed drogen. Zelfs laat ik het doek eerst ca 2 weken drogen. Daarna ga ik het doek schoonmaken met een sponsje en dreft zodat de siliconen of dimethicone er van af gaan. Ik spoel het onder de kraan verder schoon met water. Bij een groter doek doe ik dit nabewerken met een sponsje met schoon water zodat de Dreft er af is. Daarna laat ik het opnieuw drogen voordat ik aan de afwerking begin.
Als mijn doek voldoende gedroogd is begin ik met het vernissen. Je kan dit doen door een vernis te gebruiken welke niet geel wordt. Zelf gebruik ik een doorzichtige parket lak maar je kan ook een andere lak of vernis spray gebruiken. Zolang het maar vernis is welke niet vergeelt.
Ook kan je voor het afwerken van je canvasdoek epoxy gebruiken. Dit wordt vaak gedaan als mensen de schilderijen willen verkopen.
Ik krijg veel vragen over dingen die niet goed gaan bij het gieten met acrylverf.
Natuurlijk kan je niet verwachten dat je eerste schilderijen meesterwerken zijn. Er kunnen altijd dingen mis gaan of je een beginner bent of gevorderd foutjes zijn er altijd. Niet elk schilderij wordt zoals je het in je gedachten hebt. Dit vind ik persoonlijk juist leuk aan acrylic pouring.
Wat tevens handig is om te weten is het volgende. Ben je niet tevreden met je schilderij maak er dan eens een Swipe van en kijk eens hoe die er uit ziet voordat je je doek schoonmaakt.
Om cellen te krijgen moet je pouring mix dun genoeg zijn om te gieten. Oorzaken dat je geen cellen krijgt kan dus liggen aan je pouring mix. Experimenteer met de vloeibaarheid van je pouring mix. Maak hem eens net iets dunnen of iets dikker. Dit is ook het moeilijkste van het acrylgieten.
Wil je meer weten over cellen krijgen met acrylgieten lees dan mijn artikel: Cellen krijgen en acrylgieten
Putjes in je schilderij kan verschillende oorzaken hebben. Je pouring mix kan te dik zijn geweest. Of je hebt teveel verf op je doek laten zitten.
Als je pouring medium met je acrylverf te dik is of als je teveel verf op je doek hebt droogt de bovenlaag sneller dan de onderlaag waardoor er putjes ontstaan.
Ook ontstaan kunnen er putjes ontstaan als de kamer waar je schilderij droogt te warm is.
Het handigst is om ook pinnetjes onder je schilderij te prikken zodat er ook lucht onderdoor kan.
3. Barstjes in je schilderij na het drogen
Voor barstjes in je schilderij geldt eigenlijk hetzelfde als voor putjes in je schilderij. Maar meestal is het omdat je verf te dik is of dat er teveel verf op je doek zit.
Als je echt helemaal niet tevreden bent met je schilderij probeer er dan een swipe van te maken. Je doet dit door de onderkant van een stuk stevig keuken papier vochtig te maken met bijvoorbeeld een plantenspuit. Giet dan een strook van je pouring mix van 1 kleur aan de bovenzijde van je schilderij. Leg het vochtige gedeelte van het keukenpapier in deze strook van de verf en sleep deze naar onderen. Vaak krijg je met een swipe toch nog een leuk schilderij.
Vind je het nog steeds niet mooi dan kan je je doek schoonmaken onder de kraan zolang je verf nog nat is. Doe dit met een paar druppeltjes Dreft zodat je ook de siliconen of de dimethicone er af krijgt.
Acryl gieten is leuk voor volwassenen om te ontspannen en even alle stress te vergeten. Ook is het gieten met acryl verf heel leuk voor kinderen. Zoek je naar een idee voor een kinderfeestje denk dan eens aan het gieten met verf. De kinderen kunnen lekker kliederen met acrylverf. Het enige wat je moet doen is zorgen dat ze oude kleding aan hebben en je tafel goed afdekken met plastic.
Zelf vind ik het een heerlijke manier om iets moois te maken en te ontspannen. Het is voor mij een mindfulness momentje.
Het eerste dat veel mensen willen als ze beginnen met acryl-gieten zijn grote cellen in het schilderij. Wees niet teleurgesteld als dit de eerste keer niet lukt. Het allerbelangrijkste en het moeilijkste van acryl-gieten is dat je verf precies de goede verhouding moet hebben om de kleuren mooi te houden, geen putjes of scheuren te krijgen en mooie grote cellen. Dit vergt veel oefening. Zelf heb ik ook een aantal mislukkingen gehad. In het begin was of mijn verf te dun en had ik fletse kleuren en dekte het mijn canvas niet goed. Ook heb ik scheurtjes, putjes gekregen en geen cellen gehad in mijn schilderijen.
update: tegenwoordig gebruik ik alleen nog maar Floetrol en acrylverf van het merk Amsterdam omdat dit het mooiste effect bij mij geeft.
YouTube is je grote vriend als het gaat om acrylgieten. Als je steeds meer wilt leren over acryl-gieten kan je heel veel leren van kunstenaars die dit al heel lang doen. Type maar in YouTube eens acrylic pouring, fluid art of paint pouring in en je zal heel veel filmpjes krijgen. Zoek een kunstenaar uit waarvan je vind dat ze mooie dingen maken en volg deze voor een tijdje. Zo leer je steeds meer.
Artist Till Death: . Zij hebben echt heel veel filmpjes over acrylgieten en gieten met resin.
CraftyJenn; Zij heeft ook heel veel filmpjes en verzint steeds nieuwe ideeen om te doen met acrylic pouring. Zo heeft zij een aantal hele leuke filmpjes over acryl gieten met sjablonen.
Elyse Fournier
Ann Osborne
Rick Cheadle
Tracey Henry
Gina DeLuca
Zo heb je een idee welke kunstenaars je een keer kan bekijken op YouTube om verschillende technieken uit te proberen. En ja, als je naar deze acrylic pouring kunstenaars kijkt lijkt het allemaal heel makkelijk. Het is echt een kwestie van heel voel oefenen en expirimenteren. Dat is het leuke aan acrylgieten. De mogelijkheden zijn oneindig.
Er zijn inmiddels ook heel veel Nederlandse filmpjes te vinden over het gieten met acrylverf op YouTube als je dit makkelijker vindt.
Sheleeart: Ik volg Sheleeart al heel lang op Instagram. Zij is een Fluidart (acrylgiet) kunstenares uit Australië. Zij maakt echt geweldige dingen. Van haar schilderijen maakt ze macro foto’s en laat deze afdrukken om deze op verschillende ondergronden te verwerken. Zo maakt zij er tafeltjes van en nog veel meer.
Nancywoodartist: Een Engelse kunstenares in Acrylic pouring. Zij werkt ook met fluid art maar ook met Inkt om haar schilderijen te maken. Echt heel leuk om inspiratie op te doen.
fluidartfinds: Dit is een grote verzameling van heel veel kunstenaars over de hele wereld welke aan acrylgieten en resin art doen. Als je in deze groep kijkt op Instagram kan je heel veel inspiratie opdoen. Het is ook een makkelijk overzicht om te kijken wat voor soort en welke style van acryl gieten je zelf leuk vind. Zo kan je de kunstenaars volgen die met jou favoriete techniek werken.
Ik hoop dat ik je enthousiast hebt gemaakt voor het maken van je eigen schilderijen met het gieten van acrylverf. Een waarschuwing vooraf. Als je eenmaal begint met het gieten van acrylverf dan kan het verslavend werken haha.
20 reacties
Ik heb al een paar schilderijen gemaakt en vind het erg leuk om te doen maar ik probeer steeds om cellen te maken maar het lukt me niet ik weet niet war ik fout doe . Ik gebruil verf van de action of het daaraan ligt?
Hoi Hetty,
Wat vervelend om te horen. Mooie cellen krijgen is ook het lastigste met acrylgieten. Het is heel veel uitproberen. Met de verf van de action is het wel mogelijk om cellen te krijgen hoor. Ik ga er van uit dat je wel siliconen gebruik in je mix. Mogelijk ligt het aan je pouring medium. Ik weet niet wat je als pouring medium gebruikt? Het kan dat de mix met je acrylverf en je pouring medium nog te dik of te dun is maar ook dat je je doek teveel heen en weer schud (tilten) zodat de cellen verdwijnen. Misschien heb je iets aan dit artikel. Hoe krijg je cellen met acrylgieten? Heb je nog meer vragen mag je ze altijd stellen. Ik hoop dat het je gaat lukken en je blijft proberen met acrylgieten. Ik wens je heel veel plezier en succes met acrylgieten.
Mijn probeersels drogen heel raar op . Het lijkt of de verf gaat bruisen en dan opdroogt hoe kan dit?
Hoi, ik weet niet welke pouring mix je gebruikt? Daar zou het aan kunnen liggen maar ik heb voor deze vraag meer informatie nodig. sorry
Groetjes,
Yvonne
Hallo, ik gebruik enkel produkten van de action omdat ik net begonnen ben. Mijn kleuren komen echter niet zo mooi uit, er zitten klonters in en de verf droogt raar op met kraters die ontstaan. Ook krimp de verf precies waardoor de randen vh canvas erin komen te staan. Heeft u daar misschien een verklaring voor aub? Groetjes Sofie
Hoi Sofie,
Bedankt voor je berichtje. Wat vervelend dat je kraters krijgt met acryl gieten. Ik heb het in het begin ook gehad hoor. Het ligt in ieder geval niet aan de acrylverf van de action. Ik neem aan dat je de tubes van Van Bleiswijck gebruikt? De pouring medium van de action heb ik zelf nog niet getest omdat ik persoonlijk altijd floetrol gebruik in mijn pouring mix. Ik hoor goede verhalen over de pouring medium van de action vandaar dat ik denk dat het daar ook niet aan ligt. De oorzaak dan je klontjes krijgt kan zijn dat je mix van acrylverf met je pouring medium te dik houdt. Probeer het eens te verdunnen met water zodat het goed vloeibaar wordt om te gieten en meng het heel goed door elkaar. Er mogen geen klontjes in zitten. Nadat je het gemixt hebt laat je het even rusten zodat de luchtbelletjes verdwijnen. Ik hoop dat dit het probleem van de klontjes oplost.
Voor de kraters in je schilderij kunnen er verschillende oorzaken zijn. Als eerste kan je mix om te gieten met verf te dik zijn (wat mogelijk het probleem is omdat je ook klontjes hebt). Als je mix te dik is droogt de bovenlaag als eerste op en is de onderlaag van de verf nog nat. Hierdoor komen er putjes in.
Ook kan het zijn dat je teveel verf op het doek laat zitten. Er hoeft met acryl gieten geen dikke laag verf op je doek te komen. Je giet de vloeibare verfmix op je doek en schommelt deze voorzichtig heen en weer. Niet teveel en niet te snel want dan kan het zijn dat je kleuren teveel met elkaar mengen. Als je dit rustig doet mengen de kleuren niet te veel en blijven ze mooi. Daarna even met het brandertje er langs om de luchtbelletjes er uit te halen en de silicone naar boven te krijgen zodat je cellen krijgt. Als je wat grotere cellen wilt kan je nog even voorzichtig schommelen (tilten). Met teveel verf op je doek heb je hetzelfde probleem als met een te dikke mix. Ook dan droogt de bovenlaag sneller dan de onderlaag waardoor de putjes ontstaan.
Ik hoop dat met deze tips het acryl gieten goed gaat lukken.
Heb je nog vragen dan hoor ik ze graag van je.
groetjes,
Yvonne
Ik zag een mevr. die gebruikte een oranje blazertje in plaats van een fóhn vond ik veel handiger, weet U waar je dat kunt kopen????
Hoi Jopy,
Helaas heb ik dat nog niet gezien. Ik kan je hier niet mee helpen. Je kunt in principe alles gebruiken wat lucht blaast als het maar niet te hard blaast. Zelf gebruik ik mijn airbrush of een fohn.
Groetjes,
Yvonne
Ik ben al een hele tijd op zoek naar informatie van acryl gieten. En ineens stond je hier voor mijn neus op het scherm. Ik ga hier nog veel van genieten. Hartelijk dank om dat op de blog te plaatsen.
Vele groeten
Valere
Hoi Valere,
Ik wens je heel veel plezier en succes met acryl gieten. Het is zo ontzettend leuk om te doen.
Als je vragen hebt hoor ik graag van je.
Groetjes,
Yvonne
Ik heb enorm genoten van al je uitleg, wil graag beginnen met acryl gieten, maar eerst wil ik toch nog eens al je uitleg lezen, hij is ontzettend leerrijk en ik ga dan ook regelmatig naar je site terugkeren, een dikke dank u wel. Jo
Hoi Joke,
Dank je wel voor het compliment. Leuk dat je ook wilt beginnen met acryl gieten. Het is echt heel leuk om te doen.
Als je gaat beginnen en je hebt nog vragen stel ze gerust.
Ik probeer altijd binnen 24 uur te reageren maar het lukt niet altijd maar antwoord op je vraag krijg je altijd.
Groetjes,
Yvonne
Wat fijn met de goede uitleg . Ik heb al een paar keer kleine doekjes gegoten. Maar wel met putjes.
Nu ga ik maandag nogmaals oefenen met je advies. Dankjewel !
Hoi Tonny,
Wat leuk dat je al een aantal doekjes gemaakt hebt met acryl gieten.
Het is altijd in het begin lastig om de juiste dikte te krijgen.
Ik hoop dat het gaat lukken met de adviezen van mijn website.
Groetjes,
Yvonne
Waar kan ik het boek kopen – ALLES OVER ACRYL GIETEN –
Rechtstreeks? Bol.nl heeft het niet..
Ik schilder al meer dan 25 jaar en wil dit graag gaan proberen.
Ik werk met Artisan, olieverf op water basis, zou je dat ook kunnen gebruiken?
Dat kom ik nergens tegen.
Zou je mij per email willen berichten?
Met vriendelijke groet
Esther
Hoi Esther,
Er is helaas nog geen boek te koop over acryl gieten. Ik ben op dit moment zelf bezig om een ebook over acrylgieten te maken. Ik hoop dit volgende week klaar te hebben.
Groetjes,
Yvonne
ok, dank je wel.
ik blijf je volgen.
grtjes
Esther
Hoi Esther,
Mijn ebook over acryl gieten is nu te koop. Voor meer informatie kan je hier klikken.
groetjes,
Yvonne
Hi Yvonne,
Wat ontzettend fijn deze uitleg. Ik ben al een tijdje bezig met acrylgieten, maar ik vind het moeilijk om de juiste Nederlandse producten en ratio daarvan voor de PM te vinden die vergelijkbaar zijn met de buitenlandse Youtube tutorials. Dit artikel helpt daarbij, dank je wel!
Ik wilde even vragen of je de Sheleeart Bloom techniek al hebt geprobeerd en welke producten daarbij gebruikt. Gebruik jij voor je basis (“pillow”) dan gewoon acrylverf of bijv. een muurverf? Voor het mixen van je kleuren, gebruik je dan Floetrol als PM of die aparte mix van varnish en wax? Voor je cell activator, gebruik je AU floetrol of gewoon Amsterdam Titanium wit met water? En wat zijn dan precies de verhoudingen?
Ben jij toevallig andere goede Nederlandse artiesten tegen gekomen op Youtube die met deze techniek werken?
Nogmaals ontzettend bedankt voor de fijne uitleg en ik hoop dat je me hierbij kan helpen!
Groetjes,
Sterre
Hoi Sterre,
Ik ken de bloom techniek wel maar heb het zelf nog niet geprobeerd. Binnenkort wil ik zelf gaan experimenteren hiermee want het is een hele leuke en mooie techniek in het acryl gieten. Ik heb inderdaad ook gehoord dat het moeilijk is om de producten welke Sheleeart gebruikt in Nederland te krijgen.
Als ik het geprobeerd hebt en het lukt laat ik het op mijn website weten.
groetjes,
Yvonne