geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen is nog steeds mogelijk in 2023.

Internet is en blijft de toekomst en ook online geld verdienen.

Hoeveel geld je verdient met bloggen hangt helemaal van jezelf af. Ik zal in een reeks artikelen uit gaan leggen hoe je online geld kunt verdienen door zelf een blog te maken. Natuurlijk geldt ditzelfde voor een website maken.

Ik ben er van overtuigd dat bloggen een makkelijke manier is om extra geld bij te verdienen voor de meeste mensen of zelfs je werk er van te maken.

Om geld te verdienen met bloggen is het enige wat je moet doen leuke informatieve artikelen schrijven over het onderwerp of de onderwerpen waar je voor gekozen hebt.

Bloggen is een manier om stap voor stap op weg te gaan naar financiële vrijheid om je droom na te jagen. Heb jij ook de wens om vanuit huis geld te verdienen begin dan vandaag nog met bloggen.

Bloggen kost je niet veel geld en het is een betrouwbare manier om online geld te verdienen vanuit huis.  Het enige wat jij daarna nog moet doen is een template uitkiezen en je kan beginnen met bloggen.

Oke genoeg over een blog maken je wilt weten hoeveel geld je kan verdienen met bloggen dus ga ik snel verder.

Hoe kan je geld verdienen met bloggen?

De inkomstenbronnen van een blogger bestaat vaak uit meerdere dingen.

Ik zal in deze serie artikelen de 4 belangrijkste bronnen van inkomsten bespreken.

Als eerste bespreek ik Affiliate Marketing.

Geld verdienen met je blog met affiliate marketing.

Affiliate marketing is één van mijn favoriete methode om wat bij de verdienen. Natuurlijk hoop ik dat dit steeds meer gaat worden en ik mijn droom na kan jagen om plaats onafhankelijk te kunnen gaan werken en zo online geld verdienen.

Buiten dat affiliate marketing mijn favoriete manier is, is het ook de makkelijkste manier als je begint met bloggen.

Als je bijvoorbeeld schrijft over je favoriete hobby’s, je sport, video games of gezondheid en beauty zijn er altijd producten die je zelf gebruikt en waar je tevreden over bent. Deze producten kan je promoten aan je lezers zodat zij ze ook kunnen uitproberen.  

Hoe komt je er achter of een bedrijf affiliate marketing heeft?

Als je je favoriete product wilt promoten zoek je het product in Google en zet hierachter affiliate en klik op zoek. Je kan ook op het bedrijf zoeken waar je het product kan kopen.

Je zoektocht gaat op dezelfde manier. Typ de naam van het bedrijf in een type hierachter affiliate programma. Sommige bedrijven noemen het ook partner programma. Probeer ze daarom beide uit.

Sommige bedrijven hebben een eigen partner/affiliate programma

Het voordeel van bol.com is dat zij heel veel product categorieën hebben waardoor er voor bijna elke onderwerp wel iets te vinden is om te promoten.

Zorg er altijd voor dat je en stuk of 10 artikelen al op je blog hebt geschreven welke kwalitatief goed zijn.

Zonder blog artikelen zullen maar weinig bedrijven je toelaten tot affiliate marketing. Ze moeten natuurlijk eerst kunnen zien of jouw blog geschikt is om hun product te promoten.

De meeste bedrijven zijn aangesloten bij een marketing netwerk

Ook voor deze marketing netwerken geldt dat je al eerst een aantal goede artikelen op je blog moet hebben voordat je toegelaten wordt. Ze keuren je website en als je toegelaten wordt kan je jezelf aanmelden bij de bedrijven van jouw keuze.  Deze bedrijven keuren ook je blog om te kijken of je blog bij hun product past.

Ben je éénmaal goedgekeurd kan je beginnen met promoten van de producten welke je zelf gebruikt of waar je ervaring mee hebt. Wees altijd eerlijk tegenover de lezers van je blog. Het enige wat je moet doen om te promoten is linkjes te plaatsen naar het product met je eigen unieke code die je krijgt als je goedgekeurd bent. Hierdoor herkennen ze dat een product via jouw link gekocht is.

Wat krijg je betaald voor affiliate marketing op je blog?

De meeste bedrijven werken met een commissie. Dit houdt in dat je een bepaald percentage ontvangt voor het product welke gekocht wordt via jouw unieke link.

De percentage verschillen per bedrijf. Soms verschillen ze ook per product categorie.

Stel een bezoeker van je blog koopt een artikel van € 20,00 en de commissie is 6% dan ontvang jij voor deze verkoop € 1,20.

Het leuke aan affiliate marketing is dat het vaak niet uit maakt wat iemand koopt. Al kopen ze iets anders bij het bedrijf dan jouw gepromote artikel dan ontvang jij ook commissie.

Reken dus maar uit als iemand een product koopt van € 100,00 of een totaal aan bestellingen bij het bedrijf welke je promoot wat je dan als commissie krijgt. Juist € 6,00. En dan heb je het pas over 1 verkoop via jouw link. Stel dat het er 10 of 20 of zelfs meer op een dag worden.

Hoe meer bezoekers je krijgt op je blog hoe groter de kans is dat er iets gekocht wordt via jouw unieke affiliate link.

Affiliate marketing om geld te verdienen met bloggen

Ik kan je vertellen dat het echt werkt bij deze netwerk marketing bedrijven en het betrouwbaar is om op deze manier geld te verdienen met internet. Het enige wat jij moet doen is een blog beginnen over jouw favoriete onderwerp. Als jij iets heel leuk vindt of ergens helemaal vol over bent kan je er uitgebreid over praten dus waarom geen blog maken erover en je eigen ervaring delen met anderen.

Wil je na het lezen van dit artikel zelf een blog beginnen?

In het volgende artikel in de serie hoe verdien je geld met bloggen vertel ik jullie vertellen over advertenties plaatsen op je blog.

Misschien ben je ook geinteresseerd in andere manieren en artikelen over online geld verdienen. Dit kan je hier vinden.

Wil jij ook graag geld verdienen met je blog?

Lukt het jou al om geld te verdienen met je blog? Zo niet, welke problemen loop je tegenaan? Waarom verdien je nog geen geld met je blog?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *