Bouw aan je doelen en dromen

Hoe kan ik geld verdienen met YouTube

Leuk dat je op zoek bent naar online geld verdienen met YouTube.

Zoals je weet vind ik het leuk om allerlei manieren te onderzoeken om online geld te verdienen vanuit huis. Of het nou gaat om bijverdiensten of omdat je fulltime online wilt gaan werken dus als je jezelf afvraag: “hoe kan ik geld verdienen met YouTube” dan zit je hier goed. 

Geld verdienen met YouTube filmpjes kan je met verschillende soorten video’s en verschillende verdienmodellen. Het grootste verdienmodel op Youtube is met advertenties maar er zijn nog een aantal verdienmodellen zoals affiliate marketing en gesponsorde content.

Nog gekker. Geld verdienen met YouTube filmpje kan sneller gaan dan je denkt. Als je YouTube filmpje viraal gaat en je hebt er een affiliate link bij geplaatst en mensen kopen iets via jou link dan is het kassa voor jou. De commissie kan dan flink oplopen.

Ik neem je mee naar de verschillende soorten video’s welke je kan maken om geld te verdienen met YouTube. 

Kun je geld verdienen met YouTube?

Je kunt zeker geld verdienen met YouTube. Hoeveel geld je gaat verdienen hangt natuurlijk helemaal van jezelf af.

De meeste verdienmodellen voor YouTube kosten je niets. Je hoeft geen geld te investeren. Het enige wat het je kost is je tijd. Hoe meer tijd je investeert hoe meer je online geld kan verdienen.

Het leuke is dat geld verdienen met you tube niet alleen is weggelegd voor jongeren en dat dit kan op elke leeftijd. 

Voordat je verder gaat wil ik nog even het volgende met je delen. Ik gebruik op mijn website affiliate marketing. Dit houdt in dat ik producten promoot welke ik aanbeveel. Koop je iets via mijn link dan ontvang ik een klein percentage. Het kost je niets extra’s. Ik wil degene die via mijn link iets kopen alvast hartelijk bedanken.

Wat heb je nodig om geld te verdienen op YouTube?

Je hebt alleen een gmail account nodig, een telefoon of camera om filmpjes te maken en natuurlijk een laptop om je video’s te bewerken en een software programma om video’s te editten. Ook voor het editten van video’s is genoeg gratis software te vinden om mee te beginnen.

Maak je zelf video’s met je telefoon dan raadt ik je aan om een goede microfoon te kopen die je aansluit op je mobiel zodat je goed geluid hebt. 

Met 1 gmail account kan je tot 99 Youtube kanalen beginnen. Ik kan je aanraden om eerst met 1 kanaal te starten en daarna kan je nog een kanaal openen in een andere niche.

Wil je snel geld verdienen met YouTube?

YouTube filmpjes laten maken

In de bovenstaande cursus leer je daar alles over.

Nu je dit weet kunnen we verder met de grote vraag:

Hoe kan ik geld verdienen met YouTube? 

Je kan geld verdienen met YouTube door deel te nemen aan YouTube Partnerprogramma.

Dit kan zodra je in een jaar minimaal 1.000 abonnees hebt en 4000 kijkuren het gehaald kan je je aanmelden en geld verdienen met youtube aanzetten.

Vanaf dat moment kan je inkomsten genereren met advertenties.

Dit houdt in dat je in het begin zeker moet proberen om zoveel mogelijk video’s te maken en te plaatsen op je kanaal. 

Om je YouTube kanaal een goede start te geven kan je het beste zo’n 35 video’s plaatsen en daarna elke week minimaal 1.

Met 1 video per week plaatsen zal het lang duren voordat je zoveel kijkuren en abonnees krijgt.

Er zijn nog meer verdienmodellen voor YouTube deze vind je in mijn artikel over de verdienmodellen.

Wat verdient een YouTuber per 1000 views?

Hoeveel inkomsten je gaat genereren hangt van diverse factoren af. Zo verdienen Engelstalige filmpjes meer dan de Nederlandse filmpjes. Adverteerders zijn bereidt om meer te betalen voor Engelstalige filmpjes om het bereik daar veel groter bij is. 

Ook het onderwerp waar je video’s over maakt geeft een verschil. Zo is bekend als je in de niche van geld bijvoorbeeld meer verdient dan in een onbekende niche.

Als je niet weet wat een niche is of in welke niche je wilt starten lees dan het artikel over de meest verdienende niches. 

Geld verdienen met YouTube aanzetten

Soorten video’s voor YouTube om online geld te verdienen. 

  1. zonder eigen video’s 
  2. instructie video’s
  3. Vloggen
  4. Video’s zonder zelf in beeld te komen (CashCow’s)

Weet je al welke soort video’s je gaat maken maar niet hoe je geld kan verdienen hiermee? Lees dan het artikel over de verdienmodellen met YouTube.

1. Geld verdienen met Youtube zonder eigen Video’s

geld verdienen met youtube zonder eigen video’s? Ja echt. Er zijn veel YouTubers die video’s re-uploaden.

Het verdienen van geld met YouTube zonder het maken van je eigen video’s is een slimme strategie die steeds populairder wordt onder mensen die geïnteresseerd zijn in online ondernemen. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door gebruik te maken van het YouTube-partnerprogramma en door te fungeren als een ‘YouTube-partner’.

Als YouTube-partner kun je geld verdienen door advertenties weer te geven op je YouTube-kanaal. Je verdient een deel van de advertentie-inkomsten die worden gegenereerd door de weergave van advertenties op je video’s. Om in aanmerking te komen voor het YouTube-partnerprogramma en partner te worden, moet je voldoen aan bepaalde criteria die door YouTube zijn opgesteld. Een van de belangrijkste vereisten is dat je kanaal minimaal 1.000 abonnees heeft en dat je in de afgelopen 12 maanden minstens 4.000 uur aan kijktijd hebt gegenereerd.

Hoe kan je geld verdienen met YouTube zonder je eigen video’s

Nu vraag je je misschien af hoe je geld kunt verdienen met YouTube zonder je eigen video’s te maken. Een van de meest populaire methoden is door gebruik te maken van het concept van ‘YouTube-contentcreatie zonder camera’. Dit houdt in dat je bestaande video’s op YouTube gebruikt om je eigen kanaal samen te stellen en geld te verdienen door middel van advertenties.

Compilatevideo’s maken

Een manier om dit te doen is door compilatievideo’s te maken. Dit betekent dat je bestaande video’s van andere YouTube-gebruikers verzamelt en ze samenvoegt tot één video op je eigen kanaal. Het is belangrijk om te benadrukken dat je altijd de rechten en toestemming moet hebben om deze video’s te gebruiken. Het is essentieel om de auteursrechten en het beleid van YouTube met betrekking tot het hergebruik van content te respecteren om eventuele juridische problemen te voorkomen.

Creative commons licenties

Een andere strategie is om video’s te maken met behulp van Creative Commons-licenties. Creative Commons is een licentiesysteem dat contentmakers de mogelijkheid biedt om bepaalde rechten op hun werken te behouden, terwijl ze anderen toestaan om hun content te hergebruiken onder bepaalde voorwaarden. Je kunt Creative Commons-video’s zoeken op YouTube en ze combineren tot je eigen compilatievideo’s.

Specifieke niches

Daarnaast kun je geld verdienen met YouTube door je kanaal te richten op specifieke niches of interesses. Je kunt bijvoorbeeld een kanaal maken over koken, reizen, fitness, technologie of elk ander onderwerp waar je gepassioneerd over bent. Gebruik bestaande video’s en content van andere makers om waardevolle en boeiende video’s te maken voor je doelgroep. Vergeet niet om altijd de juiste bronvermelding en attributie te geven aan de oorspronkelijke makers van de video’s.

Tot slot is het belangrijk om je YouTube-kanaal actief te promoten en te optimaliseren voor zoekmachines. Gebruik relevante trefwoorden en tags in je videobeschrijvingen en titels om ervoor te zorgen dat je video’s beter vindbaar zijn. Deel je video’s op sociale media en betrek je kijkers bij je content door middel van reacties en discussies.

Al met al zijn er verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube zonder je eigen video’s te maken. Het vereist echter wel inzet, creativiteit en naleving van de richtlijnen van YouTube. Door gebruik te maken van bestaande video’s en content, en deze op een slimme manier samen te stellen, kun je een succesvol YouTube-kanaal opbouwen en geld verdienen met advertentie-inkomsten.

Verdiep jezelf heel goed voordat je video’s gaat re-uploaden van anderen om dit soort dingen te voorkomen. 

Vergeet vooral geen credit te geven aan de originele maker van de video.

2. Geld verdienen met instructie video’s 

Dit zijn belangrijke filmpjes voor YouTube. Op deze manier help je mensen om het antwoord te vinden op een vraag welke ze hebben.

Als je veel over een onderwerp weet en je maakt daar filmpjes over dan wordt je authoriteit op dat gebied oftewel in die niche. 

Jij laat mensen zien waar ze op zoek naar zijn en je hebt grote kans dat ze daardoor ook eerder abonnee worden van je kanaal.

Dit soort YouTube kanalen kan je ook makkelijk uitbreiden. Denk daarbij ook aan product reviews van de materialen/producten welke je gebruikt. Of cursussen welke je aanbiedt.

De verdienmodellen zijn groot met instructie video’s. 

3. Vloggen

Vind je het niet erg om herkend te worden en wil je je leven delen met de wereld dan is vloggen voor jou het ideale verdienmodel voor YouTube. 

Kijk maar eens naar vloggers zoals Enzo Knol.

 Zo zijn er nog meer bekende vloggers welke met YouTube een inkomen verdienen.

Je moet er wel tegen kunnen dat als je bekend wordt dat je weinig prive meer hebt.

Voor mij zou dit niets zijn. 

Dit brengt me op de volgende soort video’s welke steeds populairder worden. De CashCows.

4. Geld verdienen op YouTube met CashCow video’s

Dit zijn de ideale video’s als je niet wilt dat mensen je gaan herkennen. Dit zijn video’s zonder zelf in beeld te komen.  Deze fimples zonder zelf in beeld te komen zijn steeds populairder.

Denk hierbij aan de top 10 mooiste huizen, top 10 mooiste auto’s etc. Vaak zijn dit lijstjes video’s. ,Deze video’s kan je makkelijk zelf maken of laten maken. 

Op Fiverr staan heel veel freelancers bijvoorbeeld uit India welke voor een prikkie deze video’s voor je kunnen maken.

Het enige wat je zelf moet doen is een zogenaamde thumbnail maken. Dit kan je makkelijk doen met het gratis programma van Canva. 

Zo verdient de Nederlandse Jelinne Brands meer dan $ 10.000,00 per maand met haar YouTube kanalen zonder zelf in beeld te komen en zonder zelf de video’s te maken. Zij is gestart in 2020 met YouTube dus zo snel kan het gaat als je er tijd en energie insteekt.

Om CashCow video’s te maken en een YouTube kanaal te beginnen heb je geen ervaring nodig, geen start kapitaal en zijn de winstmarges groot.

Een YouTube kanaal beginnen is gratis. Het enige wat je nodig hebt is de kennis hoe je hier een verdienmodel van kan maen. Dat leer je in de bovenstaande cursus.

Wil je dus snel geld verdienen met YouTube dan is een CashCow Kanaal het ideale verdienmodel.

Conclusie Kan ik geld verdienen met YouTube?

Ja je kan zeker geld verdienen met YouTube.

YouTube is al lang niet meer alleen een platform voor het delen van video’s. Het is uitgegroeid tot een wereldwijde community van contentmakers die hun passies, kennis en creativiteit met de wereld delen. Maar kun je eigenlijk geld verdienen met YouTube? Het antwoord is volmondig ja! YouTube biedt een scala aan mogelijkheden om inkomsten te genereren en zelfs een fulltime carrière op te bouwen.

Een van de meest bekende manieren om geld te verdienen met YouTube is via advertentie-inkomsten. Zodra je kanaal voldoet aan de vereisten van het YouTube-partnerprogramma, kun je deelnemen aan het YouTube Partnerprogramma en advertenties weergeven bij je video’s. Hoe meer views en klikken je krijgt, hoe meer je kunt verdienen. Het succesvol opbouwen van een loyale kijkersgemeenschap en het produceren van kwalitatieve inhoud is cruciaal om je advertentie-inkomsten te vergroten.

Daarnaast kun je ook geld verdienen met gesponsorde inhoud. Dit houdt in dat je samenwerkt met merken en producten om betaald te worden voor het promoten van hun producten of diensten in je video’s. Het is belangrijk om transparant te zijn naar je kijkers en alleen samenwerkingen aan te gaan met merken waar je zelf achter staat. Authenticiteit is essentieel om het vertrouwen van je publiek te behouden.

Een andere bron van inkomsten op YouTube zijn donaties van je kijkers. Sommige YouTubers hebben een trouwe fanbase die bereid is om vrijwillig financiële steun te bieden. Dit kan via platforms zoals Patreon, waar fans maandelijkse bijdragen kunnen leveren in ruil voor exclusieve content of voordelen.

Tot slot is er ook de mogelijkheid om merchandise te verkopen. Als je een sterke personal brand hebt opgebouwd, kun je je eigen merchandise creëren en verkopen aan je fans. Dit kan variëren van t-shirts en mokken tot gepersonaliseerde producten die verband houden met je inhoud of persoonlijkheid.

Kortom, YouTube biedt vele wegen naar inkomsten. Het vergt echter hard werk, consistentie en toewijding om een succesvol YouTube-kanaal op te bouwen. Door waardevolle content te bieden, je publiek te betrekken en verschillende inkomstenstromen te verkennen, kun je de mogelijkheid hebben om geld te verdienen en je passie te volgen op het platform.

Om geld te verdienen met YouTube heb je niet veel nodig. Je kan geld verdienen zonder veel te investeren. Het enige wat het je kost is tijd om je fimples te maken en de vereiste minimaal 1000 abonnees en 4000 kijkuren. Eigenlijk kan je zeggen dat het geld verdienen zonder investeren is om van start te gaan.

Hoe ga jij geld verdienen met YouTube?

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *