Bouw aan je doelen en dromen

Focus houden hoe doe je dat? Deze tips gaan zeker helpen

Focus houden op iets wat je wilt bereiken maakt het makkelijker om je doel te behalen.

Zonder focus zal je snel afdwalen en voor je het weet ben je andere dingen aan het doen dan wat je eigenlijk moest doen.

Focus betekend concentreren op wat je wilt bereiken en wat je moet doen. Kijk maar eens naar topsporters en succesvolle mensen. Deze hebben allemaal één ding gemeen. Ze kunnen zich goed focussen op het doel wat ze willen bereiken.

Zonder concentratie op wat je echt wilt en wat je moet doen zal je allerlei dingen doen die niet nuttig zijn op dat moment en vaak afgeleid worden om je taak te volbrengen.

Als je graag iets wilt bereiken of je je droom wilt najagen of een doel wilt bereiken focus heb je nodig.

Je zult jezelf moeten concentreren op één ding tegelijk. Focus betekend kiezen. Kiezen wat belangrijk is. Ook als het niet leuk is moet je scherp blijven op hetgeen wat je moet doen.

Meer focus krijgen betekend je mindset te veranderen om je concentratie te houden op waar je mee bezig bent.

Hoe hou je focus?

Vraag je jezelf af hoe je focus kunt houden? Met onderstaande tips laat ik je zien hoe je jezelf kan leren om je focus te verbeteren, te houden en scherp te blijven.

Focus houden tips:

1.Bepaal je doel en schrijf op waarom je het wilt bereiken

Ga er rustig voor zitten en schrijf op wat je wilt bereiken. Wat is je doel? Als je 100% achter je doel staat is het makkelijker om jezelf te concentreren op het eindresultaat. Daarom is je Waarom belangrijk. Je moet er zelf achter staan. Niet omdat anderen het willen of van je verwachten.

Het moeite is als je jezelf zover kan krijgen dat je enthousiast wordt van het eindresultaat en ziet wat een voordeel het je oplevert.

2.Focus houden betekend stoppen met piekeren

Stop met tegen jezelf zeggen dat je het niet kan. Dat je het niet wilt. Dat je het niet leuk vind. Als jezelf op deze manier toespreekt is dat niet echt motiverend. Je haalt jezelf naar beneden zonder dat je er erg in hebt.

3.Denk positief.

Zeg tegen jezelf dat je het kan. Zeg tegen jezelf: Ok misschien vind ik het lastig maar ik kan het. Ik laat mezelf niet afleiden en ga er voor.

4.Focus houden met een prioriteitenlijst

Wat moet je al eerste doen om het te bereiken. Je kan er voor kiezen om een stappenplan te maken of je kan bijvoorbeeld je stappen opschrijven op post-it in volgorde van prioriteit. Zo kan je zichtbaar maken voor jezelf waar je staat.

Wil je weten hoe je makkelijk een doel stelt? Kijk dan eens bij: 5 gouden tips om je doelen te bereiken

5.Kies 1 ding tegelijk om je op te focussen

Als je teveel dingen in één keer wilt gaat het vaak mis. Je wilt van alles en je gedachten schieten alle kanten op. Met teveel willen doen in één keer haal je geen succes.

Maak eerst de ene taak af voordat je met de ander begint zodat je niet dingen half gaat doen.

Heb je echt een groot doel in je leven waar je jezelf op wilt focussen dan raadt ik je aan het boek 1 Ding te lezen van Gary Keller. In dit boek legt hij uit hoe je leert focussen op 1 ding tegelijk om je belangrijkste doel te bereiken.

6.Maak afspraken met jezelf

Kies er bewust voor om een afspraak met jezelf te maken. Plan deze afspraak in met jezelf. Zet het in je agenda en ga er dan ook echt voor. Op het moment dat het tijd is ga je ook direct aan de slag besteed je al je aandacht aan wat je moet doen.

7.Zorg voor goede motivatie

Concentratie houden zonder motivatie is heel lastig.

Zoek voor jezelf uit wat het voordeel is als je deze taak volbrengt. Hoe enthousiaster je jezelf kan maken over het eindresultaat en het voordeel hoek makkelijker het is.

Voor meer tips kan je mijn artikel: Tips om motivatie vast te houden lezen.

8.Zet je telefoon uit om focus te houden

Als je moeite hebt met focussen komt dit vaak doordat je geneigd ben andere dingen eerst te doen of dat je snel afgeleid bent door andere dingen die je leuker vindt. Je vergeet je doel en gaat even je mail lezen of facebook checken en voor je het weet ben je weer een uur of langer bezig met iets anders. Elke afleiding zorgt er voor dat je niet aan je taak toekomt. Je schuift het vooruit met als resultaat dat er niets gebeurt.

Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk of het liefst geen afleidingen hebt op dat moment.

Als je jezelf van alle afleidingen hebt afgesloten, gaat voor wat je moet doen dan zal je zien hoe vaker je dit doet hoe makkelijker het wordt.

Je bent je eigen mindset aan het veranderen en zal steeds vaker succes krijgen in wat je doet.

9.Hou tussendoor een korte pauze voor meer concentratie

Je kan niet constant gefocust zijn dus is het van belang dat je af en toe even een pauze neem. Sta op om even iets te drinken te pakken of maak een korte wandeling om even je hoofd weer rust te geven. Ik weet dat de volgende tip niet voor iedereen is maar je kan een korte meditatie van een paar minuten doen om concentratie te herpakken. In de meditation moment app staat een heerlijke korte gratis meditatie om even de stilte in jezelf op te zoeken.

Focus verbeteren door oefening

Als je al deze tips elke keer toepas zal het een gewoonte worden. Zo krijg je door elke keer te oefenen meer focus en zal je concentratie verbeteren.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Je droomleven maak je zelf door aan de slag te gaan met je doelen

Doelen stellen in je leven zo doe je dat?

Is het jou gelukt om je focus te verbeteren deze tips of vind je het nog steeds lastig?

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *