Bouw aan je doelen en dromen

Voor jezelf kiezen

Voor jezelf kiezen. Vind jij het ook moeilijk om voor jezelf te kiezen? Doe je liever anderen een plezier dan echt gaan voor wat jij wilt?

Wil je het iedereen naar zijn zin maken en cijfer je jezelf makkelijk weg voor anderen dan wordt het tijd om voor jezelf te kiezen.

Voor jezelf kiezen is niet egoïstisch. Als jij gelukkig bent kunt je ook anderen gelukkig maken. Het zal de juiste mensen aantrekken als ze zien dat je goed in je vel zit.

Gelukkig zijn straal je uit.

Bewust kiezen voor jezelf

Vroeger vond ik het altijd belangrijk dat iedereen me aardig vond. Ik deed dingen die ik eigenlijk niet wilde en waar ik geen zin in had alleen om anderen een plezier te doen.

In de loop der jaren merkte ik dat ik mezelf was kwijtgeraakt.

Mensen rekenden er op dat ik klaarstond. Ik vond het moeilijk om voor mezelf te kiezen en dingen te doen die ik wilde. Teveel dacht ik na wat anderen van mij vonden. Ik liet mezelf leven door anderen.

Tot ik op het punt kwam dat ik niet meer gelukkig was met het leven dat ik leidde.

Dat was het keerpunt. Ik was zoals iedereen wilde maar niet meer wie ik ten diepste was. Soms moet je voor jezelf kiezen en kan je echt niet anders.

Ik besloot om voor mezelf te kiezen en mezelf terug te vinden. Wat zijn mijn behoeften en wat ik wil ik nu echt?

Ik moest mijn mindset veranderen en gelukkig worden met mezelf om gelukkig te worden in het leven.

Herken jij jezelf hier in? Lees dan snel verder.

Wat betekent voor jezelf kiezen?

Ik begon mezelf af te vragen wie ben ik echt? Wat wil ik? Hoe wil ik zijn?

Ik stopte met iedereen te pleasen en te werken aan mezelf. Ik moest mezelf trouw zijn. Niet leven zoals iedereen dat van me verwacht maar echt doen wat ik wil.

Vanaf dat moment ben ik begonnen met mijn persoonlijke ontwikkeling.

Ik wilde niet meer zijn zoals veel mensen. Veel mensen gaan door het leven zonder na te denken wat ze zelf eigenlijk het liefst willen doen.

De keuze om mezelf te zijn was moeilijker dan ik dacht. Dat geef ik toe maar ik kies er nog steeds voor om mijn eigen geluk te creëren en dat kan alleen als ik echt mezelf ben.

Voor jezelf kiezen is trouw zijn aan jezelf

Als je kiest voor jezelf betekend dit dat je trouw wordt aan jezelf. Je ego loslaten en naar je innerlijke te gaan. Niet meer luisteren naar het negatieve stemmetje in mezelf. Voelen wat ik wil. Voelen dat ik gelukkig ben. Als je voor jezelf gaat wordt je gelukkiger.

Het is niet egoistisch om trouw te zijn aan jezelf. Juist als je de keuze hebt gemaakt om gelukkig te worden op je eigen voorwaarden kan je anderen ook meer liefde geven. Het is niet altijd makkelijk. Soms horen er ook minder leuke keuzes bij. Je zal mensen op je weg kwijtraken omdat je niet meer voldoet aan wat zij verwachten van je.

Als je jezelf gaat ontwikkelen leer je omgaan met je emoties. Echt te voelen wat bij je past. Zo voel je ook als mensen niet meer in je leven passen omdat je nu pas ziet dat deze mensen alleen maar wilden nemen en aan zichzelf dachten . Daardoor kan het zijn dat jij kiest om te stoppen met bepaalde vriendschappen of een relatie omdat je voelt dat deze personen niet in jou leven meer passen. Daarentegen zal je weer nieuwe mensen op je pad krijgen die wel bij jou passen.

Trouw zijn aan jezelf betekend niet meer een ander pleasen maar je eigen keuzes bepalen. Mensen om je heen waarbij je jezelf kunt zijn. Jezelf goed voelen.

Hoe kun je leren voor jezelf te kiezen?

Iedereen kan leren voor zichzelf te kiezen. Het is niet de makkelijkste weg maar er is maar 1 persoon verantwoordelijk voor jou geluksgevoel en dat ben je zelf.

 • 1. Luister naar je eigen gevoel. Wat vertelt het je? Is het je innerlijke stem of is het je ego die je hoort.
 • 2. Begin met persoonlijke ontwikkeling. Ontdek wat je nog moet leren over jezelf. Zelfreflectie geeft je duidelijkheid over waar je nu staat en vooral over waar je naar toe wilt.
 • 3. Wees trots op jezelf, verstop jezelf niet meer en wordt de beste versie van jezelf.
 • 4. doe wat voor jou goed voelt en denk niet na over wat anderen vinden
 • 5. stop met anderen het naar hun zin te maken. Zet jezelf op nummer 1
 • 6. praat niet goed als anderen mensen boos worden omdat je niet doet wat ze willen
 • 7. stop met anderen de schuld geven dat jij niet gelukkig bent. Als je kiest voor wat jij wilt wordt jezelf gelukkig. Geef je kracht niet aan je verleden. Je leeft nu.
 • 8. Haal je eigenwaarde niet uit de mening van anderen. Je bent mooi zoals je bent, je bent goed zoals je bent.
 • 9. Vind je het moeilijk om uit te vinden wie je ten diepste bent probeer dan eens te mediteren. Mediteren hoeft niet zweverig te zijn. Het is je rustmoment waarbij je naar binnen keert.
 • 10. Stel jezelf de volgende vragen; Wie ben ik? Wat wil ik? Ga voor je eigen droomleven.

Voordelen om voor jezelf te gaan

 • 1. Jij zorgt voor je eigen geluk.
 • Je bent niet afhankelijk van andere om jezelf gelukkig te voelen. Als je gelukkig bent met jezelf trek je positieve mensen aan. Geluk ligt niet buiten jezelf.
 • 2. Je hoeft geen excuses te bedenken
 • Mensen weten waar ze aan toe zijn me je. Je durft eerlijk te zeggen dat je iets niet wilt. Je kan gewoon zeggen dat je ergens nu een geen zin in hebt zonder jezelf schuldig te voelen.
 • 3. Als trouw bent aan jezelf durf je hulp te vragen als het nodig is. Je weet dat je jezelf niet hoeft te schamen
 • 4. Je bent er zeker dat je meer uit het leven kan halen dat je hiervoor altijd deed
 • 5. Geen angst meer om keuzes te maken.
 • 6. Je weet wat je wilt voor jezelf en wat je nodig hebt.
 • 7. je bent positief en laat jezelf niet snel uit het veld staan
 • 8. doordat je positief bent en weet wat je wilt heb je volop energie en je verhoogt je eigen weerstand
 • 9. veel minder stress omdat je je rust momenten neemt als je ze nodig hebt.
 • 10. Je zorgt goed voor jezelf, je weet wat je waard bent waardoor je ook goed voor anderen kunt zorgen.

Soms moet je voor jezelf kiezen

De conclusie is als je voor jezelf kiest ben je echt niet egoistisch. Juist doordat je van jezelf leert houden en weet wat je wilt ben je in staat om anderen liefde te geven maar jezelf niet meer weg te cijferen. Oké soms zal het nodig zijn maar in de meeste situaties kan je je pure zelf zijn.

Soms moet je voor jezelf kiezen en echt knopen doorhakken om een betere toekomst te krijgen. Het valt niet mee en je moet door de pijn heen maar je weet dat je niet verder kunt zo. Je hebt dan alles gedaan wat in je macht ligt en het wordt tijd voor jezelf. Je verdient het om gelukkig te zijn.

Kies jij voor jezelf?

Kies jij voor jezelf? Ga jij de uitdaging met jezelf aan om voor je eigen geluksgevoel te kiezen? Als jij zelf gelukkig bent kan je pas echte liefde geven en zullen de juiste mensen op je pad komen.

Wil jij ook je eigen doelen bereiken en neem je een stap naar je droomleven?

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *