Bouw aan je doelen en dromen

Acrylgieten: Sieraden maken met acryl gieten

Sieraden maken met acryl gieten

Sieraden maken met Acryl gieten is een hele leuke techniek met vloeibare acrylverf door middel van een pouring medium.

Je maakt sieraden met acryl gieten van restjes welke je over hebt van het acrylgieten. Als je nog nooit aan acryl gieten hebt gedaan of als je nog meer wilt weten over wat er mogelijk is met acrylgieten dan raad ik je aan om eerst mijn artikel: Alles over acryl gieten te lezen zodat je weet hoe je deze leuke techniek met gieten van verdunde acrylverf kan doen.

Wat ook heel leuk is is sieraden maken met acryl gieten. Je doet dit gewoon met de restjes die je nog over hebt van je pouring mix met de acrylverf. Het sieraden maken met acrylgieten levert je ook nog eens stuk voor stuk unieke sieraden op. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf armbanden te maken. Of misschien wil je wel hangers of oorbellen? Alles is mogelijk.

e boek acrylgieten

Voordat ik verder gaat met de uitleg wil ik nog even vermelden dat indien je dit artikel wilt delen dan kan je gebruik maken van de social media icons hieronder. Delen wordt op prijs gesteld zodat mijn blog verder kan groeien en nog meer mensen deze artikelen kunnen lezen.

Ik maak in dit artikel gebruik van affiliate linken. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Het kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn link alvast hartelijk bedanken.

Met de beginnerstechnieken maak je dan een zogenaamde “skin”. Vooral als je de swipe gebruikt heb je mooie resultaten om sieraden te maken met acrylgieten.

In mijn voorbeeld maak ik een hanger voor een ketting waarin de “skin” verwerkt is. De kleuren welke ik gebruikt heb zal ik onder aan dit artikel vermelden.

Voor sieraden maken met acryl gieten heb je het volgende nodig:

Acrylverf

 pouring medium (zie hiervoor het hoofdstuk “recepten pouring medium)

2 koordstoppers

2 ringetjes

1 sluiting

verlengkettinkje

kunststof tabblad voor multomappen

glazen cabochon

cabochon setting

Je kan in plaats van de acrylverf en pouring medium los te kopen ook een set kopen van Liquitex. In deze set zitten liquid inks van een hele goede kwaliteit met heel veel pigment en de pouring medium.

Hoe maak je de skin om sieraden met acryl gieten te maken?

sieraden maken met acryl gieten-skin maken
skin om sieraden te maken

Zelf gebruik ik hiervoor de restjes welke je vaak over hebt van het acryl gieten op een canvas. Als je net zoals ik plastic onder je werk hebt liggen als je gaat acrylgieten dan is het helemaal handig. Alles wat er afvalt schep ik op met een spatel en leg ik op mijn plastic tabblad. Dit kan ik dan ook gebruiken om een skin te maken.

Heb je geen restjes over dan moet je eerst je pouring mix maken. Zie hiervoor het artikel over recepten pouring mix. Mijn eigen favoriete pouring mix is met Floetrol. Daar behaal ik zelf de mooiste resultaten mee. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een kant en klare mix zoals bijvoorbeeld Amsterdam Pouring medium

Als ik restjes pouring mix gebruik spuit ik er nog extra siliconen bij uit een spuitbus. De siliconenspray welke ik gebruik om sieraden te maken is van de Action.

Cellen krijgen met acryl gieten voor je sieraad.

Je begint met de kleuren van je mix in een plastic bekertje te doen. Net zoals je doet als je een schilderij ga maken.

Lees je voor het eerst over acryl gieten dan kan je het beste eerst mijn vorige artikelen lezen over acrylgieten zoals Wat is acrylgieten c.q. acrylic pouring

Je neemt dan het kunststof tabblad en giet je mix hier op. Voorzichtig ga je met het brandertje van een afstand over de gegoten verf zodat de cellen ontstaan. Je kan het nu nog een klein beetje tilten zodat de verf zich verspreid over het tabblad. Voor het sieraden maken met acryl gieten heb je geen hele dikke laag nodig maar je moet er ook voor zorgen dat hij niet te dun is. Als je skin te dun is kan hij scheuren. Zodra het na ca 1 à 2 weken droog is moet je de skin namelijk goed van je tabblad af kunnen halen zodat hij niet breekt.

Het mooiste stukje acryl gieten gebruiken om je sieraad te maken

sieraden maken met acryl gieten- cabochon op skin
sieraden maken met acryl gieten- cabochon op skin

Met behulp van je glazen cabochon ga je over je skin en kijk welk stukje het mooiste is voor je sieraad. Als je tevreden bent met hoe het er uit ziet plak je de glazen cabochon met de diamond glaze op de skin vast. Dit moet je ca 24 uur laten drogen. Als het goed droog is knip je de skin uit rondom de cabochon.

fonQ.nl

Het drogen van je cabochon sieraden met acryl gieten

Met een paar druppeltjes diamond glaze plak je de skin cabochon in de setting. Laat dit even rusten. Na een ongeveer een uurtje doe je een paar druppels diamond glaze op de skin plak je de cabochon op de skin.

Je rijgt nu de veter door de hanger en zet aan beide zijde van de hanger een koordstopper en een ringetje. Aan één zijde bevestig je het slotje en aan de andere zijde bevestig je het verlengkettinkje.

Vind je het lastig om zelf de veter te maken met de koordstoppers of wil je liever een ketting dan zijn deze ook kant en klaar te koop bij Aliexpress.

In mijn voorbeeld heb ik een ketting gemaakt met een suede veter maar je kan natuurlijk ook een nikkelvrije ketting gebruiken. Ook kan je in plaats van een ketting oorbellen of een armband maken.

Hier vind je de kant en klare veterkettingen welke je kan gebruiken en hier mooie geplastificeerde metalen spang kettingen in diverse kleuren. Deze spang kettingen en veterkettingen zijn ideaal om te gebruiken omdat ze geen allergie veroorzaken. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om gewone metalen kettingen te gebruiken.

sieraden maken met acryl gieten-armband voor cabochon bruin
sieraden maken met acryl gieten-armband voor cabochon blauw

Deze armbanden voor acrylgieten zijn ook heel leuk voor sieraden maken met acrylgieten. 

sieraden maken met acryl gieten - oorbellen voor de cabochon

 Natuurlijk zijn oorbellen voor acrylgieten ook heel erg leuk om te maken.

Hieronder heb ik een aantal links neergezet zodat je makkelijk kan zoeken bij Aliexpress wat je wilt maken.

klik hier voor alle cabochon settings en hier om naar de glazen cabochons te gaan. De glazen cabochons zijn er ook in diverse maten en vormen net zoals de cabochon settings voor acrylgieten. Zoals je ziet kan je kiezen om leuke sieraden te maken met acrylgieten.

De hangers en cabochons kan je kopen bij AliExpress. Zoek op glas cabochon en cabochon settings. Ook ketting om de hangers aan te hangen zijn op AliExpress verkrijgbaar.

Ik hoop dat mijn uitleg duidelijk is. Als je nog vragen hebt of meer wilt weten laat gerust een reactie achter.

Ik wens je heel veel plezier met het maken van je eigen unieke kunst sieraden.

Sieraden van acryl gieten verkopen

Als je mooie sieraden maakt met acryl gieten wil je ze natuurlijk ook zelf verkopen. De leukste en eenvoudigste manier om je sieraden te verkopen is door middel van je eigen website. Een website kan je zelf makkelijk maken en kost je € 5,00 per maand aan hosting. Door middel van wordpress maak je je eigen blog waar je iedereen kunt laten zien hoe je je sieraden hebt gemaakt en op die manier verkoop je je eigen gemaakte sieraden.

Wil je weten hoe makkelijk het is om je eigen blog te beginnen dan kan je mijn eerdere artikel hier lezen waarin ik uitleg hoe makkelijk het is om een blog te maken.

Heb jij al sieraden gemaakt met acryl gieten?

 
Wil je weten hoe je geld kunt bijverdienen met het invullen van betrouwbare enquetes? Lees dan mijn artikel: Geld verdienen online met het invullen van enquetes. Het is een leuke manier om geld of cadeaubonnen te verdienen om weer leuke dingen te kunnen kopen voor je hobby acrylgieten. Terwijl je ’s avonds op de bank zit kan je in plaats van even naar de tv kijken simpel een enquete invullen en extra geld verdienen.

 Computer algemeen

Gerelateerde berichten

  8 reacties

 1. Mia
  op 3:35 am

  sieraden maken met acryl gieten? Dat hoor ik voor het eerst. Ik wil het graag uitproberen. Zal best wel een leuke uitdaging zijn.

  Beantwoorden
  • admin
   op 8:31 am

   Hoi Mia,

   Sieraden maken met acryl gieten is echt heel leuk om te doen. Elk sieraad dat je maakt is dan ook echt uniek omdat je nooit 2 x hetzelfde kan als je acrylverf giet.
   Laat iets van je horen als je het hebt uitgeprobeerd. Heel veel succes

   Groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden
   • Carla
    op 11:43 am

    Beste, hoe noemen de sierraden om met acryl te gieten. Ik zou ze willen aankopen maar weet de benaming niet. Dank je.

    Beantwoorden
    • Yvonne
     op 4:28 pm

     Hoi Carla,

     De sieraden heten ook sieraden met acryl gieten. Acrylgieten is de techniek die gebruikt wordt in de cabouchons.

     Groetjes,
     Yvonne

     Beantwoorden
 2. Chantal
  op 8:47 am

  “Met een paar druppeltjes diamond glaze plak je de skin cabochon in de setting. Laat dit even rusten. Na een ongeveer een uurtje doe je een paar druppels diamond glaze op de skin plak je de cabochon op de skin.”

  Hier is de cabochon al op de skin en in de setting geplakt, als ik het goed heb gelezen. Waar doe je dan na een uur diamond glaze op?

  Beantwoorden
  • admin
   op 5:52 pm

   Hoi Chantal,

   Je plakt eerst de glazen cabochon op de skin met diamond glaze. Na ongeveer een uur doe je diamond glaze op je setting van je cabochon zodat de skin met glazen cabochon vast komt te zitten in je setting.
   Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel.
   Groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden
 3. Door
  op 3:07 pm

  Hallo. Ik maak nu ook sieraden van acryl pouring. Dankzij jou.Maar ik denk dat mijn lijm niet goed is. Het lijkt of ik glitters in mijn verf heb
  Ik gebruik hasulith. Maar ik wil ook diamond glaze gebruiken. Weet jij waar ik die, met een redelijke, prijs kan kopen?
  Groetjes Door

  Beantwoorden
  • admin
   op 10:28 am

   Hoi Door,

   Dank je wel voor je berichtje. Leuk dat je ook sieraden maakt met acryl gieten.
   Ik bestel diamond glaze online. De laatste keer heb ik het bij Xitin gekocht. Het is bijna overal dezelfde prijs.

   Groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *