Bouw aan je doelen en dromen

Shakes om aan te komen zelf maken met deze recepten

Shakes om aan te komen in gewicht zijn makkelijk zelf te maken. Wil je graag aankomen omdat je ondergewicht hebt of aankomen om je een paar kilo’s extra bijkomen in gewicht? Deze lekkere recepten van voedingsshakes om aan te komen zijn makkelijk te maken en geven je de extra calorieën die je nodig hebt om op gewicht te komen of zwaarder te worden. Zo maak je zelf makkelijk je eigen gezonde proteïne shakes.

Moeilijk aankomen in gewicht met extra shakes tussendoor lukt het

Als geen ander weet ik hoe moeilijk het is om aan te komen. Doordat mijn stofwisseling te snel is door een iets te snelle schildklier is het lastig is om op gewicht te blijven. Ik moet er voor blijven waken dat ik niet op ondergewicht . Buiten de shakes probeer ik mezelf ook te houden aan een dieet om aan te komen.

Hoewel veel mensen denken dat het ideaal is als je niet te zwaar bent weet ik net zoals jij hoe vervelend het is. Elke verjaardag hoor je weer: “Neem nog een gebakje. Jij kan het hebben”. Ze begrijpen niet dat het voor ons met een laag gewicht ook niet gezond is om slechte dingen zoals gebakjes, patat en noem het maar op naar binnen te werken.

shakes om aan te komen zelf maken is gezonder

Ik wilde heel graag aankomen maar dan op een gezonde oké redelijk gezonde manier want natuurlijk eet ik ook een patatje en andere dingen die niet echt gezond zijn voor je lichaam. Buiten mijn gewone voedingsschema neem ik shakes en tussendoortjes om extra calorieen binnen te krijgen zodat ik op gewicht blijft maar ook om zwaarder te worden.

Het voordeel van shakes met veel calorieën is dat je ze makkelijk weg drinkt. Zo krijg je simpel die extra calorieën binnen die je nodig hebt om zwaarder te worden.

Natuurlijk kan je kant en klare shakes kopen maar je kan ze met onderstaande recepten ook makkelijk shakes om aan te komen zelf maken.

Shakes om aan te komen zelf maken

Om te voorkomen dat ik een te laag gewicht krijg neem ik zelf ook shakes naast mijn normale voeding en tussendoortjes. Ik wissel mijn shakes af. In mijn artikel aankomen met shakes leg ik uit dat ik vaak weightgainer shakes gebruik om aan te komen ook zonder sporten en soms maak ik de shakes om aan te komen zelf. Met de weightgainer shakes oftewel gewichtstoename shakes kom je snel aan maar zelf aankom shakes maken houdt de afwisseling er in zodat het niet tegen gaat staan.

Recepten voor shakes om aan te komen zelf te maken

Om jou ook op weg te helpen om aan te komen in gewicht heb ik een aantal lekkere recepten van shakes om aan te komen voor jou. Ik zou zeggen probeer ze maak deze shakes zelf eens en kijk wat je er van vindt.

1. recept Chocolade pindakaas shake

Wat heb je nodig om deze shake te maken:

een blender of smoothie maker

100 ml amandelmelk

200 ml volle melk

halve avocado

3 eetlepels pindakaas

1 eetlepel cacao

een kwart theelepeltje kaneel

1 schepje whey proteine poeder

Hoe maak je deze aankom shake:

Doe al de ingrediënten in een blender tot het een romig geheel vormt.

Deze shake levert je zo’n 680 extra calorieën op.

2. De calorieën bom shake

Wat heb je nodig om deze aankom shake te maken:

1 blender of smoothie maker

ingredienten

250 ml volle melk

2 bananen

100 gram Hertog slagroomijs

halve eetlepel olijfolie

50 gram havermout

4 eetlepels pindakaas

2 scheppen whey proteine poeder

Hoe maak je deze shake zelf om aan te komen:

Laat eerst de havermout weken voordat je ze in de blender doet.

Daarna doe je melk, proteine poeder en de pindakaas en de beker van de blender. Dit roer je alvast door elkaar heen zodat het niet gaat klonteren en aan de bodem gaat plakken. Als dit goed door elkaar geroerd is dan doe je de rest van de ingrediënten in de blender tot het goed gemixt is.

Als je deze aankom shake zelf gaat maken levert het je zo’n 1400 calorieën extra op.

3. Shakes om aan te komen met aardbei, banaan en pindakaas

Wat heb je nodig om deze shake te maken

1 blender

ingrediënten:

100 gram griekse yoghurt

100 gram aardbeien

1 banaan

2 eetlepels pindakaas

2 eetlepels volle melk

Hoe maak je deze lekkere shake

Doe de melk, yoghurt en de banaan in de blender. Mix dit door elkaar en doe dan de aardbeien en de pindakaas erbij tot het een goed gemixt is.

Als je deze shake zelf gaat maken om aan te komen heb je ca. 481 calorieën extra

4. Recept shake om aan te komen met Banaan, pindakaas,

Wat heb je nodig om deze shake zelf te maken:

een blender

ingredienten

100 gram griekse yoghurt

2 eetlepels pindakaas

1 banaan

100 ml volle melk

1 schep (=30 gram) whey proteïne poeder

1 schep weightgainer

Hoe maak je deze aankom shake

Doe de yoghurt, banaan en melk in de blender en mix het goed door elkaar. Daarna doe je de pindakaas en de proteïne poeder of weightgainer erbij. Mix dit tot alles goed door elkaar zit.

Als je deze shake maakt heb je ca 704 calorieen extra als je het met whey proteine poeder maakt en 656 als je hem maakt met de collossus weightgainer.

5. Walnoten proteïne shake

Wat heb je nodig om deze aankom shake te maken

1 blender

ingrediënten

100 ml volle melk

30 gram ongezouten walnoten

1 schepje proteine poeder

50 gram spinazie

halve avocado

Hoe maak je deze voeding shake om dikker te worden :

Week de walnoten ca 30 minuten in water zodat ze zachter worden.

Stop alle ingrediënten in de blender en mix dit goed door elkaar. Als je een gladde shake wilt zonder nog hele kleine stukjes walnoot dan moet je deze shake wat langer in de blender doen.

Bij deze shake krijg je ongeveer 690 calorieën extra binnen.

Bovenstaande proteïnerijke shake bevat gezonde vetten, fruit en groente.

Het is het beste om bovengenoemde shakes om aan te komen direct te drinken nadat je hem gemaakt hebt. Als je teveel hebt gemaakt dan kan je dit in de koelkast bewaren maar drink het wel dezelfde dag.


Eigenlijk kan je overal een shake van maken.

Wil je aankomen met shakes en wil je zelf je recepten maken? Dit is heel makkelijk. Zoek je ingrediënten uit welke je zelf lekker vind. Als toevoeging kan je er proteine poeder en weightgainer doorheen doen zodat je nog meer calorieen binnen krijg. Op die manier kan je zelf lekkere shakes maken en je gewicht verhogen met gezonde shakes.

Een shake om aan te komen in gewicht is geen vervanging voor een maaltijd

Voedingsschema om aan te komen

Een shake is geen vervanging voor een maaltijd. Blijf altijd voldoende eten. Zorg voor een goede balans tussen de eiwitten koolhydraten en vetten. Het makkelijkst om dit te doen is met een voedingsschema. Op die manier kan je gezond aankomen in gewicht.

Wil je snel aankomen in gewicht met shakes of wil je snel af van ondergewicht dan kan je een weightgainer shake nemen. Ik heb al eerder een artikel geschreven hoe ik snel aangekomen ben in gewicht met shakes. Lees eens: Aankomen met shakes

Ben jij aangekomen met shakes of heb je lekkere recepten ?

Als jij bent aangekomen met shakes en als je nog lekkere recepten hebt om zelf shakes te maken deel ze dan in een reactie bij dit artikel. Zo kunnen we elkaar helpen om zwaarder te worden.

Is het gelukt om aan te komen met shakes? Of weet je zelf nog lekkere recepten van smoothies om aan te komen deel ze dan gerust in een reactie.

Gerelateerde berichten

  2 reacties

 1. Jheel
  op 5:06 pm

  Hoi bedankt voor de recepten. Ik laat weten of het lukt.
  Waar kan ik de link vinden voor het voedingschema?

  Beantwoorden
  • Yvonne
   op 7:36 am

   Hoi,
   Ik zag dat je het voedingsschema al hebt gevonden. Heel veel succes met de shakes om aan te komen.

   groetjes,
   Yvonne

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *