Bouw aan je doelen en dromen

Meer bezoekers op je blog krijgen doe je zo

Meer bezoekers krijgen op je blog is een veelgestelde vraag onder bloggers. Of je nu een blog of een website hebt, je wilt dat mensen je artikelen lezen en waarderen. Maar wat doe je als er maar weinig mensen je blog bezoeken en lezen? Hoe trek je meer bezoekers naar je blog? Hoe maak je je blog bekend bij een breder publiek?

In dit artikel geef ik je praktische tips om meer bezoekers naar je blog te trekken. Door een paar eenvoudige stappen toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je blog beter gevonden wordt door Google. Met deze strategieën kun je niet alleen je lezerspubliek vergroten, maar ook beginnen met geld verdienen met je blog. Lees verder om te ontdekken hoe je jouw blog naar een hoger niveau kunt tillen!

Meer lezers krijgen betekend ook dat je geld kunt verdienen je blog

Meer lezers aantrekken betekent niet alleen een groter publiek voor je blog, maar ook de mogelijkheid om geld te verdienen. Vooral als je je blog wilt gebruiken als een bron van inkomsten, om bijvoorbeeld vanuit huis te kunnen werken of zelfs locatie-onafhankelijk te zijn, is het essentieel dat je weet hoe je bezoekers naar je blog kunt trekken.

Als je nog geen eigen blog hebt en overweegt om te beginnen met bloggen, lees dan mijn artikel: “Hoe maak je een blog in 4 simpele stappen.” Hierin leer je stap voor stap hoe je jouw eigen blog kunt opzetten.

En als je echt serieus bent over het opbouwen van een winstgevende website, bekijk dan de Sidehustle Toolkit (aff).

In de Sidehustle Toolkit vind je alle informatie en tools die je nodig hebt om je sidehustle op te zetten en te laten groeien. Of je nu een absolute beginner bent of al enige ervaring hebt, deze toolkit begeleidt je door het hele proces.

 • Uitgestippelde Routes naar Succes: Waarom zou je alles zelf moeten uitzoeken als je een bewezen route kunt volgen? Het laat je de snelste weg zien naar succes met jouw sidehustle.
 • Korte video’s voor Maximale Impact: Geen eindeloze saaie teksten om doorheen te worstelen! De korte, informatieve video’s helpen je snel te begrijpen hoe je jouw sidehustle kunt starten en laten groeien.
 • Verdiepende Informatie: Wil je meer weten over een specifiek onderwerp? Geen probleem! In de Sidehustle Toolkit vind je uitgebreide informatiebronnen voor verdieping. Leer alles wat je moet weten over SEO, contentstrategieën, marketing en meer.
 • Praktische Tips en Tricks: De Toolkit zit boordevol waardevolle tips en tricks die je niet elders zult vinden. Ontdek hoe je jouw website kunt optimaliseren voor maximale winst, hoe je websitebezoekers kunt aantrekken, en nog veel meer.

Hoe maak je je blog bekend zodat je lezers krijgt

Als je net begint met bloggen, wil je graag dat mensen je artikelen lezen. Het krijgen van bezoekers bij het bloggen is in het begin lastig. Er komt meer bij kijken dan alleen het schrijven van een goede blogpost of artikel. Als je goede artikelen schrijft maar geen bezoekers trekt omdat niemand je blog vindt, dan heb je een probleem. Je hebt bezoekers nodig om geld te kunnen verdienen met je blog.

Dit kan je doen door je blog te promoten en ervoor te zorgen dat mensen weten dat je blog bestaat, maar ook door te zorgen dat je blog gemakkelijk gevonden wordt

Je blog promoten op sociale media voor meer bezoekers

Het promoten van je blog is belangrijk om meer bezoekers te trekken. Een effectieve manier om dit te doen, is door je artikelen te delen op sociale media zoals Facebook, Twitter en natuurlijk Pinterest.

Facebook biedt de mogelijkheid om je artikelen te delen in relevante groepen en op je persoonlijke pagina, waardoor je een breed publiek kunt bereiken. Het aanmaken van een aparte Facebook-pagina voor je blog kan ook helpen om een trouwe volgersbasis op te bouwen.

Twitter is ideaal voor het delen van korte, krachtige berichten met links naar je blog. Gebruik relevante hashtags om je bereik te vergroten en betrek je volgers door deel te nemen aan discussies en het retweeten van gerelateerde inhoud.

Pinterest is niet alleen een sociale media platform, maar ook een visuele zoekmachine. Je kunt aantrekkelijke promotiefoto’s voor Pinterest maken met programma’s zoals Canva. Door deze foto’s te koppelen aan je blogartikelen, kun je veel verkeer genereren, vooral omdat Pinterest-gebruikers vaak op zoek zijn naar inspiratie en informatie.

Naast deze platforms kun je ook overwegen om Instagram te gebruiken. Door visueel aantrekkelijke afbeeldingen en korte verhalen te delen, kun je je volgers betrekken en hen naar je blog leiden. Maak gebruik van Instagram Stories en IGTV om je bloginhoud op een creatieve manier te presenteren.

Een andere effectieve manier is het gebruik van LinkedIn als je blog gericht is op professionals of zakelijke onderwerpen. Door waardevolle artikelen te delen en deel te nemen aan relevante discussiegroepen, kun je je netwerk uitbreiden en meer bezoekers naar je blog trekken.

Zo krijg je ook via sociale media bezoekers voor je blog. Dit is vooral een makkelijke manier om te zorgen dat je blog gevonden wordt, vooral als je net begint. Het consistent en strategisch delen van je inhoud kan je helpen om een breder publiek te bereiken en je blogverkeer te verhogen.

Je blog bekend krijgen op Google door middel van zoekwoorden

Het is van cruciaal belang dat je blog wordt gevonden door Google. Wanneer je in Google wordt gevonden, levert dit organisch zoekverkeer op, wat betekent dat je meer bezoekers naar je blog trekt door simpelweg goede content te bieden, zonder extra inspanningen. Maar hoe zorg je ervoor dat Google jouw blog vindt en hoe krijg je meer bezoekers?

Om gevonden te worden door Google en andere zoekmachines, is het essentieel om je te verdiepen in SEO voor je blog. Door jezelf te verdiepen in zoekmachineoptimalisatie (SEO), kun je de zichtbaarheid van je blog vergroten en ervoor zorgen dat je hoger rankt in zoekresultaten. Dit betekent meer organisch verkeer en dus meer potentiële lezers voor je blog.

Meer bezoekers op je blog door SEO

Het verkrijgen van meer bezoekers op je blog door middel van SEO

SEO, oftewel Search Engine Optimization, is een essentiële methode om de zichtbaarheid van je blogartikelen te vergroten in zoekmachines zoals Google. Met SEO optimaliseer je je blogartikelen op basis van bepaalde zoekwoorden (keywords), zodat ze worden getoond aan mensen die zoeken naar relevante onderwerpen.

Wanneer mensen je blogartikelen vinden via zoekwoorden en ze deze lezen, interpreteert Google dit als een teken dat je blog waardevolle inhoud biedt voor bezoekers. Hierdoor zal je blog vaker worden weergegeven wanneer mensen zoeken op deze zoekwoorden.

In dit artikel vind je meer informatie over hoe je effectief gevonden kunt worden met behulp van zoekwoorden.

Boekaanrader over SEO en hoe je meer bezoekers krijg op je blog

Zelf ben ik nog steeds aan het leren om een goede SEO toe te passen op mijn blog. Ik merk dat het steeds beter gaat. Een heel goed boek over SEO die ik aanraadt voor bloggers is: “Doelgerichte SEO“. Ik kan je vertellen dat ik elke dag iets probeer aan te passen zoals in dit boek beschreven en ik zie de bezoekers aantallen op mijn blog als stijgen. Ook krijg ik steeds meer bezoekers vanuit Google. Het is echt een heel duidelijk boek want zoals je weet als je al vaker op mijn blog bent geweest had ik helemaal geen ervaring met bloggen.

Meer bezoekers op je blog betekent meer geld verdienen

Meer bezoekers op je blog betekent meer mogelijkheden om geld te verdienen. Hoe meer mensen je blog bezoeken, hoe groter de kans is om geld te verdienen met bloggen. Je kunt verschillende strategieën toepassen om inkomen te genereren, zoals het gebruik van affiliate marketing en het plaatsen van advertenties via Google AdSense in je blogartikelen.

Hoewel je een SEO-expert kunt inhuren, kun je zelf ook aan de slag met het verbeteren van de SEO van je blog door een paar eenvoudige stappen te volgen. In de Sidehustle Toolkit leer je ook hoe je zelf aan SEO kunt werken en zo de zichtbaarheid en het verkeer naar je blog kunt vergroten.

Vind je juiste zoekwoorden om meer bezoekers te krijgen

Onderzoek en kies de juiste zoekwoorden voor je blogartikelen en onderwerpen om meer bezoekers naar je blog te trekken.

Het begint allemaal met een grondig zoekwoordenonderzoek, zodat je precies weet op welke woorden en onderwerpen je gevonden wilt worden door Google. Zoek ook naar synoniemen voor deze woorden, zodat je een breder publiek kunt bereiken.

Er zijn verschillende websites die je kunt gebruiken voor zoekwoordenonderzoek. Twee bekende opties zijn Moz.com en KWFinder.com, maar er zijn nog vele andere te vinden op het internet.

Daarnaast kun je ook Google zelf gebruiken om zoekwoorden te vinden. Typ een woord in waarop je gevonden wilt worden en Google zal suggesties geven op basis van wat mensen zoeken. Dit kan je inspireren voor nieuwe blogpostideeën.

Verlies ook de longtail-zoekwoorden niet uit het oog. Dit zijn vaak complete zinnen waar mensen naar zoeken, vergelijkbaar met hoe je zelf zoekt op Google. Als je bijvoorbeeld wilt beginnen met bloggen, zoek je waarschijnlijk niet alleen naar het woord “bloggen”, maar typ je een volledige zin zoals “Hoe begin je met bloggen?”

Je bezoekers doen hetzelfde. Gebruik deze longtail-zoekwoorden in je blogposts om specifieker en relevanter te zijn voor je doelgroep.

Goede artikelen schrijven voor meer lezers

Het schrijven van hoogwaardige artikelen is essentieel voor het aantrekken van meer bezoekers naar je blog.

Zodra je blog begint op te vallen in Google, houdt Google ook rekening met verschillende factoren om de relevantie van je website te beoordelen. Zo wordt onder andere gekeken naar het aantal klikken op je artikel vanuit zoekresultaten, de tijd die bezoekers op je website doorbrengen, of ze andere pagina’s bekijken, en nog veel meer. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je bezoekers je artikelen als relevant en interessant ervaren.

Verdiep je in je doelgroep. Ontdek welke problemen je voor je lezers kunt oplossen en hoe je hen van dienst kunt zijn. Integreer de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, en/of de longtail zoekwoorden, in de artikelen die je schrijft.

De Yoast-plugin kan je ondersteunen bij het vergroten van het aantal bezoekers op je blog.

Mijn aanbeveling is om de Yoast-plugin op je blog te installeren. Deze handige tool geeft feedback over de kwaliteit van je artikel, inclusief wat goed is en wat verbeterd kan worden. Bovendien biedt de plugin suggesties voor optimalisatie. Als je bijvoorbeeld je zoekwoord te vaak gebruikt, zal Yoast aangeven dat je mogelijk over-optimaliseert. Je kunt dan overwegen om synoniemen te gebruiken in plaats van het zoekwoord.

Blijf echter altijd in gedachten houden dat je schrijft voor je lezers, niet voor Yoast. Hoewel de plugin een waardevolle ondersteuning biedt, is het belangrijk om je focus te behouden op het leveren van waardevolle inhoud voor je publiek. Vooral voor beginnende bloggers is de Yoast-plugin een aanrader, omdat het je helpt om de basisprincipes van effectief bloggen onder de knie te krijgen.

Conclusie meer bezoekers op je blog:

Het verkrijgen van meer bezoekers op je blog is cruciaal voor het succes van je online aanwezigheid en het genereren van inkomsten. Door strategisch gebruik te maken van SEO, het delen van je content op sociale media en het leveren van waardevolle inhoud die aansluit bij de behoeften van je doelgroep, kun je de zichtbaarheid van je blog vergroten en een groter publiek aantrekken.

Maar vergeet niet: het is niet alleen belangrijk om veel bezoekers te krijgen, maar ook om ze te behouden en te betrekken. Blijf werken aan het verbeteren van de kwaliteit van je content, het optimaliseren van je website en het luisteren naar de feedback van je lezers.

Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag met de strategieën die we hebben besproken en zie hoe je blog groeit en bloeit.

En vergeet niet, als je serieus bent over het opbouwen van een winstgevende website, bekijk dan de Sidehustle Toolkit. Deze toolkit bevat alle informatie en tools die je nodig hebt om je sidehustle op te zetten en te laten groeien. Of je nu een absolute beginner bent of al enige ervaring hebt, de Sidehustle Toolkit begeleidt je stap voor stap door het hele proces.

Maar nu ben ik benieuwd naar jouw ervaringen! Welke strategieën heb jij gebruikt om meer bezoekers naar je blog te trekken? Deel je gedachten en inzichten in de reacties hieronder!

Gerelateerde berichten

  2 reacties

 1. Matthijs
  op 10:29 am

  Interessant stuk! Ik ga hier zeker mee aan de slag voor de blogs van de online personeelsplanning systeem

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *