Geld Hobby's Lifestyle

Hoe krijg je meer bezoekers op je blog

meer bezoekers op je blog

Wil geld verdienen met bloggen dan heb je bezoekers nodig. Hoe meer bezoekers op je blog hoe meer je kan verdienen. Wat als er maar weinig mensen je blog bezoeken en lezen? Hoe krijg je meer bezoekers op je blog? Hoe maak je je blog bekend bij mensen?

In dit artikel zal ik je tips geven hoe je meer bezoekers krijgt zodat je kan zorgen dat je blog gevonden wordt door Google door een paar simpele stappen welke je kan toepassen op je blog zodat je geld kan verdienen met bloggen.

Heb je nog geen eigen blog en wil je zelf beginnen met bloggen lees dan mijn artikel: Hoe maak je een blog in 4 simpele stappen.

Hoe maak je je blog bekend

Als je net begint met bloggen wilt je graag dat mensen je artikelen lezen. Bezoekers krijgen met bloggen is in het begin lastig. Er komt er meer bij kijken dan een goede blogpost schrijven. Als je goede artikelen hebt geschreven maar je het geen bezoekers omdat je niet gevonden wordt dan heb je een probleem. Je hebt bezoekers nodig om geld te kunnen verdienen met je blog.

Dit doe je door je blog te promoten om het bekend te maken dat je blog bestaat maar ook door te zorgen dat je blog gevonden wordt.

Je blog promoten op sociale media voor meer bezoekers

Je blog promoten kan je doen door je artikelen te delen op sociale media zoals facebook, twitter en natuurlijk Pinterest.

Pinterest is ook een seach engine maar dan met plaatjes.Je kan mooie promotie foto’s voor pinterest maken met een programma zoals Canva.

Zo krijg je ook via social media bezoekers voor je blog. Dit is vooral als je begint met je blog een makkelijke manier om te zorgen dat je blog gevonden wordt.

Je blog bekend krijgen op Google

Natuurlijk is het het beste als je blog gevonden wordt door Google. Als je gevonden wordt in Google levert dat organisch zoekverkeer op. Dit houdt in dat je meer bezoekers op je blog krijgt met alleen het schrijven van goede content zonder dat je er iets extra’s voor hoeft te doen. Maar hoe wordt je gevonden door Google en hoe krijg je bezoekers? Als je gevonden wilt worden door Google en andere search engines moet je jezelf gaan verdiepen in SEO voor je blog.

Meer bezoekers op je blog door SEO

SEO staat voor Search Engine Optimalization. SEO is een methode om je blog artikelen te optimaliseren zodat search engines als bijvoorbeeld Google je blog artikelen laat zien aan mensen die zoeken naar bepaalde keywords (zoekwoorden) zodat ze mogelijk op je blog terecht komen.

Als mensen je blog artikelen vinden via zoekwoorden en je artikelen lezen dan weet Google dat het waard is om je blog te bezoeken en je artikelen ook waarde bevatten voor bezoekers. Je blog zal dan vaker vertoont worden als mensen zoeken op deze woorden.

Boekaanrader over SEO en hoe je meer bezoekers krijg op je blog

Zelf ben ik nog steeds aan het leren om een goede SEO toe te passen op mijn blog. Ik merk dat het steeds beter gaat. Een heel goed boek over SEO die ik aanraadt voor bloggers is: “Doelgerichte SEO“. Ik kan je vertellen dat ik elke dag iets probeer aan te passen zoals in dit boek beschreven en ik zie de bezoekers aantallen op mijn blog als stijgen. Ook krijg ik steeds meer bezoekers vanuit Google. Het is echt een heel duidelijk boek want zoals je weet als je al vaker op mijn blog bent geweest had ik helemaal geen ervaring met bloggen.

Meer bezoekers op je blog betekend meer geld verdienen

Hoe meer mensen je blog bezoeken hoe meer geld je kan verdienen met bloggen. Je kan dit doen door middel van affiliate marketing te gebruiken op je blog maar ook door jezelf aan te melden bij Google AdSense en advertenties van AdSense toe te voegen aan je blog artikelen.

Natuurlijk kan je voor SEO een expert inhuren maar met een paar simpele stappen kan je zelf ook aan SEO werken met bloggen.

Onderzoek en kies keywords voor je artikelen en onderwerpen om meer bezoekers te krijgen naar je blog

Begin met een goed zoekwoorden onderzoek zodat je weet op welke woorden en onderwerpen je gevonden wilt worden door Google..

Zoek ook synoniemen voor deze woorden.

Je kan een zoekwoorden onderzoek doen op diverse websites. 2 bekende website voor zoekwoorden zijn Moz.com en KWFinder.com. Er zijn er nog veel meer welke je kan vinden op internet.

Ook google zelf kan je gebruiken om zoekwoorden te vinden. Type een woord in waar je op gevonden wilt worden en google zal je ook suggesties geven waar mensen op zoeken.

Dit kan je weer een idee geven voor een blogpost.

Vergeet ook de longtail keywords niet. Dit zijn vaak de zinnen waar mensen op zoeken. Denk aan hoe je zelf zoekt op Google. Als je bijvoorbeeld wilt beginnen met bloggen zoek je waarschijnlijk zelf niet alleen op het woord bloggen maar je vult echt de hele zin: “Hoe begin je met bloggen”in.

Dat doen jou bezoekers ook. Gebruik deze longtail keywords voor je blogpost.

Als je geen goede artikelen schrijf krijg je ook niet meer bezoekers

Zodra je blog bekend wordt in google kijkt google ook hoeveel mensen er op je artikel klikken om de relevantie van de zoekopdracht via google te waarderen. Ook wordt er gekeken naar hoe lang een bezoeker op je website is of ze nog meer pagina’s bekijken en nog veel meer. Dat is de reden waarom je zelf moet zorgen dat je bezoeker je artikelen relevant vinden en interessant.

Verdiep je zelf in je bezoeker. Wat kan je oplossen voor hen, waar kan je ze goed mee van dienst zijn. Verwerk de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden en/of de longtail keyword in de artikelen die je schrijft.

De Yoast plugin kan je ook helpen om meer bezoekers te krijgen op je blog

Mijn advies is om de Yoast plugin op je blog te installeren. Deze plugin geeft aan welke dingen goed zijn aan je artikel en welke niet. Ook geeft deze plugin raadt. Als je je zoekwoord bijvoorbeeld te veel gebruikt geeft Yoast aan dat je aan het over optimaliseren bent. Je kan dan de gebruikte zoekwoorden vervangen door bijvoorbeeld synoniemen ervan.

Blijf er wel zelf op letten dat je schrijft voor je lezers. Je schrijft niet voor Yoast maar als je begint met bloggen is deze plugin echt een aanrader. Het helpt je goed op weg om goed te leren bloggen.

Geld verdienen met bloggen

Wil je online geld verdienen met bloggen dan zijn er nog meer mogelijkheden om dit te doen zoals affiliate marketing op je blog.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant op te lezen over bloggen:

Hoe maak je een blog in 4 simpele stappen?

Beginnen met bloggen

Bloggen: Online geld verdienen

10 wordpress themes voor een blog met een shop onder de € 50,00

Wat is affliate marketing?

Ik hoop dat deze tips je helpen om meer bezoekers te krijgen op je blog.

Hoe trek jij bezoekers naar je blog?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *