Bouw aan je doelen en dromen

Online producten verkopen voor meer blog inkomsten

Bloggen is een populaire manier geworden om online geld te verdienen. Het is een creatieve en leuke manier om je passie te delen met anderen en tegelijkertijd wat extra geld te verdienen. Hoe kun je je inkomen als blogger nu eigenlijk verhogen? Eén van de manieren om meer geld te verdienen is door producten te verkopen via je blog.

In dit artikel leer je hoe je dat doet en welke producten geschikt zijn om te verkopen.

Bloggen voor geld

Voordat je kunt beginnen met het verkopen van producten via je blog, is het belangrijk om te weten hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Hier zijn een aantal manieren voor:

 1. Affiliate marketing: Door affiliate links in je blogposts te plaatsen, kun je commissie verdienen op producten die via jouw link worden verkocht.
 2. Gesponsorde content: Bedrijven betalen je om een blogpost te schrijven waarin hun product of dienst wordt gepromoot.
 3. Advertenties: Door advertenties op je blog te plaatsen, kun je geld verdienen via adverteerders zoals Google AdSense.
 4. Verkoop van digitale producten: Denk hierbij aan e-books, online cursussen of printables.
 5. Verkoop van fysieke producten: Je kunt ook fysieke producten verkopen via je blog, zoals handgemaakte sieraden of kleding.

Waarom online producten verkopen op je blog?

Er zijn verschillende redenen waarom het verkopen van producten op je blog een slimme manier is om inkomen te genereren:

 • Passief inkomen: In tegenstelling tot gesponsorde posts en advertenties, blijft de verkoop van producten doorlopen zonder dat je er elke keer actief mee bezig hoeft te zijn. Dit betekent dat je op de lange termijn meer inkomen kunt genereren zonder dat het ten koste gaat van je tijd.
 • Meer controle: Bij het verkopen van producten heb je meer controle over de inkomsten. Je bent niet afhankelijk van het aantal clicks of views dat je krijgt, maar kunt zelf bepalen hoeveel je vraagt voor je producten en hoeveel je er wilt verkopen.
 • Meer waarde: Als je producten verkoopt, biedt je meer waarde aan je lezers dan wanneer je alleen advertenties plaatst. Je biedt namelijk een oplossing voor een probleem waar je lezers mee zitten.

Online productverkoop

Nu je weet welke manieren er zijn om geld te verdienen met bloggen, gaan we ons focussen op de verkoop van producten via je blog. Dit is een geweldige manier om extra geld vanuit huis  te creëren en je blog meer waarde te geven.

Kies het juiste product

Voordat je begint met de verkoop van producten via je blog, is het belangrijk om het juiste product te kiezen. Hier zijn een aantal factoren om rekening mee te houden:

 • Relevantie: Het product moet aansluiten bij de interesses en behoeften van je lezers.
 • Kwaliteit: Het product moet van goede kwaliteit zijn zodat je er voor zorgt dat je lezers tevreden zijn en terugkomen voor meer.
 • Prijs: De prijs moet realistisch zijn en aansluiten bij wat je lezers willen betalen.

Bepaal welke online producten je wilt verkopen

Een aantal voorbeelden van producten die je kunt verkopen zijn:

 • E-books
 • Online cursussen
 • Fysieke producten, zoals t-shirts of mokken
 • Digitale producten, zoals printables of templates

Maak je producten

Nu je weet wat voor producten je wilt verkopen, is het tijd om ze te maken. Afhankelijk van wat voor producten je wilt verkopen, kan dit variëren van het schrijven van een e-book tot het ontwerpen van een t-shirt. Het is belangrijk dat je producten van hoge kwaliteit zijn zodat ze aansluiten bij de behoeften van je lezers.

Maak gebruik van affiliate marketing

Een goede manier om te beginnen met de verkoop van producten op je blog is door middel van affiliate marketing. Hierbij promoot je producten van andere bedrijven en verdien je commissie op de verkopen die via jouw link worden gemaakt.

Dit is een makkelijke manier om te beginnen met de verkoop van producten zonder dat je zelf een voorraad hoeft te hebben of verzending hoeft te regelen.

Maak je eigen digitale producten

Een andere manier om geld te verdienen met de verkoop van producten via je blog is door het creëren van je eigen digitale producten. Hierbij kun je denken aan e-books, online cursussen of printables. Het voordeel van het verkopen van digitale producten is dat je geen voorraad hoeft te hebben. Tevens zijn de kosten voor de productie en distributie relatief laag.

Bedenk welk type product het beste past bij je blog en je doelgroep.

Als je bijvoorbeeld een blog hebt over persoonlijke ontwikkeling, kun je een e-book schrijven over hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen of een online cursus aanbieden over het ontwikkelen van een positieve mindset.

Als je een blog hebt over gezonde voeding, kun je receptenboeken verkopen of een online cursus aanbieden over het maken van gezonde maaltijden.

Zorg ervoor dat je product van goede kwaliteit is en voldoet aan de verwachtingen van je lezers. Maak gebruik van mooie visuals en geef duidelijke instructies en waardevolle informatie.

Verkoop fysieke producten

Naast digitale producten kun je ook fysieke producten verkopen via je blog. Denk bijvoorbeeld aan handgemaakte sieraden of kleding. Het voordeel van het verkopen van fysieke producten is dat je lezers iets tastbaars. Ze kopen iets wat ze kunnen vasthouden en waar ze blij van worden.

Als je ervoor kiest om fysieke producten te verkopen, zorg er dan voor dat je goede kwaliteit levert en een goede klantenservice biedt. Vergeet niet dat je te maken hebt met verzending en retourzendingen. Zorg daarom ervoor dat je hier een goed plan voor hebt.

Om je producten te kunnen verkopen, heb je een webshop nodig. Er zijn verschillende manieren om een webshop op te zetten. Je kunt een platform als Etsy of Shopify gebruiken. Natuurlijk kan je ook een eigen webshop te bouwen met behulp van WooCommerce of Magento. Het voordeel van een eigen webshop is dat je meer controle hebt over het uiterlijk en de functionaliteit van de webshop. Ook hoeft je geen commissie te betalen aan een platform voor elk product wat je plaatst.

Zorg ervoor dat je webshop er professioneel uitziet en gebruiksvriendelijk is. Plaats duidelijke foto’s en beschrijvingen van je producten en zorg voor een veilige betaalmethode.

Passief inkomen

Het verkopen van producten via je blog kan een geweldige manier zijn om passief inkomen te verdienen. Vooral met digitale producten is dithet geval. Dit betekent dat je geld verdient zonder dat je daar direct actief voor hoeft te werken. Je maakt het één keer en je kan het daarna blijven verkopen via je blog.

Door de verkoop van digitale producten en het gebruik van affiliate marketing kun je een inkomen genereren dat blijft binnenstromen, ook als je even niet actief bezig bent met je blog. Affiliate marketing is mijn favoriete manier om geld met mijn blog te verdienen.

Automatiseer het verkoopproces

Om passief inkomen te verdienen, is het belangrijk om het verkoopproces zo veel mogelijk te automatiseren. Zorg ervoor dat je webshop goed is opgezet en dat betalingen automatisch worden verwerkt.

Maak gebruik van e-mailmarketing om automatisch e-mails te versturen naar klanten en potentiële klanten. Je kan je lezers bijvoorbeeld informeren over nieuwe producten of om kortingscodes aan te bieden.

Blijf je blog promoten

Om blijvend inkomen te krijgen met de verkoop van producten via je blog, is het belangrijk om je blog te blijven promoten. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe content plaatst en dat je je blog actief promoot op social media.

Maak gebruik van SEO-zoekwoorden om ervoor te zorgen dat je blog goed vindbaar is in zoekmachines en maak gebruik van betaalde advertenties om je blog te promoten op social media en zoekmachines.

Verhoog je prijzen

Als je merkt dat je producten goed verkopen, kun je overwegen om je prijzen te verhogen. Dit kan ervoor zorgen dat je meer winst per product maakt en dat je minder producten hoeft te verkopen om hetzelfde inkomen te genereren.

Wees wel voorzichtig met het verhogen van je prijzen en zorg ervoor dat de waarde van je producten blijft overeenkomen met de prijs. Test eerst met kleine prijsverhogingen en monitor de verkoop om te zien hoe je publiek reageert.

Tips voor het verkopen van producten op je blog

Om succesvol producten te verkopen op je blog, zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden:

 • Biedt waarde: Zorg ervoor dat je producten waarde bieden aan je lezers. Als je een oplossing biedt voor een probleem waar ze mee zitten, zullen ze eerder geneigd zijn om je producten te kopen.
 • Houd het simpel: Zorg ervoor dat het proces van het kopen van je producten zo simpel mogelijk is. Maak het bijvoorbeeld mogelijk om met één klik te kopen en maak gebruik van betrouwbare betaalmethodes.
 • Zorg voor goede productfoto’s: Bij het verkopen van fysieke producten zijn goede productfoto’s essentieel. Zorg ervoor dat je producten goed in beeld worden gebracht en dat de kwaliteit van de foto’s hoog is.
 • Stimuleer herhaalaankopen: Zorg ervoor dat klanten terug blijven komen door bijvoorbeeld kortingen aan te bieden op vervolgaankopen.
 • Blijf vernieuwen: Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe producten toevoegt en blijf vernieuwen. Dit zorgt ervoor dat je lezers geïnteresseerd blijven en steeds terugkeren naar je blog.

Online producten verkopen op Etsy

Wil je je producten nog niet op de blog verkopen omdat de kosten daarvoor nog te hoog zijn kan ik je aanbevelen om een Etsy shop te openen.

De kosten zijn lager en zodra je genoeg verdient met je online producten kan je ze later alsnog op je blog zetten.

Ik heb een uitgebreid artikel gescheven hoe je het beste je producten kan verkopen via Etsy. Via onderstaande link kom je bij dit artikel.

Conclusie

Het verkopen van producten via je blog kan een geweldige manier zijn om je inkomen te verhogen en zelfs passief inkomen te genereren. Door gebruik te maken van digitale producten, fysieke producten en affiliate marketing kun je een divers aanbod van producten aanbieden aan je publiek.

Zorg ervoor dat je webshop er professioneel uitziet en gebruik maakt van tools om het bestelproces en de betalingen soepel te laten verlopen. Maak gebruik van e-mailmarketing en automatisering om je klantenbestand te laten groeien en blijf je blog actief promoten om je producten onder de aandacht te brengen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het opzetten van een succesvolle webshop via je blog tijd en moeite vergt, maar het kan zeker de moeite waard zijn. Blijf werken aan het verbeteren van je aanbod en het bereiken van een groter publiek en je kunt een stabiel inkomen opbouwen met het verkopen van producten via je blog.

Heb jij al ervaring met het verkopen van producten via jouw blog? Deel jouw tips en inzichten hieronder in de reacties!

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *