Bouw aan je doelen en dromen

Jicht voorkomen? Ontzuur je lichaam met deze tips

Ontzuren bij jicht is belangrijk om het herstel van de pH waarde van je lichaam te herstellen.

Een te zuur lichaam geeft meer kans op jicht. Natuurlijk zijn er behalve jicht nog meer redenen om de zuurgraad van je lichaam te herstellen om verzuring tegen te gaan. De klachten van een te zuur lichaam lopen uiteen van vermoeidheid tot spier- en gewrichtsklachten.

Dat jicht een pijnlijke aandoening is weet iedereen die het heeft gehad. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de symptomen van jicht te verlichten, en ontzuring is een effectieve benadering die veel mensen helpt om de pijn onder controle te houden.

Ontzuren kan je doen door ontzurende producten te gebruiken en door je voeding aan te passen.

Gaat je voorkeur uit naar ontzuren oftewel ontgiften door middel van voeding en sappen dan raad ik je aan om de detox in 21 dagen te doen. Lees hier mee over ontzuren met voeding.

Voordat ik verder ga over het ontzuren bij jicht nog even het volgende. Ik maak in dit artikel gebruik van affiliate marketing. Dit houdt in dat als je iets koopt via mijn link dat ik mogelijk een klein percentage ontvang. Dit kost je niets extra. Ik wil degene die iets kopen via mijn affiliate link alvast hartelijk bedanken.

Wat is Ontzuring?

Ontzuring is het proces van het verminderen van de zuurgraad in het lichaam. Dit kan worden bereikt door het eten van voedingsmiddelen die alkalisch zijn en het vermijden van voedingsmiddelen die zuur zijn. Als je je lichaam minder zuur maak, kan de ophoping van urinezuur in de gewrichten worden verminderd, waardoor de symptomen van jicht worden verlicht.

Wat is jicht en waarom moet je ontzuren?

Jicht is een pijnlijke aandoening welke gepaard gaat met terugkerende aanvallen. Het vaakst komt jicht voor in de basis van de grote teen maar het kan ook voorkomen in de gewrichten van de vingers, pols, knieën en hielen.

Het ontstaat door het kristalliseren van urinezuur in een gewricht. Hierdoor ontstaat er een ontstekingsreactie. Je kunt het gewricht niet meer goed bewegen. Er ontstaat door de ontsteking een zwelling en roodheid rond het gewricht en je hebt veel pijn.

Het komt voor dat als je regelmatig een jicht aanval hebt gehad dat je na verloop van tijd ook last krijgt van nierstenen. Het is daarom zaak om de zuurtegraad van je lichaam oftewel de ph waarde van je lichaam te herstellen.

GezondheidGezondheid

Wat is een goede pH waarde van je lichaam?

Als je last van jicht of een verzuurd lichaam hebt is het van belang om je lichaam weer op een goede pH waarde te krijgen. Het zuur-base evenwicht van je lichaam is belangrijk. De pH waarde geeft aan hoe zuur of alkalisch je urine is.

Je kan de pH waarde van je lichaam testen met urine test strips.

De gewenste pH waarde van je urine is rond de 7.

De pH waarde van je urine schommelt de hele dag. Het beste is om dit ’s ochtends te testen met je eerste urine.

Zit je onder over boven de 7 met de zuurtegraad begin dan met ontzuren.

Verzuring van je lichaam ontstaat vaak door verkeerde voeding, stress, medicijnen en ongezonde leefstijl.

Ook door juist te intensief te sporten kan er verzuring van je spieren ontstaan.

Doordat er zuurresten in de lichaam achter blijven is belangrijk om de zuurtegraad van je lichaam weer te herstellen.

Hoe kan je je lichaam ontzuren?

Het makkelijkst om te ontzuren is door bijvoorbeeld ontzurende thee of basisch water te drinken of andere ontzurende producten te gebruiken. Dit is de snelste manier om de pH waarde van je lichaam te herstellen.

Natuurlijk kan je ook ontzuren door op je voeding te letten. Je kan met de cursus Detox binnen 21 dagen je lichaam ontgiften door middel van voeding en sappen. Zo krijgt je lichaam weer een schone start.

Wil je straks na het lezen van dit artikel meer weten over je zuur-base herstellen lees dan mijn artikel: “Ontzuren van je lichaam”

Welke voeding is goed bij jicht en helpt je te ontzuren?

-Veel water drinken. 2 tot 3 liter water drinken helpt je lichaam om te ontzuren. Op deze manier voeren je nieren het urinezuur sneller af. Bij voorkeur basisch water. Dit water kan je makkelijk zelf maken door middel van een Alkaline Waterfilterkan welke verkrijgbaar is bij Bol.

– Koffie drinken. Vaak denken mensen dat koffie niet goed is als je jicht hebt. Koffie verlaagt mogelijk het risico op jicht. Er is een onderzoek geweest door wetenschappers van de University of Britisch Columbia waarbij het vermoeden is ontstaan dat de anti oxydant chlorogeenzuur voor verlaging van het gehalte urinezuur in het bloed zorgt en hiermee jicht voorkomt. Het kan dus geen kwaad om koffie te drinken als je last hebt van jicht.

-Thee drinken (bij voorkeur ontzurende thee)

-Vitamine C. Vitamine C is een krachtige anti-oxidant

-Magere zuivel

– Vette zeevis zoals bijvoorbeeld makreel en paling

-Veel groente. Boerenkool, spinazie, broccoli en wortelen zijn heel goed bij jicht maar natuurlijk is veel groente eten goed voor je lichaam.

-Fruit zoals zoete kersen, kiwi en banen.

Wat kan je beter niet eten en drinken als je jicht hebt?

Als je last van jicht hebt zijn er een aantal voedingsproducten welke je beter niet kan eten en drinken.

-Eet minder of liefst geen rood vlees. Door het eten van rood vlees neemt het urinezuurgehalte toe. Hier zit veel purine in.

– Eet geen garnalen en kreeft. Door het eten van garnalen en kreeft neemt het urinezuur gehalte ook toe doordat hier veel purine in zit.

-Verminder alcohol met name bier. In bier zit veel purine

– Drink zo min mogelijk frisdranken en vruchtensappen met suiker

Dit zijn enkele tips wat goed voor je is om te eten en drinken bij jicht. Het belangrijkste is dat je de zuurgraad van je lichaam in de gaten houdt en tijdig begint met ontzuren. Hou de zuur base van je lichaam op peil.

Boek aanraders om te ontzuren

Als laatste hebt ik nog een aantal boek aanraders over voeding welke je kan eten om te ontzuren en je zuur base evenwicht te houden.


Conclusie ontzuren bij jicht

Ontzuring kan een effectieve manier zijn om de symptomen van jicht te verlichten en je algehele gezondheid te verbeteren.

Door het eten van alkalische voedingsmiddelen, het vermijden van zure voedingsmiddelen en voldoende water te drinken, kunt u de zuurgraad in uw lichaam verminderen en de pijn en ontsteking van jicht onder controle houden.

Raadpleeg altijd een arts voordat u grote veranderingen aanbrengt in uw dieet of levensstijl, vooral als u een chronische aandoening heeft zoals jicht. Met de juiste aanpak kunt u uw symptomen beheersen en een gezonder, gelukkiger leven leiden.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *