Bouw aan je doelen en dromen

Blog tips voor beginners

Je hoeft geen expert te zijn om te beginnen met een blog te maken. Om het voor jou makkelijk te maken geef ik je blog tips om succesvol te gaan bloggen.

Een blog maken met WordPress is echt makkelijker dan je denkt.

Veel bloggers stoppen al na 6 maanden met al reden dat ze nog geen geld verdienen met hun blog of dat ze te weinig bezoekers krijgen.

Een blog maken en schrijven is niet even een artikel schrijven en direct geld verdienen en veel bezoekers krijgen.

Met deze blog tips maak je een succesvol blog.

Bedenk van te voren wat je met je blog wilt bereiken. Waar je over wilt gaan bloggen en hoe vaak je gaat bloggen. Het kost namelijk tijd voordat je blog gevonden wordt en je lezers vanuit Google gaat aantrekken. Als je een onderwerp kiest waar je zelf heel enthousiast over bent is het makkelijker vol te houden dan dat je jezelf moet dwingen om een artikel te gaan schrijven.

Regelmatig hoor ik dat mensen bloggen uit hobby maar later er toch achter komen dat je ook geld kunt verdienen met bloggen. 

Het verhuizen van een gratis blog naar een betaalde hosting is vaak lastig en je wilt niet dat je artikelen welke je geschreven hebt kwijt raakt. 

Je kan al een blog beginnen met WordPress voor maar € 3,00 per maand. 

1. Kies een domeinnaam

Een domeinnaam is de naam welke straks je url gaat bevatten. Zo zie je bij mij dat het altijd begint met yvsdesigns en dan het onderwerp waar het blog artikel over gaat.

yvsdesigns is dus mijn domein naam. 

Je kan er ook voor kiezen om je naam te gebruiken of naam te verzinnen die bij je blog onderwerp past.

Deze naam kan je niet meer veranderen voor je blog. Denk hier daarom van te voren goed over na.

Een domeinnaam kan je al kopen voor maar € 5,00 per jaar. 

2. Kies hosting voor je blog

Zoals ik al vertelde net. Je kan al een blog maken met WordPress voor maar € 3,00 per maand. 

Wees eerlijk dit bedrag kan je binnen een paar maanden terug verdienen als je aan de slag met met deze blog tips en met affiliate marketing.

Ik kan je deze hosting aanbevelen omdat je met een paar klikken je WordPress blog kan beginnen. 

Het is echt makkelijk om te doen. Ik heb zonder kennis van internet ook mijn blog opgezet met WordPress en kon dankzij de eenvoudige installatie snel beginnen met bloggen.

3. Kies een thema voor je blog

Een thema is een template. Je kan in WordPress kiezen voor heel veel gratis Thema’s. Ook zijn er diverse templates te koop. Op Creative Market staan diverse mooie templates voor je WordPress blog maar ook voor webshops welke je makkelijk kan installeren en niet duur zijn. Zo heb je er zelf geen werk behalve natuurlijk dat je zelf moet beginnen met bloggen.

Je template kan je altijd wijzigen. Voor mijn blog heb ik gebruik gemaakt van het gratis thema van Astra en deze zelf aangepast terwijl ik weinig tot geen kennis had van WordPress. Deze en nog heel veel gratis thema’s kan je vinden als je ingelogd bent op je eigen blog onder het kopje weergave van je dashboard en dan naar Thema’s.

Astra theme staat bekend om het snele laden en dit is belangrijk omdat je lezers afhaken als het laden van je blog te lang duurt. Ook is Astra mobile responsive. Dit houdt in dat je blog snel wordt geladen op een mobiele telefoon.

Kies er daarom altijd voor dat je template mobile responsive is. De meeste mensen lezen tegenwoordig heel veel op hun mobiele telefoon. Een mobile responsive template is sneller en daardoor zullen je bezoeker niet direct doorklikken omdat ze lang moeten wachten voordat je blog geladen is.

Website laten maken?

Lijkt het je toch te ingewikkeld maar wil je graag gaan bloggen dan kan je ook goedkoop een website laten maken welke voldoet aan jouw eisen. Dit kan je laten doen op Fiverr.com.

4. installeer Yoast plugin 

De Yoast plugin is handig om je blogartikelen te schrijven . Je krijgt groene lichtjes als je alles goed hebt gedaan in je artikel. 

Persoonlijk let ik niet teveel op de groene lichtjes tijdens het schrijven maar het is wel handig om te kijken wat de aanbevelingen zijn.

Vaak zijn het kleine aanpassingen welke je in je blogbericht kunt maken zodat het fijner is om te lezen voor je bezoekers.

De Yoast plugin is gratis.

Deze plugin vind je als je ingelogd bent op je blog op je dashboard onder plugins. Klik op nieuwe plugin en zoek op Yoast. Daarna klik je op installeer.

Nu je je blog gemaakt hebt ga ik verder met blog tips waar je ook goed over na moet denken als je gaat beginnen met bloggen.

5. Verklein je niche

Je niche is het onderwerp waar je blog over gaat.

Je kan bloggen over bijvoorbeeld lifestyle, financiën, hobby’s of wat je maar wilt.

Als beginnende blogger is het handig om eerst je niche te verkleinen voor de eerste 10 artikelen welke je gaat schrijven later. 

Wil je daar meer over lezen dan raad ik je aan om dit artikel over blog niches te lezen. Daar leg ik uit wat hiermee bedoeld wordt en hoe je dit doet. 

Als je je niche eerst verkleint ga je eerder scoren in de zoekresultaten van Google zodat je lezers je blog kunnen vinden.

Stel je maakt een blog over honden. Dan ga je je niche verkleinen naar bijvoorbeeld Benner Senners en dat kan je nog kleiner maken als je bijvoorbeeld als eerste 10 artikelen te schrijven over voeding van Benner Senners. Je niche verklein je voor je eerste artikelen door middel van een zoekwoorden onderzoek. 

Doe een zoekwoorden onderzoek

Een zoekwoorden onderzoek is een belangrijk onderdeel van SEO. SEO staat voor zoekwoorden optimalisatie.

Een gratis tool welke je in de beginperiode van het bloggen kan gebruiken is Ubersuggest. 

Zoekwoorden zijn de woorden welke mensen intypen in Google om iets op te zoeken. 

Je hebt korte zoekwoorden welke vaak moeilijker zijn om te scoren in Google omdat er al veel over geschreven is. Het beste is om te zoeken naar de long tail zoekwoorden. 

Wil je meer weten over SEO en hoe het werkt dan raadt ik je persoonlijk aan om het boek Doelgerichte SEO te kopen. 

Ik heb heel veel geleerd uit dit boek en toegepast. Het boek neemt je stap voor stap mee hoe je je website of blog kan laten scoren in Google. Als je het boek stap voor stap volgt zal je zien dat je blog echt beter gaat scoren in Google.

Na het lezen van dit boek ben ik de cursus Meester in SEO gaan doen bij IMU. 

Beantwoord met je blog vragen welke je lezers hebben

Met je blog wil je mensen helpen met het onderwerp waar je over schrijft. 

Een handige manier is om te onderzoeken welke vragen mensen hebben over jouw gekozen niche. 

In de tool van ubersuggest krijg je deze vragen ook te zien. Daarom ben ik een fan van deze gratis tool. 

Je ziet ook vragen welke mensen stellen bij Google suggest. 

Probeer de vragen beter te beantwoorden dan je concurrent. 

Onderzoek je onderwerp goed zodat je mensen het antwoord kan geven op de vraag die ze hebben. 

Kies je schrijfstijl.

Je kan kiezen tussen verschillende schrijfstijlen. 

Het is afhankelijk welk soort blog je gaat maken.

Ga je zakelijk bloggen kan je kiezen voor een zakelijke schrijfstijl en je bezoeker met u aanspreken. 

Ik gebruik de persoonlijke schrijfstijl. Dit houdt in dat ik mijn bezoekers aanspreekt met je en jij. Het is afhankelijk van de doelgroep welke je met je blog wilt bereiken.

Blijft consistent aan je schrijfstijl. 

Verplaats je in de lezer

Een lange lap tekst zonder witregels leest niet prettig.

Zorg er voor dat je blog leesbaar is voor je blog bezoeker.

Je kan er bijvoorbeeld ook leuke foto’s tussen doen zodat het de tekst opbreekt. 

Blog regelmatig

Om je lezers te binden aan je website en om gevonden te worden in Google is het belangrijk dat je regelmatig blogt.

Wil je fans maken van je lezer dan weten je lezers wanneer jij je blogartikel plaatst. 

Ook is het regelmatig bloggen van belang als je geld wilt verdienen met bloggen. 

Wil je sneller scoren in Google met je blog zal je meer artikelen moet schrijven. In dit artikel leg ik uit wat je kan doen om snel een succes van je blog te maken. Let op! Om heel snel te scoren en zal je veel moeten bloggen in het begin. Hoeveel en hoe vaak je moet bloggen kan je hier lezen. Het kost je echt veel tijd maar het is het echt waard. Vooral wanneer je met het plan loopt om van bloggen je werk te maken.

Verdienmodellen voor je blog

Er zijn verschillende verdienmodellen met bloggen. 

Ik zal hier niet uitgebreidt op in gaan in dit artikel omdat ik al eerder een artikel hierover hebt gemaakt. Heb je interesse lees dan straks dit artikel met blog tips voor verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen.

Kort gezegd kan je dit doen door bijvoorbeeld Adsense en affiliate marketing

Met affiliate marketing promoot je producten van een bedrijf en heb je zelf geen voorraad nodig. Je promoot producten welke je zelf hebt geprobeerd of gebruikt. 

Om affiliate marketing te leren heb ik zelf deze cursus gevolgd nadat ik mijn blog had opgezet. 

Als je al een aantal artikelen op je blog hebt staan is het makkelijkste verdienmodel om jezelf aan te melden bij Tradetracker en Awin als publisher. Bij Tradetracker en Awin zijn veel bedrijven aangesloten welke je kan gaan promoten en bij het Bol.com partnerprogramma.

Je verdient geld door de commissies welke je ontvangt als je lezers iets via jouw blog kopen. 

Blog promoten op Social media

Omdat het langer duurt dat je in Google gevonden wordt met je blog is het verstandig om je blog te promoten op social media. 

Kies het platform welke het beste bij je blog past. 

Zelf promoot ik mijn blog het meest op Pinterest. Hoe je gratis je blog kan promoten kan je hier lezen.

Ook hier heb ik een uitgebreid artikel over geschreven welke je hier kan vinden. 

Blog monitoren

Het monitoren van je blog is wat veel mensen vergeten als ze een blog maken. 

Je blog monitoren is belangrijk omdat je wilt weten welke artikelen mensen lezen en op welke zoekresultaten je gevonden wordt.

Zelf monitor ik mijn blog met affiliate marketing en met Search Console.

Je kan dit heel makkelijk instellen met de Yoast Plugin welke ik al eerder heb genoemd.

Met deze plugin kan je jezelf aanmelden bij Google Search Console.

Ik raad je aan om dit te doen zodra je een artikel geschreven hebt.

Na een maand of 6 kan je je blog goed gaan monitoren en zie je hoe je blog gevonden wordt.

Ik monitor mijn blog met Google Search Console maar ook met Tradetracker, Awin en Bol.com.

Ook daar kan ik zien hoe ik gevonden wordt en of mijn blog stijgt in de zoekmachines.

Oude blog artikelen updaten

Nu je dit alles gelezen hebt denk je vast jeetje ik moet heel veel artikelen schrijven elke week. Gelukkig hoeft dit echt niet.

Ook oude artikelen kan je updaten zodat ze relevant blijven. 

Ik doe dit met behulp van Search Console. Als je al langere tijd blogt kan je zien welke zoekwoorden mensen hebben gebruikt om je blogartikel te vinden.

Soms zijn het woorden welke je zelf niet gebruikt hebt maar waarbij Google toch jouw blogartikel relevant vindt.

Wat je dan kunt doen is deze woorden op een natuurlijk manier verwerken in je oude artikel. Je kan een aantal zinnen toevoegen met het zoekwoord en zo je artikel updaten. 

Geloof me toen ik deze super blog tips kreeg over het werken met Search Console was ik helemaal gelukkig want het scheelde me een berg werk en mijn artikelen gingen hierdoor beter scooren in Google.

Interne linken in je blog

Als je een aantal blogartikelen hebt geschreven moet je ook intern gaan linken. Dit geeft ook weer SEO waarde voor Google. Zo ziet Google waar je blog over gaat.

Heb je een relevant artikel geschreven dan maak je een interne link naar het relevante blogartikel. 

Dit is met WordPress heel makkelijk om te doen.

Samenvatting blog tips voor beginners

Het lijkt misschien heel veel en moeilijk om een blog te maken maar als je deze tips volgt gaat het je zeker lukken.

Je hoeft alleen maar te beginnen met een domeinnaam en hosting en dan kan je met WordPress aan de slag. 

Echt voor maar € 3,00 per maand maak je een blog en geloof me na een half jaar had ik dit al dik terugverdient met affiliate marketing.

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog tips meer uit je blog kan halen.

Heb je nog vragen over bloggen stel ze gezellig in een reactie en ik zal binnen 24 uur reageren.

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *